Beč Putovanje 2024 Autobusom

Beč 2024 Aranžmani

Putovanje Beč Ponude

 

Putovanje Beč 2024– glavni grad Austrije. Prepoznatljiv je po baroknoj kulturi i arhitekturi. Muzičku reputaciju Beč dobija u 18. veku zahvaljujući najpoznatijim kompozitorima: Franc Šubert, Mocart, Betoven. Pođimo zajedno čuvenom Mariahilferštrase i uputimo se u obasjane bečke ulice koje nas svakim korakom vode do novih znamenitosti koje ostavljaju bez daha... Posetićemo katedralu Svetog Stefana, Hofburg – sedište moćnog Habzburškog carstva... Dunavski toranj – odakle možete da uživate u najlepšem pogledu na Beč. Naša preporuka je da obavezno probate Saher tortu i melanž kafu koja će vas vratiti u doba aristokratije. Preporučujemo vam da nikako ne propustite obilazak čuvenog dvorca Šenbrun koji stotinama godina unazad važi za jedan od najlepših dvoraca evropske kulturne baštine. Beč je grad koji svojom kulturom i znamenitostima doziva turiste iz čitavog sveta!  Putovanje Beč 2024.

 

Beč putovanje 2024 Autobusom

Beč putovanje 2024
sa fakultativnim obilaskom Bratislave
Kalendar 4 dana / 1 noćenje
Bus Autobusom
Beč Dan Zaljubljenih 2025 Autobusom

/€

Beč Dan Zaljubljenih 2025
Dan Zaljubljenih u Beču 2024
U PRIPREMI...
Kalendar 5 dana / 2 noći
Bus Autobusom
Beč Dan Primirja 2024 Autobusom

/€

Beč Dan Primirja 2024
Glavni grad Austrije. Prepoznatljiv je po baroknoj kulturi i arhitekturi.
Kalendar 5 dana / 2 noćenja
Bus Autobusom
Beč Nova Godina Autobusom

/€

Beč Nova Godina
Program u pripremi...
Bus Autobusom

 

Beč – carski grad za carski provod


Beč nekada i sada

Beč je jedna od najstarijih metropola u srcu Evrope za koju istoričari kažu da dostiže svoj vrhunac krajem 19. veka. Tada je glavni grad Austrije bio četvrti po veličini grad na svetu. Od 2016. je mnogo puta proglašen najboljim gradom za život. Stanovnici ovo grada hvale dobru infrastukturu, ističu brigu vlasti za običnog građanina i razvijenu ekološku svest. „Carstvujušča Vijena“ ima toliko toga da ponudi svojim posetiocima!

 


Zašto turisti vole Beč?

Ovaj grad je popularan među turistima zbog svog spoja moderne i tradicionalne kulture, tako da možete prošetati kroz vekove u jednoj ulici. Plesati na balu uz muziku Mocarta  i kupiti novu haljinu po poslednjoj modi.  On uspeva da sačuva sve najbolje iz starog vremena i uklopi ga u savremene tokove. Tamo se osećate kao građanin sveta dok mirišete prašinu iz baroknih škrinja. Možete brzo stići sa jednog na drugi kraj grada modernim prevozom i uploviti u 17. vek kada zakoračite u plavu sobu dvorca Šenbrun. U najužem centru grada ulazite u stari fijaker iz kog gledate izloge prodavnica najaktuelnijih modnih kuća.


Šta posetiti u Beču?

Beč je grad izuzetno bogate kulture, istorijskih spomenika, sa mnogo muzeja, parkova i dvoraca. Ljubitelji arhitekture će u Beču uživati. Na bulevaru Ringstrasse (najpoznatija bečka ulica) nalaze se Univerzitet, Rathaus (gradska većnica) i  Parlament. Svaka od ovih zgrada ima bogatu istoriju i predivne fasade koje će vam se dopasti. U ovom delu je i čitav kompleks muzeja, podeljenih po raznim epohama.


Skoro sve glavne bečke atrakcije se nalaze u Innere stadt (unutrašnji grad). Ovde je Katedrala Svetog Stefana, koja 8 vekova odoleva požarima i ratovima.Pogledajte zgrade Narodnog  pozorišta i Državne opere, prošetajte stazama Stadtparka.


Centar grada je Graben i u sredini šetališta se nalazi Spomenik svetom trojstvu. To je tzv. Stub kuge, podignut u znak 150000 žrtava koliko ih je ova pošast odnela u 17. veku.


Dvorci

Jedna od prvih znamenitosti koju treba obići je dvorac Belvedere. U pitanju je letnja rezidencija Eugena Savojskog (1663-1736) i smatra se najlepšim delom barokne arhitekture. Šetaćete kroz baštu bogatu skulpturama i fontanama, a u predivnoj zgradi vas čekaju dela Monea, Sezana, Van Goga i čuveni Poljubac Gustava Klimta.


Šenbrun se nalazi van gradskog jezgra. Ova palata je izgrađena u 17. veku. Svaka od mnogo prostorija je dizajnirana u drugačijem i originalnom stilu, a ovde vas očekuje i očuvana soba u kojoj je šestogodišnji Mocart održao svoj prvi koncert. Pre toga je sedeo u krilu nadvojvotkinje Marije Terezije i mazio se sa njom.


Nešto malo drugačije

Dete u vama će u uživati u Prateru koji je svojevrsni luna-park. Arkeruhr (sidro-sat) je speciifičan po tome što na svaki puni sat izlazi po jedna različita  figura iz mehanizma. Dođite u podne da vidite defile svih 12! U Beču je i Frojdov muzej, posvećen ocu psihoanalize, koji je u njemu živeo. Ovde je verno rekonstruisana njegova čekaonica.Hundertwasser haus je neobičan stambeni kompleks u razigranim bojama, sačinjen od zanimljivih pločica i kupola.


Gastronomski užitak

U Beču se ceni užitak i to se može videti na svakom koraku. Ljudi uživaju u umetnosti i arhitekturi, pozorištu i kafani sa jednakom strašću. Probajte bečku šniclu, štrudlu sa jabukama i saher tortu. Ovaj slatkiš je delo talentovanog šesnaestogodišnjeg kuvara iz 19. veka, pravi se u bečkom hotelu Saher, gde se i danas čuva tajna originalnog recepta.

Putovanje Beč 2024

 

 

 
Zašto treba da posetite Beč? Beč je predivan grad u srcu Evrope, koji svako mora da poseti makar jednom...
Šta videti u Beču?
Početak jeseni, kada lišće postaje rumeno i zlatno, idealno je vreme za posetu ovog grada iz bajke sa...
Budimpešta kraljica Dunava
Beč je jedna od omiljenih destinacija turista. Šenbrun, Belvedere, palata Hofburg, Rathaus, Prater, brojni...
Beč zanimljivosti

 

 

 

Pozovite