RIM – NAPULJ – SORENTO – KAPRI 2018

 

PAKET ARANŽMAN 6 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 3 NOĆENJA SA DORUČKOM 

21.09.-26.09.2018  

 

rimmm.png

 

Rim je glavni i najveći grad Italije. Centar kulturnih i zabavnih dešavanja. Svi putevi vode u Rim – a iz Rima vodimo vas u obilazak najlepših mesta na jugu Italije. Napulj je treći po veličini grad u Italiji. Smešten je na obali Tirenskog mora i poznat je po nizu atrakcija. Zajedno sa obližnjim vulkanom Vezuv, starom Pompejom, čuvenim Sorentom i mondenskim ostrvom Kapri predstavlja najposećeniji turistički centar Italije. Napulj je grad sunca, otmen, gostoprimljiv i prepun mediteranskog duha. Visoka brda, doline i planine pretvaraju se u terase koje se spuštaju ka moru.Ostrvo Kapri nalazise u Napuljskom zalivu i važi za jednu od najelitnijih svetskih turističkih destinacija. Na Kapriju u raskošnim vilama odmarali su rimski imperatori i carevi a njihov primer sledili su brojni poznati vladari, plemići, umetnici, književnici i druge slavne ličnosti iz celog sveta. Zbog svoje atraktivnosti, izuzetno prijatne blage klime, bujne vegetacije i bajkovitih pejzaža i danas je najatraktivnije mondensko letovalište Italije.Pompeja je jedno od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta pod zaštitom UNESCO-a. Grad Pompeja je bio najveći i najbogatiji trgovački centar u antičkog Rimskog carstva. Potpuno je uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine i infrastruktura grada su ostale skoro savršeno očuvane, jer je Pompeja bila zatrpana debelim slojem vulkanske prašine sve do 19-og veka kada je otkrivena. Mnoge kuće i vile oslikane freskama otkrivene su u iznenađujuće očuvanom stanju, kao i upotrebni i ukrasni predmeti iz prvog veka naše ere.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. dan BEOGRAD
Polazak autobusom iz Beograda. Sastanak putnika u 14:00 h. Polazak u 14:30 h. Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

 

2. dan RIM
Dolazak u Rim u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativno pešačko razgledanje grada u pratnji stručnog vodiča: Koloseum, Rimski forumi, Trg Venecija, Kapitol, Via del Korso, Fontana di Trevi, Španske stepenice. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u boemsku četvrt Rima – Trastevere. Šetnja kroz Trastevere gde će vas dočekati ambijent iz Felinijevih filmova, dobar provod, ljubazni domaćini i bezbroj suvenirnica, galerija, barovi i restorani sa tradicionalnom kuhinjom i dobrim vinom. Povratak u hotel. Noćenje.


3. dan RIM – VATIKAN - NAPULJ
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost fakultativno organizovanja posete Vatikanu, jedne od najmanjih i najmoćnijih država sveta. Obilazak Vatikanskih muzeja, uz stručno vođenje lokalnog vodiča: zbirka antičkih statua, sala tapiserija, sala geografskih karata iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo, Sikstinska kapela sa delima Mikelandjela, Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara.. Obilazak se završava na trgu Svetog Petra ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. U poslepodnevnim časovima oko 14h. polazak za Napulj. Po dolasku u Napulj, panoramsko razgledanje grada, trećeg po veličini u Italiji i glavnog grada pokrajine Kampanja. Napulj zovu grad sunca i grad svetlosti. Rodno je mesto Berninija i nekadašnja prestonica velikog Sicilijanskog kraljevstva.. Istorijsko jezgro grada je i dalje pod zaštitom UNESCO-a. Razgledanje grada: Kraljevska palata, luka, gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo,Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto I,trgovačka ulica Umberta I... Smeštaj u hotel. Noćenje.


4. dan NAPULJ – POMPEJA – SORENTO
Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Pompeje i Sorenta. Obilazak Pompeje jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je bio najveći i najbogatiji trgovački centar u antičkom periodu. Potpuno je uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine i infrastruktura grada su ostale skoro savršeno očuvane, jer je Pompeja bila zatrpana debelim slojem vulkanske prašine sve do 19-og veka kada je otkrivena. Mnoge kuće i vile oslikane freskama otkrivene su u iznenađujuće očuvanom stanju, kao i upotrebni i ukrsni predmeti iz prvog veka naše ere. Pompeja je grad čija topografija nije promenjena i može se videti u nekadašnjem stanju. Tokom razgledanja Pompeje prolazi se ulicama popločanim kamenjem, pored prodavnica, foruma, termi, hramova...iz antičkog doba. Nastavak putovanja do Sorenta. Razgledanje Sorenta: pešačka ulica Korso Italia, romantični trg Taso, trg Lauro, gradska katedrala iz XIV veka, obilje prodavnica i butika čuvenih svetskih brendova...Izuzetno veliki broj restorana poznate nacionalne kuhinje. Prelepe ulice koje odišu specifičnom italijanskom arhitekturom. Slobodno vreme. Povratak u Napulj. Slobodno veče. Preporuka: obići staro istorijsko jezgro Napulja u kome je glavna katedrala Duomo i prošetati do obale gde je Tvrđava Jaje (Castel del Uovo) jedan od simbola grada... Noćenje.

 

5. dan NAPULJ – OSTRVO KAPRI
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet i obilazak najlepšeg ostrva Italije - Kapri. Ostrvo Kapri nalazi se u Napuljskom zalivu i važi za jednu od najelitnijih svetskih turističkih destinacija. Na Kapriju u raskošnim vilama odmarali su rimski imperatori i carevi a njihov primer sledili su brojni poznati vladari, plemići, umetnici, književnici i druge slavne ličnosti iz celog sveta. Zbog svoje atraktivnosti, izuzetno prijatne blage klime, bujne vegetacije i bajkovitih pejzaža i danas je najatraktivnije mondensko letovalište Italije, gde uživaju sva čula. Dolazak do ostrva Kapri nakon polučasovne vožnje brodom. Po dolasku u luku vožnja žičarom i obilazak mesta Kapri: Mala luka, glavni gradski trg – Piazza Umberto I, Faraljoni...Slobodno vreme za uživanje i šetnju. U večernjim časovima povratak u Napulj i polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.


6. dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u podnevnim časovima. (Kraj programa)

 

 

CENA ARANŽMANA   199 € 

 

PROMO CENA 139 € 

 

 

 

NAČIN PLAĆANJA:
• Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
• Na rate: 40% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana na tri jednake mesečne rate.
• Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (sa klimom, TV-om i audio opremom)
• Smeštaj u Rimu u hotelu 3* u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 1 noćenje sa doručkom
• Smeštaj u Napulju u hotelu 3* u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobam na bazi 2 noćenja sa doručkom
• Obilazak prema programu (Panoramsko razgledanje Napulja)
• Troškove licenciranog pratioca grupe
• Troškove organizacije, vođenja i realizacije aranžmana

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• međunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
• obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – zaboravak u hotelima sa 3* – 3 € po noćenju /po osobi
• obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju /po osobi.
• Fakultativne obilaske i zlete i ulaznice

 

DOPLATE:
• Doplata za jednokrevetnu sobu 40 % od cene aranžmana.
• Doplata za dodatno sedište u autobusu 90 €

 

POPUSTI:
• Deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
• Deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI
• Rim pešačko razgledanje grada 15 €/10 € deca do 12 god.
• Rim noću / Trastevere 10 €/ 5 € deca do 12 god.
• Vatikanski muzeji 40 €/30 € deca do 12 god.
• Pompeja i Sorento 35 €/25 € deca do 12 god.
• Ostrvo Kapri 60 €/40 € deca do 12 god.

 

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
• Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
• CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PO OSOBI, podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 35 putnika, decaod 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

 

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Svaki hotel iz ove ponuda ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Sobe su standardne kategorija, dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Doručak je kontinentalni. Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju putnik prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.sattravel.rs. Smeštaj je u nekom navedenih hotela do popune kapaciteta, ili sličnom:

Rim – Italija

Hotel Alba Torre Maura 4* http://www.hotelalbaroma.com/#
Nalazi se na 10 minuta vožnje od aerodroma Čampino i nudi besplatan parking, besplatan pristup bežičnom internetu. Svaka soba ukrašena je tonovima braon, bež i bele boje i ima savremen nameštaj od drveta. Sve sobe su klimatizovane i sadrže mini-bar. Hotel Alba nudi tihi, veliki vrt, koji je idealan za opuštanje. Izlaz na državni auto-put A90 udaljen je 5 minuta vožnje od hotela, isto kao stanica metroa Činečita koja nudi vezu sa centrom Rima. Destinacija Prenestino je odličan izbor za putnike koje zanimaju rimske građevine, istraživanje starog grada i spomenici. Doručak na bazi švedskog stola služi se svakog jutra.


Napulj i okolina – Italija
Hotel San Paolo 4*https://www.hotelsanpaolonapoli.it/en/index.html
Hotel San Paolo je smešten na 5 minuta hoda od Sportske arene PalaBarbuto. U ponudi ima besplatan bežični internet i besplatan parking. Ovaj hotel takođe nudi krovnu baštu i klimatizovane sobe sa TV-om. Svaka soba sadrži mini-bar i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Kontinentalni doručak se služi svakog dana.Stanica metroa Anjano Ferovija Kumana, koja nudi vezu sa centrom Napulja, udaljena je 12 minuta hoda od hotela. Kongresni centar Mostra d'Oltremare je udaljen svega 2,5 km.


NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka u 09:00 časova. Svakihotelimarestoran. Svaka soba ima tuš/WC.
• Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opisdestinacija i smeštajadostupan je u agencijiilina web-straniciwww.sattravel.rs
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. WiFi, sef, parking, frižider - mini-bar, TV, fen za kosu, klima uređaj...)
• Objašnjenje: kontinentalni švedskisto – manjiizbornamirnicaiuglavnomjeslatkidoručak. Uglavnom je zastupljenainternacionalnakuhinja.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Naše mišljenje o kategorizaciji svih navedenih objekata (dato u sklopu opisa hotela) je naše viđenje ukupnog stanja određenog objekta i kao takvo je rezultat našeg istraživanja, utiska drugih gostiju i može se razlikovati od zvaničnog te služi isključivo u informativne svrhe u cilju pružanja više informacija. Savetujemo da se i sami više informišete o istima putem interneta nadruštvenim mrežama i specijalizovanim portalima koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima poput www.tripadvisor.com
• Opisi hotela su sastavni deo cenovnika (obavezno uzeti u agenciji ukoliko nisu priloženi uz program)

OPŠTE NAPOMENE:

• Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
• Kod autobuskih aranžmana raspored sedenja u autobusu organizator odredjuje po datumu prijave putnika.
• Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
• Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
• Posebni zahtevi gostiju u vidu MOLBE a koji su mimo usluge iz cenovnika i koji se dodatno ne naplaćuju, posebno se ne garantuju. Organizator će pokušati da udovolji želji svakog od putnika ukoliko je u mogućnosti.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
• Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanuminimum 4 – 8 nedeljaunapred
• Maloletniputniciprilikom putovanja morajuimatioverenusaglasnostroditelja.
• Svavremena u programima putovanja su data polokalnomvremenuzemlje u kojoj se boravi.
• Putnicikojiposeduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišukodnadležnogkonzulata o uslovimakojivažezaodredišnuilitranzitnuzemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i urednoobezbedepotrebneuslove i isprave
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
• Svakiputnikličnoodgovarazasvojeličnestvari. Savetujemo da koristite sef a vrednosti ne ostavljate u sobi.
• Molimo putnike da tokom putovanja poštuju satnice i vremena polaska.
• Putnik je obavezan da poseduje MEDJUNARODNO PUTNO OSIGURANJE koje se možepribaviti u poslovnicamaturističkeagencije..Pograničneslužbeprilikompasoškekontrolemoguzatražitiodputnika da pokažepropisanukoličinunovčanihsredstavazavremeboravka (kartice, gotovina….), kao i međunarodnoputno osiguranje.
• Način i postupak, adresa i rokzaulaganjereklamacijepotrošača, rokzaodgovorOrganizatora, objašnjeni su detaljnočlanom 14 Opštihuslova putovanja organizatora, nalaze se vidnoistaknutinaoglasnojtablinazidu u poslovnicama. Opštiuslovi putovanja susastavnideougovora o putovanju.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.
• Organizator putovanja SAT Travel poseduje licencuorganizatora putovanja OTPbr. 104/2016.
• SAT Travel je aktivna članica YUTA
• Prema Zakonu o turizmu Organizator putovanja ima propisanu polisu osiguranja broj 300063650 od 16.08.2018.godine, akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”, u visini od 300.000,00 € za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0187/2018 od 15.08.2018. aktivira se kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU "YUTA", 011/3228686, 011/3228687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300063650 od 16.08.2018. akcionarskog društva za osiguranje "DDOR Novi Sad".
• Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promeneu kursu razmene valute ili u zakonon predviđenim slučajevima.
• Ovaj program je radjen na bazi minimum 65 plativih putnika.
• Organizator putovanja ima pravo da otkaže program najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Uz program važeOpšti uslovi putovanja organizatora usklađeni sa YUTA standardima.
• Program putovanja Metropole2018 – Italija, Rim, Napulj, Sorento, Kapri,autobus, 6 dana/3 noći, br.4 od24.08.2018.

 

engleski prevod  nemacka prevod


info-rez.png 

first-minute 

 last minute

Ukoliko želite prvi da saznate
sve o našim ponudama i akcijama
ostavite Vaš mail
 
 
 
facebook.png

Sava osiguranje

milenijum osiguranje

 

 

procreditbank.jpg
Kursna lista za današnji dan

 

komercijalna-banka-banner.jpg