Putovanje Salzburg Jezera Austrije 2024

Putovanje Salzburg sa fakultativnim obilaskom Halstatta, jezero Wolfgangsee i Bad Ischl

Jezera Austrije Autobusom  Dan zaljubljenih 2024 / 5 dana / 2 noćenja

159€

 

Putovanje SALZBURG (Jezera Austrije Dan zaljubljenih)  2024 - četvrti po veličini grad u Austriji. Poznat je po svojoj baroknoj arhitekturi ali i kao grad u kome je rođen Wolfgang Amadeus Mozart. Smešten na obalama reke Salzach i okružen alpskim planinama, a ime je dobio po okolnim rudnicima soli, pa bi doslovan prevod imena bio "grad od soli". Poznat je i po originalnim Mozart kuglama, koje su napravljene po recepturi iz 1890 god. za koju je Paul Furst dobio 1905.god. zlatnu medalju na pariškoj izložbi. Razlikuju se od bečkih Mozart po tome sto su veće i omotane u srebrni papir sa plavim Mozartovim likom.


WOLFGANGSEE - Je jedno od najlepših austrijskih jezera i poznato turističko mesto. Samo mesto, dobilo je ime po Svetom Wolfgangu, koji je davne 976. godine ovde sagradio malu crkvicu.


BAD ISCHL - Verovatno je svima poznato ime kuće Habsburg koja je upravljala sudbinom Austrije do 20. veka. Svoje rezidencije imali su i u Bad Ischlu. Ono što je vrlo poznato u tom kraju je carica Sissy, supruga Franje Josipa I. Bad Ischl se nalazi na južnom delu Gornje Austrije u regiji Salzkammergut. Franjo Josip I je rekao da je to „raj na Zemlji“. Nakon što je u vili 1914. godine potpisao deklaraciju o ratu protiv Kraljevine Srbije, Franjo Josip I. napustio je Bad Ischl i nikada se više nije tamo vratio.


HALSTATT - Najveća atrakcija i prepoznatljiv simbol gradića je Župna crkva vaznesenja koja je sagrađena 1505. godine. Neobično je i podzemno groblje Karner u kojem se nalazi kosturnica iz 16. veka, a trebalo bi posetiti i muzej koji ima drugu najveću kolekciju na svetu umetničkih dela halštatske kulture. Salzburg Jezera Austrije

 

Termin putovanja

Cena aranžmana

Promo cena

14.02. - 18.02.2024.

199€ 159€

NAČIN PLAĆANJA:
- Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS dan uplate.
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica NLB Komercijalne banke mogućnost plaćanja na šest rata bez kamate.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
- Smeštaj u Salzburgu hotelu  2* u 1/2 i 1/3 sobama, usluga na bazi 2 noćenja sa doručkom
- razgledanje prema programu
- Usluge vodiča i pratioca grupe
- Agencijske usluge

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Troškove medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja 
- Individualne troškove putnika
- Doplata za jednokrevetnu sobu 70€

- Fakultativne izlete:

- Hallstatt i Bad Ischl 30€
- Jezero Wolfgangsee (mogućnost vožnje brodićem ) 25€


 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD
(Putovanje Salzburg i Jezera Austrije 2024) - Polazak sa Sava centra (savska strana) u 17:30h. Skup u 17:00h. Noćna vožnja preko Mađarske i Austrije sa usputnim zadržavanjima zbog graničnih formalnosti i pauza.

2. dan BEČ - SALZBURG
Dolazak u Salzburg u prepodnevnim časovima. Po dolasku razgledanje istorijskog jezgra grada: Mocartov trg , biskupska rezidencija, Katedrala, Univerzitetska crkva, Mocartova rodna kuća, park Mirabel. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.  

3. dan SALZBURG - BAD ISCHL - HALLSTATT
Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet ka malom ribarskom mestu Halštat poznatom kao središte keltske kulture bronzanog i gvozdenog doba. Halštat je grad koji se nalazi na obali istoimenog jezera i okružen je Alpima. Regija kojoj pripada  je na listi kulturne baštine UNESCO. Smatra se za najstarije naseljeno mesto u Evropi, iz razloga što se u tom regionu nalazio prvi svetski poznat rudnik soli. Upravo tako je ovaj grad i dobio ime od starog keltskog naziva za so, što znači „HAL“.  Sve do 19. veka do Halštata se moglo doći samo čamcem ili uskom stazom. Da bi se napravio put, razbijane su stene i probijani tuneli. Možda je baš zbog toga ovaj gradić sačuvao svoju bajkovitu lepotu. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama do katoličke crkve. Slobodno vreme.  Nastavljamo vožnju do Bad Ischla koji je u vreme Habsburgovaca bio poznato mondensko letovalište. Naš savet je da probate u  poslastičarnici “Zauner” autentične išlere koji nose ime po gradu u kojem su nastali. Slobodno vreme. Povratak u Salzburg. Noćenje.

4. dan SALZBURG - JEZERO WOLFGANGSEE
Doručak. Napuštanje hotela. Vožnja područjem Salzkammerguta gde su smeštena predivna austrijska  jezera, od kojih je jedno od najlepših upravo Wolfgangsee. Posetićemo najpoznatije mesto na jezeru - St. Wolfgang. Jezero, kao i samo  mesto, dobilo je ime po Svetom Wolfgangu,  koji je davne 976. godine ovde sagradio malu crkvicu. Predivan oltar koji je napravio Michael Pacher privlači turiste iz svih delova sveta. Danas je ovo slikovito mestašce i poznato turističko odredište. Fakultativna vožnja brodom po jezeru (Sveti Gilgen – Sveti Volfgang. - St. Gilgen), gde se nalazi kuća Mocartove majke,a njegova sestra se nakon udaje preselila upravo ovde. Obići ćemo glavni trg, crkvu Sv. Egida, gradsku većnicu i stari hotel i restoran „Post“ sa oslikanom fasadom. Slobodno vreme  do povratka u Salzburg. Nastavak putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja kroz Austriju I Mađarsku.

5. dan BEOGRAD
Dolazak u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.

Putovanje Salzburg  Dan zaljubljenih 2024

 

 

Putovanje Salzburg Jezera Austrije Autobusom 2024


OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.

Hotel OEKOTEL Salzburg 2* oekotel.com/en/hotels/salzburg-central
Hotel se nalazi u Salzburgu, sa centrom grada povezan je direktnom linijom gradskog prevoza. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa pomoćnom ležajem sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV - om. Doručak se služi po principu samoposluživanja- izbor više vrsta jela.


NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
- U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
- Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
- Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
- Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.
- Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije

VAŽNE NAPOMENE:

- NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
- Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
- Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete.Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
-Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
-Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
-Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteteta stajališta i uslova na putu.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
-Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Eta Tours zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
-Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
-Putnici sami snose odgovornost za lična i putna dokumenta i njihovu validnost.
-Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
-U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
-Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
- Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
- U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
-Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Aranžman je rađen na bazi minimum 50 prijavljenih putnika.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
ETA TOURS OTP 119/21 kat A od 13.10.21.

ETA TOURS je osiguran polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 470000057639 od 01.10.23. do 01.10.24., osiguravača TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O Beograd. Visina depozita 2000€.

Cenovnik br.2 od 22.01.2024
EG-70/23

 

 

 

 

 

 

Salcburg – grad okružen Alpima

Grad Salcburg proslavio je Volfgang Amadeus Mocart, jedan od najpoznatijih kompozitora svih vremena, koji se ovde rodio. Njegova rodna kuća je danas muzej i krajnje mesto svojevrsnog hodočašća koji njegovi obožavaoci svage godine preduzimaju kada dolaze u obilazak.


Međutim, Salcburg nije samo Mocart. Salcburg je poznat po svojoj arhitekturi, naročito po baroknom gradskom jezgru, koje je pod zaštitom UNESCO-a. Crkve, palate, fasade pod obroncima Alpa, čine da grad izgleda idilično i „kao sa razglednice“. Kroz grad prolazi reka Salcah, pritoka Dunava, a na njenim obalama s nalazi 13 mosta, kao i mnogobrojne biciklističe staze i parkovi. Turisti obilazak počinju uglavnom od ulice Getrajdegase u starom delu grada, koja je ujedno i glavna šoping zona u Salcburgu. Ovde ljudi žive mirno, u sladu sa prirodom i vole umetnost, muziku posebno.


Ni kulturnih događaja ne manjka. Najpoznatiji je Salcburški festival, jedan od najvećih i najznačajnijih muzičkih festivala na svetu.


Šta videti u Salcburgu?

Kada obilazimo neko novo mesto, uglavnom napravimo „check“ listu sa stvarima koje se ne propuštaju. Evo šta je nezaobilazno ako se nađete u ovom, 4. po veličini gradu u Austriji:
1. Pomenuli smo već Staro gradsko jezgro izgrađeno u baroknom stilu. Obožavaćete trgove, katedrale i fasade.
2. Katedrala Svetog Ruperta – izgrađena je u 8. veku
3. Tvrđava Hohensalzburg- potiče iz 11. veka i pruža prelep pogled na grad i okolinu.
4. Mocartova rodna kuća – posvećena je njgovom životu i delu.
5. Mirabeli dvorac i vrtovi koji potiču iz 17. Veka
6. Salcburška opera i muzej savremenih umetnosti – koji svojim stalnim pogramom izazivaju interesovanje turista. Muzej savremenih umetnosti se nalazi na brdu sa očaravajućim pogledom i ima poznat restoran u svom sastavu koji pravi neke od najukusnijih austrijskih specijaliteta

A u okolini…
Na samo 20 minuta vožnje od Salzburga, nalazi se neverovatan alpski krajolik: planinski vrhovi, jezera, reke, živopisna sela i gradići. Uverićete se lako da je ovo zemlja čuda u kojoj su isprepletane staze za pešačenje, skijanje i brdski biciklizam. I ne znate gde pre da pogledate jer je sve savršeno.


Omiljeni pogled turisti mogu da dobiju ukoliko se žičarom upute do planine Cvelferhorn. Tu se nalazi kafeterija u kojoj možete da se okrepite i zasladite jednom Mocart kuglom.


Mocart kugle i kobasice

Imajući na umu da je Mocart rođen u Salzburgu, logično je da je njegovo ime prisutno svuda u gradu. A kako su nastale čuvene kugle i ko je za njih zaslužan? Za njihov nastanak zaslužan je poslastičar iz Salzburga, Pol First, kada je 1890. godine stvorio sada već čuvene Mocart kugle. Okrugli slatkiš od marcipana, pistaća i nugata, umočen u tamnu čokoladu stekle su brzo i sa razlogom planetarnu popularnost.


Što se kobasica tiče, uveče kada izađete u grad, naići ćete na brojne štandove sa čuvenim kobasicama, koji su deo austrijske tradicije kada je ulična hrana u pitanju. Kobasice se služe sa hlebom ili lepinjom, začinjene senfom i kiselim krastavcem, a uz kobasice obavezno ide i hladno pivo ili čašica Šnapsa. Prijatno!

 
Zašto treba posetiti Salzburg? Salzburg je predivan grad u Austriji, koji je najpre poznat kao rodni grad...
Šta videti u Salzburgu?
Čarobni Salzburg je austrijski grad koji se već više od dve hiljade godina nalazi duž obale reke Salcah i...
Salzburg – grad mocarta I baroka
    HALLSTATT        ...
Vodimo vas u čaroliju jezera Austrije

 

 

 

Pozovite