Andaluzija vas zove!


Andaluzija- flamenko i kordoba

Andaluzija- flamenko i kordoba

Andaluzija je nešto posebno...

Burni temperament, strasti, emocije, neki pozitivni naboj koji kroz muziku, pesmu i igru osećate u  uskim živopisnim uličicama, mami Vas da ponovo dođete u zemlju Mirilja, Velaskeza, Pabla Pikasa i Lorke...


Kordoba
Drevni grad Andaluzije...Izuzetno očuvani ostaci mavarske arhitekure, prekrasne palate, bogomolje, trgovi i predivna priroda privlače veliki broj turista iz čitavog sveta.Nekada velika džamija, a sada muzej pod imenom Meskita.

 

Sevilja
Nezavisno od istorije i arhitekture Sevilja je u svakom pogledu srce Andaluzije sa kastanjetama, flamenkom.Naravno da možete gledati ili slušati flamenko bilo gde u svetu, ali je pravo mesto za takav doživljaj Andaluzija, a u njoj Sevilja. U ovom gradu nastao je i planetarni hit Makarena. Dvorac Alkazar prva je evropska kraljevska rezidencija izgradili su je Arapi od 12. do 14. veka. 

 

Malaga
Malaga je prestonica Koste i rodno mesto Pabla Pikasa. Kao druga najveća luka u Španiji, Malaga meša kosmopolitski ukus sa tradicionalnim andaluzijskim šarmom, koji se prepliću poput njenih uzanih srednjevekovnih ulica.


Granada
Najpoznatija atrakcija je svakako Alhambra, niz palata i vrtova napravljenih u 14. veku. Ovaj impresivni kompleks gleda na grad, a u njegovom srcu nalazi se ogromna Palata Karla V.

 

Duende
Postoji nešto što se zove Duende. Rečnici je teško opisuju, pa obično dobijete prevod "šarm" ili "magnetizam.

Najveći pesnik Španije, Federiko Garsija Lorka definisao je taj pojam bolje od bilo koga, rečima: "Duende se vidi na telu plesačice, kao što se vetar vidi na pesku. Ljudi ga prepoznaju instinktivno čim se pojavi".

Imati Duende, znači biti magičan. A Andaluzija je prepuna magije.

 

https://www.etaturs.rs/prolece-andaluzija.html

 

Blog Letovanje Leto Putovanje

Aktuelni turistički aranžmani First i Last minute ponude

Povoljno jeftino autobusom
Blog Putovanje Letovanje Leto

Aktuelni Turistički Aranžmani Putovanje Letovanje Last Minute First Minute Leto Popusti Ponuda Povoljno Autobusom Akcija Aranžmani Jeftino Odmor Cene Vikend Metropole Evropski Gradovi Obilasci Fakultativni Izleti Najbolje Mesto Najlepše Najpovoljnije Najjeftinije Destinacije
Pozovite