Letovanje Hrvatska Istra 2020

Vodimo vas na prelepi Jadran!

 SA FAKULTATIVNIM OBILASCIMA BRIONI – PULA – ROVINJ - POREČ- PORTOROŽ I PIRAN

 9 dana / 7 noći autobusom

od 279 €

 


ISTRA JE U SVAKOM POGLEDU POSEBNA!


Upoređuju je sa Azurnom obalom, sa Toskanom i Umbrijom, Istra ima toliko lepota da ih naprosto morate upoznati. Spoj antičke istorije i srednjovekovne kulture je čini posebnom, kao i nestvarni zeleni pejzaži uz morsku obalu,uz tradicionalnu i neodoljivu gastronomsku ponudu kao I prepoznatljivu ljubaznost domaćina.
Zamislite sve te lepote koje vas očekuju, obiđite šarmantni srednjovekovni Rovinj, nacionalni park Brioni, pulsku Arenu, prošetajte mondenskom Opatijom, okusite čari istarske kuhinje, probajte čuvenu malvaziju.


Jednom rečju uživajte u svemu što smo pripremili za vas ovoga leta 2020 u Istri... 

 

1.DAN BEOGRAD – OPATIJA - BANJOLE
Polazak sa Glavne autobuske BAS stanice u 00:30h. Skup putnika u 00:15h. Noćna vožnja sa usputnim stajanjima, radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.
U jutarnjim časovima dolazak u Opatiju, mondenski grad koji pripada obali Kvarner i ima 170 godina dugu tradiciju turizma u Hrvatskoj. Poznata je i kao biser Jadrana. Ovaj grad blistavih vidika i stenovitih plaža su podigli Habzburzi krajem XIX. Pre 1844, Opatija je bila samo ribarsko seoce sa nekoliko kuća i crkvom.
Početak turizma se vezuje za vilu koju su sagradili otac i sin, plemići iz Rijeke Higinio i Paolo Scarpa i nazvali je Angiolina, po svojoj pokojnoj ženi, odnosno majci. U ovoj vili se danas nalazi muzej turizma i održavaju se izložbe i koncerti jazz i klasične muzike. Opatija je bila mesto gde su pripadnici kraljevske porodice provodili odmor i mesto gde je Isidora Dankan dovodila ljubavnike, a posetile su je mnoge poznate ličnosti kao što su James Joyce, Giacomo Puccini, Franz Joseph…. Panoramsko razgledanje. Slobodno vreme do nastavka ka hotelu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za kupanje,sunčanje i individualne aktivnosti. Noćenje.

2.DAN BANJOLE – Doručak. Slobodan dan za kupanje, sunčanje, odmor. Noćenje.


3.DAN- PULA - KRSTARENJE SA RUČKOM NA BRODU
Doručak. Fakultativni izlet u Pulu koja je i najveći grad u Istri. O burnoj istoriji ovoga grada svedoče brojne znamenitosti koje se mogu primetiti na svakom koraku. Tradicija i kultura odišu ulicama grada . Još u vreme Rimljana, Pula je bila važan centar i luka. Najslavniji svedok antičke prošlosti i simbol Pule je amfiteatar tj. Pulska arena. U prošlosti, u Areni su se priređivale borbe gladijatora, u srednjem veku viteški turniri a danas se koristi za koncerte i festivale.. Razgledanje grada sa lokalnim vodičem: pulska arena, zlatna vrata, Dvojna vrata, Avgustov hram… Slobodno vreme. Drugi deo izleta krstarenje i fish piknik na brodu, uživanje u pogledu na Pulu i Brione. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

4.DAN - ROVINJ - POREČ
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Rovinj i Poreč. Na red dolazi i najlepši grad u Istri –Rovinj. Već na prvi pogled Rovinj oduševljava. Pravi morski grad, sa zidinama uz more, lavirintom uskih kaldrmisanih ulica. Na najvišoj tački starog grada, nalazi se crkva posvećena svetoj Eufemiji, koja je i zaštitnica grada. Navodno je još negde u 9. veku, kovčeg sa moštima ove svetice doplovio od Carigrada do obale Rovinja i danas se nalazi u ovoj crkvi. Razgled grada. Slobodno vreme uz preporuku za restoran gde možete probati odlične morske specijalitete. Polazak za Poreč.
POREČ je grad smešten na zapadnoj obali istarskog poluostrva.Ostatke antičkih hramova i foruma moguće je pronaći po celom gradu. Simbol grada je je Eufrazijeva bazilika iz 6.veka koja se nalazi na listi UNESCO-ve Svetske baštine.Danas je Poreč moderan grad koji osvaja svojim šarmom. Simpatičan stari grad i velika gužva u njegovim uskim ulicama u kojima dominiraju zlatare i radnje sa suvenirima, te drvoredi interesantnih borova, su detalji koji najbolje opisuju Poreč. Razgledanje grada. Slobodno vreme i preporuka dobrih plaža. Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN BANJOLE - Doručak. Slobodan dan za kupanje, sunčanje, odmor. Noćenje.

 

6.DAN – PORTOROŽ - PIRAN
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Portorož i Piran. Sa sigurnošću se može reći da je Portorož mediteranski gradić- biser slovenačkog primorja. Portorož je najpopularnije letovalište, šetalištem je povezano sa predvnim Piranom (oko 15 minuta hoda, uz obalu), a od Trsta u Italiji deli ga tridesetak kilometara Luksuzni hoteli i kongresni centri, luka, sportski objekti, samo su delić onoga što nudi. Naravno, tu je i dugačka plaža koju okružuju brojni kafići i restorani, na kojoj ćete uživati nakon razgledanja grada.
Piran važi za dragulj venecijanske arhitekture, mesto koje vas neće samo oduševiti opojnom morskom atmosferom, upečatljivom arhitekturom u jarkim bojama fasada, već i predivnim zalascima sunca, skrivenim baštama, možda i najlepšim trgom na Jadranu. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

7.DAN – BRIONI
Doručak. Poluodnevni fakultativni izlet na Brione. Do ovog „raja na Zemlji“ stiže se brodom iz Fažane na zapadnoj obali istarskog poluostrva. U vreme kada je početkom 20. veka Brione kupio austrijski biznismen Paul Kupelvajzer evropska aristokratija igrala je ovde golf na terenu koji je 1922. bio najveći u Evropi.Do 1960-ih ostrvo je bilo slabo naseljeno, a onda postaje letnjikovac predsednika Jugoslavije.Tito je ovde provodio veliki deo vremena, kažu, čak i po šest meseci godišnje, donoseći odluke iz svoje vile na najvećem ostrvu brionskog arhipelaga, Veliki Brion,a tu je gostio i svoje zvanice, od svetskih lidera do najvećih svetskih filmskih imena. Čisto more, prelepa priroda, životinje koje slobodno šetaju– tako bi se mogli opisati Brioni, grupa ostrva uz Istru, omiljeno letovalište šefa bivše SFRJ Josipa Broza Tita, koje je 1983. proglašeno za Nacionalni park. Obilazak vozićem: nacionalnog parka Briona, safari parka, Titovog muzeja-uz pratnju lokalnog vodiča. Povratak u Fažanu. Mogućnost organizovanja ručka u i konobi Betiga u Barbarigi – odlični istarski specijaliteti! Povratak u hotel. Slobodno vreme za plažu i individualne aktivnosti. Noćenje.

8.DAN – BANJOLE - BEOGRAD
Doručak.Napuštanje hotelskih soba.Odlaganje prtljaga u autobus. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Naša preporuka je da ga iskoristite za kupanje,sunčanje i uživanje u Istri. Polazak za Srbiju u predvečernjim časovima.

 

9.DAN – BEOGRAD - Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

Rovinj

Pula

Poreč

Termini putovanja Redovna cena First minute cena do 30.06.2020.
18.07. - 26.07.2020. 399 329
01.08. - 09.08.2020. 459 389
15.08. - 23.08.2020. 459 389
05.09. - 13.09.2020. 369 299
12.09. - 20.09.2020. 359 279

Način plaćanja:
- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na šest rata bez kamate.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a.
- Odloženo plaćanje: 50% prilikom rezervacije, ostatak jednakim mesečnim rata čekovima građana do 20.10.2020., rate dospevaju 15 i 20-og u mesecu

POPUSTI ZA DECU:
-Deca od 0- 5.99 godina besplatno (u zajedničkom ležaju sa 2 osobe) - plaćaju samo prevoz 45€
-Deca od 6.- 9.99 godina - 30% popusta
-Treća osoba u na pomoćnom ležaju 1/3 sobi - 10% popusta

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
 stanični vaučer 50 rsd po osobi ( uplaćuje se u agenciji za polaske iz Beograda)
- Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja (klima,TV,DVD, audio oprema,)
- smeštaj na bazi 7 noćenja sa doručkom u hotelu Centinera resort 3* u 1/2 i 1/3 sobama
- Obilaske prema programu putovanja-Opatija
- Uslugu licenciranog pratioca /vodiča
- Troškove organizacije i vođenja aranžmana.


CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Fakultativne izlete i ulaznice
- Obaveznu boravišnu taksu koja se plaća na recepciji hotela dnevno po osobi: 1.40 €
- Međunarodno zdravstveno osiguranje
- Individualne troškove putnika
- Doplata za 1/1 sobu na upit zbog raspoloživosti. Doplata 115 €
- Wi-fi 7€ za ceo period boravka
- Doplatu za polupansion 15€/danu

CENE FAKULATATIVNIH IZLETA:

- PULA+KRSTARENJE (U cenu izleta uključeno: prevoz ,razgledanje Pule sa lokalnim vodičem, dvočasovno panoramsko krstarenje brodom, ručak na brodu-riba/piletina,domaće vino,sok,voda)
Cena izleta: odrasli 35€ deca do 16 god.20€
- ROVINJ- POREČ (U cenu izleta uključen prevoz i razgledanje sa lokalnim vodičem)
Cena izleta: odrasli 25€/deca do 12.god.15€
- PORTOROŽ- PIRAN (U cenu izleta uključen prevoz ,razgledanje sa lokalnim vodičem)
Cena izleta: odrasli 30€/deca do 12 god.-20€
NACIONALNI PARK BRIONI – “Veliki Brioni” ( U cenu izleta uključen prevoz autobusom do Fažane,povratna karta za brod,vožnja vozićem na ostrvu, usluga lokalnog vodiča)
Cena izleta: 35€;deca do 12 god.25€

PAKET IZLETA 115€

Usled nepredvidivih okolnosti, redosled izleta može biti promenjen.


Hotel Centinera Resort 3* https://www.centinera.com/


Nalazi se na Medulin Rivieri u malom mestu Banjole, na samoj obali uz plažu uvale Centinera, u hladu prekrasne stogodišnje borove šume, na mirnoj lokaciji idealnoj za i odmor. Udaljen je 8 km od centra Medulina. U sklopu Resorta je 151 soba, unutrašnji bazen sa morskom vodom, .Sobe su moderno opremljene imaju klimu, sat tv, kupatilo, fen, mini bar. Sobe sa balkonom su dostupne u zavisnosti od raspoloživosti. Resort Centinera nudi raznovrstan izbor pića i specijaliteta lokalne mediteranske kuhinje. Doručak je slatko slani ( usluga je po Covid propisima). Ulazak na plažu je besplatan, ležaljke i suncobrani se doplaćuju.


• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Eta Tours zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
• Cene su podložne promeni ukoliko dođe do promene mera prevoza usled Covid propisa.
• Putnici su dužni da tokom putovanja obezbede maske i rukavice i poštuju zdravstvene propise u autobusu i na destinaciji.


Aranžman je radjen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.


UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
ETA TOURS LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 33/2020 kat A25

Eta tours je osigurana polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 00431595 od 01.01.2020. do 01.10.2020., osiguravača „SAVA OSIGURANJE” A.D.O Beograd. Visina depozita 5000€.

 

Cenovnik br. 1 od 20.05.2020.