Putovanje Rim Dan Zaljubljenih 2024 

Putovanje Rim sa fakultativnom posetom: Tivoli, outlet Castel Romano ,Vatikan i Antički Rim (Coloseum i forumi)

Autobusom 6 dana / 3 noći

Putovanje Rim 2024 Sretenje 

239€

 

Grad neispričanih priča. Putovanje Rim 2024 je nezaobilazno mesto kao i prvo mesto na koje pomislite kada pomenete Italiju.

Ovo mesto prepuno veličanstvenih građevina koje datiraju hiljadama godina unazad, Rimljani sa ponosom dele sa pridošlim turistima.

Jedno od nezaobilaznih mesta u Rimu jeste čuvena fontana Di Trevi. Legenda kaže da vam ova fontana ispunjava želju da se iznova vraćate u ovaj nezaboravni grad. Jedna od asocijacija na Rim jeste i večni div, Koloseum, koji datira iz prvog veka nove ere. Prošetajte prelepim trgovima poput: Piazza Navona, Piazza del Popolo, Campo de Fiori...

 

 

 

Termin putovanja Hotel  Redovna cena First minute cena
14.02. - 19.02.2024. The Brand 4* 299€ 239€

-plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS banke na dan plaćanja-

NAČIN PLAĆANJA:
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
- Platnim karticama
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TURS-a

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
- smeštaj u hotelu The Brand 4* u Rimu na bazi tri noćenja sa doručkom, u 1/2 i 1/3 sobama
- stručno vođstvo puta sa licenciranim vodičem
troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih)
- Individualne troškove putnika
- Doplata za 1/1 90 eura (za sve 3 noći)
- Fakultativne izlete
- Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu ( uvedena 01.01.2011., plaća se na recepciji hotela za boravak u hotelima 4*, 7.5 eura po noćenju / po osobi

FAKULTATIVNI PROGRAM:

- Šetnja sa loklanim vodičem „Upoznajmo Rim“ 20 eura odrasli / 10 eura deca do 12 godina – u cenu je uključen lokalni vodič na srpskom jeziku i slušalice
- Tivoli 35 eura odrasli / 15 eura deca do 12 godina – u cenu je uključen prevoz, ulaznice i vodič
- Rim noću i boemska četvrt Trastevere 15 eura odrasli / 10 eura deca do 12 godina
- Outlet Castel Romano 15 eura/deca do 12.god 5 eura (cena uključuje prevoz)
- Vatikan 55 eura odrasli / 30 eura deca do 12 godina – u cenu je uključena rezervacija, ulaznice, lokalni vodič i slušalice prijave prilikom uplate - ograničen broj rezervacija. (cena podložna promeni)
- Antički Rim i poseta Coloseumu i forumima, cena za odrasle 50 evra, za decu do 12 godina 30 evra (cena uključuje rezervaciju, ulaznice, slušalice, lokalnog vodiča) prijave prilikom uplate - ograničen broj rezervacija.


 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1.dan 14.02.2024. BEOGRAD Sastanak grupe u 14:00h na parkingu Sava Centra (savska strana) . Polazak u 14:30h. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju.

2.dan 15.02.2024. RIM - Dolazak u Rim u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Nakon odmora fakultativni izlet “upoznajmo Rim” sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku i slušalicama, da vam bude lakše da pratite vodiča i uživate u lepotama ovog grada. Obici cemo Piazza del Populo, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza Navona, Piazza Venezia, Colosseo. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3.dan 16.02.2024. RIM -VATIKAN- TRASTEVERE (fakultativno)
Doručak. Mogućnost fakultativne posete Vatikanskim muzejima sa lokalnim vodičem. Slobodno vreme u Rimu. U predvečernjim satima mogućnost fakultativnog izleta „Rim noću i boemska četvrt Trastevere“ . Upoznaćete četvrt u Rimu u kojoj se nalaze barovi, taverne, restorani u boemskom stilu koji će vas vratiti u period “dolce vite”. U setnji cemo preći Izola Tiburinu jedino ostrvce u Rimu na kome se nalazi najstarija bolnica I crkva posvećena Sv.Bartolomeu. A kada pređemo sa druge strane reke Tibar upoznaćemo vas sa tom divnom boemskom četvrti Trasteverom. Individualni povratak u hotel . Noćenje.

 4.dan 17.02.2024. RIM- TIVOLI - OUTLET CASTEL ROMANO (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativne posete drevnom gradu Tivoliju u kome ćemo posetiti vilu d´Este I prelepe renesansne palate u kojoj je živeo kardinal Ippolito d’Este, ali ono sto je najlepše su njeni vrtovi koje je uredio I dizajnirao arhitekta Ligorio. Uživaćete u fontanama (Fontana dell’Organo je najinteresantnija od mnogih koje se nalaze u vrtu vile d’Este). Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta do outleta Castel Romano, jednom od najposećenijih outleta u Italiji. Slobodno vreme za šoping. Povratak u Rim. Noćenje.

5.dan 18.02.2024. RIM - POSETA KOLOSEUMA I ANTIČKIH FORUMA (fakultativno)
Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta “Anticki Rim” sa lokalnim vodicem. Prošetaćemo rimskim forumima I čuti priču kako je baš odatle sve krenulo, na brdu Palatin gde I nastaje Rim. Nakon toga ulazak u Koloseum, teatar Flavijevaca u kome su se održavale gladijatorske borbe. Slobodno vreme do polaska za Srbiju.

6.dan 19.02.2024. BEOGRAD - Planiran dolazak u Beograd u podnevnim časovima.

 

 

Rim Dan zaljubljenih 2024Rim Putovanje Dan zaljubljenih 2024 autobusom

 

Opis i lokacija hotela:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs

 


Hotel The Brand 4* hotelthebrand.net/
Hotel The Brand je moderna zgrada smestena u mirnom predgradju Rima. Javni prevoz (autobus) vozi svakih 30 minuta do stanice metroa na liniji A. Sve sobe su 1/2 i 1/3, sadrže sopstveno kupatilo, klimu… Doručak je kontinentalni - švedski sto.NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

 Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije

 

  


VAŽNE NAPOMENE:

NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.

Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.

Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)

Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.

Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.

Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.

Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.

Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.

Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.

U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.

Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

Aranžman je radjen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.
UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
ETA TOURS OTP 119/21 kat A od 13.10.21.

ETA TOURS je osiguran polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 470000057639 od 01.10.23. do 01.10.24., osiguravača TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O Beograd. Visina depozita 2000€.

Cenovnik br. 1 od 24.11.23
EG – 69/23

 

 

 

 
Da li ste znali? 1.    Rim ima preko 1000 crkava, I blizu 300 fontana. Najpoznatija crkva je...
Rim Zanimljivosti
Sa razlogom nosi mnoge epitete.. Vecni grad, grad sa hiljadu crkava,papski grad, grad ljubavi… ipak svi...
Hronologija Istorija Rima
Zašto morate posetiti Rim? Rim je glavni grad jedne od najmoćnijih drevnih imperija na svetu. Ovo je...
Šta videti u Rimu?

 

Pozovite