Nova Godina Atina 2024

Putovanje Atina Nova Godina 2024 Autobusom

Doček Nove godine u Atini 

Sa fakultativnom posetom Peloponezu - Epidaurus - Nafplio -luka Pirej - Sunion

6 dana / 3 noćenja / Autobusom

 

od 169 €

Nova godina Atina 2024 -Zevs je odlučio da grad pod Akropoljem, pokloni onom bogu ili boginji koji će ljudima darivati nešto značajno i korisno. Tako je bog mora, Posejdon poklonio konja, dok je Atina u zemlju pobola koplje, odakle je ubrzo izraslo ogromno drvo masline. Narod je zbog toga bio srećan, a Zevs sasvim siguran u odluci da grad dodeli boginji Atini. Atina je sagrađena oko brojnih niskih brežuljaka. Brdo Likabetus je jedno od najviših uzvišenja u okvirima grada sa kog se pruža predivan pogled. Doživite ga i vi sa nama!

Termin putovanja

Smeštaj

Cena

Promo Cena

29.12.2024-03.01.2024

HOTEL 3*

189€

169€

HOTEL 4*

209€

189€

-plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan plaćanja-

 

NAČIN PLAĆANJA:
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS - a

ARANŽMAN OBUHVATA:
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu.
- Smeštaj u hotelu sa 3* ili 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2 i 1/3 sobama
- Panoramsko razgledanje po programu
- Usluge vodiča i pratioca grupe
- Agencijske usluge

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- Troškove medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja
- Individualne troškove putnika
- Boravišnu taksu u hotelu, hotel 3* 1.5 eur po sobi po noćenju, hotel 4* 3 eur po sobi po noćenju
- Doplata za 1/1 sobu hotel 3* 70€
- Doplata za 1/1 sobu hotel 4* 80€

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika):
- Peloponez sa ulaznicama za Epidaurus i Nafplio - odrasli 45€ / deca do 12. god 35€
- Luka Pirej do rta Sunion sa ulaznicom za Posejdonov hram- 30€ / deca do 12. god 15€
- Akropolj (ulaznica za Akropolj i razgledanje u pratnji lokalnog vodiča) - odrasli 30€ / deca do 12. god 25€
- Repriza Nove godine u taverni - na upit

 

 Atina Nova godina 2024

1. dan 29.12.2024. BEOGRAD
Sastanak putnika na parkingu Sava centra (savska strana) u 15:00h, polazak u 15:30h. Noćna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan 30.12.2024. ATINA
U prepodnevnim časovima dolazak u Atinu. Panoramsko razgledanje Atine : trgovi Omonija i Sintagma (oko kojih se nalazi centar savremene Atine), prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata i starog Olimpijskog stadiona, prolazak pored Atinske triologije (Biblioteka, Univerzitet i Akademija). Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Popodnevna šetnja sa vodičem do Monastirakija i Plake kako bi upoznali grad. Noćenje.

3. dan 31.12.2024. ATINA - PELOPONEZ - EPIDAURUS - NAFPLIO – ATINA 

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog celodnevnog izleta na Argolidu na Peloponezu. Zaustavićemo se na Korintskom kanalu koji spaja Egejsko sa Jonskim morem.Pauza za fotografisanje,i nakon toga nastavljamo putem kojim su nekada davno koračali mikenci i spartanc. Prvo ćemo posetiti Teatar Epidaurus, koji je poznat kao mesto rodjenja Apolonovog sina, Asklepija tj. Eskulapa, boga farmacije. Najakustičnije pozorište u Grčkoj iz 4.v.p.n.e., čuvenog po svojoj izuzetnoj akustičnosti (novčić ispušten u centar pozorišta jasno se čuje kako pada i na vrhu amfiteatra, u poslednjem, 53. redu),takođe kada narrator tiho priča na sredini pozornici gledaoci u najvišim redovima sve mogu čuti. Zašto je to tako? Saznaćete od naših vodiča na licu mesta. Slobodno vreme do nastavka izleta ka Nafpliu, gradiću koji ima venecijanski šarm , grčku tradiciju I otomansku arhitekturu. Nafplio se nalazi u Argolidskom zalivu, na severoistoku Peloponeza. Veoma važan podatak da je Nafplio bio prva prestonica moderne Grčke države pre Atine,sve do 1834 godine. U šetnji sa vodičem ćemo Vam pokazati i zgradu tadašnjeg prvog grčkog parlamenta. Razgledanje grada: glavni trg “Sintagma”, na kome se nalazi zgrada pozorišta Trianon (nekada džamija iz XVI veka), zgrada Arheološkog muzeja, zgrada Parlamenta (nekada je takođe bila džamija). Drugi po važnosti je trg “Tri admirala” na kome se nalazi Gradska kuća i Vojni muzej. U starom gradu se nalaze zgrade u neoklasicizmu, sa živopisnim balkonima sa puno cveća, a ispod njih zanimljive radnje, kafići, taverne. Šta je to što Nafplijo izdvaja od drugih grčkih gradova. To su njegove tri tvrđave. Prva i najstrarija je Akronafplion iz IV veka p.n.e. I nalazi se iznad samog starog grada,tako da ona I dan danas čuva grad.U blizini gradske luke na malom ostrvu se nalazi tvrđava Burđi (Burtzi) koju su podigli Mlečani 1473. Prilikom svoje prve vladavine u ovom gradu. Najbolje očuvana i ujedno i najmlađa tvrđava je Palamidi iz 1711. godine koji su podigli Venecijanci. Ovo je neverovatno očuvana tvrđava sa svojom fortifikacijom koju su Mleci podigli za samo tri godine. Slobodno vreme uz preporuku našeg vodiča gde možete dobro ručati tradicionalne grčke specijalitete,ali I gde možete probati odličan italijanski đelato,jer pod setimo se ipak je Nafplio bio par vekova pod italijanskom zastavom. Povratak u Atinu u predvečernjim časovima, vreme za slobodne aktivnosti. Individualni doček NOVE GODINE. Preporuka agencije, glavni trg Sintagma koji je lepo okićen i ima raznovrsan program,naravno možete svoje mesto izabrati i u podnožju Akropolja u Plaki. SREĆNA NOVA GODINA !!!


4. dan 01.01.2024. ATINA - LUKA PIREJ - RT SUNION

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta Luka Pirej i do rta Sunion. Dolazak u luku Pirej, šetnja do Mikrolimana, I luke Zoe, stare antičke luke sa predivnim I mnogobrojnim tavernama I kafe barovima. Slobodno vreme uz kafu i divan pogled na marinu i plavo Egejsko more. Nastavak puta do Rta Sunion, koji je ujedno I najjužnija tačka Atičkog poluostrva koje ma izgled koplja, a Sunion je na samom vrhu tog koplja. Udaljen je od Atine 65 kilometara. Obala je kamenita i strma. Podiže se iz mora do velike visine stvarajući u podnožju morsku penu. U drevnim vremenima Sunion je bio moreplovcima dobar orijentir da su na pravom putu prema Atini. Njega je spomenuo i Homer u svojoj „Odiseji“ kao mesto gde je pristao Menelaj da sahrani kapetana broda kojim su se vojnici vraćali iz Trojanskog rata. Sunion je poznat po svetilištu I Posejdonovom hramu (Posejdon je bog mora) ali I kao mesto sa najlepšim zalaskom sunca u Grčkoj. Mnogo turista dolaze na ovo sveto mesto da se dive arhitektonskoj dekoraciji koju stvara sunce zalazeći preko hrama u more. Po legendi ukoliko se želja poželi u podnožju hrama pri zalasku sunca, ona se i ostvari.Nakom posete hramu povratak u Atinu. Mogućnost reprize Nove godine fakultativno u nekoj od taverni uz grčko veče ili individualno na nekom od gradskih trgova. Noćenje.

 

5. dan 02.01.2024. ATINA - AKROPOLJ
Doručak. Napuštanje hotelskih soba do 10.00h. Mogućnost fakultativnog odlaska do srca antičke Atine, drevnog Akropolja – kompleksa antičkih hramova: Propileji, hram boginje Nike, hram boginje Atine Partenon, Karijatide. Ulazak na Akropolj sa lokalnim vodičem uz njegovu priču i vraćanje turista u antička vremena.  Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Noćnja vožnja kroz Grčku i Makedoniju.

6. dan 03.01.2024. BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

Atina Nova godina 2024

Atina Nova godina 2024 Akropolj

 

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.

 

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

Hotel Achillion 3*  achillionhotel.com  Hotel Αchillion se nalazi u poslovnom centru Atine, na 200 metara od stanice metroa Omonija. U ponudi ima klimatizovane sobe sa balkonom. Besplatan kablovski internet dostupan je u čitavom hotelu. Sve hotelske sobe su jednostavno uređene, zvučno izolovane i imaju sigurnosne brave. U moderne pogodnosti spadaju flat-screen TV sa satelitskim kanalima, frižider i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. U hotelu Achillion svakog jutra se služi grčki doručak na bazi švedskog stola.

Hotel Delphi Art 3* delphiarthotel.com nalazi se u neoklasičnoj zgradi u samom srcu Atine preko puta Narodnog pozorišta, na samo 200m od mestro stanice. Sve sobe su kompletno opremljene klimom, SAT TV, minibar i sopstvenim kupatilom sa fenom za kosu.
U hotelu se svakog jutra služi grčki doručak na bazi švedskog stola.

Hotel Breeze Boutique 4* breezeboutiqueathens.com-hotel.com nalazi se na 5min hoda od trga Omonia. Hotel raspolaže sa moderno uređenim sobama koje u svom sastavu imaju WI-FI, TV, sef, minibar.
Hotel služi grčki doručak na bazi švedskog stola.

Hotel Candia 4* candiahotel.gr nalazi se na 10min hoda od trga Omonia i pešačkoj udaljenosti od nekih glavnih atrakcija Atine. Hotel raspolaže sa moderno uređenim sobama koje u svom sastavu imaju WI-FI, TV, klima uređaj.
Hotel služi grčki doručak na bazi švedskog stola.

Hotel Brown Dave Red Athens 3*  Hotel je smešten na centralnoj lokaciji na 400 m od Nacionalnog pozorišta Grčke.  Sobe su opremljene TV i sopstvenim kupatilom.
U hotelu se svakog jutra služi grčki doručak na bazi švedskog stola.

Hotel Alassia 3* thealassia.com Hotel je smešten na centralnoj lokaciji u blizini Trga Omonija, istorijskog i
trgovačkog centra Atine, na samo 200 metara od stanice metroa Omonija i na nekoliko minuta hoda od Trga Sintagma i
oblasti Monastiraki. Sobe su opremljene TV i sopstvenim kupatilom.
U hotelu se svakog jutra služi grčki doručak na bazi švedskog stola.

Hotel Evita Asty 3* evita-hotels.com/evita-asty/ nedavno renovirani hotel smešten u srcu Atine, na oko
300m od trga Omonija i stanice metroa Omonija. Sobe su opremljene TV i sopstvenim kupatilom. Hotel služi doručak na bazi švedskog stola.

Hotel Solomou Athens 3* solomouathens.com nalazi se u centru Atine, na 4 minuta hoda od Trga Omonija i nekoliko minuta hoda od Akropolja. Udaljen 150 metara od metro stanice. Sobe su ½ i 1/3 sa TV, sopstvenim kupatilom… Doručak je na bazi švedskog stola.

Hotel Boss Boutique 4* se nalazi u Atini u regionu Atika, na 400 metara od Nacionalnog pozorišta Grčke i na 400 metara od trga Omonija. Među sadržajima ovog objekta su restoran, recepcija koja radi 24 sata i zajednički salon, kao i besplatan WiFi u celom objektu.Hotel će gostima pružiti klimatizovane sobe sa radnim stolom, čajnikom, frižiderom, sefom, TV-om sa ravnim ekranom i sopstvenim kupatilom sa tušem. Sve sobe su opremljene posteljinom i peškirima.
Smeštaj nudi kontinentalni doručak ili doručak na bazi švedskog stola.

Hotel Ambrosia Suites & Aparts 4* se nalazi u Atini , na 200 metara od trga Omonija. Među sadržajima ovog objekta su restoran, recepcija koja radi 24 sata i zajednički salon, kao i besplatan WiFi u celom objektu. Hotel će gostima pružiti klimatizovane sobe , sef, TV sa ravnim ekranom i sopstvenim kupatilom sa tušem. Sve sobe su opremljene posteljinom i peškirima.
Smeštaj nudi kontinentalni doručak ili doručak na bazi švedskog stola.


NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive - te ih ne možemo garantovati.
Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije

 

 

VAŽNE NAPOMENE:

 

NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina + širina + visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino - partnera, organizator izleta tj. Ino - partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate, te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

 


Aranžman je rađen na bazi minimum 65 prijavljenih putnika.

UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
ETA TOURS OTP 119/21 kat A od 13.10.21.
ETA TOURS je osiguran polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 470000057639 od 01.10.23. do 01.10.24., osiguravača TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O Beograd. Visina depozita 2000€.

 

Cenovnik br. 3 od 14.11.2024
EG – 49/23
 

 

Atina je grad sa raznovrsnom i bogatom ponudom hrane i noćnih izlazaka Atina je grad sa bogatim istorijskim...
Atina - hrana i izlasci
Zašto treba da posetite Atinu? Atina se smatra kolevkom naše civilizacije. Ovo je bilo plodno tle...
Šta videti u Atini?
  Atina Istorijski grad modernog duha Poznata po neverovatno dugoj, bogatoj istoriji,...
Atina putovanje odmor

 

 

 

Pozovite