Sanremo i Azurna obala letovanje


Sanremo letovanje

Sanremo letovanje

SANREMO

Sanremo

je pre svega mondensko letivalište, omiljeno među ruskom aristokratijom od kada je carica Marija Aleksandrovna boravila u zimskim mesecima u Sanremu pre svega zbog blage klime koja je njoj izlečila zdravstvene probleme.
Upravo zbog svoje klime Sanremo je najveći centar za uzgoj cveća, pa otuda i naziv - grad cveća.

LETOVANJE U SANREMU

Rivijera cveća - obala zalazećeg sunca - gradovi palmi... samo su neki od naziva ua Ligurijsku obalu, duž Tirenskog mora.
Zašto je baš Ligurijska obala jedna od omiljenih destinacija za turiste?
Odgovor leži u pre svega dobroj i blagoj klimi, prelepoj arhitektiri, divnim peščanim plažama.

FESTIVAL ITALIJANSKE KANCONE

Ono što ga izdvaja od drugih gradova na Ligurijskoj rivijeri je i podatak da se baš u Sanremu, još od 1951.godine održava čuveni Festival italijanske kancone, koji je bio uvertira za Eurosong.
Pobednica prvog festivala bila je Nilla Pizzi sa pesmom" Grazie dei fior".
Eros Ramazzotti, Anna Oxa, Toto Cutugno, Laura Pausini. .samo su neki od pobednika ovog festivala,izuzetno značajnog za italijane.

AZURNA OBALA

Kako opisati Cote D'Azur?
Glamurozna, prefinjena ,šarmantna, mondenska...
Opevali su je mnogi poznati pesnici, oslikali mnogi čuveni slikari!
Mnogi od njih poput Mark Šagala, Pikasa, Matisa su upravo svoj mir našli u ovde tražeci neiscrpnu inspiraciju.
Turiste pored slikovitih gradića, azurno plavog mora, prelepe arhitekture i bogate istorije privlači i činjenica da u svakom trenutku posete Azurnoj obali mogu sresti neku poznatu ličnost iz džet seta.

VODIMO VAS U NICU i SAINT PAUL DE VENCE

NICA

Nica
Kraljica Azurne obaLe - najčešči epitet za ovaj grad... sa razlogom!
Šta ćemo obići u Nici pre nego što se smestimo na neku od prelepih plaža?
Englesko šetalište - na kome se nalazi i jedan neobičan hotel Negresco. Od kada je Jeanne Augier preuzela hotel, od njega je napravila hotel-muzej. A šta se sve krije u zidovima ovog hotela, otkrićemo vam na licu mesta.
Zatim ćemo obići Trg Massena Stari deo grada, a za kraj smo izabrali da odemo na Chateau, uzvišenje gde u 6.veku pre nove ere i nastaje Nica.
Naša preporuka je da obavezno probate gelato u Fenocchio-čak 94 ukusa, mi predlažemo sladoled od paradajza ili lavande:)
Otkud u Nici odličan sladoled napravljen po originalnoj italijanskoj recepturi - odgovor leži u tome da je Nica do 1860-e god.bila italijanska teritorija!

SAINT PAUL DE VENCE
Otkrijte sa nama zašto je Mark Šagal koji je ceo svoj život putovao svetom, odlučio da život provede upravo ispod bedema ovog živopisnog gradića na jugu Francuske?
Jedno od najlepših seoca koje je u svojoj prošlosti privlačilo mnoge umetnike.
Danas je izuzetno posećeno mesto na Azurnoj obali.

VODIMO VAS U CANNES (KAN) I ANTIBES

Kan je turistima i te kako privlačan jer se upravo u njemu održava najprestižniji festival filma u svetu. Počevši od 1946 god. obično u maju mesecu.

Kan ima i prelepo šetalište Croisetta kojom ćemo se prošetati do ulice koja nosi naziv La rue Serbia..., a otkkud naša ulica u Kanu? Tu informaciju ćete dobiti od naših vodiča:)
Prošetaćemo i do starog grada pa onda na zasluženo kupanje na nekoj od prelepih plaža.

ANTIBES
Najveća antička luka na Azurnoj obali .Stari grad koji ćemo obići mnogi nazivaju kulturnim srcem Azurne obale. Posetićemo i Pikasov muzej, prošetaćemo bedemima starog grada i uživati u predivnom pogledu na Mediteran.

VODIMO VAS i U SAINT TROPEZ!

Nekada malo ribarsko mesto, danas eksluzivno letovalište koje mami džet set. 1950-ih godina kada se Brižit Bardo pojavljuje i snima film upravo ovde, ovaj gradić postaje luksuzno letovalište.
Umetnici poput Paul Sinac, Matisa, Marketa su pohrlili u Saint Tropez jer ih je očarala prirodna lepota koja im je budila inspiraciju.
Svima nama dobro poznat serijal "Žandari iz Saint Tropeza" se upravo snimao ovde, posetićemo muzej žandara, kao i stari grad, staru luku i citadelu..., a onda  ćemo ostatak dana provesti na nekoj od predivnih plaža sa zlatnim peskom  uživati u tirkiznom moru i osetiti duh džet setera.

VODIMO VAS i U MENTON i MONAKO

MENTON -  grad limuna u kom se održava poznati festival citrusa kada je grad okupan skulpturama od pomorandži i limuna.
Menton ima i divnu plažu, koju ćemo mi svakako iskoristiti, a posle kupanja i sunčanja predlažemo da probate njihov tradicionalni kolač tortu od limuna "tart du citron".

MONAKO i MONTE CARLO

Monako-pogledMonako

Poseta najbezbednijoj i jednoj od najmanjih država sveta neće vas ostaviti ravnodušnim.
Prvo ćemo posetiti Monaco ... botanički vrt princeze Grejs Keli, zatim crkvu Svetog Nikole u kojoj su krunisani svi vladari Monaka u kojoj počivaju princeza Grejs i princ Renije III, palatu u kojoj je danas sedište princa Alberta,i uživati na prelepoj terasi sa pogledom na celu kneževinu. Zatim ćemo se provozati stazom formule 1 i otići do Monte Carla gde ćemo obići hotel Le Paris i kazino le petit Paris.

ZA KRAJ SMO ODLUČILI DA UŽIVAMO U RAPALU , SANTA MARGARITI I PORTOFINU

Portofino3.jpgRapalo.jpg

Kako bi zaokružili ovo lepo putovanje , za kraj smo odlučili da posetimo "obalu izlazećeg sunca" Rapalo, Portofino i Santa Margaritu.
Portofino su pocećivali u prošlosti mnogi kraljevi, filmske zvezde, poznati pevači.., a činjenica da je pevačica Madona svoj 50-ti rodjendan upravo proslavila u Portofinu govori o lepoti i šarmu ovog gradića. Za kupanje smo izabrali Santa Matgaritu do koje ćemo doći brodićem i uživati na plaži da za kraj putovanja ponesemo nezaboravne trenutke.

https://www.etaturs.rs/letovanje-italija-sanremo.html

Blog Letovanje Leto Putovanje

Aktuelni turistički aranžmani First i Last minute ponude

Povoljno jeftino autobusom
Blog Putovanje Letovanje Leto

Aktuelni Turistički Aranžmani Putovanje Letovanje Last Minute First Minute Leto Popusti Ponuda Povoljno Autobusom Akcija Aranžmani Jeftino Odmor Cene Vikend Metropole Evropski Gradovi Obilasci Fakultativni Izleti Najbolje Mesto Najlepše Najpovoljnije Najjeftinije Destinacije
Pozovite