Šta videti u Sanremu?


Šta videti u Sanremu

Šta videti posetiti u Sanremu?

Zašto treba da posetie Sanremo?


Sanremo je prelepo primorsko mesto koje je poznato po bogatom kulturnom nasleđu, predivnim plažama i ukusnoj hrani. Ovaj grad privlači veliku pažnju zbog luksuznih hotela i kazina, a i dom je poznatog italijanskog muzičkog festivala koji se održava svake godine u februaru. Ovaj festival privlači najpoznatije italijanske izvođače i predstavlja izvanredan događaj za sve ljubitelje muzike. On se tradicionalno održava od daleke 1951. godine i lansirao je karijere mnogih poznatih izvođača. Ako volite muziku, ovo je prilika da doživite jedno od najuzbudljivijih muzičkih dešavanja u Italiji. Sanremo je šarmantni grad koji kombinuje lepotu obale, kulturu, muziku i čarobnu hranu, pružajući posetiocima nezaboravno iskustvo.


Istorija Sanrema


Istorija Sanrema seže daleko unazad i vezana je za različite periode i kulture koje su uticale na ovaj region. Područje oko Sanrema bilo je naseljeno još u antičko doba. Postoje tragovi naselja koja datiraju još iz rimskog perioda. Rimljani su prepoznali lepotu i povoljan položaj ovog područja.


Tokom srednjeg veka, Sanremo je bio deo različitih vladavina. Grad je razvijao svoju trgovačku flotu i postao je važna luka za trgovinu između Ligurije i drugih oblasti.
U 19. veku, Sanremo je doživeo značajan razvoj i postao popularno odmaralište za evropsku aristokratiju.


Šta morate videti u Sanremu?


Poseta Trgu  Kolumbo je odličan način da doživite puls grada Sanrema. Ovde možete uživati u opuštenoj atmosferi, posmatrati ljude i upiti duh ovog prelepog italijanskog primorskog grada. Ovo je glavni trg u Sanremu i na njemu se nalazi  statua Matilde Huane, poznate osobe iz Sanrema. Trg Kolumbo  jedno od najživahnijih mesta u gradu, a  ime je dobio po istraživaču Kristoforu Kolumbu, koji je boravio u Sanremu tokom svog putovanja.


Ovaj trg je epicentar gradskog života i mesto gde se susreću lokalni stanovnici i posetioci. Trg ima šarmantan ambijent koji upotpunjuju palme i fontana, koja je centralni deo trga. Na trgu se nalaze brojni kafići, restorani i prodavnice, gde možete uživati u ispijanju kafe, obroku ili kupovini suvenira. Ovo je takođe mesto gde se organizuju razni događaji i manifestacije tokom cele godine. Možete naići na koncerte, umetničke izložbe, sajmove ili proslave koje oživljavaju trg. Uveče, trg odiše posebnim atmosferom zbog osvetljene fontane. Odavde je lako pristupiti drugim delovima grada. U blizini se nalazi glavna šoping ulica Korzo Mateoti, kao i brojne druge zanimljive lokacije u Sanremu.


Impresivna katedrala Sansiro se nalazi u centru grada. Katedrala je izgrađena u romaničkom stilu tokom 11. i 12. veka i predstavlja jedno od najznačajnijih verskih mesta u regionu. Njena karakteristična fasada dominira okolinom, a unutrašnjost odiše bogatstvom detalja. Unutrašnjost katedrale čine visoki svodovi i mermerni stubovi. Možete videti brojne umetničke radove, uključujući slike, skulpture i oltar. Centralni deo katedrale je posvećen Svetom Siru, zaštitniku grada Sanrema. Ovde se čuva relikvija Svetog Sirusa, koja je privlačila hodočasnike još od srednjeg veka. Bez obzira na vašu versku pripadnost, ova katedrala je vredna posete zbog svoje arhitekture, umetničkih dela i duhovne atmosfere koju pruža.


Sanremo je poznat po svojim vezama sa ruskim plemićima koji su često posećivali grad. Ruska crkva, koja se nalazi na brežuljku iznad grada, svedoči o tim vezama. Crkva je izgrađena u ruskom stilu i nudi prelep panoramski pogled na Sanremo.


Kasino Sanremo je jedna od glavnih atrakcija grada. Posetite ga kako biste osetili njegov glamur!


Vila Nobel je bila dom slavnog naučnika Alfreda Nobela tokom nekoliko godina. Danas je otvorena za posetioce, pa možete saznati više o životu i radu Alfreda Nobela.


Regina Elena su  prelepi vrtovi koji  se nalaze duž obale i predstavljaju pravu oazu za opuštanje. Vrtovi su puni egzotičnog rastinja i cvetova, a pružaju i predivan pogled na more.
Ako ste zainteresovani za istoriju i kulturu Sanrema, posetite Muzej Sanremo. Ovde možete saznati više o istoriji grada, arheološkim nalazištima i umetničkim delima.


Sanremo se nalazi na obali Ligurijskog mora, što znači da ima prelepe plaže. Ovde možete uživati u sunčanju, kupanju ili šetnjama duž obale ili u atraktivnim sportovima i aktivnostima na vodi.


Šta jesti u Sanremu?


Ligurijska regija, u kojoj se nalazi Sanremo, poznata je po svojoj izvanrednoj fokači. Fokača je vrsta italijanskog hleba koji je mekan i vazdušast, preliven maslinovim uljem i solju. U Sanremu možete probati različite vrste fokače, poput klasične s maslinama, lukom ili belim lukom.


Budući da se Sanremo nalazi na obali Ligurijskog mora, ima izvanrednu ponudu sveže ribe i plodova mora. Možete uživati u jelima kao što su pečena riba, grilovani škampi, lignje, gambori ili morski plodovi na buzaru.


Pesto đenoveze se tradicionalno povezuje sa susednim gradom Đenovom, ali je široko dostupan u restoranima u Sanremu. Radi se o sosu od svežeg bosiljka, maslinovog ulja, parmezana, pinjola i belog luka, koji se obično servira sa testeninom. Probajte ovaj prepoznatljiv i ukusan sos u jednom od lokalnih restorana. Kao slatkiš, panakota je popularna poslastica u Italiji. Radi se o kremastom dezertu od slatke pavlake koji se obično poslužuje sa voćnim prelivima poput jagoda, malina ili karamel umaka. Probajte panakotu u Sanremu kako biste završili obrok slatkom notom.

Blog Letovanje Leto Putovanje

Aktuelni turistički aranžmani First i Last minute ponude

Povoljno jeftino autobusom
Blog Putovanje Letovanje Leto

Aktuelni Turistički Aranžmani Putovanje Letovanje Last Minute First Minute Leto Popusti Ponuda Povoljno Autobusom Akcija Aranžmani Jeftino Odmor Cene Vikend Metropole Evropski Gradovi Obilasci Fakultativni Izleti Najbolje Mesto Najlepše Najpovoljnije Najjeftinije Destinacije
Pozovite