Putovanje Turska Kapadokija 2022

Putovanje Kapadokija sa fakultativnom posetom najvećih znamenitosti Kapadokije, let balonom

10 dana/ 7 noćenja/ autobusom Kapadokija proleće 2022

299 €

Oblikovana rukom prirode i sačuvana od davnina, Kapadokija je jedno od najistaknutijih zaostavština na svetu. Putovanje Kapadokija se, od ostalih turističkih destinacija, izdvaja kao misteriozna i očaravajuća, pružajući neverovatno iskustvo zemlje čuda koja se sastoji iz stena i podzemnih gradova.

Visoke gromade neobične lepote

Kao da je izvučena iz najlepše bajke i postavljen na suve anatolske ravnice, Kapadokija svojom geološkom neobičnošću pruža utočište i pod zemljom i u vazduhu. Selo je oivičeno fascinantnom pećinskom arhitekturom, ukrašenim stenama i smeštajnim objektima koji pružaju nezaboravno iskustvo života u pećini u 21. veku.

Kapadokija je ime dobila po persijskoj reči koja u bukvalno označava zemlju lepih konja. I upravo je jahanje jedan od načina da se saledaju gromade neobične lepote kako bi se osetilo pravo značenje ovog grada. Svakako, za one spremne za potpuno uživanje, vožnja balonom iznad vilinskih dimnjaka predstavlja pravo panoramsko uživanje i upoznavanje velelepnosti ovog mesta iz vazduha.

Nezaboravna iskustva ružičastih dolina i visokih stena

Okružena visokim liticama koje skrivaju crkve odsečene kamenjem, bujna dolina Ihlara je jedno od najpopularnijih odredišta za pešačenje u Kapadokiji. U središtu doline prepunih fascinantnih vilinskih dimnjaka nalazi se Goreme koji je poznat kao srce Kapadokije u kojoj se nalazi većina prodavnica, restorana i hotela.

Ljubitelji grnčarije obavezno se moraju uputiti put Avanosa, koji je poznat po svojim tradicionalnim grnačrskim rukotvorinama. Prilikom posete ovim radionicama turisti mogu da isprobaju svoje umeće kao grnčara, a ako putovanje planirate u avgustu, nemojte propustiti posetu Međunarodnom festivalu turizma i rukotvorina.

Zalazak sunca u Kapadokiji

Kapadokija je romantična i obojena najveselijim bojama. Kada bismo je opisivali pesmom, svakako bi to bila prijatna melodija koja godi i srcu i duši. Zato, na najvišem delu Kapadokije, nalazi se dvorac Uchisar smešten visoko na steni. Posmatranje grada pri zalasku sunca meša boje poput slikara i predstavlja nezaboravno iskustvo igre svetlosti i čudotvornih dela prirode.

Otkrijte ružičastu dolinu i neobične stenske formacije. Istražite dvorac Uchisar i dolinu Golubova. Posetite vinarije i degustirajte ukusna lokalna vina. Istražite Kapadokiju!

 Termin putovanja

Cena aranžmana

LAST MINUTE

21.10.2022-30.10.2022

379€ 299€ poslednje sobe

 

NAČIN PLAĆANJA:
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a

ARANŽMAN OBUHVATA:
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
- Smeštaj u Čanakale u hotelu 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom, smeštaj u Kušadasiju u hotelu 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom, smeštaj u Denizliju u hotelu 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom, smeštaj u Nevšehiru u hotelu 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom i večerom, smeštaj u Ankari u hotelu 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom, smeštaj u Istanbulu u hotelu 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom, u 1/2 i 1/3 sobama
- Usluge vodiča i pratioca grupe
- Agencijske usluge
- obilazak prema programu:  Ankara

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- Putno zdravstveno osiguranje sa doplatkom za Covid 19
- Individualne troškove
- Doplata za jednokrevetnu sobu 120 eur

FAKULTATIVNE IZLETE:

- TROJA - 20€ (ulaznica ,usluge lokalnog vodiča)
- EFES I BOGORODIČINA KUĆA - 30€ (ulaznica ,usluge lokalnog vodiča)
- PAMUKALE - 20€ (ulaznica,usluge lokalnog vodiča)
- “SEVERNA KAPADOKIJSKA TURA” 45€
- “JUŽNA KAPADOKIJSKA TURA” 45€
- AZIJA - 15 
- VOŽNJA BALONOM NA UPIT ( od 120 do 160€) 

PAKET IZLETA (NE UKLJUČUJE VOŽNJU BALONOM) - 160€

NAPOMENE: ZA FAKULTATIVNE IZLETE JE MINIMUM 25 PAX.

 

 


 

1. DAN - BEOGRAD - Polazak sa Sava Centra, skup putnika u 15:00h, polazak u 15:30h. Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.


2. DAN - ČANAKALE - Dolazak u Čanakale u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za razgledanje grada i uživanju u individualnim aktivnistima.
Šta sve može da se obiđe u Čanakalama? To je svakako drveni Trojanski konj, gradska sahat kula, gradske tvrđave, nekoliko muzeja, zgrada Kulturnog centra i stare gradske kuće. Replika Trojanskog konja, izrađena je od drveta za potrebe snimanja filma Troja iz 2004. godine, sa Bred Pitom i Orandom Blumom u glavnim ulogama. Nakon što je film snimljen drveni konj je direktno iz Holivuda stigao u Čanakale i postavljen je uz gradsku obalu. Gradska sahat kula nalazi se preko puta feribotnog pristaništa. Izgradio ju je 1897. Godine Italijan Emilio Vitali, trgovac i državni činovnik. Nedaleko od kule stoji veliki top, koji je korišćen u borbama na Galipolju tokom Prvog svetskog rata.Stare gradske kuće raštrkane svuda pogradu , interesantne su zbog svoje orijentalne arhitekture, a u njima se danas uglavnom nalaze prodavnice i restorani. Slobodno vreme. Noćenje.

3.DAN – TROJA - KUŠADASI
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak drevne Troje. Na brdu Hisarlik u južnom delu dardanelskog moreuza pronalazimo sjajni Prijamov grad. Lutamo ruševinama Troje i kao da čujemo bojne trube Ahajaca i topot konja, ali i glas proročice koja opominje: “ Ne veruj Danajcima ni kada darove daju ”. Obilazak i poseta muzeju.
Slobodno vreme do polaska za Kušadasi. Nastavak putovanja. Dolazak u Kušadasi. Smeštaj u hotel. Noćenje.

4.DAN – KUŠADASI - DENIZLI - Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme Ili fakultativni izlet u Efes. Trideset vekova je prošlo od kada su odvažni Jonjani ovde osnovali grad, koji će ceo antički svet zadiviti Artemisonom – jednim od sedam svetskih čuda. Šetamo najlepšim gradom Starog sveta, onim istim ulicama kojima su išli Kleopatra i Marko Antonije, pored Celzijusove biblioteke, pozorišta…
Obilazak lokaliteta sa vodičem. Nakon obilaska slobodno vreme za odlazak do brda Bulbul gde se nalazi Bogorodičina kuća, gde je po verovanju Bogorodica provela poslednje godine svog života, odakle se “uspela” u nebo.Nastavak putovanja ka Denizliju. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i mogućnost fakultativnog izleta u Pamukkale, ili Pamučnu tvrđavu, kako bi je nazvali na našem jeziku. Jedno od najinteresantnijih mesta na svetu. Očaravajuće lepote geoloških formacija koje su termalni mineralni izvori stvarali milenijumima. Taloženje minerala je stvorilo blistavo bele kaskade, sa malim bazenima, koji odaju utisak kao da su izvajane u ledu. Neopisiv prizor. Efekat vode koja se sliva niz krečnjačke zidove je prelep.
Na samom izvoru nekada je ležao antički grad Hierapolis, posvećen kraljici Hieri, koji je sazidao pergamski kralj Eumen II. Današnji ostaci su iz vremena rimske vladavine Malom Azijom – dugačka ulica pod kolonadom, agore, Apolonov hram, rimsko kupatilo i gimnazijum. Napomena: moramo biti bosi. Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN - DENIZLI - KONYA - URGUP
Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak putovanja ka Konyi. Dolazak u Konyu. Panoramsko razgledanje grada. Kratka pauza do nastavka putovanja ka Kapadokiji. Dolazak u Urgup. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

6.DAN – URGUP – GOREME - DOLINA DERVE  “ Severna kapadokijska tura ”
Doručak. U ranim jutarnjim časovima pre doručka odlazimo na fakultativni let balonom. Jedno od najlepših doživljaja jeste upravo vožnja balonom Iznad Kapadokije. Sam let balonima traje oko sat vremena. Vozimo se kombijem do mesta gde nas čekaju baloni u koje se ukrcavamo i polećemo. Na stotine šarenih balona prekrije nebo iznad ove mistične oblasti. Uživaćemo u nestvarnom prizoru izlaska sunca. Čudesni let završavamo sletanjem u neposrednoj blizini ukrcavanja, gde nas čekaju kombiji koji nas vraćaju nazad u grad. Povratak u hotel. Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet “Severna kapadokijska tura” . Tokom ove prelepe ture upoznaćemo se sa najlepšim predelima Kapadokije, gde ćemo od lokalnog vodiča dobiti informacije o bogatoj istoriji i jedinstvenim kamenim formacijama. Nastavljamo do doline Zelve i posetićemo muzej na otvorenom. Moguća poseta fabrici tradicionalne turske grnčarije. Slobodno vreme. Nastavak do doline Monaha i doline Ljubavi poznatoj po čuvenim vilinskim dimnjacima u obliku pečuraka i po stenama u obliku životinja. Foto pauza. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7.DAN - URGUP - KAYMAKLI - DOLINA IHLAHARA - UCHISAR - “ Južna kapadokijska tura ”
Doručak. Napuštanje hotela.. Slobodno vreme ili fakultativni izlet “ Južna kapadokijska tura ” . Na ovom fakultativnom izletu obići ćemo podzemni grad Kaymakli, koji je jedan od najvećih na svetu. U njemu je živelo oko 50.000 stanovnika u 8 različitih nivoa I predstavlja najveći otkopani podzemni grad u Turskoj. Danas je u turističke svrhe otvoreno 4 nivoa. Nakon toga odlazimo u dolinu Ihlahara I prolazimo dugačkim kanjonom reke Melendiz, koja je nestvarna skupina isklesanih kamenih stena u kojima se nalazi stotinjak kućica, ispresecane brojnim rečicama. Slobodno vreme. Izlet nastavljamo do manastira Selime, najvećeg kamenog manastira u Kapadokiji sa velikom pećinskom katedralom i bajkovitim pogledom na okolinu. Po povratku u Uçhisar zaustavljamo se na spektakularnom vidikovcu koji gleda na dolinu golubova, gde ćemo saznati zašto su golubovi oduvek zauzimali posebno mesto u srcu meštana Kapadokije. U poslepodnevnim časovima povratak u Urgup. Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Ankari. Smeštaj u hotel. Noćenje.


8.DAN - ANKARA - ISTANBUL
Doručak. Napuštanje hotela. Obilazak Ankare, prestonica Turske. Ankara je drugi po veličini grad Turske. Od 1923. godine prestonica države. Grad koji je 1402. godine bio poprište velike bitke između Mongola i Osmanlija. Šetnja sa vodičem do četvrti Kizilay, epicentra poslovne i društvene scene grada, sa mnogim dizajnerskim prodavnicama, robnim kućama, restoranima s turskim specijalitetima i noćnim klubovima i barovima. Slobodno vreme do polaska za Istanbul. Dolazak u Istanbul. Smeštaj u hotel. Noćenje

9.DAN - ISTANBUL
Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Mogućnost fakultativnog izleta na Azijsku stranu, obilazak nove Čamlidži džamije sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku, obilazak Carigradske Patrijarsije. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Noćna vožnja kroz Tursku, Bugarsku i Srbiju.

10.DAN - BEOGRAD - Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Putovanje Kapadokija

 

Putovanje Kapadokija proleće 2022

Putovanje Kapadokija 2022 let balonom

Putovanje Kapadokija 2022 autobusom

 

 

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.


OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Hotel Surtel 3* www.surtelhotel.com/ - se nalazi u centru Kušadasija.  Hotel sadrži restoran sa pogledom na more, bar, otvoreni bazen, parking, besplatan Wi Fi u celom hotelu, sef na recepciji (uz doplatu). Doručak je kontinentalni - nabazi švedskog stola.

Grand Anzak Hotel 3* www.anzachotels.com/ smešten je u centru mesta Čanakale, na 350m od autobuske stanice. Sobe su 1/2 i 1/3, klimatizovane. Svaka soba ima TV, radni sto, kupatilo. Doručak je kontinentalni – na bazi švedskog stola.

Laodikya Hotel 3* www.laodikya.com/ je smešten u centu Denizlija, preko puta nove autobuske stanice. Sobe su 1/2 i 1/3, klimatizovane. Svaka soba ima TV, kupatilo. Doručak je kontinentalni – na bazi švedskog stola.

Tassaray Hotel 4* www.tassarayhotel.com/ Smešten u Nevšehiru - Urgup. Sadrži, recepciju, baštu, restoran, bar. Sobe su 1/2 i 1/3. Svaka soba ima TV, kupatilo. Doručak je kontinentalni – na bazi švedskog stola.

Hotel Buldum 3* www.hotelbuldum.com/ se nalazi na samo 500m od starog dela Ankare. Sobe su 1/2 i 1/3 I sadrže: klima uređaj, telefon, kupatilo i WiFi. Doručak je kontinentalni – na bazi švedskog stola.

Hotel Akyuz 3* Nalazi se u Ankari na samo 350m od stanice metroa. Sobe su 1/2 i 1/3 sa klima uređajem, mini barom, telefonom, kupatilom, WiFi samo u zajedničkim prostorijama. Doručak je kontinentalni – na bazi švedskog stola.

Hotel Grand Unal 3* www.grandunalhotel.com/ - se nalazi u centru Istanbula. U okviru hotela moguće je iznajmljivanje bicikala, automobila i korišćenje turskog kupatila uz doplatu. Sobe imaju LCD televizor, sopstveno kupatilo, telefon, klimu, fen. Doručak je bazi švedskog stola.

 

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
- U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
- Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
- Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
- Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

VAŽNE NAPOMENE:
- NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
- Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
- Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
- Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
- Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
- Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
- Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
- Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
- Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
- Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
- Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
- Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
- U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
- Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
- Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
- U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
- Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
- Cene su podložne promeni ukoliko dođe do promene mera prevoza usled Covid propisa
- Putnici su dužni da tokom putovanja obezbede maske i rukavice i poštuju zdravstvene propise u autobusu i na destinaciji.

 Aranžman je radjen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.

UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
ETA TOURS OTP 119/2021 kat A od 13.10.2021.
ETA TOURS je osiguran polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 470000049648 od 01.10.2021. do 01.10.2022., osiguravača TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O Beograd. Visina depozita 2000€.

 

 

Cenovnik br. 3 od 09.09.2022
EG-30/2022

 

 
Zbog svog geografskog položaja i činjenice da izlazi na obale Crnog, Mramornog, Egejskog i Sredozemnog mora,...
Egejski deo Turske (Izmir, Troja, Efes, Pamukale)
Kapadokija    Delimo sa vama utiske i slike naših putnika sa putovanja iz Magične...
Kapadokija utisci sa putovanja
  Kapadokija - novogodišnja bajka     Vrlo retko u životu postoje trenuci kada se...
Kapadokija Nova godina
  Od prvih trenutaka u Turskoj sigurno ćete primetiti plave priveske, u obliku oka, koji vise svuda i...
Tursko plavo oko - suvenir sa letovanja

 

 

Pozovite