Moskva Uskrs 2019

 

 

 

 moskva.jpg

 

Moskva-srce Rusije, mešavina Evrope i Azije jedan od najvećih, najlepših gradova sveta, centar umetnosti, muzike, istorije, edukacije... gradom dominira jedna od najlepših arhitektonskih celina Kremlj, nezaobilazni Crveni trg sa crkvom Svetog Vasilija Blaženog. Odavde počinje obilazak impresivnih gradskih palata i zdanja, među kojima se ističu Boljšoj teatar, Puškinov muzej, Tretjakovskaja galerija. Saobraćajno dobro povezan  železničkim, tramvajskim i metro linijama, a metro jedan od najvećih u svetu ujedno predstavlja i jednu od turističkih atrakcija koje treba videti. Moskva je ukrašena zelenilom, parkovima, prelepim fontanama, i spomenicima koji svedoče o prebogatoj istoriji ruskog naroda. Čuvena Arbat ulica prepuna je uličnih prodavaca suvenira, turističkih kafea, restorana na otvorenom, umetničkih galerija. Sve znamenitosti i atrakcije ruske  prestonice ne mogu se opisati u jednom tekstu, zato Добро пожаловать в Москву!

 

MOSKVA: Glavni grad Rusije,1325.godine postaje velikokneževsko sedište.Za vreme vladavine Petra Velikog,glavni grad je umesto Moskve postao novoosnovani Sankt Peterburg. Tek 1918.za vreme boljševika,Moskva je ponovo postala središte političke moći. Crveni trg je najpoznatiji i najveći trg u Moskvi sa prelepom crkvom Svetog Vasilija Blaženog.

KREMLJ: Je utvrđeni deo starih ruskih gradova. Krajem 15.veka italijanski majstori opasali su moskovski Kremlj zidinama dugačkim 2 km i ukrašenim sa 19 tornjeva. Kremlj je do 18. veka bio rezidencija careva i patrijarha Ruske pravoslavne crkve.

VARŠAVA: Ritam šopenove muzike prati  prestonicu Poljske. Varšava je bila jedan od najlepših gradova u Srednjoj Evropi, ali je tokom Drugog svetskog rata potpuno razorena. Kraj rata dočekala je u ruševinama. Danas je Varšava grad bogata palatama i dvorcima, impresivnim crkvama igalerijama. Staro gradsko jezgro, sa kamenim kućama šarenih fasada i kulom Barbakan, uvršteno je na Uneskovu listu svetske baštine. Proverite zašto je zovu Pariz na istoku.

MINSK: Minsk je glavni grad Belorusije, politički, administrativni, ekonomski, naučni i kulturni centar zemlje i istoimenog regiona. Minsk je ubedljivo najrazvijeniji grad u zemlji, sa svojih skoro 2 miliona stanovnika. Grad Vas svakako neće ostaviti ravnodušnim, uprkos svojoj sumornoj prošlosti i asocijaciji na vreme komunizma odiše progresivnošću i modernim trendovima uprkos svojoj nekadašnjoj reputaciji. Moderni kafići, restorani, impresivni noćni klubovi su mesta koja će svakako privući Vašu pažnju, dok će Vas suši barovi i umetničke galerije u centru grada potpuno očarati i fascinirati.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

engleski prevod  nemacka prevod


info-rez.png 

first-minute 

 last minute

Ukoliko želite prvi da saznate
sve o našim ponudama i akcijama
ostavite Vaš mail
 
 
 
facebook.png

Sava osiguranje

milenijum osiguranje

 

 

procreditbank.jpg
Kursna lista za današnji dan

 

komercijalna-banka-banner.jpg