Letovanje Turska 2024

Avio / autobuski prevoz

Hotelski smeštaj sezona 2024

 

Letovanje Turska 2024, kao zemlja izuzetne lepote koja leži na dva kontinenta, pruža mogućnosti za uživanja u dobroj hrani, noćnom životu i prijateljski nastrojenim meštanima. Sa specifičnom mediteranskom klimom, omogućeno je dugo uživanje u moru, pesku i suncu. Zaljubljenici u istoriju svakako ne smeju zaobići ovu zemlju bogatog kulturnog nasleđa, a oni koji su ipak ljubitelji hedonizma mogu uživati u prelepim peščanim plažama, blistavom plavetnilu mora i nezaboravnom šopingu.


Najpoznatije turističke destinacije u Turskoj


Bez obzira da li želite da osetite trag istorije Istanbula ili Efesa, ili posetite neke od bajkovitih i najnerealnijih svetskih panorama na Pamukaleu i Kapadokiji, Letovanje Turska će na svakog posetioca ostaviti neizbrisiv trag u sećanju koje će ga uvek vraćati nazad. Putovanje kroz Tursku ne sme zaobići jednu od najlepših građevina – Aja Sofija – građevine izgrađene za samo pet godina i upoznavanju sa specifičnim legendama koje je prate. Ljubitelji istorije ne smeju propustiti posetu Efesu, jednom od najočuvanijih rimskih gradova u mediteranskoj regiji, gde duh Rimskog carstva i dalje živi. Lepršave i kamene doline Kapadokije prenose bajku u realnost i san su svakog ljubitelja fotografije, neba i talasastih stena. Kapadokija je jedno od najpopularnijih panorama nastalih usled delovanja prirodnih sila – vetra i vode, oblikujući njen izgled i dajući specifičnu melodiju balonima koji su vinuti visoko u nebo i iz kojih je grad najbolje videti. Gde god da se nađete, doživećete neverovatnu raznolikost prirode, kulture, istorije, verovanja i ideja.


Zašto posetiti Tursku?


Turska je šesta najpopularnija turistička destinacija na svetu, koju godišnje poseti 40 miliona turista. Ovu zemlju možete voleti ili ne, ali svakako je da ste bogatiji za jedno iskustvo i puno sećanja više zbog specifičosti koju ova zemlja pruža, takođe i letovanje u Turskoj je veoma popularno.

Poznata po svom raskošu i burnoj istoriji, Turska je zemlja luksuza, kako u pogledu mode, tako i u pogledu smeštaja. Sa oko 8400 kilometara obale, Turska pruža ljubiteljima mora i ekstremnih sportova mogućnosti ronjenja, penjanja po stenama, vožnju balonom, splavarenje, ali i jednostavno uživanje u prelepim plažama, upoznavanje sa zanimljivostima i legendama, uživanje u specijalitetima turske kuhinje.

Autentični pokloni, tepisi i ćilimi omiljeni su turististima, a kupovina je jedna od aktivnosti u kojoj uživaju svi. Nemojte zaboraviti da se cenkate, pokušate da pregovarate o cenama i osetite miris turskog čaja u vazduhu dok odmarate od neke od brojnih aktivnosti koje Vam ova zemlja pruža.

 

Zbog svog geografskog položaja i činjenice da izlazi na obale Crnog, Mramornog, Egejskog i Sredozemnog mora,...
Egejski deo Turske (Izmir, Troja, Efes, Pamukale)
  Od prvih trenutaka u Turskoj sigurno ćete primetiti plave priveske, u obliku oka, koji vise svuda i...
Tursko plavo oko - suvenir sa letovanja
Nedaleko od ostrva Lezbos, a u podnožju brda na kojoj se smestila tzv. Đavolja trpeza, ušuškano je,...
Turska Letovanje Sarimsakli Zanimljivosti
Istanbul je jedini grad na dva kontinenta. I to je dovoljan razlog da ga posetite. A tih razloga ima još....
Grad Istanbul, poznat je i kao Carigrad, Stambol ili Stambul.

 

Pozovite