Dan Primirja 2023 Putovanja

Evropski Gradovi / Autobusom

Novembar praznik Dan Primirja aranžmani 2023

 

 

Istanbul Dan primirja 2022

119€

Istanbul 2022
bajkoviti grad na dva kotinenta, Dan primirja
Kalendar 6 dana / 3 noći
Bus Autobusom
Budimpešta Dan primirja 2022

99€

Budimpešta 2022
Kraljica Dunava
Kalendar 5 dana / 2 noći
Bus Autobusom
Prag Dan Primirja 2022

119€

Prag 2022
Čarobni Prag sa fakultativnim obillascima Drezdena i Karlovih Vari
Kalendar 6 dana / 3 noći
Bus Autobusom
Toskana Dan Primirja 2022

139€

Toskana 2022
Obiđite magičnu Toskanu
Kalendar 6 dana / 3 noći
Bus Autobusom
Venecija Dan primirja 2022

99€

Venecija putovanje 2022
sa fakultativnom posetom : Veneciji, Palmanovi i Trstu
Kalendar 5 dana / 2 noći
Bus Autobusom
Umbria Dan Primirja 2022

129€

Umbria Toskana 2022
Prepustite se čarima nove Italije i Umbrije. Obiđite Perugiu - Assisi - Arezzo - Cortonu
Kalendar 5 dana / 2 noći
Bus Autobusom
Rimini Dan Primirja 2022

99€

Rimini 2022
Sa fakultativnim obilascima Ferara, Bolonja, San Marino, Ravena
Kalendar 5 dana / 2 noći
Bus Autobusom
Salzburg Dan Primirja 2022

149€

Salzburg 2022
Sa fakultativnim obilascima Hallstatt, Bad Ischl i Wolfgangsee
Kalendar 5 dana / 2 noći
Bus Autobusom
Ljubljana Dan primirja 2022

/€

Ljubljana 2022
posetite jednu od najlepših prestonica Evrope
Kalendar 5 dana / 2 noći
Bus Autobusom
Rim 2022

/

Rim 2022
Posetite večni grad u jesen. Autobusom 5 dana/ 2 noćenja
U pripremi
Bus Autobusom
Firenca Rim 2022

/

Rim Firenca 2022
Program u pripremi...
Bus Autobusom
Pariz Dan Primirja 2022

/€

Pariz 2022
sa obilaskom Beča i Minhena
Kalendar 10 dana / 5 noćenja
Bus Autobusom
Budimpešta 2022

/

Budimpešta Bratislava Beč 2022
Autobusom 4 dana / 2 noćenja
U pripremi
Bus Autobusom
Milano Dan Primirja 2022

/€

Milano 2022
Sa oblascima Đenove, jezera Komo i Maggiore
U PRIPREMI
Kalendar 5 dana / 2 noći
Bus Autobusom

 

Putovanje za Dan primirja


Svakog 11. novembra obeležava se državni praznik – Dan primirja, datum na koji i nismo previše obraćali pažnju sve do 2012. godine od kada je i zvanično počeo da se proslavlja u našoj zemlji.


Kao i u mnogim zemljama širom sveta, tako se i u Srbiji, 11 novembar slavi kao Dan primirja u Prvom svetskom ratu, a čijim su potpisivanjem u 11 sati u specijalnom vagonu maršala Ferdinanda Foša u Francuskoj, sile Antante i Nemačke okončale sukob. Upravo nakon toga pregovori o uslovima mira nastavljeni su, a kasnije i dogovoreni 28.juna 1919. godine Versajskim mirom čime je i Prvi svetski rat zvanično okončan.


Glavni motiv za amblem ovog praznika jeste cvet Natalijine ramonde koja se nalazi na spisku ugroženih, retkih biljaka u Evropi dok je u Srbiji zaštićena zakonom kao prirodna retkost. Ovaj cvet je i poznat kao fikus, jer i kada se potpuno osuši ukoliko se zalije on će oživeti, a otuda i simbolika „ponovnog rađanja“ Srbije koja je uspela i da se oporavi nakon stradanja.


Dan primirja  - idealan za putovanja

Mnogi građani naše zemlje upravo na osnovu ove simbolike koju nosi praznik – Dan primirja, koriste da dodatno upoznaju Srbiju, njenu istoriju, prirodne lepote, okolinu. S obzirom na to da je ovo i neradni dan u Republici Srbiji, pruža vam se mogućnost da organizujete putovanje baš za ovaj praznik.


Ukoliko se Dan primirja padne u petak, preostaje vam i vikend pa možete uklopiti ovo vreme za jednu vikend turu u organizaciji neke turističke agencije.


Ovakva kratka putovanja najbolje je i organizovati preko turističke agencije, jer ćete na taj način biti sigurni da neće biti lutanja, nećete ići u nepoznato, a svoje slobodno vreme imate mogućnost da iskoristite za nova saznanja i nova iskustva.


Dan primirja – poslednji neradni dan

Kada pogledamo kalendarsku godinu ovo je praktično poslednji neradni dan u ovoj godini, ukoliko izuzmemo 25. decembar kada Katolici praznuju Božić. S tim u vezi pravo je vreme da sebe počastite jednim putovanjem i dodatno nadogradite svoja znanja, doživite novo iskustvo pa i da dodatno napunite baterije jer vas novi neradni dani na poslu očekuju tek početkom godine tokom Božićnih praznika.


Imate mogućnost da izaberete putovanje na koje ste bili ili da odaberete destinacije koje su vam dobro poznate. Turistička agencija vam može ponuditi jednodnevne ili vikend ture, a koje vam daju mogućnost da se upoznate sa prirodnim lepotama kako naše zemlje tako i zemalja u okruženju.


S obzirom na to da je veoma kratak period praznovanja Dana primirja, jako je bitno da kvalitetno i provereno provedete slobodne dane. Dakle, nemate nekoliko dana na raspolaganju pa da sami organizujete i eksperimentišete određene destinacije.


Preporuka je da koristite ponude turističkih agencija koje su proverene kako biste slobodno vreme iskoristili na najbolji mogući način bez preterane glavobolje.


Pruža vam se mogućnost da, na osnovu ponude putovanja za Dan primirja, izaberete neki evropsku destinaciju ili putovanje u Srbiji, a programi su koncipirani za sve kategorije. Bez obzira da li putujete sami, u paru, sa porodicom, prijateljima ili kolegama sa posla – sigurni smo da ćete pronaći baš ono što vas interesuje.

 

Pozovite