Beč zanimljivosti


Beč zanimljivosti

Beč zanimljivosti

Beč je jedna od omiljenih destinacija turista. Šenbrun, Belvedere, palata Hofburg, Rathaus, Prater, brojni muzeji, tržni centri, Parndorf outlet, neke su od omiljenih gradskih atrakcija koje ste verovanto upoznali tokom posete prestonici Austrije. Ali postoje neke zanimljive činjenice u vezi sa Bečom koje su manje poznate, ali će Vam još više približiti ovaj grandiozni grad.


Beč je najveći grad - vinska regija na svetu

U okviru grada nalazi se više od 1.700 hektara vinograda, što Beč čini najvećim „vinskim gradom“ na svetu. Najveći deo vina koji se proizvede se prodaje i konzumira lokalno, a samo mali deo se izvozi.


Prostitucija je legalna

Iako veliki broj prostitutki nije registrovan i radi ilegalno na ulicama u oblasti oko Pratera, prostitucija u Beču je legalna profesija i poseta legalnim „bordelima“ nije neobična.


Grad ima sopstvenu kulturu uživanja u kafi

Bečki kafei su često uređeni tako da podsećaju na velike dnevne sobe, bogato dekorisane i udobne. Stanovnici Beča najviše vole da ujutru sednu i pijuckaju svoj wiener melange, kombinaciju kafe i mleka sličnu kapućinu, uz doručak ili lagana peciva.


Voda u celom gradu je planinska izvorska

Car Franc Jozef je zaslužan za mnoge blagodeti u kojima Bečlije uživaju i danas, među kojima je najpoznatija legendarni Ringstrasse, ali najvažnija je sistem snabdevanja vodom. Tokom vladavine Franca Jozefa izgrađeni su akvadukti koji planinsku vodu spuštaju do grada i koji su još uvek u finkciji. Voda koju piju stanovnici Beča skoro je potpuno bez hlora.


Podzemna želenica Beča je druga u svetu po broju putnika

Sistem javnog prevoza u Beču je neverovatan. Bečka podzemna železnica je druga u svetu po broju usluženih putnika na svetu. Turistima je pristup svim delovima grada omogućen brojnim železničkim, autobuskim i tramvajskim linijama.


Opera je deo gradske tradicije

Beč je poznat po bogatoj muzičkoj sceni koja neguje brojne žanrove, od underground elektronike do svetski poznate Nacionalne opere, koja za svako izvođenje nudi premium mesta sa cenom ulaznice od više stotina eura, ali i jeftine karte za stajanje od samo nekoliko eura, koje se prodaju neposredno pred početak koncerta.

 

Obiđite sa nama grad muzike,kulture, mocart kugli... po veoma povoljnim cenama!

 

https://www.etaturs.rs/osmi-mart-bec.html

 

https://www.etaturs.rs/dan-zaljubljenih-bec.html

 

https://www.etaturs.rs/nova-godina-bec-bez-nocenja.html