Letovanje Italija Sicilija 2024

Italija sa Posetom Rimu, Napulju 

13 dana / 8 noćenja autobusom letovanje Sicilija

 od 499 €

 

Koliko god se budete pripremali za putovanje (Italija), čitali, gledali putopise za Letovanje Sicilija 2024, ona će Vas, sa prvom posetom i pravom ponudom, još dodatno iznenaditi i razoružati svojim šarmom. Jer, Sicilija je naprosto drugačija, posebna, divlja i uzbudljiva, surova i magična. Ovo najveće ostrvo Sredozemlja, kao i najveća regija Italije, bila je nastanjena Sikancima još 8000 p.n.e. Grci su počeli da kolonizuju Siciliju oko 750. godine p.n.e. kada su osnovali Sirakuzu, Taorminu, Agriđento i Imeru. Potom su je osvajali Vandali, Goti, Vizantinci, Severnoafrikanci, Normani, kasnije i Nemci, Francuzi, Španci. I svi oni ostavili su traga na njenu kulturu, arhitekturu, kulinarstvo i način života. Najveći gradovi su: šarmantna i nestvarna Taormina - grad koji je podjednako živ i danju i noću i koji je prepun butika, kafića i restorana, a bio je i mesto snimanja nekih najpoznatijih svetskih filmova, obližnji  Đardini Naksos - nekadašnje ribarsko ostrvo, a  danas pravo turističko mesto, Katanija - pravi mediteranski grad, iz koga se pruža fantastičan pogled na vulkan Etnu, najviši vulkan u Evropi,  glavni grad Palermo - poznat po svojoj mešavini različitih stilova, mnogobrojnih crkvi, ali najpoznatiji po svojoj centralnoj gradskoj pijaci. Najlepše, rajske plaže je teško izdvojiti, ali svakako ne smete zaobići  azurno plavu Mondello plažu, u blizini Palerma, na istočnoj strani ostrva Marinello plaža, na zapadu nestvarna  Cala Rossa, dok je na jugu - Scala dei Turchi, možda i turistima najlepša  plaža, koja je zbog miksa nestvarne boje vode i sedimentnih stena upečatljive bele boje, na UNESCO-voj listi.  I kako je veliki pesnik Gete smatrao, da je Sicilija duša Italije, mi ostavljamo Vama da je osetite, i nama po povratku, prenesete utiske! Krenite sa nama na letovanje na Siciliji 2024.

 

 

Cene su izražene u Eur po osobi na bazi paket aranžmana autobuski prevoz + 6 noćenja sa doručkom na Siciliji + 1 noćenje sa doručkom u Rimu i Napulju

HOTEL   LA RIVA 3*

01.07.

13.07.

16.07.

28.07.

05.08.

17.08.

25.08.

06.09.

Usluga
 Br. noći 8 8 8 8
BB
 
Redovna cena
569 / / /
 
Promo cena
499 / / /

 

HOTEL   LA PIRAMIDE 3*

01.07.

13.07.

16.07.

28.07.

05.08.

17.08.

25.08.

06.09.

Usluga
 Br. noći 8 8 8 8
BB
 
Redovna cena
599 619 / 639
 
Promo cena
539 559   579

 

HOTEL KINGS HOUSE 4*

01.07.

13.07.

16.07.

28.07.

05.08.
17.08.

25.08.

06.09.

Usluga
 Br. noći 8 8 8 8
BB
 
Redovna cena
/ 619 659 639
 
Promo cena
/ 559 599 579

 

Način plaćanja:

Plaćanje je u dinraskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na šest rata bez kamate.
- Odloženo plaćanje: 50% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana, rate dospevaju 20-og u mesecu, dospeće poslednje rate 20.11.2024.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a.

Popusti za decu u sobi sa roditeljima:
- deca do 2.99 god. plaćaju samo prevoz 60eur (imaju sedište u autobusu i koriste zajednički ležaj u pratnji dve odrasle osobe)
- deca od 2.99-12.99 godina u pratnji dve odrasle osobe, u sobi sa roditeljima; ostvaruju po 25% popusta (imaju sedište u autobusu i sopstveni ležaj)
- deca u pratnji jedne odrasle osobe ne ostvaruju popust

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja (klima,TV,DVD, audio oprema,)
- Smeštaj u Rimu (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama,
- Smeštaj na Siciliji (6 noćenja sa doručkom u izabranom hotelu u 1/2 i 1/3 sobama )
- Smeštaj u Napulju ili okolini (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama,
- Obilaske prema programu putovanja,
- Usluge licenciranog vodiča grupe,
- Usluge predstavnika organizatora aranžmana ili ino-partnera,
- Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Fakultativne izlete i ulaznice.
- Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3 * - 6€ po noćenju / po osobi,a za boravak u hotelima sa 4 *– 7,5€ po noćenju / po osobi po noćenju;
-gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (uvedena 31.10.2012., plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 3 € po noćenju / po osobi, 4 € za boravak u hotelima sa 4* (cena je podložna promeni)
- gradska komunalna taksa za Gairdini Naksos i St Alessio za boravak u hotelima sa 2 i 3* – 2 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4*i 5* –3 € po noćenju / po osobi.
- Međunarodno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). Preporuka agencije je da putnik poseduje ovu vrstu osiguranja
- Individualne troškove putnika
- Doplata za 1/1 sobu
Hotel La Riva 3* 150 eur
Hotel La Piramide 3* 170 eur
Hotel Kings House 4* 240 eur


CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

- “Upoznajmo Rim” - Cena za odrasle 20€, za decu 10€ ( u cenu su uključene slušalice i lokalni vodič)
- Antički Rim - razgledanje sa lokalnim vodičem bez ulaska u Koloseum i forume Cena za odrasle 25€/za decu 10€( u cenu je uračunat lokalni vodič i slušalice)
- Poludnevni izlet- Sicilijanska sela - Cena za odrasle od 35€/deca 20€
- Celodnevni izlet - vulkan Etna i Katanija - Cena za odrasle od 35€/deca 20€
- Celodnevni izlet - Palermo i Monreale - Cena za odrasle 55€/ za decu 25€ ( cena uključuje prevoz, lokalnog vodiča, ulaznice u katedralu)
- Celodnevni izlet- Sirakuza - Cena za odrasle 35€/za decu 20€( cena uključuje prevoz, lokalnog vodiča)
- Poludnevni izlet- Taormina - Cena za odrasle 20€/za decu 15€ (cena uključuje prevoz i povratnu kartu za žičaru)
- Celodnevni izlet- Ostrvo Kapri- Cena za odrasle 65€/ za decu do 11.godina 45€ ( cena uključuje brodsku kartu, vožnju žičarom) – cena je podložna promeni
-poludnevni izlet u Pompeju cena za odrasle 45€/za decu 25€ ( cena uključuje prevoz, ulaznicu, lokalnog vodiča)- cena je podložna promeni

PROMOTIVNA CENA ZA PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA NA SICILIJI 180€ SA POPUSTOM :160€
(NE OBUHVATA IZLETE U RIMU, IZLET NA OSTRVO KAPRI I POMPEJU)

Letovanje Sicilija

Do Sicilije vam je danas lako doći, postoje i brojni turistički aranžmani, ali i agencije koje vam mogu detaljno isplanirati putovanje. Možete stići avionom, autobusom ili brodom, ali smo sigurni da će vam teško pasti napuštanje ovog jedinstvenog italijanskog ostrva.


Ovo je najveće ostrvo u Sredozemnom moru, a ukoliko biste želeli da obiđete čitavo ostrvo od njegove istočne do zapadne obale računajte na bar 5 sati vožnje kroz njegovu prirodu.


Letovanje Sicilija može da se pohvali obalom dugom 1000 kilometara, a vi kao turista ne morate brinuti da li ćete naći idealnu plažu za sebe i svoje saputnike. Severni deo ostrva karakterišu duge peščane plaže, koje su dinamične sa mnogobrojnim sadržajem za turiste.


Ukoliko želite više prirodnjačkog iskustva predlažemo vam jug ostrva, gde ćete pronaći mala ribarska mesta kao i njihove sakrivene plaže.


Najpopularnije plaže na Siciliji

Ukoliko bismo morali da napravimo presek i izaberemo najpopularnije plaže na Siciliji, spisak bi išao ovim redosledom: Cala Mosche, Mondello, Sant Vito Lo Capo, Lido di Mortelle, Cefalu i Gardini Naxos.


Koju god plažu da izaberete sigurno se nećete pokajati jer se svaka od njih izdvaja tirkizno plavom bojom, predivnom prirodnom, bistrom i toplom vodom.


Šta obavezno videti na Siciliji?

Za sve one koji žele da osete miks kultura na Siciliji, predlažemo obilazak istorijskog gradića Erice koji sve to savršeno opisuje. Sam grad spada među najveće atrakcije Sicilije, a mesto je sa nekoliko hramova, zamkova kao i tvrđava.


Najveća atrakcija u ovom gradu jeste Castello di Venere, a ispod nje se nalazi i tvrđava Pepoli koja je sagrađena na nesvakidašnjem mestu – na uskoj steni koja se vertikalno uzdiže iznad mora.


Sledeće za obilazak je svakako grad Marsala gde možete probati čuveno desertnovino Marsala, i to na putu za oblast Agriđento.


U pitanju je arheološko nalazište na Siciliji, koje je okruženo mnogobrojnim stablima masline i badema, a u kom se nalaze antički hramovi. Tako ćete pronaći i Konkordijin hram koji je jedan od dva preostala čitava hrama na Siciliji.


Vulkan Etna – neprevaziđeni spomenik prirode (pazite, još uvek je živ!)

Nismo sigurni da li je potreban podsetnik, ali vulkan Etna takođe je potrebno posetiti. Ovo je jedinstveni spomenik prirode i vulkanski div koji se sa svojih 3320 metara izdiže iznad nivoa mora. Sicilijanski vulkan Etna je poslednji živi vulkan u Evropi, pa se pripazite jer je izuzetno opasan. Zbog toga je preporuka da vulkan posetite isključivo preko organizovane turističke ture, a sigurni smo da će ovo biti jedno novo iskustvo od svega što ste imali do sada da doživite.


Destinacija koja se jednostavno podrazumeva ukoliko letujete na Siciliji, jeste Palermo gde ćete posetiti Monreale – najpoznatiju katedralu na Siciliji koja potiče još iz 12. veka p.n.e i koja je više puta menjala svoju namenu. Trenutno odiše normanskim stilom, ali i uz prepoznatljiv arapski stil kao i vizantijske elemente.


Za sam kraj vam predlažemo da posetite i Sirakuzu, glavni i najveći polis antičke Grčke. Ovde možete pronaći mnogobrojne značajne arheološke lokalitete poput ostatke Apolonovog hrama.


Naravno nije ovo sve što vam predlažemo da vidite na Siciliji, ali je zaista previše svega onoga što je potrebno videti pa i napraviti listu. Naravno ne treba zaobići ni Kataniju, selo Corleone pa i grad Raguzu.


 Sicilija leto 2024

RIM - Rim je glavni grad Italije i pokrajine Lazio.  Po legendi osnovan je 753. Godine p.n.e. „Večni grad“, „ Grad sedam brežuljaka“, „Prestonica sveta“... Ne propustite obilazak Koloseuma, posetu Vatikanu, espresso u Via Veneto... i obavezno bacite novčić  u fontanu  Di Trevi, da biste se ponovo vratili u Rim. Grad koji će Vam ostati u nezaboravnom i romantičnom sećanju!

ĐARDINI NAKSOS grad na istočnoj jonskoj obali Sicilije, oko 60 km udaljen od aerodroma u Kataniji i oko 6 km od Taormine. Malo ribarsko naselje koje zajedno  sa  susednom Taorminom važi za najpoznatije letovalište na ostrvu. Plaža je šljunkovita, a duže šetališta je mnoštvo prodavnica, kafića, barova gde se možete uživati uz pivo ili ukusan sladoled.

SANT’ALESSIO je primamljiva turistička destinacija Sicilije. Na jugu se smenjuju litice i jezera, a zaliv Salo idealno je stanište za kvalitetne ribe, naročito školjke. Grad i dalje zadržava elemente posebnog istorijskog i arhitektonskog značaja. Ali Sant' Alessio takođe ima svoje popularne legende. Najpopularnija je legenda Plutonic koja govori o blagu skrivenom pod zemljom, koje proizilazi iz postojanja pećina. Čak i piratske aktivnosti u to vreme, na ovom mestu doprinele su formiranju takvih legendi.Sa čistim i svežim morem, Sant'Alessio uticaće na kompletan doživljaj leta na ovim plažama, gde sunce peče, ali ne gori, u direktnom kontaktu sa ostacima drevne prošlosti i moderne zemlje koja teži da postane respektabilno mesto među najpoznatijim turističkim destinacijama.

NAPULJ “Mia bella Napoli” grad koji će vam se dopasti na prvi pogled, grad pun života i smeha, jedni kažu opasan, drugi kažu čaroban, a treći citiraju onu čuvenu:” Videti Napulj i umreti”. U ovom gradu se rodila prva pizza, a davne 1889. godine kada je kraljica Margareta od Savoja posetila Napulj tadašnji čuveni pizza majstor Rafael napravio je pizzu u bojama trikolorne italijanske zastave i od tada čuvena pizza nosi naziv Margarita. U svojoj prošlosti promenio je dosta vladara: Vizantija, Lombardi, Normani, Anžujci, Španija, Burboni. Bio je glavni grad Kraljevstva Dve Sicilije, i glavni grad Napuljske kraljevine.

   

PROGRAM PUTOVANJA Sicilija leto 2024:

 

1. dan / BEOGRAD 
Polazak iz Beograda sa parkinga 25.maj, kuća cveća ( Titov muzej). Sastanak u 16:30h, polazak u 17:00h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. dan / RIM
Dolazak u prestonicu Italije - večni Rim. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme uz mogućnost organizovanja fakultativne poslepodnevne šetnje upoznajmo Rim sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku…Piazza di Populo, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza Navona, Piazza Venezia... Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan / RIM – ANTIČKI RIM
Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost fakultativnog izleta Antički Rim (bez ulaska na lokalitete)- Sinonim za  Colosseum “teatar flavijevaca”  su svakako gladijatorske borbe, ali Colosseum koji je počeo da gradi Vespazijan 72 god. je mnogo više od toga. U šetnji sa lokalnim vodičem obilazimo antičke forume i uz lepu priču vrati ćete se vekovima unazad. Nakon obilaska slobodno vreme. U večernjim časovima polazak za Siciliju.  Noćna vožnja kroz Italiju.

4. dan / SICILIJA 
U jutarnjim časovima dolazak u luku Villa San Giovanni. Vožnja trajektom do Messine. Dolazak na Siciliju u jutarnjim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za kupanje, odmor, individualne aktivnosti, fakultativne izlete...Noćenje.


5.dan / SICILIJA - SIRAKUZA
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta u  jedan od najlepših gradova Sicilije, - SIRAKUZU izgradjen na najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije i poznatog pod nazivom – beli biser Jonskog mora. Nakon sat i po vožnje autoputem, dolazak u Sirakuzu. Barokni grad koga su osnovali grci u 8 v.pne. uglavnom je poznat po čuvenom matematičaru Arhimedu koga su u Sirakuzi ubili rimski legionari. Pešačko razgledanje grada sa lokalnim vodičem:  Arhimedov trg, Apolonov hram, Katedrala, crkva Sv. Lucije. fontana Aretuze… Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje. 

 

 

6.dan / SICILIJA Doručak. Slobodan dan za kupanje i sunčanje. Noćenje.

7.dan / SICILIJA - PALERMO - MONREALE
Doručak.  Celodnevni fakultativni izlet u najveći glavni grad Sicilije - PALERMO. Vožnja kroz srce ostrva, kroz maslinjake i plantaže crvenih pomorandži. Po dolasku u Palermo panoramsko razgledanje grada: trgovi Quattro Canti, Pretoria, Risorgimento, Marina, Pozorišta… Slobodno vreme za individualna razgledanja. U poslepodnevnom razgledanju posećuje se katedrala posvećena sveticama zaštitnicama grada kao i katedrala u Monrealu ukrašena mozaicima. Povratak u hotel. Noćenje.

 

 

8.dan / SICILIJA - ETNA - KATANIJA
Doručak. Fakultativni izlet na vulkan ETNU. Simbol i zaštitni znak Sicilije. Vožnja kroz vinograde i živopisne predele podnožja Etne. Odlazak do visine od 1900 m, degustacija lokalnih domaćih proizvoda (vino, rakija, med…). Slobodno vreme za individualnu šetnju oko kratera nastalih pre 100 god. U povratku obilazak Katanije, drugi po veličini grad na Siciliji i najveći ekonomski centar ostrva… Panoramsko razgledanje grada:  Vila Belini, rimski amfiteatar, kvart grada pod zaštitom UNESCO-a, tvrdjava Ursino, trg Duomo, , ulice Corso Italia i Etnea, palata Biskari, panorama luke i dela grada poznatog pod nazivom Ćiminjere, kraće slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

 

 

9.dan / SICILIJA - TAORMINA
Doručak. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje.  U poslepodnevnim časovima fakultativna poseta najposećenijem turističkom centru Sicilije. Grad Taormina se nalazi na istočnoj strani ostrva i najpoznatije je letovalište na Siciliji. Ima predivan pogled na Jonsko more i vulkan Etnu, kao i mnoštvo restorana i noćnih klubova koji garantuju odličan provod i nezaboravno letovanje. Taormina je poznata po svom letnjem filmskom i muzičkom festivalu koji se održava u antičkom amfiteatru tokom letnje sezone. Iz razloga što je Taormina na brdu (300 m nadmorska visina), do podnožja gde se nalaze plaže dolazi se žičarom koja radi tokom celog dana. Do Taormine se stiže autobusom, vožnja žičarom do Porta Mesine i slobodno vreme za šetnju glavnom ulicom Corso Umberto. Povratak u hotel u večernjim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

 

 

10.dan / SICILIJA - SICILIJANSKA SELA - NAPULJ
Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme ili poludnevni fakultativni izlet u SICILIJANSKA SELA. Poseta tipičnim Sicilijanskim mestima Forca d’Agro i Savoka, poznatim kao scenografija za snimanje filmskog serijala “Kum”. Upoznavanje sa lokalnom tradicijom i običajima na Siciliji u autentičnom ambijentu. Obilazak crkve S. Lućije i čuvenom baru Viteli u kojem je Al Paćino snimao legendarne scene u filmu Kum. Nastavak putovanja ka Messini , gradu koji zovu vrata Sicilije. Ukrcavanje na trajekt. Nastavak putovanja prema Napulju. Noćna vožnja kroz Italiju.

 

 

11.dan / -NAPULJ
Dolazak u Napulj u jutarnjim časovima, rodno mesto čuvenog Berninija. Istorijsko jezgro grada je i dalje pod zaštitom UNESCO-a. Panoramsko razgledanje grada : Piazza Garibaldi, Piazza Municipio, Kraljevska palata, gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo, Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto I. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Pompeju. Ovaj grad je bio najveći i najbogatiji trgovački centar u antičkom periodu, potpuno je uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Tokom razgledanja obići ćemo ulice na kojima su se nekada nalazili forumi, prodavnice, hramovi… Povratak u Napulj. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 

 

12.dan / NAPULJ - KAPRI
Doručak. Napuštanje hotelskih soba i pakovanje stvari u autobus. Slovodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet na ostrvo KAPRI. Zašto predlažemo da posetite ostrvo Kapri? Čuven po svojim lepotama od 19. veka počeo je da mami književnike slikare i druge umetnike. A od 20. veka ovo ostrvo je počelo da privlači i svetski džet set. Doživite i Vi ovo čudesno ostrvo svojim čulima … Polazak iz luke i nakon polučasovne vožnje brodom stižemo do ostrva. Kapri je jedno od najlepših ostrva Italije, danas mondensko letovalište. Ostrvo prepoznatljivo po obilju prelepih mirisa, poznato je još od antičkih vremena, gde su Rimski carevi Avgustin I njegov naslednik Tiberije imali svoje vile. Obilazak mesta Kapri:  Mala luka, prelepe plaže, restorani… Slobodno vreme za kupanje i uživanje na ostrvu. Povratak u Napulj. Nastavak putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.

13. dan / BEOGRAD  Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima. ( Kraj usluga )

 

Letovanje Italija Sicilija 2024

Letovanje Sicilija  plaža 2024

Letovanje Sicilija suvenir 2024 Letovanje Sicilija izlet Taormina 2024

 

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.

 


Rim

Hotel Parco Tirreno 4*  hotelparcotirreno.ithotel.site
Nalazi se u srcu grada u blizini trga Sv.Petra. Stanica metroa linije A je na samo 700m od hotela. Hotel poseduje 1/2 i 1/3 sobe, restoran. Svaka soba poseduje kupatilo, TV, fen. Doručak je kontinentalni-švedski sto.

 


Hotel Excel Montemario Roma 4* hotelexcelmontemario.com  nalazi se u rimu u naselju Monemario, na samo 4,5 kilometara od Vatikana. Poseduje 1/2 i 1/3 sobe, sa TWC, tv-om, sefom, fenom. Doručak je kontinentalni.

 

Hotel San Giusto 3* hotelsangiustoroma.com/
Nalazi se pored stanice metroa Piazza Bologna, 3 stanice od železničke stanice Termini. Sobe imaju kupatilo,tv minibar i klima uređaj. Hotel poseduje bar, recepciju koja radi 24 sata i TV salu. Doručak je na bazi švedskog stola.

Sicilija


Hotel la Riva 3* i53479.wixsite.com/hotellariva
Nalazi se u Giardini Naksosu preko puta plaže, na idealnoj poziciji za obilazak ostrva. Sobe su opremljene u tradicionalnom sicilijanskom stilu imaju kupatilo, tv, telefon klimu. Upotreba sefa uz doplatu na recepciji. WI FI uz doplatu. Hotel poseduje restoran sa prelepim pogledom na zaliv, bar, parking ( uz doplatu). Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

 

Hotel La Piramide 3* hotellapiramide.com

Nalazi se u mestu Roccalumera, na 200m od plaže. Cena suncobrana i ležaljki za goste hotela je 10 eur.  Sobe su 1/2 i 1/3 sa sopstvenim kupatilom, imaju tv, telefon. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

 

Hotel Kings House 4* kingshousehotel.it Nalazi se 200m od plaže u Mascaliju. U sklopu hotela je bazen sa upotrebom ležaljki i suncobrana za goste, restoran, bašta. Sobe su 1/2 i 1/3 imaju kupatilo, sat tv, telefon. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.


 

Napulj


Hotel Quadrifoglio 4* - Castello di cisterna hotelquadrifoglionapoli.it

Smešten na 17 km od crkve Santi Filipo e Đakomo, nudi smeštaj sa zajedničkim salonom, besplatnim privatnim parkingom, terasom i restoranom. Ovaj hotel sa 4 zvezdice ima bar. Tu su 24-časovna recepcija, usluga aerodromskog prevoza i besplatan ViFi dostupan u svim prostorijama.Hotel je udaljen 18 km od glavne železničke stanice u Napulju i 19 km od katakombi San Gaudiozo. Sobe su 1/2 i 1/3. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Nuovo Rebecchino 3* nuovorebecchino.it/
nalazi se u blizini Glavne železničke stanice u Napulju. U okviru objekta gostima su dostupni bar, prostorije za sastanke i bilijar sala. Sobe u hotelu Nuovo Rebecchino poseduju TV, klima-uređaj i mini-bar. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Garden Napoli 3* hhotelgardenapoli.it/it/
Smešten na Piazza Garibaldi, u centru napuljske prestonice,gde prolaze vozovi i metro koji povezuju sa svim oblastima Napulja. U blizini se nalaze brojne istorijske picerije u kojima možete probati ukusna tradicionalna napuljska jela. Hotel ima salu za doručak sa prekrasnim pogledom na grad i besplatan pristup internetu u sobama i u holu.

 

 

• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

 

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina + širina + visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino - partnera, organizator izleta tj. Ino - partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate, te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

 

 

Aranžman je rađen na bazi minimum 65 prijavljenih putnika.
UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
ETA TOURS OTP 119/2021 kat A od 13.10.2021.

ETA TOURS je osiguran polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 470000057639 od 01.10.2023. do 01.10.2024., osiguravača TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O Beograd. Visina depozita 2000€.

Cenovnik br. 5 od 15.07.2024
L-4/2023 - Celodnevni izlet - vulkan Etna i Katanija 

Etna je najveći ( 3.340m) i jedini živi vulkan u Evropi smešten je u jugositočnom delu ostrva i predstavlja pravo čudo prirode koje ne smete propustiti da posetite dok boravite na Siciliji. Popećemo se na visinu od 1.900m i uživati u šetnji oko starih ugašenih kratera kojih ima više od 400. Postoji mogućnost individualnog odlaska na visnu od 2.900m do kratera koji je bio aktivan 2001. godine. (doplata za žičaru na licu mesta).  Poseta drugom po veličini gradu Sicilije. Panoramsko razgledanje grada sa posetom katedrali i slobodnim vremenom za individualno razgledanje i uživanje u Kataniji.  

 

- Poludnevni izlet- Sicilijanska sela

Poseban šarm i autentičnost ovog mediteranskog ostrva predstavljaju mesta poput: Forza d’ Agro i Savoca poznata kao mesta u kojima je sniman filmski serijal “Kum”.Obilazak katedrale Sv. Lucije, poseta etnografskom muzeju u Savoci. 

 

Celodnevni izlet - Palermo i Monreale 

Palermo, glavni grad Sicilije koji se jednostavno mora posetiti zbog svoga šarma i autentičnosti i doživeti duh ovog mediteranskog ostrva. Putujući do Palerma i Monreala vozićemo se kroz srce Sicilije i uživati u maslinjacima i vinogradima. U Monrealu ćemo posetiti prelepu katedralu poznatu po svojim vizantijskim mozaicima, a u kojoj su se venčavali i sahranjivali članovi normanskih kraljevskih porodica. U Palermu ćemo obići živopisne gradske trgove, katedralu, pozorište Garibaldi… ali ono što će vas ostaviti bez daha su svakako stanovnici koji u duhu prošlosti i teškog načina života su izuzetno nasmejani i ljubazni.  

 

- Celodnevni izlet- Sirakuza

Barokni grad koga su osnovali grci u 8 v.pne. uglavnom je poznat po čuvenom matematičaru Arhimedu koga su u Sirakuzi ubili rimski legionari. Obilazak grada: Arhimedov trg, ostaci grčkog pozorišta, rimskog amfiteatra Hironov oltar… 

 

Poludnevni izlet - Taormina

Najposećeniji turistički centar Sicilije. Grad Taormina se nalazi na istočnoj strani ostrva i najpoznatijie je letovalište na Siciliji. Ima fenomenalan pogled na Jonsko more i vulkan Etnu, kao i mnoštvo restorana i noćnih klubova koji garantuju odličan provod i nezaboravno letovanje. Taormina je poznata po svom letnjem filmskom i muzičkom festivalu koji se održava u antičkom amfiteatru tokom letnje sezone. 

 

 

- Celodnevni izlet Ostrvo Kapri

Zašto predlažemo da posetite ostrvo Kapri? Čuven po svojim lepotama od 19. Veka počeo je da mami književnike slikare i druge umetnike. A od 20. Veka ovo ostrvo je počelo da privlači i svetski džet set.Osetite I Vi ovo čudesno ostrvo svojim čulima… 

 

 

 
Zašto treba da posetite Đenovu? Luka Đenova je najprometnija morska luka u Italiji, pa je i sam grad...
Šta videti u Đenovi?
Zašto treba posetiti Milano? Milano je čaroban grad, koji je dom jedne od najvećih i...
Šta videti u Milanu?
Luka Italija: Stari grad-država   Luka Italija je grad o kojem se malo zna i nezasluženo se preskače...
Luka Italija: Stari grad-država
Zašto da posetite Livorno Sigurno ste čuli za luku Livorno u Italiji. Ali jeste li znali da su je...
Zašto da posetite Livorno
Cinque Terre putovanje Jedna od najpopularnijih destinacija u Italiji svakako je oblast poznata kao Cinque Terre....
Putovanje u Cinque Terre
Upoznajte banju Montekatini   Čuvena banja Montekatini u Italiji proglašena je delom svetske...
Upoznajte banju Montekatini
Bez obzira na to koliko se budete pripremali, čitali, gledali putopise o Siciliji, ona će vas, sa prvom posetom,...
Letovanje na Siciliji

 

 

 

Pozovite