Letovanje Hrvatska Istra 2021

Vodimo vas na prelepi Jadran!

 SA FAKULTATIVNIM OBILASCIMA BRIONI – PULA – ROVINJ - POREČ- PORTOROŽ I PIRAN

 9 dana / 7 noći autobusom

od / €

 


ISTRA JE U SVAKOM POGLEDU POSEBNA!


Upoređuju je sa Azurnom obalom, sa Toskanom i Umbrijom, Istra ima toliko lepota da ih naprosto morate upoznati. Spoj antičke istorije i srednjovekovne kulture je čini posebnom, kao i nestvarni zeleni pejzaži uz morsku obalu,uz tradicionalnu i neodoljivu gastronomsku ponudu kao I prepoznatljivu ljubaznost domaćina.
Zamislite sve te lepote koje vas očekuju, obiđite šarmantni srednjovekovni Rovinj, nacionalni park Brioni, pulsku Arenu, prošetajte mondenskom Opatijom, okusite čari istarske kuhinje, probajte čuvenu malvaziju.


Jednom rečju uživajte u svemu što smo pripremili za vas ovoga leta u Istri... 

 

1.DAN BEOGRAD – OPATIJA - BANJOLE
Polazak sa Glavne autobuske BAS stanice u 00:30h. Skup putnika u 00:15h. Noćna vožnja sa usputnim stajanjima, radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.
U jutarnjim časovima dolazak u Opatiju, mondenski grad koji pripada obali Kvarner i ima 170 godina dugu tradiciju turizma u Hrvatskoj. Poznata je i kao biser Jadrana. Ovaj grad blistavih vidika i stenovitih plaža su podigli Habzburzi krajem XIX. Pre 1844, Opatija je bila samo ribarsko seoce sa nekoliko kuća i crkvom.
Početak turizma se vezuje za vilu koju su sagradili otac i sin, plemići iz Rijeke Higinio i Paolo Scarpa i nazvali je Angiolina, po svojoj pokojnoj ženi, odnosno majci. U ovoj vili se danas nalazi muzej turizma i održavaju se izložbe i koncerti jazz i klasične muzike. Opatija je bila mesto gde su pripadnici kraljevske porodice provodili odmor i mesto gde je Isidora Dankan dovodila ljubavnike, a posetile su je mnoge poznate ličnosti kao što su James Joyce, Giacomo Puccini, Franz Joseph…. Panoramsko razgledanje. Slobodno vreme do nastavka ka hotelu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za kupanje,sunčanje i individualne aktivnosti. Noćenje.

2.DAN BANJOLE – Doručak. Slobodan dan za kupanje, sunčanje, odmor. Noćenje.


3.DAN- PULA - KRSTARENJE SA RUČKOM NA BRODU
Doručak. Fakultativni izlet u Pulu koja je i najveći grad u Istri. O burnoj istoriji ovoga grada svedoče brojne znamenitosti koje se mogu primetiti na svakom koraku. Tradicija i kultura odišu ulicama grada . Još u vreme Rimljana, Pula je bila važan centar i luka. Najslavniji svedok antičke prošlosti i simbol Pule je amfiteatar tj. Pulska arena. U prošlosti, u Areni su se priređivale borbe gladijatora, u srednjem veku viteški turniri a danas se koristi za koncerte i festivale.. Razgledanje grada sa lokalnim vodičem: pulska arena, zlatna vrata, Dvojna vrata, Avgustov hram… Slobodno vreme. Drugi deo izleta krstarenje i fish piknik na brodu, uživanje u pogledu na Pulu i Brione. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

4.DAN - ROVINJ - POREČ
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Rovinj i Poreč. Na red dolazi i najlepši grad u Istri –Rovinj. Već na prvi pogled Rovinj oduševljava. Pravi morski grad, sa zidinama uz more, lavirintom uskih kaldrmisanih ulica. Na najvišoj tački starog grada, nalazi se crkva posvećena svetoj Eufemiji, koja je i zaštitnica grada. Navodno je još negde u 9. veku, kovčeg sa moštima ove svetice doplovio od Carigrada do obale Rovinja i danas se nalazi u ovoj crkvi. Razgled grada. Slobodno vreme uz preporuku za restoran gde možete probati odlične morske specijalitete. Polazak za Poreč.
POREČ je grad smešten na zapadnoj obali istarskog poluostrva.Ostatke antičkih hramova i foruma moguće je pronaći po celom gradu. Simbol grada je je Eufrazijeva bazilika iz 6.veka koja se nalazi na listi UNESCO-ve Svetske baštine.Danas je Poreč moderan grad koji osvaja svojim šarmom. Simpatičan stari grad i velika gužva u njegovim uskim ulicama u kojima dominiraju zlatare i radnje sa suvenirima, te drvoredi interesantnih borova, su detalji koji najbolje opisuju Poreč. Razgledanje grada. Slobodno vreme i preporuka dobrih plaža. Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN BANJOLE - Doručak. Slobodan dan za kupanje, sunčanje, odmor. Noćenje.

 

6.DAN – PORTOROŽ - PIRAN
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Portorož i Piran. Sa sigurnošću se može reći da je Portorož mediteranski gradić- biser slovenačkog primorja. Portorož je najpopularnije letovalište, šetalištem je povezano sa predvnim Piranom (oko 15 minuta hoda, uz obalu), a od Trsta u Italiji deli ga tridesetak kilometara Luksuzni hoteli i kongresni centri, luka, sportski objekti, samo su delić onoga što nudi. Naravno, tu je i dugačka plaža koju okružuju brojni kafići i restorani, na kojoj ćete uživati nakon razgledanja grada.
Piran važi za dragulj venecijanske arhitekture, mesto koje vas neće samo oduševiti opojnom morskom atmosferom, upečatljivom arhitekturom u jarkim bojama fasada, već i predivnim zalascima sunca, skrivenim baštama, možda i najlepšim trgom na Jadranu. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

7.DAN – BRIONI
Doručak. Poluodnevni fakultativni izlet na Brione. Do ovog „raja na Zemlji“ stiže se brodom iz Fažane na zapadnoj obali istarskog poluostrva. U vreme kada je početkom 20. veka Brione kupio austrijski biznismen Paul Kupelvajzer evropska aristokratija igrala je ovde golf na terenu koji je 1922. bio najveći u Evropi.Do 1960-ih ostrvo je bilo slabo naseljeno, a onda postaje letnjikovac predsednika Jugoslavije.Tito je ovde provodio veliki deo vremena, kažu, čak i po šest meseci godišnje, donoseći odluke iz svoje vile na najvećem ostrvu brionskog arhipelaga, Veliki Brion,a tu je gostio i svoje zvanice, od svetskih lidera do najvećih svetskih filmskih imena. Čisto more, prelepa priroda, životinje koje slobodno šetaju– tako bi se mogli opisati Brioni, grupa ostrva uz Istru, omiljeno letovalište šefa bivše SFRJ Josipa Broza Tita, koje je 1983. proglašeno za Nacionalni park. Obilazak vozićem: nacionalnog parka Briona, safari parka, Titovog muzeja-uz pratnju lokalnog vodiča. Povratak u Fažanu. Mogućnost organizovanja ručka u i konobi Betiga u Barbarigi – odlični istarski specijaliteti! Povratak u hotel. Slobodno vreme za plažu i individualne aktivnosti. Noćenje.

8.DAN – BANJOLE - BEOGRAD
Doručak.Napuštanje hotelskih soba.Odlaganje prtljaga u autobus. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Naša preporuka je da ga iskoristite za kupanje,sunčanje i uživanje u Istri. Polazak za Srbiju u predvečernjim časovima.

 

9.DAN – BEOGRAD - Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

Rovinj

Pula

Poreč

 


Hotel Centinera Resort 3* https://www.centinera.com/


Nalazi se na Medulin Rivieri u malom mestu Banjole, na samoj obali uz plažu uvale Centinera, u hladu prekrasne stogodišnje borove šume, na mirnoj lokaciji idealnoj za i odmor. Udaljen je 8 km od centra Medulina. U sklopu Resorta je 151 soba, unutrašnji bazen sa morskom vodom, .Sobe su moderno opremljene imaju klimu, sat tv, kupatilo, fen, mini bar. Sobe sa balkonom su dostupne u zavisnosti od raspoloživosti. Resort Centinera nudi raznovrstan izbor pića i specijaliteta lokalne mediteranske kuhinje. Doručak je slatko slani ( usluga je po Covid propisima). Ulazak na plažu je besplatan, ležaljke i suncobrani se doplaćuju.