Putovanje Izrael 2019

 

TEL AVIV

(Jerusalim – Mrtvo more – Haifa – Nazaret)

 

7 DANA – AVIO

30.03. - 06.04.2019.

26.04. - 03.05.2019. 

 

 

izrael-1.jpg

 

Putovanje u Izrael je putovanje u zemlju gde se prošlost i sadašnjost prepliću u jedno. Izrael je neverovatno dramatičan i raznovrstan. Izrael je možda najviše fascinantna, intrigirajuća i složena zemlja na svetu. Geografski je mala, ali društveno, istorijski i geografski predstavlja jedinstvenu asocijaciju kontrastnih atributa među narodima i kulturama u svetu. Planine prekrivene snegom, tropska morska odmarališta, vizantijske crkve, socijalistički stil naselja, etipske tradicije, poljska kuhinja, kamile, sve se to može naći u Izraelu. Mediteranska zemlja sa izrazitim prigradskim ukusom, oduvek je bila atrakcija za putnike koji žele da iskuse kolevku čovečanstva.

 

Plan i program puta:

 

1. dan: Beograd – Tel Aviv

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla 2h pre leta. Let za Tel Aviv. Dolazak u prestonicu Izraela i transfer do smeštaja. Nakon kraćeg odmora, krećemo u avanturu i upoznavanje jednog od najvibrantnijih i najkosmopolitskijih gradova na svetu, poznatog po ludom noćnom provodu. Moderan i mlad, pun pozitivne energije, ovaj grad vam podjednako uzima i daje neverovatnu energiju. Božanstvene plaže, mekani pesak, topli istočni mediteran, mistični Karmel market, bike friendly atmosfera, barovi i hrana osvojiće vas momentalno. Noćenje.

 

2. dan: Tel Aviv – Jafa

Slobodan dan u Tel Avivu ili fakultativni obilazak Jafe, starog dela grada koji se nalazi juzno od modernog dela, mesta koje obitava na obalama Istočnog mediterana duže od 4000 godina. Za razliku od Tel Aviva sa kojim se ujedinio 1950.godine, ovde još uvek dominira stanovništvo muslimanske veroispovesti, arapska kultura i neodoljivi mirisi začina na Bliskog istoka. Videćemo Staru luku, crkvu sv.Petra, Andromedinu stenu, Stari svetionik… Slobodno popodne za odlazak na plažu. Noćenje.

 

3. dan: Tel Aviv – Jerusalim

Slobodan dan u Tel Avivu ili fakultativni obilazak jednog od najstarijih gradova na svetu i važnog centra za 3 najveće religije na svetu – Jerusalima. Krećemo rano i obilazimo Yad Vashem memorijal holokausta, stari grad sa zidinama, via Doloresa, Crkvu Hristovog groba, Brdo hrama, Al Aksa džamiju, Zid Plača, jermensku, muslimansku, hrišćansku i jevrejsku četvrt… Slobodno vreme do polaska za Tel Aviv. Predlažemo posetu muzeju Izraela u kojem ćete se upoznati sa fascinantnom istorijom ove čarobne zemlje. Povratak u Tel Aviv. Noćenje.

 

4. dan: Tel Aviv – Mrtvo more

Slobodan dan u Tel Avivu ili fakultativni izlet do tvrđave Masada i Mrtvog mora. Put nas prvo vodi do letnje rezidencije kralja Iroda i mesta koje oduzima dah. Sa fantastičnim pogledom na Mrtvo more, vaše će fotografije ostati ovekovečene u vašim mislima. Koliko ste puta kao mali zamišljali kako opušteno čitate knjigu dok uživate u moru, a ne tonete? Zajedno ćemo iskusiti ovaj fenomen u najslanijem „moru“ na svetu u kojem salinitet iznosi neverovatnih 34 promila. A kada pomislimo da se dno nalazi na -420m možda se i zapitate šta sve kriju morske dubine. Usput ćemo obići rezervat prirode Ein Gedi, retku oazu u pustinjskom okruženju koju krase vodopadi i zelena polja palmi. Povratak u Tel Aviv. Noćenje.

 

5. dan: Tel Aviv – Haifa

Slobodan dan u Tel Avivu ili fakultativni obilazak Haife. Jedan od najlepših gradova u Izraelu, poznat po svojim čuvenim vrtovima Bahai, koji će vas očarati lepotom. Haifa je danas ujedno i najveća luka u zemlji pa je mnogi nazivaju i „kapija Izraela“. Imaćete priliku da okusite i najbolji grejpfrut na svetu koga ovde ima u izobilju. Na promenadi uz samu obalu mora zastaćemo na pauzu za kafu i uživanje u pogledu na svetlucavi Mediteran. U povratku ćemo svratiti do Cezareje, grada koji je Irod posvetio Cezaru Avgustu, pre više od 2000 godina. Romantičan, slikovit, pun predivnih pejzaža, pravo mesto za uživanje. Povratak u Tel Aviv u popodnevnim satima i slobodno vreme za plažu. Noćenje.

 

6. dan: Tel Aviv – Nazaret

Slobodan dan u Tel Avivu ili fakultativni obilazak Nazareta i Galilejskog jezera. Drevni grad u kojem je živeo Isus Hrist, mističan, opuštajući i danas pretežno muslimanski grad. Posetićemo crkvu Proglašenja, mestu gde je Arhangel Gabrijel objavio rođenje Hrista najveću katoličku crvku na Bliskom istoku, kao i samu pravoslavnu crkvu sv.Gabrijela. Nastavak puta ka Galilejskom jezeru najvećem slatkovodnom jezeru u Izraelu, kojeg „hrani“ i sveta reka Jordan. Jezero se nalazi na obroncima Golanske visoravni, kamena spoticanja između Sirije i Izraela. Povratak u Tel Aviv u večernjim časovima. Noćenje.

 

7. dan: Tel Aviv – Beograd

Check out iz soba. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Let za Beograd. Kraj putovanja.

 

 

(Avio prevoz sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)

 849€

 

 

 

Smeštaj:

Tel Aviv: Ness hotel 2* ili sl. –  nalazi se na 250m od plaže i na 10 minuta pešaka od Dizengoff trga. Poseduje  dvokrevetne sobe sa sopstvenim kupatilom i klimom. Gostima je dostupan besplatan Wi-Fi. Ness hotel se nalazi na najboljoj lokaciji u Tel Avivu po komentarima naših putnika, kao i u neposrednoj blizini linija gradskog prevoza preko kojih je laka komunikacija sa svim delovima grada.

 

Aranžman obuhvata:

Avio prevoz (Beograd – Tel Aviv – Beograd);
Svi transferi prema programu;
Sve aerodromske takse;
6 noćenja u hostelu u Tel Avivu u 1/2 i 1/3 sobama;
Organizacija putovanja;
Stručni vodič za sve vreme boravka.


Aranžman ne obuhvata:

Individualne troškove;
Doručak-ručak-večera;
Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike;

 

NAPOMENE:

U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.


Prijave najkasnije 45 dana pre polaska.

Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte.

Moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od raspoloživosti mesta na letovima.

Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.

 

 Uz ovaj program važe opšti uslovi agencije organizatora licenca otp 615/2010.

 

engleski prevod  nemacka prevod


info-rez.png 

first-minute 

 last minute

Ukoliko želite prvi da saznate
sve o našim ponudama i akcijama
ostavite Vaš mail
 
 
 
facebook.png

Sava osiguranje

 

 

procreditbank.jpg
Kursna lista za današnji dan

 

komercijalna-banka-banner.jpg