Emilia Romagna putovanje 2024

Salsomaggiore terme sa fakultativnim obilascima Modene, Mantove i Parme uz degustaciju Balzamika i Parmezana

5 dana / 2 noći  autobusom/ hotelski smeštaj

189€

 

Emilija Romanja putovanje 2024 – Regija ukusa, odakle potiču jedinstveni Parmigiano Reggiano, nama poznatiji kao Parmezan; čuveni tradicionalni Balsamico, koji je sastavni deo svake salate, Mortadela, Pršuta iz Parme, razne testenine, koje obogaćuje naširoko poznat Bolonjeze sos...Ovo je jedna od poznatijih i posećenijih regija Italije i zovu je dolinom hrane, ali Emilija Romanja nije samo to, tu su gradovi sa svojim bogatim istorijskim jezgrom, čiju lepotu prepoznaje i Unesko i stavlja ih na svoju listu svetske baštine. Ovo je regija i velikih imena kao što su Paganini, Pavaroti, Verdi, a ljubiteljima sportskih vozila će značiti imena kao što su: Ferari, Lamborgini, Maserati...Ali to nije sve, na ovom putovanju otkrićemo tajne Emilije Romanje i njenih gradova na drugačiji način.

 

Termin putovanja

Cena aranžmana

Promo cena

08.11. - 12.11.2024.

159€

129

-plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan plaćanja-

 

 

NAČIN PLAĆANJA:
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina).
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
- Smeštaj na bazi 2 noćenja u Salsomaggiore termama sa doručkom u hotelu 3* ili 4*
- Usluga predstavnika agencije/vodiča
- Troškove realizacije programa

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

-Turistička taksu (plaća se na licu mesta na recepciji hotela, hotel 3*- 1,5 eur/po danu, hotel 4* 2,5 eur/po danu)
-Fakultativne izlete: Modena i Mantova sa posetom acetaia i degustacijom balzamika -40 eura
-Fakultativni izlet: Parma sa posetom caseficia i degustacijom parmezana -30 eura
-Paket izleta: 65eura
-Individualne troškove putnika
- Doplata za 1/1 sobu 40 eura
- Međunarodno zdravstveno osiguranje

 

 

1.DAN - BEOGRAD (Emilija Romanja Putovanje 2024) - Sastanak putnika u 19:30 na parkingu Sava centra (savska strana), polazak u 20:00h . Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije  sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2.DAN - SALSSOMAGGIORE TERME
(Emilija Romanja Putovanje  2024) - Dolazak u Salsomaggiore terme u prepodnevnim časovima. Posle Parme, od 2016. godine ove terme su najposećenije od strane turista. Šetnja sa vodičem. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za uživanje i individualne aktivnosti. Noćenje.

3.DAN - SALSSOMAGGIORE TERME  - MODENA - MANTOVA (fakultativno)
(Emilija Romanja Putovanje  2024) Doručak. Celodnevni fakultativni izlet ka  živopisnim predelima oblasti Emilija Romanje. Dolazak u Modenu, grad renesansne lepote, kojoj je doprinela čuvena porodica Este, izgradivši svoju palatu. U istorijskom srcu grada je i katedrala zaštićena od strane Uneska. Modena je poznata i kao prestonica mašina, ponajviše zbog Ferarija, koji joj ostavlja dva muzeja u amanet. To je grad Balzamiko sirćeta, magično mesto gde se mit o brzini stapa sa umetničkom kulturom i kulturom hrane i vina koja vuče korene iz slave 1600-ih. Slobodno vreme. Nastavak puta ka Acetaia-i, na degustaciju Balzamika, gde ćemo se upoznati sa tradicionalnom proizvodnjom, recepturom i skladištenjem ovog aromatičnog aćeta. Otkrivši tajnu njihovog tradicionalnog proizvoda put nas vodi ka Mantovi. Šetnja gradom uz razgledanje starog gradskog jezgra, okruženog jezerima napravljenim još u 12. veku. Piazza delle Erbe, gradski trg, okružen predivnim istorijskim zgradama, kafićima, radnjicama u samom centralnom delu mesta, odmah do katedrale. Na njemu se nalazi i Rotonda Di San Lorenzo – najstarija crkva u gradu, sagrađena oko 11. veka. Palazzo Ducale je, u stvari, spoj građevina, građenih između 14. i 17. veka, koje su bila korišćene kao glavno prebivalište porodice Gonzaga. Sada je to muzej sa više od 500 soba. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Salsomaggiore Terme u večernjim časovima. Noćenje.

4. DAN - SALSSOMAGGIORE TERME – PARMA
Doručak. Fakultativni izlet u Parmu, sa posetom caseificio-a, gde se proizvodi čuveni Parmigiano Reggiano. Doživećete iskustvo otkrivanja magije proizvodnje i umetnosti sirara koji pretvaraju mleko u Parmigiano Reggiano, najpoznatiji sir na svetu, koji se proizvodi skoro hiljadu godina sa samo 3 prirodna sastojka: mleko, so i sirilo. Imaćete priliku da svojim očima vidite magacine sazrevanja, a i da probate neodoljivi parmezan. Parma, jedini italijanski grad sa titulom Uneskovog kreativnog grada za gastronomiju. To nije jedino obeležje koje krasi ovaj grad, on je poznat i po bogatoj arhitekturi. Jedan od najimpresivnijih spomenika je krstionica, izgrađena krajem 12. veka. Glavna gradska katedrala poznata je po delima jednog od najčuvenijih slikara renesansne škole iz tog grada, Antonija Koređa. Parma ima Paganinija, Toskaninija, svoju ljubičicu, a s ponosom čuva ime i svog lokalca-Verdija. Slobodno vreme za uživanje u čarima Parme. U poslepodnevnim časovima povratak u Salsomaggiore i nastavak puta za Srbiju...

5. DAN - BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

 

 

Emillija Romanja putovanje 2024 terme Salsomađore 

 Emillija Romanja putovanje 2024 Parma

 

 Emillija Romanja putovanje 2024 Modena

 

OPISI I LOKACIJA HOTELA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.

Naziv i opis smeštaja:

Hotel Roma 3* hotelromasalsomaggiore.it/
Nalazi se na 400m od centra termi Salsomaggiore i na 200m od termi Barzieri. Hotel ima restoran, bar. Svaka soba ima tus/WC,TV, telefon, klima uredjaj. Doručak je kontinentalni, na bazi švedskog stola.


Hotel Elite 3* hotelelitesalsomaggiore.it/
Nalazi se na 500m od centra Termi Salsomaggiore I na samo par koraka od termi Barzieri. Hotel ima restoran, bar. Svaka soba ima tus/WC,TV, telefon, klima uredjaj. Doručak je kontinentalni, na bazi švedskog stola.

 

 

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

VAŽNE NAPOMENE:
NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina + širina + visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino - partnera, organizator izleta tj. Ino - partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate, te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.


Aranžman je rađen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.

UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
ETA TOURS OTP 119/21 kat A od 13.10.21.

ETA TOURS je osiguran polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 470000057639 od 01.10.23. do 01.10.24., osiguravača TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O Beograd. Visina depozita 2000€.

 

 

Cenovnik br 1 od 06.07.2024
EG-55/2024

 

 

 

 

Pozovite