Putovanje Turska Kapadokija 2023 Aranžmani

Putovanje Kapadokija autobusom povoljno

Putovanje Kapadokija sa fakultativnom posetom najvećih znamenitosti Kapadokije, let balonom

 

Oblikovana rukom prirode i sačuvana od davnina, Kapadokija je jedno od najistaknutijih zaostavština na svetu. Putovanje Kapadokija se, od ostalih turističkih destinacija, izdvaja kao misteriozna i očaravajuća, pružajući neverovatno iskustvo zemlje čuda koja se sastoji iz stena i podzemnih gradova.

Visoke gromade neobične lepote

Kao da je izvučena iz najlepše bajke i postavljen na suve anatolske ravnice, Kapadokija svojom geološkom neobičnošću pruža utočište i pod zemljom i u vazduhu. Selo je oivičeno fascinantnom pećinskom arhitekturom, ukrašenim stenama i smeštajnim objektima koji pružaju nezaboravno iskustvo života u pećini u 21. veku.

Kapadokija je ime dobila po persijskoj reči koja u bukvalno označava zemlju lepih konja. I upravo je jahanje jedan od načina da se saledaju gromade neobične lepote kako bi se osetilo pravo značenje ovog grada. Svakako, za one spremne za potpuno uživanje, vožnja balonom iznad vilinskih dimnjaka predstavlja pravo panoramsko uživanje i upoznavanje velelepnosti ovog mesta iz vazduha.

Nezaboravna iskustva ružičastih dolina i visokih stena

Okružena visokim liticama koje skrivaju crkve odsečene kamenjem, bujna dolina Ihlara je jedno od najpopularnijih odredišta za pešačenje u Kapadokiji. U središtu doline prepunih fascinantnih vilinskih dimnjaka nalazi se Goreme koji je poznat kao srce Kapadokije u kojoj se nalazi većina prodavnica, restorana i hotela.

Ljubitelji grnčarije obavezno se moraju uputiti put Avanosa, koji je poznat po svojim tradicionalnim grnačrskim rukotvorinama. Prilikom posete ovim radionicama turisti mogu da isprobaju svoje umeće kao grnčara, a ako putovanje planirate u avgustu, nemojte propustiti posetu Međunarodnom festivalu turizma i rukotvorina.

Zalazak sunca u Kapadokiji

Kapadokija je romantična i obojena najveselijim bojama. Kada bismo je opisivali pesmom, svakako bi to bila prijatna melodija koja godi i srcu i duši. Zato, na najvišem delu Kapadokije, nalazi se dvorac Uchisar smešten visoko na steni. Posmatranje grada pri zalasku sunca meša boje poput slikara i predstavlja nezaboravno iskustvo igre svetlosti i čudotvornih dela prirode.

Otkrijte ružičastu dolinu i neobične stenske formacije. Istražite dvorac Uchisar i dolinu Golubova. Posetite vinarije i degustirajte ukusna lokalna vina. Istražite Kapadokiju!

 


Kapadokija Nova Godina Autobusom

/€

Kapadokija Nova Godina 2024
Program u pripremi...
Kalendar 6 dana / 3 noći
Bus Autobusom

 

 

Putovanje Kapadokija proleće 2023

Putovanje Kapadokija 2023 let balonom

Putovanje Kapadokija 2023 autobusom

 

 
Zbog svog geografskog položaja i činjenice da izlazi na obale Crnog, Mramornog, Egejskog i Sredozemnog mora,...
Egejski deo Turske (Izmir, Troja, Efes, Pamukale)
Kapadokija    Delimo sa vama utiske i slike naših putnika sa putovanja iz Magične...
Kapadokija utisci sa putovanja
  Kapadokija - novogodišnja bajka     Vrlo retko u životu postoje trenuci kada se...
Kapadokija Nova godina
  Od prvih trenutaka u Turskoj sigurno ćete primetiti plave priveske, u obliku oka, koji vise svuda i...
Tursko plavo oko - suvenir sa letovanja

 

 

Pozovite