Letovanje Ohrid 2022 Makedonija

Osetite čari Ohridskog jezera ovoga leta sa nama!

7 dana / 5 noćenja / Polupansion / Autobusom

od / €

 

Letovanje Ohrid 2022 Makedonija Ohridsko Jezero - Ohrid i jezero se nalaze na listi svetske baštine i pod zaštitom UNESCO-a.  S obzirom da sliv jezera broji više od 40 reka, ovo je jedinstveno mesto gde možete videti kako reka Crni Drim ulazi u ohridsko plavetnilo. Kada se pomene Ohrid, najčešće ljudi pomisle na veliki broj crkava (nekada ih je bilo preko 300) i poznati manastir Sv. Naum. Šetajući se starim gradom, videćete desetine što velikih, što malih crkava, i one stvarno svojom lepotom predstavljaju glavno obeležje Ohrida. Na samom vrhu grada se nalazi  prastara Samuilova tvrđava, a u samom Ohridu se nalazi  crkva Sv. Jovan Kaneo, koja se nalazi na sasečenoj steni, na samom kraju starog grada. Tu je pogled na jezero poseban, a posebne su i ribice plašice, koje žive samo u Ohridskom jezeru, i od čijih se krljušti prave poznati ohridski biseri. Treba biti vrlo oprezan i uvek tražiti sertifikat, a stogodišnju tradiciju izrade imaju porodice Filev i Talev. I za kraj tj. početak ovog divnog putovanja Andrićev citat:

     "Možete u Ohridskom jezeru, kao u kakvom krivom ogledalu, videti svoje lice, vlažno i   nasmejano, a nad vama će stalno biti sjajno Sunce kao neka ogromna zvezda. Sve ovo traje kratko, kao svaka ljubav, ali se vraća bezbroj puta".

 

 U PRIPREMI...

PAKET ARANŽMAN / BUS
HOTEL KLIMETICA 3*

18.07.

24.07.

01.08.

07.08.

22.08.

28.08.

Usluga

Br. dana/noći 7/5 7/5 7/5

 

HB

 

Odrasla osoba redovna cena

     

Odrasla osoba PROMO CENA

     

1 dete od 0 - 4.99 god

     

1 dete od 4.99 - 11.99 god

     

 

  

 

PAKET ARANŽMAN / BUS
HOTEL MAIVA 4*

18.07.

24.07.

01.08.

07.08.

22.08.

28.08.

Usluga

Br. dana/noći 7/5 7/5 7/5

HB

Odrasla osoba redovna cena

     

Odrasla osoba PROMO CENA

     

1 dete od 0 - 4.99 god

     

1 dete od 4.99 - 11.99 god

     

 

 

PAKET ARANŽMAN / BUS
HOTEL BELVI 4*

18.07.

24.07.

01.08.

07.08.

22.08.

28.08.

Usluga

Br. dana/noći 7/5 7/5 7/5

HB

Odrasla osoba redovna cena

     

Odrasla osoba PROMO CENA

     

1 dete od 0 - 5.99 god

     

1 dete od 5.99 - 9.99 god

     

 

PAKET ARANŽMAN / BUS
HOTEL INTERNATIONAL 4*

18.07.

24.07.

01.08.

07.08.

22.08.

28.08.

Usluga

Br. dana/noći 7/5 7/5 7/5

 

HB

 

Odrasla osoba redovna cena

     

Odrasla osoba

     

1 dete od 0 - 5.99 god

     

1 dete od 6 - 11.99 god

     

 


Legenda: BB – noćenje sa doručkom, HB – polupansion
Letovanje Ohrid 2021 Makedonija Ohridsko Jezero

* Cene su izražene po osobi u eurima za odabrani hotel i uslugu.
* Plaćanje po srednjem kursu NBS na dan uplate.
* Deca od 0-5.99 / 0-2.99 koriste zajednički ležaj i plaćaju cenu autobuske karte koja je istaknuta u tabeli.
* PAKET ARANŽMAN (SMEŠTAJ + BUS + VODIČ + PREDSTAVNIK NA DESTINACIJI) – Datumi polaska i povratka autobusa istaknuti su u tabeli
UMANJENJE ZA SOPSTVENI PREVOZ 20€ 

* Dete ostvaruje popust iz tabele na dve punoplatežne osobe

 

Način plaćanja:
- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate
- Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina).
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a.
- Odloženo plaćanje: 50% prilikom rezervacije, ostatak u 3 jednake mesečne čekovima građana, rate dospevaju 20-og u mesecu

Paket aranžman obuhvata:
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
- Smeštaj na bazi noćenja u odabranom hotelu i izabranoj usluzi
- Usluge licenciranog vodiča
- Troškove organizacije putovanja

Paket aranžman ne obuhvata:
- Obaveznu boravišnu taksu na Ohridu u iznosu od 1e (dnevno po osobi)
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa uključenim pokrićem za Covid 19
- Individualne troškove putnika.
- Doplata za 1/1 isključivo na upit

Fakultativne izlete:
- Fakultativno razgledanje Ohrida 5€, deca do 12 god.gratis
- Izlet do Sv. Nauma – 15€ (uključen prevoz ,razgledanje,ulaznica za manastir), deca do 12.god. 10€
- Krstarenje Ohridom -10€ ,deca do 12.god.5€
- Izlet u Strugu -manastir Kališta 10€/deca do 12.god 5€

 
1. dan - BEOGRAD - LETOVANJE OHRID 2022 Skup putnika na parkingu Sava centra u 05:00h. Polazak u 05:30h. Dnevna vožnja kroz Srbiju, sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti. Dolazak na Ohrid u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor, kupanje, sunčanje. U predvečernjim časovima mogućnost fakultativne šetnje “obilazak starog grada Ohrida“ sa lokalnim vodičem: Samuilova tvrdjava, Crkva Svetog Klimenta Ohridskog, amfiteatar, Crkva Svete Sofije, staro gradsko jezgro, Crkva Sv. Jovan Kaneo. Slobodno vreme. Večera . Noćenje.


2. dan OHRID - Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili kupanje, sunčanje kao i preporuka našeg vodiča za dobar restoran za ručak. Večera. Noćenje.


3. dan OHRID - Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta na Sv. Naum manastir iz IX veka sa najpoznatijom freskom Sv. Metodija i njegovih učenika koja uključuje: Sv. Nauma, Sv. Klimenta i Sv. Savu Tvorca. Panoramski pogled na muzej na vodi „Zaliv na koskite“. Nakon obilaska manastira i izletišta Sv. Naum mogućnost fakultativne vožnje brodićem. Povratak za Ohrid. Slobodno vreme.Večera.Noćenje.


4. dan OHRID - Doručak. Slobodno vreme za odmor, kupanje i sunčanje. Mogućnost fakultativnog krstarenja po jezeru. Brodić krece sa pristaništa u centru grada, i u kružnoj turi po jezeru uživamo u pogledu na stari deo grada, crkvu Sv. Jovana Kaneo, Titovu vilu, prelepe plaže... Večera. Noćenje.


5.dan OHRID - Doručak. Slobodno vreme. Fakultativni izlet u manastir Kalište. Manastir Kališta je posvećen Presvetoj Bogorodici, nalazi se prelepom okruženju na obali ohridskog jezera u blizini sela Kališta. Manastir je udaljen 30 km od Ohrida. Centralno mesto manastirskog kompleksa zauzima nova crkva Presvete Bogorodice obnovljena 1977 godine. Najstariji deo manastirskog komleksa je crkva u pećini izgrađena u 13 veku. U blizini manastira je i druga manja crkva posvećena Svetom Petru i Pavlu. Slobodno vreme. Povratak u Ohrid. Večera. Noćenje.


6.dan OHRID-BEOGRAD Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Slobodno vreme do polaska za Srbiju.


7.dan Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj putovanja.

Letovanje Ohrid 2022 Makedonija Ohridsko Jezero

Letovanje Ohrid 2022  grad

Letovanje Ohrid 2022 Makedonija Sveti Naum

 

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.

 


Hotel Sahara 3* hotelsahara.mk


Hotel Sahara je smešten u Ohridu. U blizini hotela se nalazi nekoliko značajnih atrakcija, kao što su luka Ohrid, udaljena oko 1,9 km i Manastir Svetog Pantelejmona, do kog ima oko 1,4 km. Gostima su takođe na raspolaganju restoran i zajednički salon. Sobe hotela Sahara uključuju sopstveno kupatilo sa tušem i besplatan WiFi. Sve smeštajne jedinice imaju flat-screen TV. Doručak je na bazi švedskog stola, večera kontinentalna.


Hotel Maiva 4* hotelklimetica.com.mk/maiva


Hotel Maiva nalazi se u Ohridu, u turistikom naselju Sv. Stefan, 150m od plaže. U sklopu hotela je restoran, besplatan privatni parking, sezonski bazen na otvorenom i bar, usluge spa centra se dodatno plaćaju. Gostima je na raspolaganju besplatan WiFi. Sve smeštajne jedinice su klimatizovane i sadrže prostor za sedenje, flat-screen TV sa kablovskim kanalima , sopstveno kupatilo sa bideom i fenom za kosu.  Doručak je na bazi švedskog stola, večera kontinentalna.

 

Hotel Klimetica 3* hotelklimetica.com.mk


Hotel Klimetica se nalazi u okruženju borove šume u naselju Sveti Stefan na 4 km od centra Ohrida, na 200m od obale Ohridskog jezera. Od dodatnih sadržaja gostima su na raspolaganju: recepcija, restoran, caffe bar sa terasom, saunu, teren za fudbal. Sobe su opremljene TV-om, telefonom, mini-barom, kupatilom i terasom. Doručak je na bazi švedskog stola, večera kontinentalna.

 

Hotel Diplomat plus 3* hoteldiplomatplus.com


Nalazi se na 1km od centra Ohrida, 150m od jezera. U sklopu hotela je recepcija, restoran, bar. Sobe sadrže flat-screen TV sa kablovskim kanalima i kupatilo sa tuš kabinom i toaletom. Doručak je na bazi švedskog stola, večera kontinentalna.Hotel Bellevue – Metropol lake resort 4* metropol-ohrid.com.mk

Nalazi se na samoj obali jezera, udaljen 7km od centra Ohrida. Hotel raspolaže sa 170 soba i 4 apartmana. Sve sobe su opremljene kablovskom televizijom, klima uređajem, mini barom, direktnom telefonskom linijom, internet priključkom, kupatilom i terasom.

 

Hotel International 4* hotelinternational

Hotel se nalazi na 1,600m od centra, i na 700 m od plaže.
Sve sobe poseduju klimu, internet, TV, kupatilo. Doručak i večera su kontinentalni.

 

 

 

Letovanje  Ohrid 2022 

Pozovite