Letovanje Montecatini Terme 2020

 

Odmor u Montecatini Termama sa kupanjem na toskanskoj  i etrurskoj  obali

sa posetom Viareggu, Marina di Bibboni , Bolgheri, Cinque terre  i Firenci

 8 dana / 5 noćenja autobusom

 €

 

 

 
MONTECATINI TERME - Poznata italijanska banja koju svake godine poseti oko milion turista.
Grad je poznat po svojim prirodnim, lekovitim mineralnim izvorima, koji se javljaju još u doba Rimljana. Tetučio Terme se nalaze u glavnoj ulici i trebalo bi ih posetiti. Tu su i stari dvorci, crkve kao i Montecatini Alto - brdo do kojeg se stiže funikularem tj.žičarom.  

FIRENCA - Grad riznica prepuna blaga poput onog koje su sakupili Mediči. Smeštena na reci Arno u regiji Toskana. Osnovali su je Rimljani u prvom veku pre nove ere. U Firenci su tokom renesanse živeli brojni poznati umetnici, Đoto, Leonardo da Vinči, Mikelanđelo, Donatelo, Botičeli…u ovom gradu je rodjen i Dante Aligijeri!

VIAREGGIO - Jedno od najpopularnijih Italijanskih letovališta, zbog svoje 10 km duge peščane plaže. Viareggio leži duž obale Ligurijskog mora južno od Apuanskih Alpi, zaklonjen borovom šumom. Meštani i danas u ovom gradu žive od obrade mermera.

MARINA DI BIBBONA - Poznato letovalište na Etrurskoj obali. Plaže su od sitnog peska sa peščanim dinamaiI borovom šumom.

BOLGHERI - Šarmantno toskansko selo koje slavi i jedan od najvećih italijanskih pesnika devetnaestog veka Carducci, u svojim čuvenim pesmama "Davanti San Guido" . Pesnik je bio veoma odan Bolgheriju dok je proveo deo svoje mladosti ovde.

CINQUE TERRE - Obuhvata pet bajkovitih sela, do kojih je nemoguće doći kolima. Živopisne kuće, šarenih boja, građene su na strmim liticama i brdima sa kojih se pruža predivan pogled na morsku pučinu. Kao jedno od najslikovitijih mediteranskih priobalnih područja od 1997. godine deo je svetske baštine pod zaštitom UNESKO- a.

 

 

.Toskana..

 

 

Termini putovanja 2020: