Letovanje Montecatini Toskana 2021

Odmor u Montecatini Termama sa kupanjem na toskanskoj  i etrurskoj  obali

sa posetom Viareggu, Lucci, Marina di Bibboni , Bolgheriju, Livornu, Cinque terre i Firenci

8 dana / 5 noćenja autobusom

 od / €

 

MONTECATINI TERME - Poznata italijanska banja koju svake godine poseti oko milion turista.
Grad je poznat po svojim prirodnim, lekovitim mineralnim izvorima, koji se javljaju još u doba Rimljana. Tetučio Terme se nalaze u glavnoj ulici i trebalo bi ih posetiti. Tu su i stari dvorci, crkve kao i Montecatini Alto - brdo do kojeg se stiže funikularem tj.žičarom.  

FIRENCA - Grad riznica prepuna blaga poput onog koje su sakupili Mediči. Smeštena na reci Arno u regiji Toskana. Osnovali su je Rimljani u prvom veku pre nove ere. U Firenci su tokom renesanse živeli brojni poznati umetnici, Đoto, Leonardo da Vinči, Mikelanđelo, Donatelo, Botičeli…u ovom gradu je rodjen i Dante Aligijeri!

VIAREGGIO - Jedno od najpopularnijih Italijanskih letovališta, zbog svoje 10 km duge peščane plaže. Viareggio leži duž obale Ligurijskog mora južno od Apuanskih Alpi, zaklonjen borovom šumom. Meštani i danas u ovom gradu žive od obrade mermera.

LUCCA - Za ovaj grad se moze reći da je jedan od najlepših gradova regije Toskana,poznat po zidinama od crvene opeke ,podignut u 16. Veku. Luka je i rodni grad čuvenog kompozitora Pučinija.

LIVORNO - luka i grad na zapadu Italije,  pokrajine Toskane.  Veliki brodovi - hoteli popularni kruzeri u grad dovode turiste iz celog sveta. Iako je Livorno bilo malo ribarsko mesto, razvitak je doživeo  pod zaštitom porodice Medici u renesansi od 16. do 18. veka, ovaj grad danas je jedna od najvažnijih luka u Italiji.

MARINA DI BIBBONA - Poznato letovalište na Etrurskoj obali. Plaže su od sitnog peska sa peščanim dinamaiI borovom šumom.

BOLGHERI - Šarmantno toskansko selo koje slavi i jedan od najvećih italijanskih pesnika devetnaestog veka Carducci, u svojim čuvenim pesmama "Davanti San Guido" . Pesnik je bio veoma odan Bolgheriju dok je proveo deo svoje mladosti ovde.

CINQUE TERRE - Obuhvata pet bajkovitih sela, do kojih je nemoguće doći kolima. Živopisne kuće, šarenih boja, građene su na strmim liticama i brdima sa kojih se pruža predivan pogled na morsku pučinu. Kao jedno od najslikovitijih mediteranskih priobalnih područja od 1997. godine deo je svetske baštine pod zaštitom UNESKO- a.CENOVNIK U PRIPREMI

 

 


 

1.DAN BEOGRAD
- Polazak iz Beograda sa glavne autobuske stanice BAS u 17:30h, sastanak u 17:00h . Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2.DAN MONTECATINI TERME
Dolazak u Montecatini Terme, poznatu italijansku banju koja se nalazi u srcu Toskane. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. U poslepodnevnim časovima obilazak Montecatinija sa vodičem radi informisanja i lakšeg snalaženja za vreme boravka . Šetnja glavnom ulicom Corso Mateotti u kojoj se nalaze prodavnice, picerije, barovi i restorani i ujedno naša preporuka da baš ovde popijete makIjato i probate italijanske paste. Noćenje.

3.DAN MONTECATINI TERME – VIAREGGIO – LUCCA —MONTECATINI TERME
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost celodnevnog fakultativnog izleta u Viareggio,jedno od najlepših letovališta Toskanske rivijere.Talasi sa Tirenskog mora sa jedne strane i beli mermerni vrhovi Massa Carrare sa druge strane su opravdali nadimak Biser Tirenskog mora. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje na predivnim peščanim plažama uz preporuku za dobre restorane i lokalne kafiće koje je i Giacomo Puccini posećivao. Nakon uživanja na plažama odlazak u jedan od najlepših gradova regije Toskane, Luku. Pešački obilazak: trgovi Napoleone, Amfiteatro i San Mikele, rodna kuća Đakoma Pučinija... Slobodno vreme. Povratak u Montekatini u predvečernjim časovima. Noćenje.

4.DAN MONTECATINI TERME - MARINA DI BIBBONA- BOLGHERI- MONTECATINI TERME
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost celodnevnog fakultativnog izleta u Marina di Bibbona-poznato letovalište na Etrurskoj obali u blizini Livorna koje nudi plaže od sitnog peska, peščanih dina i borovim šumama. U prvom delu našeg izleta imaćete mogućnost da se kupate na prelepim plažama, a u poslepodnevnim časovima nastavljamo vožnju duž čuvene avenije čempresa duge 5 km koja nas vodi do šarmantnog маlog seoceta Bоlgeheri gde ćete imati prilike da uživate u predivnom pogledu ka moru ali i šetnji malim kaldrmisanim uličicama sa puno vinoteka. Imaćete priliku da kupite čuvena toskanska vina koja se proizvode ovde. Među najpoznatijim vinima je Tenuta San Guido. Slobodno vreme do povratka za Montekatini. Noćenje.

5.DAN MONTECATINI TERME - CINQUE TERRE - MONTECATINI TERME
Doručak. Odlazak na celodnevni fakultativni izlet u Cinque Terre, Nacionalni park, u čijem su sastavu pet živopisnih sela koja su smeštena na strmoj obali levantske rivijere.Na uskom pojasu između stenovitih litica i kamenite obale nastala su mala naselja povezana kozjim stazama u kojima su malobrojni stanovnici uglavnom ribari, vinogradari i pastiri koji žive tradicionalnim životom, izolovani od modernog sveta. U središtu malog zaliva je Monterosso al Mare sa kućama u obliku kula u spletu uskih ulica, Vernazza, izgradjena na uzvišenju oko Crkve Svete Margarite Antiohijske, Iz 13. veka u stilu Ligurijske gotike. Corniglia se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima 300 stanovnika, najmanje je i jedino naselje koje se spušta do samog mora. Sa platoa u blizini crkve vide se ostala četiri naselja. Manarola je izgradjena delom uz more, a delom na brdu oko crkve San Lorenzo iz 14. Veka. Riomaggiore, najveće medju ovim naseljima, sa oko 1700 stanovnika. Slobodno vreme za kupanje I sunčanje.Polazak u Montekatini u predvečernjim časovima. Noćenje.

6.DAN MONTECATINI TERME - LIVORNO - MONTECATINI TERME
Doručak.Slobodno vreme ili mogućnost fakultativne posete Livornu, gradu koga s razlogom zovu toskanska Venecija. Kanali poput malih ulica kojim svakodnevno putuju mali brodovi čine Livorno gradom kanala Toskane. Razgledanje grada: Stara tvrđava - ovaj utvrđeni kompleks bio je delo Antonija de Sangallha u šesnaestom veku i izgrađen je na tvrđavi koja je postojala još od srednjeg veka, Katedrala ili Duomo Livornoga oz 16. Veka, Nova Venecija- jedina gradska četvrt koja je nakon Drugog svetskog rata u velikoj meri sačuvala arhitektonska dela i istorijske spomenike, kao što su palate i crkve. Ideja stvaranja ovog proizlazi iz potrebe da se stvori komercijalno područje povezano preko kanala s lukom, stvarajući urbano jezgro . Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Montekatini u predvečernjim časovima. Noćenje.

7.DAN MONTECATINI TERME - FIRENZA
Doručak . Napuštanje hotelskih soba. Pakovanje prtljaga u autobus. Fakultativni obilazak grada renesanse- Firence. Jedan od najposećenijih gradova sveta, koji u svoje zlatno doba ulazi zahvaljujući uzdizanju moćne bankarske porodice Mediči. Iz tog razloga Firenca danas uz Rim čuva najveće umetničko blago sveta. Po dolasku u Firencu razgledanje grada sa stručnim lokalnim vodičem. Obilazak: Piazza Santa Maria Novela, Piazza della Signoria, katedrala Santa Maria del Fiore, krstionik i Djotov zvonik, Danteova rodna kuća, Ponte Vechio, Palazzo Uffici… Slobodno vreme do polaska za Srbiju.

8. DAN BEOGRAD. Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

 

Letovanje Montecatini Toskana 2021

Letovanje Montecatini Toskana 2021

Letovanje Montecatini Toskana 2021

 

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.

Hotel Byron 3* www.byronmct.it Smešten u centru mesta Montekatini Terme (Montecatini Terme) na samo 400 metara od termalnog spa centra, hotel Byron nudi klimatizovane sobe. Na raspolaganju je restoran i besplatan WiFi u lobiju. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Park Hotel Moderno 3* www.parkhotelmoderno.it Hotel Park Moderno se nalazi u srcu Montekatini Terme, na samom gradskom šetalištu i preko puta prelepog parka. Čuvena termalna banja je smeštena u blizini objekta. Sve sobe sadrže drvene podove, klima-uređaj i besplatan WiFi u lobiju. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Savona 3* www.bertinihotelgroup.it/savona_it.html Hotel Savona vodi Bertini porodica od 1982. godine. Nalazi se u srcu termalne oblasti, na 400 metara od Železničke stanice Montekatini Terme. Sve sobe hotela Savona imaju TV sa satelitskim kanalima, pojedinačno podesiv klima-uređaj i sopstveno kupatilo sa tušem i fenom za kosu. Pojedine sobe sadrže balkon. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.