Letovanje Španija Kosta Dorada 2024

Sanremo - Salou - Đenova

LETOVANJE ŠPANIJA - REZERVIŠITE SVOJ ODMOR 2024 NA ZLATNOJ OBALI - KOSTA DORADA !

Sa fakultativnom posetom Valensiji, Tarragoni i Reusu

12 dana autobusom 7 noćenja / hotelski smeštaj

 

 

 

Letovanje Španija Kosta Dorada 2024 - Prve asocijacije na ovu zemlju su vrhunsko špansko vino,zavodljivi i strastveni flamenko, jedinstvena korida, ostrva sa bujnom vegetacijom i nesvakidašnja arhitektura, simbioza katalonskog modernizma i mavarskog stila. Okružena je Portugalijom i Andorom, Atlantikom i sredozemnim morem. Nalazi se na Pirinejskom poluostrvu i predstavlja neobičnu mešavinu kultura. Dok andaluzijski deo privlači svojom jedinstvenom arhitekturom, bogatom istorijom, mirisima i bojama, turistima je najlepši i najomiljeniji deo Katalonska obala i regija Costa Brava. U prevodu Kosta Brava znači "divlja obala" sa predivnim plažama koje poseduju plavu zastavicu.

Smeštena na južnoj katalonskoj obali, Kosta Dorada leži na nekim od najlepših plaža u Španiji. Oblast je dobila ime po mekom, zlatnom pesku ovih širokih plaža. Uživajte u njegovim zlatnim peščanim plažama i mirnim vodama koje iz godine u godinu dobijaju sertifikate kvaliteta, gradovima sa živahnim noćnim životom, ribarskim sela,  sportovima na vodi za celu porodicu i prijatnim temperaturama tokom cele godine.

 

Doživite na jedinstveni način obalu Kosta Dorade , putujući sa Eta toursom i ovoga leta u Španiju.

 

 


Cene su izražene u eurima po osobi na bazi paket aranžmana

 

HOTEL CALIFORNIA GARDEN / APTS CALIFORNIA 3*

12.07.

23.07.

Usluga
6HB + 1 BB
Promo  cena
599

 

 

HOTEL 4R PLAYA PARK/SALOU PARK II 4*

30.08.

 10.09.

Usluga
6HB + 1 BB
Redovna cena
579

    

 HB - polupansion ; BB - noćenje sa doručkom 

 

NAČIN PLAĆANJA:
Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, za korisnike kartica NLB Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate.
- Odloženo plaćanje: 50% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana, rate dospevaju 20-og u mesecu, dospeće poslednje rate 20.11.2024.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURSA-a

Popusti za decu u sobi sa roditeljima :

- deca do 2 god.plaćaju samo prevoz 80€ (imaju sedište u autobusu i koriste zajednički ležaj)
- deca 2-11.99 godina u pratnji dve odrasle osobe; I dete ostvaruje 40% popusta, II dete ostvaruje 20% popusta (imaju sedište u autobusu i sopstveni ležaj) - 1/4 SOBE NA UPIT
-deca u pratnji jedne odrasle osobe ne ostvaruju popust

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
- Smeštaj na bazi 6 polupansiona u hotelu California Garden 3*/ 4R Playa Salou Park II 3* i 1 noćenje sa doruckom u Đenovi (ili okolini) u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama
- Usluga predstavnika agencije / vodiča
- Obilaske gradova prema programu
- Troškove realizacije programa

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Individualne troškove putnika
-Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Đenovu (uvedena 15.09.2012. plaća se na recepciji hotela)-u hotelima sa 2* i 3*- 3 €/noćenju, 4* - 4€/noćenju
- Troškove međunarodnog zdravstveno osiguranje (Putno zdravstveno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih)
- Doplata za jednokrevetnu sobu 50% od cene aranžmana


Fakultativne izlete ( minimum 30 prijavljenih)

- Tarragona – 20 € / deca do 12 god. -10€ (poludnevni izlet)
- Valensija - 45 €/ deca do 12 god. 25 € (celodnevni izlet)
- Plaže Costa Dorade: Cambrils i La Pineda 15 €/ deca do 12.god. 10 € (cena uključuje prevoz)
- Cinque Terre  -45 €/ deca do 12.god - 25€
- Reus - 15€/ deca do 12.god - 10€

 

 

 

.

Grad Mesto polaska Cena
Niš parking kod Tehničkog fakulteta  30€
Aleksinac benzinska pumpa Lukoil
Kruševac Pojate - ex motel Evropa
Paraćin benzinska pumpa Mihajlović 25€
Jagodina benzinska pumpa Koral
Kragujevac benzinska pumpa OMV - Lapovo
Svilajanac, Markovac, Despotovac Motel Stari Hrast
Velika Plana NIS pumpa 20€
Požarevac Požarevačka petlja Knez Petrol pumpa
 Smederevo  Kolari
Mali Požarevac parking pre isključenja za Mladenovac
Novi Sad parking Roda market

...

 


 

1. DAN – BEOGRAD
(Letovanje Španija Kosta Dorada 2024) - Sastanak putnika u 14:30h, 25.maj, kuća cveća ( Titov muzej). Polazak iz Beograda u 15:00h. Dnevna i noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. DAN – SANREMO
Dolazak u Sanremo, u jutarnjim časovima. Sanremo je jedan od najlepših gradova italijanske rivijere cveća (Riviera dei Fiori). Poznat je po čuvenom muzičkom festivalu italijanske kancone i festivalu cveća ali i po čistom azurnom moru, uredjenim plažama, blagoj klimi i ljubaznim domaćinima. Obilazak: Ruska crkva, Kazino, Korzo Mateoti, palata (pozorište) Ariston – mesto održavanja muzičkog festivala, srednjovekovni kvart grada, La Pinja. Slobodno vreme (9h) za kupanje, sunčanje i individualne aktivnosti do nastavka putovanaja ka Costa Doradi. Noćna vožnja.

3. DAN - COSTA DORADA - SALOU
Dolazak u Salou u jutarnjim časovima. Upoznavanje ovog šarmantnog gradića, najvećeg i najpoznatijeg letovališta na obalama Kosta Dorade koji se prostire na 14 km. dugačkoj obali, sa preko 30 plaža koje poseduju plavu zastavu. Slobodno vreme do smeštaja u hotel, posle 14h. Smeštaj u hotelske sobe. Slobodno vreme za kupanje na prelepim plažama.  Večera. Noćenje.

4.DAN - SALOU – PLAŽE KOSTA DORADE - CAMBRILIS – LA PINEDA (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do prelepih i šarmantnih gradića Cambrils i La Pineda.  Prvo idemo da posetimo živopisno ribarsko mesto Cambrils, koje svojim koloritom osvaja turiste na prvi pogled. Slobodno vreme za šetnju, kupovinu suvenira ili kupanje na prelepim plažama. Nastavak za La Pinedu. Šetnja, slobodno vreme za kupanje do povratka u Salou. Večera. Noćenje.

5.DAN - SALOU – TARRAGONA (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje. U poslepodnevnim časovima fakultativni izlet u Tarragonu koja je centar istoimene provincije i važno turističko središte. Prvi put se pominje 1000 godina p.n.e. i do danas je ovaj grad zabeležio burnu istoriju. Najveći značaj je imao u doba Ibera, Kartaginjana i Rimljana, a u srednjem veku je bio značajan pomorski i trgovački centar na Sredozemlju. Najznačajniji gradski spomenici su iz rimskog perioda: forum, amfiteatar i akvadukt “Djavolji most” (Pont del Diable), najstariji očuvani most u Španiji. Šetnja sa vodičem. Slobodno vreme do povratka u Salou. Večera. Noćenje.

 

6. DAN - SALOU
Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje. Večera. Noćenje

7. DAN - SALOU - VALENSIA (fakultativno)
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Valensiju. Po solasku obilazak Valensije koja je smeštena na istoku Španije, na obali Sredozemnog mora poznatog pod nazivom Costa del Azahar ili Obala narandžinog cveta. Treći po veličini španski grad, često ga nazivaju i gradom ruža zbog brojnih parkova i vrtova. Valensija je grad kulture, predivnih plaža i sjajne zabave. Tu su restorani u kojima se može probati najukusnija španska hrana, kafići idealni za opuštanje i odmor. Razgledanje i šetnja sa vodičem: Torre de Serano, La plaza de la Virgin, El Cathedral. Slobodno vreme. Naša preporuka je da ručate u nekom od brojnih tapas barova ili da prošetate živahnim ulicama Barrio del Carmen. Takođe iskoristite da se okupate na prelepim plažama. Slobodno vreme do povratka u Salou. Hladna večera. Noćenje.

 

8. DAN - SALOU - REUS (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme za kupanje. Mogućnost fakultativnog izleta u poslednevnim časovima u Reus koji je  poznat  kao mesto rođenja čuvenog arhitekte Antonija Gaudija, čiji je rad u stilu „katalonskog modernizma“, ostavio značajan pečat u gradovima Katalonije (pre svega u Barseloni). Na glavnom gradskom trgu se nalazi muzej posvećen Gaudiju, a brojni restorani, kafei i mali trgovi zanimljive arhitekture daju poseban šarm ovom primorskom gradu. Slobodno vreme do povratka u Salou. Večera. Noćenje.

9. DAN - SALOU
Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje i individualne aktivnosti do polaska za Italiju.  Noćna vožnja.

10. DAN – ĐENOVA
Dolazak u Đenovu. Po dolasku šetnja sa vodičem: Piazza de Ferari na kome se nalaze opera i berza, Piazza Mateoti sa palatom pravde, Duždeva palata, katedrala San Lorenco, Via Garibaldi u kojoj se nalaze palate đenovljanskih aristokratskih porodica, Kraljevska palata… Slobodno vreme do smeštaja u hotel. Noćenje.

11. DAN – ĐENOVA - CINQUE TERRE (fakultativno)
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme. Odlazak na celodnevni fakultativni izlet u Cinque Terre, Nacionalni park, u čijem su sastavu pet živopisnih sela koja su smeštena na strmoj obali levantske rivijere. Na uskom pojasu između stenovitih litica i kamenite obale nastala su mala naselja povezana kozjim stazama u kojima su malobrojni stanovnici uglavnom ribari, vinogradari i pastiri koji žive tradicionalnim životom, izolovani od modernog sveta. U središtu malog zaliva je Monterosso al Mare sa kućama u obliku kula u spletu uskih ulica, Vernazza, izgrađena na uzvišenju oko Crkve Svete Margarite Antiohijske iz 13. veka, u stilu Ligurijske gotike. Corniglia se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima 300 stanovnika, najmanje je i jedino naselje koje se spušta do samog mora. Sa platoa u blizini crkve vide se ostala četiri naselja. Manarola je izgradjena delom uz more, a delom na brdu oko crkve  San Lorenzo iz 14. veka. Riomaggiore, najveće medju ovim naseljima, sa oko 1700 stanovnika. Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.

12. DAN – BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.

 

Letovanje Kosta Dorada 2024

Letovanje Kosta Dorada 2024 Salou

 

Letovanje Kosta Dorada 2024 autobusom 

 Letovanje Španija Kosta Dorada povoljno

 

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.


Salou

Hotel California Garden 3* hotelscaliforniasalou.com


California Garden Hotel Salou nalazi se u samom centru Salou-a. Udaljen je 750 metara od plaza Salou i Llevant. Poseduje dva bazen i terasu za sunčanje, restoran, bar, wi-fi u celom hotelu kao i teretanu i spa centar.

4R Salou Park Resort II 3* 4rhotels.com/en/Hotel-4r-Playa-Park/


Rizort 4R Salou Park Resort II nalazi se u mestu Salou, na 200 metara od plaže Kapeljans. U okviru objekta dostupni su bar i restoran u kojem se služe jela internacionalne kuhinje. Ponuda hotela obuhvata bazen na otvoreno, wi- fi, fitnes i spa centar.

 

Đenova

Hotel Tower Genova Airport 4*  towergenovaairporthotelconfctr.com/ nalazi se u blizini aerodroma u Đenovi. Od istorijskog centra grada je udaljen 6km.
Kapaciteta je 283 prostrane sobe koje sadrže tv, telefon, centralno grejanje, fen, mini bar. Sobe su 1/2 i 1/3. Doručak je kontinentalni.

 

• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

 

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Eta Tours zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

Aranžman je rađen na bazi minimum 65 prijavljenih putnika.

UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
ETA TOURS OTP 119/21 kat A od 13.10.21.

ETA TOURS je osiguran polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 470000057639 od 01.10.23. do 01.10.24., osiguravača TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O Beograd. Visina depozita 2000€.

Cenovnik br. 2 od 19.03.2024
L-3/2023

 

 

 

 

 

Pozovite