Letovanje Sanremo i Azurna obala


Letovanje Sanremo i Azurna obala

Letovanje Sanremo i Azurna obala

 

Azurna obala je mešavina elegantnog proteklog vremena i današnjeg bogatstva, čudnovatih predela i interesantnih zaliva. More je ovde zaista plavo-azurno plavlje od svih drugih destinacija.
Na našem letovanju organizujemo obilaske u sledeće gradove:

Nica
Nica je grad karnevala i revija visoke mode.Danas promenada čini glavnu saobracajnu žilu grada Nice .Pored toga sto pruža izuzetan,romantičan,doživljaj šetnje pored mora.Šetaliste lordova je ugostilo i neke od najluksuznijih restorana i hotela kao i sto je najpoznatiji hotel Negresko.

Menton
Na samoj granici s Italijom, nalazi se, doduše ne tako mali grad, Menton. Prvi put mu se pominje ime u XII veku. Poznat je po uzgajanju maslina i limuna, te se svake godine održava i festival limuna.

Sen pol de Vans
Na ulasku u Sen Pol de Vans bukvalno se ima osećaj da će te se lako izgubiti u lavirintu malih, kratkih ulica, koje opasuju gradjevine tako da jedva dvoje ljudi može da se mimoidje. Kuće su kamene i svaka ima cveće na prozorima. Vrt koji krasi muzej obiluje skulpturama Žana Miroa,(španskog slikara) a sam muzej čuva umetnička dela slikara XX veka, medju kojima i Matisa, Šagala, Kandinskog.

Kan
Grad na Azurnoj obali, čuveno igralište bogatih i moćnih, najuticajniji grad šou biznisa . Sve izgleda besprekorno i svi su sredjeni do vrhunca u svako doba dana i noći. Kroazeta je glavna i najpoznatija ulica koja se proteže duž morske obale. Sa jedne strane je peščana plaža i šetalište oivičeno palmama, a s druge strane su skupi butici poznatih modnih kreatora, najveći hoteli i restorani. Tu, izmedju obale i marine nalazi se čuveni centar „Palais des Festivals“ u kojem se stalno održavju izložbe i koncerti, a u maju i najveci festival u svetu filmski festival.

Antib
Jedno od najpoznatijih letovališta na Azurnoj obali. U dvorcu (XIV-XVI veka), sada je Pikasov muzej koji privlači radoznale turiste, tu su ostaci rimskih građevina, tvrđava (Fort Care) iz XVI veka.


St. Trope
Nekada ribarsko selo koje je 1880.otkrio i u svojim knjigama ovekovečio Gi de Mopasan,a kojeg je mlađana Brižit Bardo brčkanjem na plaži u filmu ,.Bog stvori ženu promovisala u raj na zemlj. Danas je Sen Trope najviše raj za bogataše.

 

https://www.etaturs.rs/letovanje-italija-sanremo.html

 

 

Blog Letovanje Leto Putovanje

Aktuelni turistički aranžmani First i Last minute ponude

Povoljno jeftino autobusom
Blog Putovanje Letovanje Leto

Aktuelni Turistički Aranžmani Putovanje Letovanje Last Minute First Minute Leto Popusti Ponuda Povoljno Autobusom Akcija Aranžmani Jeftino Odmor Cene Vikend Metropole Evropski Gradovi Obilasci Fakultativni Izleti Najbolje Mesto Najlepše Najpovoljnije Najjeftinije Destinacije
Pozovite