ANDALUZIJA SA PORTUGALOM 2018

 

 

 lisabon sintra

 

Lisabon je glavni i najveći grad Portugalije, nalazi se na najzapadnijem delu kontinentalne Evrope, na ušću reke Težo, na obali Atlantskog okeana. Plaže, istorijski spomenici, boemske četvrti, kao i brojne atrakcije u okolini zauvek će vam ostati u srcu. To je jedan od najstarijih, najlepših i najutentičnijih glavnih gradova Evrope – grad najpoznatiji po svojoj kolonijalnoj istoriji, bogatoj arhitekturi i tradiciji fado muzike.
A onda prolazeći kroz beskrajne predele hrasta plutnjaka iz Lisabona se stiže do najzapadnije tačke nekadašnjeg mavarskog carstva- Algarvea. Algarve je najposećeniji deo Portugalije sa dugim peščanim plažama koje su na mnogim mestima okružene žučćkastim stenama čudnih oblika. Iako izlazi na Atlantski okean, Algarve se nalazi na jugu, pa je voda okeana na ovom mestu značajno toplija nego na severu zemlje, a klima je prijatna tokom cele godine, pa ne čudi što poslednjih godina ova regija doživljava pravu ekspanziju među evropskim turistima. Na krajnjoj jugozapadnoj tački Portugala, na istoku oblasti Algarve, nalazi se reka Guadiana koja predstavlja prirodnu granicu između Portugala i Španije. Dve zemlje međusobno povezuje veliki beli most koji svojom konstrukcijom dominira nad okolinom. Prelaskom preko njega ulazi se u jednu od najromantičnijih i najvrelijih oblasti Evrope – Andaluziju. Iz zemlje fada, ulazi se u zemlju flamenka.
Andaluzija je najjužnija i po mišljenju mnogih najlepša pokrajina Španije, iz koje potiču flamenko, gaspaćo i Pablo Pikaso. Tajna privlačnosti Andaluzije leži u tome što je kroz dug istorijski period cela teritorija bila pod arapskom vlašću. Najslavnije građevine juga Španije potiču iz ovog perioda, a među njima dominiraju Alhambra u Granadi, Meskita džamija u Kordobi i Alkazar u Sevilji. Ovde se nalaze predivni istorijski gradovi koji su nezaobilazni deo svetske kulturne baštine: Kadiz, Granada, Kordoba, Malaga, Sevilja. Andaluzija je jedna od arhitektonskih i istorijski najlepših i najinteresantnijih delova Evrope, a samim tim i Španije. Šetnja po uskim i krivudavim ulicama naselja koja su još uvek netaknuta od strane turista, polja narandži, miris nara, rascvetalo drveće i široka polja divljeg cveća u kontrastu sa tradicionalnim belim kućama daju ovoj regiji još upečatljiviju notu, a ovo putovanje će učiniti još nezaboravnijim. Osetite duh flamenka, mirise I boje mediteranske vegetacijije, posmatrajte vetrenječe i polja suncokreta i zaronite u svet strasti vrele Andaluzije.

 


sevilja

 

 

 

 lisabon

 

 

 

 

engleski prevod  nemacka prevod


info-rez.png 

first-minute 

 last minute

Ukoliko želite prvi da saznate
sve o našim ponudama i akcijama
ostavite Vaš mail
 
 
 
facebook.png

Sava osiguranje

 

 

procreditbank.jpg
Kursna lista za današnji dan

 

komercijalna-banka-banner.jpg