Južna Italija Putovanje Apulija

Putovanje Apulija Dan Zaljubljenih - regija u južnoj Italiji koja osvaja na prvi pogled

Peskara - Bari - Drač
sa fakultativnom posetom: Alberobello - Ostuni - Polignano A Mare – Matera

6 dana/ 1 noćna vožnja Brodom i  3 noćenja u hotelu 

/ €

 

 

 

Apulija Dan zaljubljenih 2024 (italijanski Puglia) - Udaljena „peta italijanske čizme“ koja savršeno kombinuje bajkovite vikendice, baroknu arhitekturu i neke od najboljih pješčanih plaža u kontinentalnoj Italiji. Pulja je riznica umetnosti, istorije i prirode. Bogata istorija i pejzaži su čarolije koje ovo mesto čine jedinstvenim za putovanje u kojem ćete proživjeti nezaboravna iskustva. Smeštena je u  zagrljaju dva mora Jonskog i Jadranskog, sa raznovrsnom obalom, sa belim liticama, živopisnim morskim dnom i plažama koje se spuštaju u kristalno čisto more. U unutrašnjosti okružena prostranim ravnicama i blagim brdima krije  kraljevstvo prirode, gde se masline i vinogradi smenjuju sa bujnim šumama i neverovatnim mediteranskim kanjonima, klancima. Mnoge civilizacije su se smenjivale u Pulji, od starih Grka do Rimljana, Vizantinaca, Normana… Dragocena svedočanstva o istoriji i kulturi različitih naroda uvrstila su  njena 3 lokaliteta na listu UNESCO: Castel del Monte, misteriozna tvrđava cara Federika II, kod Andrije; trulli Alberobella, karakteristične kamene konstrukcije, jedinstvene u svijetu; Svetište San Michele Arcangelo u Monte Sant'Angelu, remek-delo srednjovekovne umetnosti i međunarodno odredište hodočašća. Magična atmosfera okružuje Pulju, gde se prošlost prepliće sa savremenošću, a drevne narodne i religijske tradicije su očuvane netaknute... Apulijanska gastronomija, izvrsno ekstra devičansko maslinovo ulje , finih vina..osvojiće svačiji ukus... Ona je domaćin i mnogih međunarodnih festival u svim godišnjim. Od Garganoa i Daunia do Imperijalne Apulije, od zemlje Bari, do Magne Grecia do Murge i kanjona, prolazeći kroz Valle d'Itria i Murgia dei Trulli, do Salenta: gde god ste osećate se kao kod kuće. Dobrodošlica je na prvom mestu, a pugliesi dobrodošlicu turistima sa osmehom... Pulja Vas čeka. Dopustite da vas osvoji ova izuzetna zemlja…


Alberobello, selo provincije Bari, nesumnjivo je glavni grad Trullija: njegov istorijski centar je integralno sastavljen od tih, prilično specifičnih, bijelih piramidalnih struktura koje ga čine tako slavnim i prepoznatljivim. Trulli, karakteristične kuće sa krovovima od čelika Alberobello, Apulija, čine jednu od 54 UNESCO-ve svetske baštine u Italiji. Ime potiče od kasne grčke riječi za kupolu (troulos-na italijanskom, kupola), a odnosi se na drevne kamene kuće sa koničnim krovovima, izgrađene sa obilnim krečnjacima sa platoa Apulijske zone Murge. Istorijski centar, koji je UNESCO proglasio svetskom baštinom, nije jedini biser koji možete posetiti u Alberobellu. Čitava teritorija, koju je čovek oblikovao kroz vekove, nudi  nebrojena svedočanstva o seljačkoj kulturi koja je nekada znala da oblikuje neprijateljski i bezvodni krajolik, u punoj autonomiji i iskorišćavajući jedine resurse teritorije, u savršenoj simbiozi između čoveka i priroda. (Putovanje Apulja Dan zaljubljenih 2024)1 dan. . BEOGRAD – CITTA SANT’ANGELO (PESKARA)
(Južna Italija Putovanje Apulija 2024) - Skup putnika na parkingu Sava centra (savska strana) u 16:30h. Polazak u 17:00h. Noćna voznja kroz Hrvatsku i Sloveniju.


2.dan.  CITTA SANT’ANGELO (PESKARA)
Dolazak u Citta San’t Angelo. Živopisno mestaŠce koje svojom tradicijom i lepom pozicijom očaravajućim pejzažom utiče na svakog turistu. Angolska brda prekrivena vinogradima i maslinjacima nam nudi tradicionalne proizvode, naročito vino Montepulciano D’Abruzzo. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Noćenje.


3.dan.  CITTA SANT’ANGELO (PESKARA) – BARI
Doručak. Napuštanje soba, pakovanje kofera u autobus. Nastavak putovanja ka Bariju. Po dolasku sledi pešačko razgledanje grada: Teatar Margerita, poseta bazilici Svetog Nikole u kojoj se nalaze mošti velikog sveca i obilazak starog grada,Katedrala San Sabino, Castelo Svevo, Palazzo Fizzaroti. Slobodno vreme do polaska ka hotelu u okolini Barija. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.


4.dan.  BARI - ALBEROBELLO - OSTUNI - POLIGNANO A MARE - BARI ( fakultativni izlet)
Doručak. Mogućnost fakultativniog izleta u Alberobelo, Ostuni i Polignano a Mare. Prvo ćemo posetiti jedan od najneobičnijih gradića pod zaštitom UNESCO-a Alberobello, koji predstavlja sinonim turizma za regiju Apulija. Najveća atrakcija su neodoljive kućice sa kupastim krovovima koje lokalno stanovništvo naziva „truli“ kojih ima samo u ovoj regiji, tačnije u oblasti Merđe dei Truli, i koje podsećaju na kućice iz bajke. Preko hiljadu ovakvih neobičnih, malih, okruglih kućica sa kupastim krovovima koje se zovu ”pinakolo” jedinstven su primer praistorijske gradnje bez vezivnog materijala. Slobodno vreme za uživanje u Alberobellu. Nastavak izleta u Ostuni, drevni gradić opasan zidinama sa panoramskim pogledom na Jadransko more. Lokalno poznat kao La Città Bianca tj. beli grad, Ostuni se nalazi na listama najlepših gradića Apulije. Obilazak grada. Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Polignano a Mare čija istorija nastaje u 4. v.p.n ere, jedan od najšarmantnijih gradića Italije, poznat i kao rodni grad Domenica Modugna koji se proslavio svojom pesmom „Volare“. Slobodno vreme do polaska u Bari. Slobodno vreme do povratka u hotel. Noćenje.

5.dan.  BARI - MATERA – BARI ( fakultativni izlet)
Doručak. Napuštanje hotelskih soba i pakovanje prtljaga u autobus. Polazak ka Bariju. Fakultativni izlet u Materu koja je smeštena na jugu Italije u pokrajini Bazilikata. Idealna za ljubitelje Italije i prava destinacija ukoliko volite da otkrivate misterije. Razgledanje grada, odlazak do vidikovca sa kog se pruža prelep i nestvaran pogled na najstariji deo Matere - drevni stari grad Sasi (Sassi) di Matera ”kamenje Matere”. Ovaj deo grada nazivaju i gradom duhova zbog napustenih kuca. Slobodno vreme do polaska u Bari. Večernje ukrcavanje na feribot. Noćna plovidba.

6.dan. 1 DRAČ - BEOGRAD
Iskrcavanje u luku u Draču. Kraća pauza u Draču za doručak i kafu. Nastavka putovanja ka Srbiji. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima. Kraj putovanja. (Apulja Dan zaljubljenih 2024)


 

 

Južna Italija Putovanje Apulija 2024

Apulija Južna Italija aranžmani  februar 2024

 Apulija Alberobello Sretenje 2024

U PRIPREMI...
Cene su izražene u eurima po osobi na bazi paket aranžmana 6 dana/ 1 noćna vožnja brodom/ 3 noćenja u hotelu

Termini putovanja

Cena aranžmana

Promo Cena 

/

/

/

 

- plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS banke na dan uplate-

NAČIN PLAĆANJA:
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao Gotovina
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA :
- Prevoz konfornim turističkim autobusom ( klima,dvd., audio oprema) prema programu putovanja,
-  karte za brod (sa brodskim taksama ) na relaciji Bari - Drač ( u 1/2, 1/3 kabinama sa sopstvenim tušem i toaletom)
- Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom hotelu Amico 3* u Citta Sent’ Angelo (okolina Pescare) u 1/2 i 1/3 sobama
- Smeštaj na bazi 2  noćenja sa doručkom u hotelu Barion 4* u okolini Barija u 1/2 i 1/3 sobama
- Usluga predstavnika agencije/vodiča,
- Troškove realizacije programa.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Individualne troškove putnika
- Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Bari i okolinu (uvedena 15.09.2012, plaća se na recepciji hotela) - za boravak u hotelima  4* - 3€ po noćenju / po osobi 
- Doplata za 1/1 sobu 100€
- Međunarodno zdravstveno osiguranje

- Fakultativne izlete:

- Alberobello, Ostuni i Polignano a Mare 45€ / deca do 12 god 25€
- Matera 35€ /deca do 12.god 20€

Paket izleta 75€

 

 Putovanje Apulija Dan zaljubljenih 2024

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.

Hotel Amico 3* Citta Sant’Angel hotel-amico.it
nalazi se u Citta Sant’Angel. Nudi 1/2 i 1/3 sobe. Doručak je na bazi švedskog stola.

Hotel Barion Bari 4* barionhotel.it
se nalazi između Barija i Brindisija, na samo 200 metara od obale. Nudi 1/2 i 1/3 sobe. Kontinentalni doručak na bazi švedskog stola.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

 

 

 

NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina + širina + visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino - partnera, organizator izleta tj. Ino - partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate, te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.


Aranžman je rađen na bazi minimum 65 prijavljenih putnika.

UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
ETA TOURS OTP 119/21 kat A od 13.10.21.
ETA TOURS je osiguran polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 470000057639 od 01.10.23. do 01.10.24., osiguravača TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O Beograd. Visina depozita 2000€.

 

 

 

 

 

 

Pozovite