Letovanje Italija 2024

 Autobuski prevoz / hotelski smeštaj

Rezervišite odmor u odabranim hotelima italijanske rivijere!

 

Letovanje Italija 2024 - Koje su Vam prve asosijacije na Italiju? Da li je to pizza? Ili, možda, vino? Ova ”bella” zemlja, kako bi je njeni stanovnici nazvali, odlikuje vrlo povoljnim uslovima za turističke posete, bilo da je to zimovanje, letovanje ili city break ture. Južnoevropska je država, obuhvata Apeninsko poluostrvo i tri velika ostrva u Sredozemnom moru: Siciliju, Sardiniju i Elbu. To je zemlja bogate istorije, kulture i tradicije i predstavlja jednu od najprivlačnijih turističkih destinacija sveta, a njena burna istorija stara je preko 3000 godina. Ova postojbina Rimskog carstva i kolevka renesanse, danas je sinonim za srdačan, topao narod, vrsne kulinarske veštine, centar svetskih modnih dešavanja, vrhunski dizajn i arhitekturu, brojne znamenitosti i nacionalne parkove, ali i najveće svetske umetnike i kvalitetnu muziku - operu. Milano je prestonica svetske mode, Večni grad Rim je jedan od najlepših antičkih gradova u svetu, dok Njujork Tajms opisuje Veneciju kao najlepši grad koji je ikada sagrađen. U našoj ponudi izdvajamo veličanstvenu i šarmantnu Siciliju, kao i najveći turistički centar na Jadranu i prestonicu italijanskog turizma – letovalište Rimini, koje je prepuno klubova i prepoznatljivo po plažama dugim 15 km.  Zatim sunčani San Remo i jednu od najpoznatijih banja Italije- Montecatini.

 

Letovanje Sicilija 2024
SICILIJA
Letovanje Italija Sanremo 2024
SAN REMO
Letovanje Italija Montecatini 2024
MONTECATINI
Letovanje Italija

Zemlja umetnosti, Italija, jedna je od najpopularnijih opcija za letovanje. Predstavlja savršen izbor za letovanje sa decom, ali i za romantična putovanja.

Ukoliko se odlučite za letovanje u Italiji pruža vam se mogućnost da šetate šarmantnim i zavodljivim starim gradovima, da obiđete jedinstvene seoske predele, ali i da probate planetarno poznatu italijansku kuhinju i najčuveniju picu.

Podrazumeva se da ćete svoje letovanje na nekoj od najlepših plaža Italije, a mi vam predlažemo šta sve obavezno posetiti u ovoj zemlji.


Najpopularnija turistička destinacija za leto

Italija je jedna od najpopularnijih destinacija turista iz Srbije za letovanje i to pre svega svog svojih lepih letovališta. Zemlja ima izlaz na pet mora: Jadransko, Ligursko, Tirensko, Jonsko i Sredozemno, te je prosto nemoguće a ne pronaći idealno letovalište u Italiji u skladu sa vašim budžetom, željom i mogućnostima za letovanje.

Bez obzira da li želite romantičan, porodični ili mladalački odmor – Italija je zemlja koja će vam pružiti sve ovo.
Porodično letovanje u Italiji

Ukoliko tražite preporuku za porodično letovanje u Italiji, preporuka je Lido di Jesolo. letovalište koje je smešteno na obali Jadranskog mora i to na severoistoku Italije. Pripada venecijanskoj rivijeri, a od Venecije je udaljeno samo 40 kilometara.

Među turistima ovo letovalište se naziva „Evropski Majami“ a karakteristično je po kilometarskim peščanim plažama, mnogobrojnim barovima kao i ležaljkama i suncobranima koji su popunjeni mnogobrojnim turistima iz čitavog sveta.

Ovo je letovalište ispunjeno i zabavnim sadržajima kao što su vodeni parkovi, a omiljeno mesto među decom jeste Aqualandia. Ovde će vaši mališani moći da uživaju u gledanju performansa sa ajkulama, ili da osete vožnju duž obale piratskim brodom Jolly Roger.

Plaže su odlično uređene, ne morate da brinete ni za tuš kabine, mesta za presvlačenje, spasioce i prvu pomoć. Zbog svoje sigurnosti idealno je mesto za porodična letovanja u Italiji.


Romantično letovanje u Italiji

Bez obzira li da li ste par na početku svog ljubavnog putovanja ili ne, ukoliko ste u potrazi za romantičnim letovanjem za dvoje – Sorento će biti pravi izbor za vas.

Za sve one parove koji tragaju za očaravajućim mestom za poljupce, ali i dugim šetnjama dok u vazduhu osećaju miris limuna ili pomorandži sa okolnih plantaža ovo italijansko mesto je topla preporuka.

The Villa Comunale jeste mesto koje je rezervisano za romantične sastanke, a odatle ćete imati najlepši pogled na more.

Najromantičnije mesto za veridbe u Italiji takođe se nalazi ovde, a u pitanju je plaža The San Francesco gde se nalazi i katolička crkva Cloister of Saint Francis koja datira još iz 12. veka.

Centar grada Sorento je star, vile u stenama su normalna pojava svim turistima, a naša preporuka je da nakon dnevnog ronjenja između litica pronađete romantično mesto za vas dvoje na mestu Regina Giovanna.

Letovanje za društvo u Italiji – najbolje letovalište za provod
Za sve one koji žele da sa svojim društvom letuju u Italiji, preporuka je za mesto Rimini koje se nalazi na Jadranskoj obali.

Nalazi se na severu Italije, klima je prava mediteranska, a od sredine 20. veka letovalište je postalo popularno i svake godine sve traženije.

Ovo je grad koji će vam pokazati dva lica – istoriju i stare građevine kao i renesansni duh koji je sačuvan uprkos bombardovanju ali i raskošne peskovite plaže koje su okružene modernim hotelima i privatnim apartmanima.

Plaže su ovde privatizovane i uglavnom pripadaju vlasnicima hotela i apartmana, pa s tim u vezi ne morate da brinete za svoje mesto pod suncem.

Barovi su smešteni u starom delu grada, a osim bogatog noćnog provoda turistima se naročito dopada ovo mesto jer se nalazi nedaleko od grad-države San Marino, kao i većine italijanskih gradova – Bolonje, Firence, Ravene.
 
 
Zašto treba da posetite Đenovu? Luka Đenova je najprometnija morska luka u Italiji, pa je i sam grad...
Šta videti u Đenovi?
Zašto treba posetiti Milano? Milano je čaroban grad, koji je dom jedne od najvećih i...
Šta videti u Milanu?
Luka Italija: Stari grad-država   Luka Italija je grad o kojem se malo zna i nezasluženo se preskače...
Luka Italija: Stari grad-država
Zašto da posetite Livorno Sigurno ste čuli za luku Livorno u Italiji. Ali jeste li znali da su je...
Zašto da posetite Livorno
Cinque Terre putovanje Jedna od najpopularnijih destinacija u Italiji svakako je oblast poznata kao Cinque Terre....
Putovanje u Cinque Terre
Upoznajte banju Montekatini   Čuvena banja Montekatini u Italiji proglašena je delom svetske...
Upoznajte banju Montekatini
Bez obzira na to koliko se budete pripremali, čitali, gledali putopise o Siciliji, ona će vas, sa prvom posetom,...
Letovanje na Siciliji

 

 

Pozovite