Istanbul 2020


19.11.2020. - 23.11.2020.

5 dana / 2 noći autobusom

79 €

 


 

Istanbul - najveći i najvažniji grad u Turskoj. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora , na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. Položaj Istanbula na kontaktu između Evrope i Azije uslovila je vekovno mešanje različitih kultura , pa je došlo do stvaranja interesantnog etničkog sklopa, koji je izuzetno atraktivan za turiste. Istanbul je kroz svoju dva i po milenijuma dugu istoriju bio prestonica tri velike imperije: rimske, vizantijske i otomanske, gde je zahvaljujući svom položaju bio uvek u centru političkih,vojnih i kulturnih zbivanja. U davna vremena poznat kao Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad, a danas Istanbul predstavlja najjače ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor, a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar.

„Istanbul je glavni grad sveta. Ne postoji rival u svetu u pogledu geografske lokacije“ - Joseph Heller

Prinčevska ostrva - najekskluzivnije izletište u blizini Istanbula. Nalazi se u Mramornom moru. Najznačajnija ostrva u ovom malom arhipelagu su: Kinali ili crveno ostrvo, Eurgaz i Mejbeli. Bujuk ada ( Veliko Ostrvo ) je najlepše i najveće ostrvo u ovom arhipelagu. Veoma je uređeno i na njemu nema automobila. Ovde se nalaze mnogobrojini letnjikovci ograđeni cvećem i zelenilom.

 

1. DAN– Polazak za Istanbul iz Beograda u 15.00h sa BAS stanice, sastank grupe 14.30. Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.

2. DAN– Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Slobodno vreme do smestaja u hotel. U večernjim časovima slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta odlaska na tursko veče (nezaboravan show sa plesačicama, folklornim ansamblima, bacačima noževa i večerom sa dva pića). Noćenje.

3. DAN – Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog Izleta: poseta Carigradskoj (Vaseljenska) Patrijaršiji - jednoj od četrnaest autokefalnih pravoslavnih crkava i vidikovcu Pier Loti (Pierre Loti) - mesto sa kog se pruža najbolji pogled na biser Istanbula, čuveni Zlatni rog. Nakon obilaska Vaseljenske Patrijaršije i nezaobilaznog vidikovca Pier Loti slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta : krstarenja Bosforom i Mramornim morem sa posetom Prinčevskim ostrvima ( Bujuk ada – Veliko ostrvo) sa lokalnim vodičem. Obilazak Prinčevskih ostrva najekskluzivnijeg letovališta u blizini Istanbula i slobodno vreme na Velikom ostrvu ( Bujuk Ada) najvećem od 4 ostrva koja su otvorena za turiste. Površina ostrva je 5,4 km i boravak na njemu je izuzetno prijatan zbog obilja šumskog zelenila i odlične klime. Na ostrvu ima dosta manjih hotela i istorijskih građevina poput crkve Aja Jorgi (Sveti Đorđe) iz 6. veka i Hamidij džamije koju je izgradio sultan Abdulhamit II.Nakon obilaska Bujuk Ade i predaha povratak u Istanbul, uživanje Mramornim morem i Bosforom gde ćemo prolaziti pored Kiz Kulesi ( Devojačkoj Kula) za koje su vezane zanimljive legende koje govore o njenom postojanju i koje je čine jednom od najlepših simbola Istanbula, koji se nalazi na ulazu u Bosfor iz Mramornog mora. Ovde ćemo napraviti neke od najlepših slika sa nezaboravnog krstarenja Bosforom. Po završetku krstarenja povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

4. DAN-Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog obilaska starog jezgra Carigrada sa lokalnim vodičem: Antički hipodrom, Plava džamija, Aja Sofija, Topkapi dvorac – muzej. Uživanje u prelepom Istanbulu do polaska za Beograd. Povratak u popodnevnim časovima.

5.DAN–Dolazak u Beograd u pre podnevnim časovima.

 

..

...

 

Termin putovanja  Redovna cena  Promo cena
19.11. - 23.11.2020.  99€  79€

 

NAČIN PLAĆANJA:
-Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
-Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a
-Karticama: Visa, Master, Maestro i Dina


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
-Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
-Smeštaj u Istanbulu u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama, usluga na bazi dva noćenja sa doručkom
-Usluge vodiča i pratioca grupe
-Agencijske usluge


CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- stanični vaučer 50 rsd po osobi (plaća se u agenciji)
- Troškove medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja 
- Individualne troškove putnika
- Doplata za jednokrevetnu sobu 40 eura 

 Fakultativne izlete:

- Obilazak starog jezgra Istanbula : Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata – 15 € (cena obuhvata obilazak starog jezgra Istanbula, upoznavanje i šetnju sa lokalnim vodičem bez ulaska u lokalitete)
- Prinčevska ostrva: Krstarenje Bosforom sa posetom Prinčevskim ostrvima (Buyuk Ada) - 20 € (cena obuhvata autobuski prevoz, vožnju brodom, vožnja električnim kombijem na Velikom ostrvu (Buyuk Ada) i uslugu lokalnog vodiča)
- Carigradska (Vaseljenska) Patrijaršija i nezaobilazni vidikovac Pier Loti (Pierre Loti) - 15 € (cena obuhvata prevoz autobusom i usluge lokalnog vodiča)
* Tursko veče 30 €

CENA PAKETA IZLETA : 50 € sa popustom 45 € (ne uključije izlete sa zvezdicom)
* Tursko veče – 30 €

 

 

 

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.

Hotel Erden Sarayevo 3* https://hotel-erden-sarayevo.business.site/ nalazi se u oblasti Laleli nadomak svih istorijskih znamenitosti Na vrhu hotela nalazi se terasa sa otvorenim bazenom gde se gosti mogu opustiti nakon celodnevnog razgledanja i uživati u pogledu na Mramorno more. Gostima je na raspolaganju a la card restoran, bar, recepcija koja radi 24h i besplatan wifi. Sve sobe moderno su dekorisane i opremljene su spavaćim delom i sopstvenim kupatilom. Sve sobe imaju klima-uređaj i mini-bar. Kupatila u sobama sadrže tuš, fen za kosu i besplatan toaletni pribor. Doručak je na bazi švedskog stola.

Hotel Grand Emin 4* http://www.aymahotelsgroup.com/grandemin/
Grand Emin Hotel nalazi se u blizini metro stanice Yenikapı i odlično je povezan kako sa aerodromom Ataturk, ali i sa azijskim delom grada, tako i sa istorijskim centrom Istanbula koji se nalazi na samo 20tak minuta vožnje tramvajem. Doručak se služi na bazi švedskog stola u hotelskom restoranu. Gosti u mogu da uživaju i na terasi hotela gde se nalazi otvoren bazen i bar.Sve sobe opremljene su spavaćim delom, TVom sa satelitskim kanalima, besplatanim bežičnim internetom i klima-uređajem. Svaka smeštajna jedinica ima sopstveno kupatilo.

Hotel Benler 3* http://benler-hotel.hotel-istanbul.net/en/
Hotel Benler se nalazi u starom gradskom jezgru u centralnom delu Istanbula, na 1,5 km od Bazilike Cisterne i Fatihove džamije. Sve sobe imaju besplatan WiFi i satelitsku televiziju. Svaka jednostavno nameštena soba u hotelu Benler sadrži klima-uređaj i sopstveno kupatilo.

Hotel Kecik 3*  https://www.kecikhotel.com.tr/  Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Laleli), u blizini svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/wc), TV, telefon, klima uređaj, minibar. Doručak-kontinetalni švedski sto. 

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Hoteli u Italiji pružaju uslugu kontinentalnog doručka na bazi švedskog stola.Kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja. 

 

 

- NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate.Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
- Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
- Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete.Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. 
-Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...) 
-Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu. 
-Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteteta stajališta i uslova na putu.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
-Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Eta Tours zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor. 
-Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
-Putnici sami snose odgovornost za lična i putna dokumenta i njihovu validnost.
-Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje. 
-U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
-Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
- Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
- U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. 
-Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

Aranžman je rađen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE ETA TOURS LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 33/2020 kategorija A 25 .
Eta tours je osigurana polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 00431595 od 01.01.2020. do 01.10.2020., osiguravača „SAVA OSIGURANJE” A.D.O Beograd. Visina depozita 5000€.

 

Cenovnik br. 1 od 10.09.2020.