Letovanje Sanremo i Azurna obala


Letovanje Sanremo i Azurna obala

Letovanje Sanremo i Azurna obala

 

Azurna obala je mešavina elegantnog proteklog vremena i današnjeg bogatstva, čudnovatih predela i interesantnih zaliva. More je ovde zaista plavo-azurno plavlje od svih drugih destinacija.
Na našem letovanju organizujemo obilaske u sledeće gradove:

Nica
Nica je grad karnevala i revija visoke mode.Danas promenada čini glavnu saobracajnu žilu grada Nice .Pored toga sto pruža izuzetan,romantičan,doživljaj šetnje pored mora.Šetaliste lordova je ugostilo i neke od najluksuznijih restorana i hotela kao i sto je najpoznatiji hotel Negresko.

Menton
Na samoj granici s Italijom, nalazi se, doduše ne tako mali grad, Menton. Prvi put mu se pominje ime u XII veku. Poznat je po uzgajanju maslina i limuna, te se svake godine održava i festival limuna.

Sen pol de Vans
Na ulasku u Sen Pol de Vans bukvalno se ima osećaj da će te se lako izgubiti u lavirintu malih, kratkih ulica, koje opasuju gradjevine tako da jedva dvoje ljudi može da se mimoidje. Kuće su kamene i svaka ima cveće na prozorima. Vrt koji krasi muzej obiluje skulpturama Žana Miroa,(španskog slikara) a sam muzej čuva umetnička dela slikara XX veka, medju kojima i Matisa, Šagala, Kandinskog.

Kan
Grad na Azurnoj obali, čuveno igralište bogatih i moćnih, najuticajniji grad šou biznisa . Sve izgleda besprekorno i svi su sredjeni do vrhunca u svako doba dana i noći. Kroazeta je glavna i najpoznatija ulica koja se proteže duž morske obale. Sa jedne strane je peščana plaža i šetalište oivičeno palmama, a s druge strane su skupi butici poznatih modnih kreatora, najveći hoteli i restorani. Tu, izmedju obale i marine nalazi se čuveni centar „Palais des Festivals“ u kojem se stalno održavju izložbe i koncerti, a u maju i najveci festival u svetu filmski festival.

Antib
Jedno od najpoznatijih letovališta na Azurnoj obali. U dvorcu (XIV-XVI veka), sada je Pikasov muzej koji privlači radoznale turiste, tu su ostaci rimskih građevina, tvrđava (Fort Care) iz XVI veka.


St. Trope
Nekada ribarsko selo koje je 1880.otkrio i u svojim knjigama ovekovečio Gi de Mopasan,a kojeg je mlađana Brižit Bardo brčkanjem na plaži u filmu ,.Bog stvori ženu promovisala u raj na zemlj. Danas je Sen Trope najviše raj za bogataše.

 

https://www.etaturs.rs/letovanje-italija-sanremo.html