Vodimo vas u čaroliju jezera Austrije


Vodimo Vas u čaroliju jezera Austrije

Vodimo Vas u čaroliju jezera Austrije

 

 

HALLSTATT           https://www.etaturs.rs/salzburg-jezera-austrije.html

Hallstatt

Hallstatt je mestašce puno šarenih uskih uličica, prepuno štandova i prodavnica, okruženo prekrasnom prirodom.

 

Da li ste znali da za Halštat kazu da je grad u kojem je i smrt lepa?


Možda čudno zvuči,ali jedno mnogo lepo groblje se nalazi upravo ovde.
Zbog malog kapaciteta halštatskog groblja, nije bilo dovoljno mesta da se sahrajuju stanovnici grada, pa je u maloj kapeli napravljena kuća kostiju Beinhaus iz 16. veka sa oko 1200 lobanja. Kremiranje nije bilo dozvoljeno, pa su nakon 10 godina, vađeni ostaci, izlagani svetlosti nekoliko nedelja dok ne dobiju boju slonovače i nakon toga su prebačeni u kosturnicu. Svaka lobanja je oslikana cvećem, vencima i drugim simbolima. 

BAD ISCHL

Bad Ischl

Bad Ischl je šarmantan gradić u gornjoj Austriji, u vreme Habsburgovaca bio poznato mondensko letovalište, ovde se nalazi i njihova letnja rezidencija- Kaisservilla .
Naš savet je da u poslastičarnici “Zauner” probate autentične išlere koji nose ime po gradu u kojem su nastali. Osnovana davne 1821 do današnjih dana neguje kraljevsku tradiciju.

 

WOLFGANGSEE

Wolfgangsee


Wolfgangsee je najveće jezero u pokrajini Salzburg dugačko jedanaest kilometara. St. Gilgen je vrlo posećeno mesto na obali jezera do koje se može stići brodom. Poznato je po Mozartu, nazivaju ga još i “Mozart village”, ali on zapravo nikad nije posetio ovo selo.
Za nadimak ovog sela zadužena je Mozartova porodica, tu je rođena njegova majka, tu je radio njegov deda, a tu se doselila i njegova sestra.

 

SALZBURG

Salzburg

Četvrti po veličini grad u Austriji. Poznat je po svojoj baroknoj arhitekturi ali i kao grad u kome je rođen Wolfgang Amadeus Mozart.
Smešten na obalama reke Salzach i okružen alpskim planinama, a ime je dobio po okolnim rudnicima soli, pa bi doslovan prevod imena bio "grad od soli". Poznat je i po originalnim Mozart kuglama,koje su napravljene po recepturi iz 1890 god. za koju je Paul Furst dobio 1905.god. zlatnu medalju na pariškoj izložbi. Razlikuju se od bečkih Mozart kugli po tome sto su veće i omotane u srebrni papir sa plavim Mozartovim likom.

 

Da li ste znali… da je dvorac Mirabell iz 17.veka koji se nalazi u samom gradu Salzburgu, a da se u njemu nalaze "anđeoske stepenice" koje vode u kažu, najlepšu salu za venčanje u Evropi. Puno parova se tu okupljaju i pripremaju za najvažniji trenutak u životu. Dvorac i njegova okolina imaju značajnu simboliku za budući uspeh i sreću u braku. 

 

Blog Letovanje Leto Putovanje

Aktuelni turistički aranžmani First i Last minute ponude

Povoljno jeftino autobusom
Blog Putovanje Letovanje Leto

Aktuelni Turistički Aranžmani Putovanje Letovanje Last Minute First Minute Leto Popusti Ponuda Povoljno Autobusom Akcija Aranžmani Jeftino Odmor Cene Vikend Metropole Evropski Gradovi Obilasci Fakultativni Izleti Najbolje Mesto Najlepše Najpovoljnije Najjeftinije Destinacije
Pozovite