Nova Italia Umbria Putovanje Dan Zaljubljenih 2023

Putovanje Montepulciano i Chianciano terme

SA FAKULTATIVNIM OBILASCIMA PERUGIA – ASSISI – AREZZO - CORTONA

Nova Italia Umbria Toskana 6 dana / 3 noći  autobusom/ hotelski smeštaj

149€

 

Umbrija putovanje: Poslastica Italije
Nova Italia Umbria Putovanje 2023 Dan Zaljubljenih - Umbrija putovanje je nešto na šta smo izuzetno ponosni, jer naši putnici mogu da upoznaju centralnu Italiju koja je cvetala mnogo pre starih Rimljana i porodice Mediči. Jedini način da saznate više o Etrurcima i njihovoj civilizaciji, a da istovremeno vidite i ostatke etrurskih građevina iz petog ili šestog veka pre naše ere, jeste da krenete sa nama na put.

Jer, kako je EtaTours specijalizovana za putovanja u Italiju, tako vam stalno donosimo nove zanimljive ture, a ovu smo osmislili upravo po meri naših radoznalih putnika, uvek spremnih da otkriju nove destinacije.

Umbriju svakako treba da vidite pre Toskane ili Rima. Putujući kroz regiju, upoznaćete načine na koje su Etrurci i Umbrijci gradili svoja utvrđenja, a podsetićemo vas i da su Rimljani Etrurce zvali Tuski ili Etruski, po čemu je i sama Toskana dobila ime. Etrurci i Umbrijci su se zajedno u jednom momentu suprotstavili čak i Rimu.


GRADOVI U UMBRIJI
Umbrija putovanje nije samo poslastica Italije u smislu istorije i kulturnog nasleđa, već i čokolade. Naime, u glavnom gradu ove regije (koja je inače jedina na Apeninskom poluostrvu koja ne izlazi na more), prave se i poznate čokoladice koje se zovu „baći“ (ili poljupci).
Ovo je mali uvod u Peruđu, glavni glad Umbrije, jer ćete „baći“ naći u čokolateriji „Peruđina“. Naime, Peruđa je bio jedan od 12 najvažnijih etrurskih gradova. Nalazi se 164 kilometra severno od Rima i 148 jugoistočno od Firence. Prvi put se zvanično pominje u četvrtom veku pre nove ere kao Peruzija.
Danas važi za univerzitetski grad, čije su institucije osnovane još u 14. veku. Ima razvijenu kulturnu scenu, popularan džez festival, i vrlo šarmantan centar grada kojim dominiraju Palazzo dei Priori (Gradska kuća) iz 11. veka, Katedrala Svetog Lorenca, čija zgrada je građena gotovo 150 godina od sredine 14. veka, kao i Fontana Maggiore iz 13. veka.
Pored Peruđe, Umbriju krasi još puno lepih gradova, koji čuvaju sjajno istorijsko nasleđe. To su Spelo, Gubio, Todi, Spoleto, Asizi, Orvieto, i drugi, od kojih gotovo svaki ima stari centar na uzvišenju.


UMBRIJA PUTOVANJE
Umbrija putovanje ne bi bilo kompletno da se ne pomene Franja Asiški, katolički svetac i jedan od zaštitnika Italije, koji je upravo u Umbriji i rođen. Zašto je poznat kao Asiški? Zato što je odrastao u gradu Asiziju, u kojem se danas nalazi bazilika iz 13. veka gde je Franja i sahranjen. Tavanicu crkve oslikao je čuveni italijanski slikar Đoto.
Asizi će vas osvojiti kamenim kućama i uskim ulicama, kao i sjajnim pogledom na umbrijsku dolinu u sumrak. Ovde treba da probate sendvič sa svinjetinom, ili pršutu od divlje svinje, dok je cela Umbrija poznata po tartufima, koje ćete lako naći kao dodatak raznim pastama.
Orvieto je još jedan mali grad koji krasi srednjovekovna arhitektura, ali i etrursko nasleđe. Popnite se na toranj Torre del Moro i uživajte u pogledu na gradić sivkastih krovova, koji još čuva etrurski bunar i ostatke utvrđenja Etruraca. Ovo je, inače, poslednji etrurski grad koji su Rimljani osvojili u trećem veku pre naše ere.

 

 

Termin putovanja

Cena aranžmana

PROMO CENA

14.02.2023 - 19.02.2023

179€

149€

-plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan plaćanja-

 

 

NAČIN PLAĆANJA:
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
- Smeštaj u  u hotelu 3* u Chianciano termama bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u 1/2 i 1/3 sobama
- Usluge predstavnika agencija /vodiča 
- Troškove realizacije programa

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Turistička taksa ( plaća se na licu mesta na recepciji hotela, hotel 3* 0.8 eur /danu i 4* 1.3 eur/danu)
- Individualne troškove putnika
- Doplata za 1/1 sobu 60 eur
- Medjunarodno zdravstveno osiguranje

Fakultativne izlete:
- Peruđa i Asisi 30€/deca do 12 god.20€
- Arezzo i Cortona -30 €/deca 20 €

 

 

1.DAN - (Nova Italia Umbria Putovanje Dan Zaljubljenih 2023) BEOGRAD Sastanak putnika u 16:30h na parkingu Sava centra - savska strana. Polazak u 17.00h. Nastavak vožnje preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.


2.DAN - (Nova Italia Umbria Putovanje Dan Zaljubljenih 2023) CHIANCIANO TERME Dolazak u Chianciano Terme poznatu banju koja se nalazi na oko 550 metara nadmorske visine. Danas je ova banja uređena sa banjskim parkom u kojem se nalaze terme, brojna šetališta i veliki broj hotela i restorana. Starim delom poznate banje dominira veliki zvonik sagrađen u srednjem veku, na čijoj se spoljašnosti može videti grb porodice Mediči. Smeštaj u hotel posle 15h. Slobodno vreme. Noćenje.


3.DAN - Umbria Putovanje 2023 - CHIANCIANO TERME - PERUGIA - ASSISI - CHIANCIANO TERME Doručak. Fakultativni celodnevni izlet za Peruđu i Asizi. Po dolasku u Peruđu sa mini metroom odlazimo do istorijskog centra i krećemo u razgledanje grada: glavni gradski trg – Piazza IV Novembre, Palazzo Priori, Duomo San Lorenzo, fontana Maggiore, Piazza Repubblica i Corso Vannucci… Slobodno vreme sve do polaska prema gradiću Asizi, smeštenom na brdu sa kojeg se pruža predivan pogled na okolinu. Asizi je grad Svetog Franje, osnivača franjevačkog reda. U gradu se nalaze brojni verski objekti, koje su ukrasili svojim delima poznati umetnici: Đoto, Simone Martini i mnogi drugi. Po dolasku šetnja gradom: Bazilika Svetog Franje (koja je izgrađena tri godine posle smrti sveca) sa franjevačkim samostanom, Piazza del Comune, La Rocca… Nakon šetnje slobodno vreme do povratka u Chianciano Terme. Noćenje.


4. DAN - CHIANCIANO TERME –CORTONA - AREZZO – BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme ili fakultatiivni izlet u Kortonu i Arezzo. Prvo ćemo posetiti Kortonu koja se nalazi na brdu visoko iznad ravnice Kijana. Kortona je jedno od najstarijih naselja iz etrurskog doba. Razgledanje grada: Piazza della Republica, Palazzo Comunale, Piazza Signorelli, Teatar Signiorelli, Palazzo Casali…Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Arezzu – rodnom gradu Frančeska Petrarke I domu najposećenijeg festival a viteških borbi u Italiji. Šetnja istorijskim delom grada : Piazza Grande, poznatog po scenama iz filma „La Vita e Bella“. Grad je poznat i po Baziliki Sv. Frančeska, crkvi San Domeniko i tvrđavi Medičijevih. Slobodno vreme. Povratak u Chianciano Terme. Noćenje.


5. DAN - CHIANCIANO TERME - MONTEPULCIANO Doručak. Napuštanje hotelskih soba . Nastavak putovanja ka Montepulcianu- gradiću na brdu, renesansnog izgleda sa živopisnim građevinama od cigle, poznat po proizvodnji vina Nobile. Pravi raj za ljubitelje dobrog vina i umetnosti. Gradić je svedok tri čuda i zahvaljujući jednom od njih izgradjen je hram San Biagio, jedno od najlepših zdanja u blizini ovog grada. Po dolasku obilazak centra grada: Piazza Grande, Duomo, Palazzo Comunale, Palazzo del Capitano del Popolo, Palazzo Tarugi… Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.


6. DAN - BEOGRAD. Očekivani dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj programa.

 

 Umbria Putovanje 2023

 

Umbrija Peruđa Toskana Proleće 2023

Nova Italia Umbria Toskana Putovanje 2023 

 

OPISI I LOKACIJA HOTELA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.

Naziv i opis smeštaja:

Hotel  Cristallo  4* cristallo.biz se nalazi u centru Chianciano termi. Ima otvoren bazen,recepciju, restoran,parking,lift. Sobe su klimatizovane sa tv-om, kupatilom, mini barom. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola. 

HOTEL AGGRAVI 3* hotelaggravichianciano.com se nalazi na 10 minuta od termalnih kupatila Terme di Kjančano i nudi sobe u klasičnom stilu sa TV-om. Hotel ima krovnu terasu sa pogledom na celu dolinu termi. Sobe su 1/2 i 1/3 mali balkon, kupatilo sa fenom za kosu, frižider…Doručak se sastoji od slatkog švedskog stola - kontinentalni.

PARK HOTEL 3* parkhotelchianciano.it se nalazi na 500m od glavnog trga u Chianciano termama. Sve sobe su 1/2 i 1/3, klimatizovane sa TV-om i sosptvenim kupatilom.Doručak se sastoji od slatkog švedskog stola - kontinentalni.

Hotel Michelangelo 4* hotel-michelangelo.it se nalazi u  Chianciano termama. Ima otvoren bazen,recepciju i bar. Sve sobe imaju tv i kupatilo. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola. 

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.
• Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije

 

 

 

VAŽNE NAPOMENE:
• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
• Cene su podložne promeni ukoliko dođe do promene mera prevoza usled Covid propisa
• Putnici su dužni da tokom putovanja obezbede maske i rukavice i poštuju zdravstvene propise u autobusu i na destinaciji.


Aranžman je radjen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.

 

UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
ETA TOURS OTP 119/2021 kat A od 13.10.2021.
ETA TOURS je osiguran polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 470000054047 od 01.10.2022. do 01.10.2023., osiguravača TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O Beograd. Visina depozita 2000€.

 

Cenovnik br 1, od 09.12.2022

EG- 65/2022

 

 

Pozovite