Putovanje Pula Opatija Autobusom 2024

Putovanje Pula Opatija Autobusom Osmi Mart 2024
sa fakultativnim obilascima Rovinja, Trsta i Palmanove i krstarenjem

Pula Opatija osmi mart 2024

5 dana / 2 noći Autobusom

 

 /€

 

Putovanje Pula Opatija Autobusom 2024 Opatija, prekrasan primorski grad na Jadranskom moru, popularna je destinacija za turiste iz celog sveta. Grad je okružen neponovljivim prirodnim lepotama. Nalazi se ispod planine Učke koja je omiljeno odredište planinara i izletnika, na prelazu između istarske regije i primorja i čini savršenu ravnotežu pejzaža. Iz grada se pruža predivan pogled na more i obližnja ostrva Krk i Cres. Opatiju krasi veliki broj nesvakidašnjih znamenitosti, veliki broj plaža, čisto more, a njene gradske ulice prošarane su kućama zanimljive arhitekture i vilama iz habsburškog doba.

 

Pula, predivni grad na obali Jadranskog mora, čija istorija datira još iz doba Rimskog carstva savršeno je mesto za one koji vole istoriju i lepotu. Ovaj primorski grad nudi aktivnosti koje će zadovoljiti svačiji ukus. Bilo da volite da se sunčate i odmarate na plaži, uživate u prirodi ili obilazite znamenitosti, uživaćete u boravku.

 

 

Termin putovanja 

Cena aranžmana

SPECIJALNA PONUDA

/

/€

/€

-plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan plaćanja-

 

Način plaćanja:
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka
aranžmana;
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a;
- Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina;

Aranžman obuhvata:
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
- Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu Pula 3* u 1/2 i 1/3 sobama
- Obilaske prema programu putovanja - Opatija i Pula
- Uslugu licenciranog pratioca /vodiča
- Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

Aranžman ne obuhvata:
- Fakultativne izlete i ulaznice
- Međunarodno zdravstveno osiguranje
- Boravišna taksa se plaća na recepciji hotela 0.93 eur po osobi dnevno
- Individualne troškove putnika
- Doplata za 1/1 sobu 45 eur

CENE FAKULATATIVNIH IZLETA:
- TRST I OUTLET PALMANOVA - 35eur
- ROVINJ - 15€
- KRSTARENJE - 15€


 

 

1. DAN BEOGRAD
Sastanak putnika u 21:30 h na parkingu Sava Centra. Polazak u 22:00 h,. Noćna vožnja kroz Srbiju i Hrvatsku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. DAN OPATIJA - PULA
U jutarnjim časovima dolazak u Opatiju, prekrasan primorski grad na Jadranskom moru, poznatiji i kao biser Jadrana, koji je popularna destinacija za turiste iz celog sveta. Nalazi se ispod planine Učke koja je omiljeno odredište planinara. Iz grada se pruza prelep pogled na more i ostrva Krk i Cres.
Početak turizma se vezuje za priču o vili koju su sagradili otac i sin, plemići iz Rijeke Higinio i Paolo Scarpa i nazvali je Angiolina, po svojoj pokojnoj ženi, odnosno majci. U ovoj vili se nalazi muzej turizma i održavaju se izložbe i koncerti. Upoznavanje Opatije sa vodičem. Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Puli. Dolazak u Pulu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Šetnja sa vodičem. Pula je najveći grad u Istri. O istoriji ovoga grada svedoče brojne znamenitosti. Još u vreme Rimljana, Pula je bila važan centar i luka. Najslavniji svedok antičke prošlosti i simbol Pule je amfiteatar tj. Pulska arena. U Areni su se u prošlosti priređivale borbe gladijatora, u srednjem veku viteški turniri, a danas se koristi za koncerte i festivale. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN PULA - TRST - OUTLET PALMANOVA
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Trst. Obilazak grada: Srpska crkva Sveti Spiridon, Piazza Unita d’ Italia, San Antonio Nuovo, teatar Verdi... Uživanje u Trstu do polaska za outlet Palmanova. Slobodno vreme za šoping. Povratak u Pulu. Noćenje.

4. DAN PULA - ROVINJ - KRSTARENJE PULOM
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do polaska za Beograd ili mogućnost fakultativnog odlaska u Rovinj jedan od najlepših gradova u Hrvatskoj. Kazu da, ko ga jednom poseti, najčešće mu se ponovo vraća. Na najvišoj tački grada, nalazi se crkva posvećena svetoj Eufemiji, koja je i zaštitnica grada. Prema priči još u 9. veku, kovčeg sa moštima ove svetice doplovio od Carigrada do obale Rovinja i danas se nalazi u ovoj crkvi. Obilazak Rovinja. Slobodno vreme do polaska za Pulu. Slobodno vreme u Puli ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet krstranje pulskom lukom u trajanju od 1h sa pićem dobrodošlice (rakija ili sok). Pulska luka je najveća vojna luka. Plovidba kreće ispod arene prema brodogradlištu Uljanik, zatim možete videte arsenal i nastavljamo prema Rtu Muzilu do Vukobrana. Povratak je drugom stranom luke. Nakon krstarenja, skup putnka na dogovorenom mestu i polazak za Beograd.

5. DAN - BEOGRAD - Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

 

 

 

Pula Putovanje Osmi mart 2024

Pula Putovanje 2024

Pula Autobusom 2024

 

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

Pula 3* - Hotel Pula je smešten na svega par metara od zelene šume i šljunkovite plaže. U ponudi ima mali otvoreni bazen i teretanu sa saunom. U blizini hotela nalaze se staze za džoging i teniski tereni.
Sve klimatizovane sobe poseduju moderan nameštaj, TV sa satelitskim kanalima i radni sto. Sopstvena kupatila opremljena su fenom za kosu. Pojedine sobe imaju balkon.
Hotel Pula nudi prostran restoran i salonski prostor sa barom.

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

 

 

 

 

VAŽNE NAPOMENE:

NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina + širina + visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino - partnera, organizator izleta tj. Ino - partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate, te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

 

Aranžman je rađen na bazi minimum 65 prijavljenih putnika.
UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
ETA TOURS OTP 119/2021 kat A od 13.10.2021.
ETA TOURS je osiguran polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 470000054047 od 01.10.2022. do 01.10.2023., osiguravača TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O Beograd. Visina depozita 2000€.

 

 

 

 

Pozovite