Ljubljana Putovanje Jesen 2018


Sa fakultativnim obilaskom Trsta, Bleda I Bohinja


12.12. - 16.12.2018.

5 dana/2 noćenja
Autobusom

 

 ljubljana.jpg

Slovenija se nalazi u srcu Evrope, gde se Alpi susreću sa Mediteranom I Panonskom nizijom. Ova mala zemlja odlikuje se bogatstvom netaknutih proirodnih lepota. Ljubljanu krasi mnogo arhitektonskih stilova I slikoviti Stari grad. Poslednjih godina mnogi putnički časopisi su Ljubljanu prozvali ’’novim Pragom’’ . Bled je, sasvojom okolinom I prirodnim lepotama, pravi biser Slovenije. U zagrljaju živopisnih planina, ponosno stoji u sredini alpskog jezera.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan – BEOGRAD - LJUBLJANA
Sastanak grupe na BAS stanici u 23:00h. Polazak iz Beograda za Ljubljanu u 23.30 časova.Noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku ka Sloveniji sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
2.dan – LJUBLJANA
Dolazak u Ljubljanu u jutarnjim časovima.Upoznavanje sa znamenitostima Ljubljane u pratnji vodiča: Prešernov trg, Tromostovje, Riblji trg, Univerzitet, Robova fontana, Zmajev most. Slobodno vreme za individualne aktivnosti .Smeštaj u hotel. Noćenje.
3.dan – TRST
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog odlaska u Trst i outlet Palmanovu. Dolazak u Trst, Obilazak srpske crkve Sv.Spiridona, Piazza Unita d’ Italia, San Antonio Nuovo… Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak čuvenog dvorca Miramare.Ovaj prelepi dvorac izgrađen je 1856 godine, smešten je na strmim stenama tik do mora. Bio je ljubavno gnezdo cara Maksimilijana Habzburškog I belgijske princeze Charlote. Uživajte u prelepim vrtovima dvorca… U dogovoreno vreme nastavak putovanja do jednog od najpoznatijeg Outlet centra, Palmanova Outlet Village. U njemu Vas očekuje više od 90 poznatih svetskih brendova (muške, ženske I dečije garderobe)…kozmetičkih proizvoda, artikala za uredjenje životnog prostora, ali I restorana, kafića I raznoraznih mesta za druženje. Slobodno vreme . Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan – BLED BOHINJ
Doručak. U 9h napuštanje hotela. Odlazak na fakultativni izlet do jezera Bled I Bohinj. Jezero Bled je biser slovenačkih Alpa, okružen planinskim vrhovima, a na sredini jezera nalazi se ostrvce na kojem je crkva Svete Marije. Dolaskom na Bled predviđeno slobodno vreme za individualne aktivnosti, a naši predlozi su: šetnja uz jezero, poseta bledskoj tvrđavi sa koje se pruža čaroban pogled na jezero I okolinu, pauza za kafu I čuvene bledske krempite. Nastavak vožnje ka Nacionalnom Parku Triglav I poseta Bohinjskom jezeru koje je najveće prirodno jezero Slovenije. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima.
5. dan - BEOGRAD
Dolazak u Beograd oko ponoći. Kraj programa.

 


CENA ARANŽMANA: 105 €

PROMO CENA: 75 €

- plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Procredit banke na dan uplate -

 

 NAČIN PLAĆANJA:

- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a


ARANŽMAN OBUHVATA:
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema program putovanja
- Smeštaj u Ljubljani u hotelu 3*(lokalna kategorizacija), usluga na bazi dva noćenja sa doručkom
(doručak kontinentalni)
- Usluge vodiča I pratioca grupe
- Agencijske usluge


ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- stanični vaučer 50 rsd po osobi (uplaćuje se u agenciji)
- Putno zdravstveno osiguranje
- Individualne troškove
- Doplata za jednokrevetnu sobu – 20 eura
- Boravišnu taksu

- Fakultativne izlete:

Trst i outlet Palmanova – 15 eura
Dvorac Miramare – 10 eura
Bled I Bohinj – 20 eur / 15eur deca

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL BIROKRAT**** www.birokrathotel.si - Centar Ljubljane udaljen je 20 minuta vožnje autobusom. Stadion Stožice, često mesto sportskih događaja I koncerata, udaljeno je 800m. Sobe su prostrane 1/2, 1/3 i svaka soba sadrži SAT TV, telefon, kupatilo, fen za kosu, peškire, minibar. U sklopu hotela nalazi se lounge bar KavaBar sa izborom lokalnih pića, spoljašnji bazen koji je otvoren tokom sezone I besplatan je za goste hotela, fitnes centar i sauna. Doručak je kontinentalni, na bazi švedskog stola.

NAPOMENE:

- NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA. Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate.Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
- Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
- Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete.Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
-Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
-Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
-Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteteta stajališta i uslova na putu.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
-Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Eta Tours zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
-Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
-Putnici sami snose odgovornost za lična i putna dokumenta i njihovu validnost.
-Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
-U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
-Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
- Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
- U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
-Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

Aranžman je rađen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.
UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
ETA TOURSLICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 23/2018.


Eta tours je osigurana polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 30000005235, osiguravača „MILENIJUM OSIGURANJE” A.D.O Beograd


Cenovnik br. 1 od 11.10.2018.

 

 

engleski prevod  nemacka prevod


info-rez.png 

first-minute 

 last minute

Ukoliko želite prvi da saznate
sve o našim ponudama i akcijama
ostavite Vaš mail
 
 
 
facebook.png

Sava osiguranje

milenijum osiguranje

 

 

procreditbank.jpg
Kursna lista za današnji dan

 

komercijalna-banka-banner.jpg