Alzas i Švarcvald 2020

sa fakultativnom posetom HEIDELBERGA, BADEN BADENA, RIQUEWIHRA, COLMARA, FREIBURGA

jesen 2020

6 dana / 3 noći autobusom

189 €

 


Regija Alzas se nalazi na istoku Francuske. Istorija, pejzaž i kultura ovog dela Francuske plene svojom lepotom i raznolikošću. Gravni grad regije Alzas jeste Strazbur koji je jedan od najznačanijih centara Evropske Unije, sa Evropskim parlamentom i Međunarodnim sudom za ljudska prava.
Švarcvald (nem. Schwarzwald, Crna šuma) je šumovita planinska oblast u jugozapadnoj Nemačkoj, u saveznoj državi Baden-Virtemberg. Sa zapada i juga okružena je dolinom reke Rajne. Ime „Crna šuma“ potiče od tamne boje četinarskih šuma, koje rastu u ovoj oblasti. U oblasti Švarcvalda nalazi se izvor reke Dunav.


Da malo zasladimo priču podsetićemo Vas na čuvenu tortu (ako je niste do sada probali, probajte je obavezno), Švarcvald ili u originalu Schwarzwälder Kirschtorte. I ta torta ima svoju priču, Iako u nazivu nosi reč Švarcvald, ova torta nije dobila ime po čuvenim Švarcvald planinama, već po čivenoj višnjevači koja je ponos tog područja (Schwarzwälder kirsch (wasser)). Ovim finim likerom se natapaju kore koje tako dobijaju karakterističnu aromu. Torta se sastoji od čokoladnih biskvitnih kora, višanja i slatke pavlake.


Heidelberg, grad u Nemačkoj pokrajini Baden-Württemberg, koji je smešten na reci Neckar. Grad danas ima oko 150.000 stanovnika od čega su gotovo četvrtina studenti. Zašto je u gradu toliki broj studenata? U Heidelbergu se nalazi najstariji nemački univerzitet, i jedan od najprestižnijih u Europi. Univerzitet je osnovan 1386. godine.Osim po univerzitetu Heidelberg je poznat i po svome dvorcu, bez sumnje ovo je gradska atrakcija broj jedan. Heidelberger Schloss je u toku svoje istorije više puta bio meta napada , bio je paljen, miniran i rušen.I na sve to treba dodati i dva velika požara koje je izazvao udar groma. Iako je od dvorca danas ostala samo ruševina njegovi ostaci i dalje dominiraju nad gradom i zbog svog romantičnog izgleda i istorije privlači brojne turiste (godišnje oko 3.000.000 ) sa svih strana sveta.

 https://www.etaturs.rs/vest/carolija-alzasa-i-svarcvalda.html

 

1.dan BEOGRAD – NOVI SAD
Polazak sa autobuske stanice BAS Beograd u 18h. Skup putnika na peronu u 17:30h. Noćna vožnja preko Madjarske i Austrije.


2.dan STRASBOURG - KEL
Dolazak u podnevnim časovima u Strasbourg, sedmi po veličini grad u Francuskoj i glavni grad pokrajine Alzas. Nalazi se na istoku Francuske, na levoj obali reke Rajne, koji danas broji oko 280000 stanovnika, i zaštićen je od strane UNESCO-a. Grad koji je u više navrata prelazio iz nemačkih u francuske ruke i obrnuto. Lokalni stanovnici će Vam na pitanje zašto je njihov sistem toliko efikasan odgovoriti: ” Zato što živimo francuski život po nemačkim zakonima” . Nemačko ime grada je Štrasburg. Alzašani svoj glavni grad na lokalnom dijalektu, zovu Šdrosburi. Po dolasku razgledanje grada : istorijski centar grada sa impozantnom gotičkom katedralom Notre Dame sa zvonikom visine 142 metra ( kažu da je Strazbur "grad hiljadu crkava"), Palata Rohan, kuća Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” ( "Mala Francuska" – Petite France - deo starog grada koji presecaju reka i još tri kanala, a na obalama su bajkovite kuće iz 16. i 17. veka. Nekada je ovde bilo mnoštvo radionica za štavljenje kože, noću su se, kažu, unaokolo muvali sumnjivi tipovi, jer je tu bila smeštena i ulica crvenih fenjera.) Slobodno vreme. Smještaj u hotel. Noćenje.


3. dan KEL – HEIDELBERG –BADEN BADEN izlet
Doručak. Fakultativni izlet u Heidelberg, . Razgledanje istorijsko jezgra grada: crkva Sv. Duha, najpoznatiji gradski univerzitet, glavni Trg Marktplatz, glavna ulica Hauptstrasse. Koja je prepuna slatkih restorana i prodavnica, glavnog trga (Marktplatz) to je više popularnih zatim ćemo produžiti do Starog mosta (kameni most koji povezuje Stari grad sa istočnom obalom reke Neckar. Iako je ovaj kameni most izgrađen 1788. , ime Stari dobio je jer su na ovom mestu stari Rimljani izgradili prvi drveni most. Na zapadnoj strani mosta nalazi se i skulptura majmuna koji drži u ruci ogledalo (Heidelberg Bridge Monkey) On je simboličan prikaz kako smo svi isti, živeli mi u gradu ili sa druge obale reke, a ako ne verujemo u to, samo se moramo pogledati u ogledalo. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Baden Baden koji se nalazi u zapadnom podnožju planine Švarcvald, na obalama reke Os i prava je oaza nemačke kulture i istorije. U samom gradu postoji 14 termalnih izvora sa temperaturom izmedju 14 i 66 °C, koji dnevno izbace preko 3,5 miliona litara vode. Sa svojim lekovitim izvorima, visokospecijalizovanim klinikama , izuzetnim hotelima i prelepim parkovima, Baden Baden je idealno mesto za odmor i oporavak. O njegovoj slavnoj prošlosti svedoče raskošne palate i vile, izgrađene u bel–epok stilu, sa savršeno uređenim vrtovima. Slobodno vreme. Povratak u Kel.. Noćenje.


4. dan KEL – FREIBURG – COLMAR – KAJZERSBERG - RIQUEWIHR – izlet
Doručak. Fakultativni celodnevni izlet u pokrajinu Alzas . Prvi gradić koji ćemo obići, a sa ponosom nosi naziv “dragulj Švarcalda” je Freiburg. Poznat je po najvećem broju sunčanih dana u Nemačkoj, ali i po neobičnim, uskim vodenim kanalima, tik uz ulične pločnike, kao i po prelepim trgovima. Frajburg znači doslovno "slobodni zamak", ime je dobio jer je još u 13. veku imao status slobodnog grada. Starim jezgrom i glavnim trgom Munsterplacom, dominira gotska katedrala Munster i njen zvonik visok 116 metara, Istorijska trgovačka kuća iz 1532. godine sa tamno crvenom fasadom, Muzej istorije grada i Gradska kuća podignuta 1559. godine. Međutim, omiljeno mesto okupljanja stanovnika, ali i mnogobrojnih turista je trg Augustinaca sa istoimenim manastirom. Okružen je ostacima kamenih zidina na jednom kraju se nalazi veliko stepenište koje veoma podseća na čuvene Španske stepenice u Rimu. Slobodno vreme. Nastavak izleta prema živopisnom gradiću Colmar, smeštenom u podnožju planine Vogezi na reci Laugh, koja je kanalom povezana s Rajnom. Colmar - poznati motivi kuća s drvenim gredama, a istorijsko jezgro je zanimljiva kombinacija nemačkog i francuskog uticaja. Razgledanje grada: glavni trg- Rue des Marchands i Rue Merciere- kuća stare carine , dominikanska crkva okružena kanalima , crkva sv. Martina. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova, Kolmar nosi još jedno ime - “mala Venecija”. Slobodno vrijeme .Idemo dalje… svartićemo u živopisno srednjovekovno selo Kajzersberg sa živopisnim zgradama različitih arhitektonskih perioda gde je svaka kuća različita a ipak ista, a tu je rodna kuća doktora Alberta Švajcera, dobitnika Nobelove nagrade za mir 1952. godine. Nastavljamo prema selu Riquewihr, jedno od najljepših sela Francuske. Uske uličice podsećaju na scenografiju za neki film iz srednjeg veka, pa je tu već i snimano više filmova. Povratak u hotel. Noćenje.


5. dan KEL – JEZERO TITIZEE – DONAUEŠINGEN
Doručak. Napuštanje hotela. Vožnja podnožjem Švarcvalda kroz idilična planinska sela. U brdu, iznad sela Triberg, nalazi se istoimeni najviši vodopad u Nemačkoj sa padom od 163m. Pauza za obilazak vodopada (karta oko 4,50 eur) ili šetnju kroz selo, poznato po ručno rezbarenim drvenim satovima sa kukavicom. Put se nastavlja do mističnog, glečerskog jezera Titi, najvećeg u Švarcvaldu. Pauza za šetnju i ručak. Kraća vožnja do Donauešingena, sedišta prinčeva Furstenberg na čijem imanju, pored dvorca „zvanično“ izvire Dunav. Nastavka puta za Srbiju preko Bavarske, Austrije, Madjarske. Noćna vožnja.

 

6.dan NOVI SAD - BEOGRAD Dolazak u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.

Kolmar

Hajdelberg

Freiburg

Baden Baden

Termini putovanja  Cena aranžmana  Promo cena
24.09. - 29.09.2020. 229€ 189€
21.10. - 26.10.2020. 229€ 189€

 

NAČIN PLAĆANJA:
- Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS dan uplate.
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
-Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na šest rata bez kamate.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
- Smeštaj u Kelu hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama, usluga na bazi 3 noćenja sa doručkom
- razgledanje prema programu
- Usluge vodiča i pratioca grupe
- Agencijske usluge

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- stanični vaučer 50rsd po osobi (plaća se u agenciji)
- Troškove medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja
- Individualne troškove putnika
- Doplata za jednokrevetnu sobu na upit
- Fakultativne izlete:
- Hajdelberg i Baden Baden 30 € odrasli / 20€ deca do 12 god- (u cenu uključen prevoz, razgledanje gradova)
- Freiburg – Colmar – Kajszersbeg - Riquewihr 35 € odrasli / 20 € deca do 12 god – (u cenu uključen prevoz, razgledanje gradova)
Paket izleta : odrasli 60€/deca 30€

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.


Hotel EUROPA 3*  www.ates-hotel.de
Hotel se nalazi u mestu Kel u Nemačkoj koji je udaljen od istorijskog centra Strazbura 7.5 km. Postoji učestali gradski prevoz do Strazbura, a povratna karta košta oko 3.30 evra, takođe samo mesto Kehl ima pešačku zonu u blizini hotela kao i brojne prodavnice. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV - om. Wi-fi je besplatan . Doručak se služi po principu samoposluživanja- izbor više vrsta jela.

 

Hotel ATES 3*  www.ates-hotel.de
Hotel se nalazi u mestu Kel u Nemačkoj odmah pored hotela Europa it istog hotelskog lanca. Udaljen je od istorijskog centra Strazbura 7.5 km. Postoji učestali gradski prevoz do Strazbura, a povratna karta košta oko 3.30 evra, takođe samo mesto Kehl ima pešačku zonu u blizini hotela kao i brojne prodavnice. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV - om. Wi-fi je besplatan . Doručak se služi po principu samoposluživanja- izbor više vrsta jela.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Hoteli u Italiji pružaju uslugu kontinentalnog doručka na bazi švedskog stola.Kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.

- NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
- Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
- Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete.Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
- Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
-Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteteta stajališta i uslova na putu.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
- Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Eta Tours zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
- Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
- Putnici sami snose odgovornost za lična i putna dokumenta i njihovu validnost.
- Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
- U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
- Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
- Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
- U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
- Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Aranžman je rađen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.

 

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE ETA TOURS LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 33/2020 kat. A 25
Eta tours je osigurana polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 00431595 od 01.01.2020. do 01.10.2020., osiguravača „SAVA OSIGURANJE” A.D.O Beograd. Visina depozita 5000€.

 

Cenovnik br. 1 od 05.04.2020.