Istra letovanje


Istra letovanje

Istra letovanje

ZAŠTO POSETITI ISTRU?

Istra letovanje

Kao prvo blizu nam je, a ako samo pomislimo na sve blagodeti koje nam pruža, zaista je vredna posete.
Najveće poluostrvo na Jadranu, sa administrativnim centrom - Pazin, Istra je uvek bila prijateljski otvorena za naše turiste.
Ako poželite da uživate u Istri krenite sa nama i doživite sve lepote i njene bisere.

POREČ

Njegovo bogato kulturno nasleđe, gostoprimstvo domaćina kao i lepota plavog Jadrana dovoljan su razlog za posetu ovog grada, blizu kojeg ćemo mi biti i smešteni.
Obiđite Eufrazijevu baziliku sa predivnim mozaicima iz 3.veka,a danas zasluženo se nalazi na listi UNESKA.
Prošetajte tim preslatkim kaldrmisanim uličicama prepunih  radnji gde možete kupiti veoma neobične suvenire i uz preporuku naših vodiča okusite tradicionalne istarske specijalitete u nekom od domaćih restorana.

Istra odmorIstra plaže

ROVINJ


Je grad u koji se turisti zaljube na prvi pogled. Podseća na italijanske gradiće sa svojom arhitekturom ali i spletom uskih uličica koje vas vode do prelepih restorana i suvenirnica.
Obavezno posetite pijacu u srcu starog grada, osetite duh meštana probajte ali i kupite neke od njihovih specijaliteta. Predlažemo sos od tartufa.
Rovinj podseća na scenografiju romantičnog filma, u kom ćemo mi biti neki od aktera.
Prošetaćemo do crkve Sv. Eufemije i čuti legendu o njenim moštima.
Posle obilaska sledi ono najlepše ...kupanje na predivnim plažama "Zlatnog Rta".

BRIONI

Su arhipelag kojeg čine 14 ostrva. Na Brionima se nalaze i Titive rezidencije, a u sklopu parka dok budemo obilazili vozićem Brione  društvo će nam praviti divlje životinje koje je Tito dobio na poklon od predsednika afričkih država.

Istra arhitekturaIstra brodići 

PULA

I za kraj, najlepsi biser Istre  -Pula. Imaćete utisak da ste u Rimu.Ona je simbol grada, ali u našoj šetnji ćemo obići i Augustov hram, kao i stare zidine sa "Zlatnim vratima" koji svedoče koliko je Pula bila važan grad u Rimskom carstvu.

U našoj ponudi je i krstarenje brodom, sa ručkom, a ponuda je takva da je ne možete odbiti. Mirisi morskih specijaliteta i dobrog vina su takodje sinonim za ISTRU.

https://www.etaturs.rs/letovanje-hrvatska-istra.html

Blog Letovanje Leto Putovanje

Aktuelni turistički aranžmani First i Last minute ponude

Povoljno jeftino autobusom
Blog Putovanje Letovanje Leto

Aktuelni Turistički Aranžmani Putovanje Letovanje Last Minute First Minute Leto Popusti Ponuda Povoljno Autobusom Akcija Aranžmani Jeftino Odmor Cene Vikend Metropole Evropski Gradovi Obilasci Fakultativni Izleti Najbolje Mesto Najlepše Najpovoljnije Najjeftinije Destinacije
Pozovite