Putovanje Dvorci Bavarske Prvi maj 2024

Sa  obilascima Berchtesgaden – Minhen – Linderhof – Hohenschwangau –Prien am  Chiemze

6 dana / 3 noći autobusom

/€

 

...

 

 

Termini putovanja

Cena aranžmana

Pomo Cena

/

/€

/€

-plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan plaćanja-

 

NAČIN PLAĆANJA:
-Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
-Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a
-Karticama: Visa, Master, Maestro i Dina

ARANŽMAN OBUHVATA:
- Vanlinijski prevoz turističkim autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja- na relaciji prema programu putovanja)
- Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u Minhenu u hotelu Tulip Inn Munchen Messe 3* u 1/2 i 1/3 sobama,
- Razgledanja i obilaske prema programu (Berchtesgaden, Minhen)
- Usluge pratioca grupe,
- Usluge lokalnih vodiča,
- Agencijske usluge.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

- Putno zdravstveno osiguranje
- Individualne troškove putnika.
- Boravišnu taksu : u trenutku objavljivanja ovog programa nije uvedena
- Doplata za 1/1 sobu 90 

- Fakultativne izlete:
- Dvorac Hohenschwangau i jezero Stambergersee - 50€ (u cenu izleta uključeno: prevoz autobusom, ulaznica za dvorac, usluga vodiča pratioca i lokalnog vodiča)
- Augsburg 20€ ( u cenu izleta uključeno: prevoz autobusom, vođenje licenciranog vodiča pratioca)
- dvorac Linderhof 35€ ( u cenu ukljuceno: prevoz,ulaznica za dvorac, usluga vodiča pratioca i lokalnog vodiča)
- Jezero Chiemsee (Kimze) -25€ (u cenu izleta uključeno: vožnja brodićem do ostrva, ulaznice u dvorac Herrenkimze i u muzej Ludviga II)


( Paket izleta 120€ )

 

 

1. dan  BEOGRAD Skup putnika na parkingu Sava Centra (savska strana) u 16:30h. Polazak u 17:00h. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim zadržavanjima zbog graničnih formalnosti i pauza.

2. dan  BERCHTESGADEN - MINHEN U jutarnjim časovima dolazak u Berchtesgaden. Pauza u ovom bajkovitom gradiću, koga sa razlogom zovu biser Alpa. Može se pohvaliti jedinstvenim ambijentom, bavarskim kućama obojenim pastelnim bojama, kao I mirisima bavarskih specijaliteta. Razgledanje grada sa vodičem: trg Schlossplatz koji se nalazi u samom centru, a proteže se ispred dvorca porodice Wittelsbach, koja je vekovima vladala ovim područjem, crkva Stiftkirche iz 12.veka… Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Minhenu. U popodnevnim časovima dolazak u Minhen. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. U predvečernjim časovima šetnja sa vodičem, iz hotela se ide javnim prevozom radi upoznavanja i lakšeg snalaženja. Obilazak grada: rezidencija Maksimilijanum, opera, pozorište, centar grada sa Marien placom, Bavarski parlament… Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan  MINHEN – AUGSBURG – LINDERHOF – MINHEN
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni poludnevni izlet u Augsburg bavarski grad i privredni centar i sedište Švabije. Augsburg je drugi najstariji grad u Nemačkoj, posle Trira. U 15.veku je važio za jedan od najbogatijih trgovačkih gradova u Evropi. U Augsburgu je u 16.veku živeo najbogatiji čovek svih vremena, čuveni Jakob Fugger. Po dolasku pešačko razgledanje: Gradska većnica, katedrala, zvonik Perlahturm, fontana Herkula, Merkura i Avgusta , četvrt Fugerai. Slobodno vreme do povratka u Minhen. Slobodno vreme ili fakultativni izlet i poseta najreprezentativnijeg dvorca – palate Ludviga II, Linderhof. Bajkoviti dvorac, jedan od tri dvorca kralja Ludviga II koji je okružen prelepim parkovima, fontanama i paviljonima. Slobodno vreme do povratka u Minhen u večernjim časovima. Noćenje.

4. dan  MINHEN –STAMBERGERSEE -DVORAC HOHENSCHWANGAU
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet ka najlepsim predelima južne Nemačke. Svraćanje na jezero Stambergersee koji shodno temi o bavarskim kraljevima,pored svoje lepote priča i jednu zanimljivu pricu o kralju Ludvigu II. Nastavak putovanja i poseta kraljevskog dvorca Hohenschwangau koji je bio rezindecija za vreme detinjstva kralja Ludviga II, a izgradjen je po nalogu njegovog oca Maksimilijana II. Ovaj dvorac poseti više od 300.000 turista godišnje. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i mogućnost fotografisanja dvorca Nojšvajnštajn (Neuschwanstein) u pozadini. Povratak u Minhen. Noćenje.

5. dan  MINHEN- PRIEN AM CHIEMSEE (KIMZE) - MINHEN
Doručak. Napuštanje hotela. Polazak ka Prien am Chiemsee. Slobodno vreme ili fakultativni izlet na najveće Bavarsko jezero Chiemsee (Kimze), poznato i pod nazivom „Bavarsko more“. Po dolasku vožnja brodićem do muškog ostrva Herreninsel, na kome se nalazi dvorac Herrenchimsee izgađen u kombinaciji baroka i rokoko stila, sa detaljima od zlata, mermera i porculana, po uzoru na Versaj. Na žalost nije dovršen za vreme kraljevog života. Obilazak palate u čijim se raskošnim salama ističu dvorsko stepenište, velika galerija sa ogledalima i spavaća soba koju je Ludvig posebno voleo. Poseta muzeja Ludviga II. Na ostrvu se nalazi i Augustinski manastir iz 10.veka. Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.

 6. dan BEOGRAD- Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

 

 

 Dvorci Bavarske 2024

Dvorci Bavarske Prvi Maj 2024

 

OPISI I LOKACIJA HOTELA:

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.

Hotel Tulip Inn Munchen Messe 3* tulip-inn-muenchen-messe.de  Hotel se nalazi na dobroj lokaciji, smešten na samo 6 km od centra, za 20 minuta stiže se javnim prevozom u centar grada. Sobe su udobne, svaka soba poseduje svoje kupatilo i fen za kosu. Doručak je na bazi švedskog stola.


NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive - te ih ne možemo garantovati.
• Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije

 

 

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

Aranžman je rađen na bazi minimum 65 prijavljenih putnika.


UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
ETA TOURS OTP 119/2021 kat A od 13.10.2021.
ETA TOURS je osiguran polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti I odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 470000054047 od 01.10.2022. do 01.10.2023., osiguravača TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O Beograd. Visina depozita 2000€.

 

Emilija-Romanja je jedna od dvadeset regija Italije koja poslednjih nekoliko godina postaje sve zanimljivija...
Emilia-Romanja Italija koju tek treba otkriti
Rimini – grad najboljih plaža Ovaj lepi primorski grad na ušću reke Marekje u Jadransko more...
Rimini i Ravena dve blistave perle oblasti Romanja
Bogata i očaravajuća, Bolonja je jedna od najbolje čuvanih italijanskih tajni. Za razliku od popularnih...
Bogata i očaravajuća Bolonja
TIRAMISU Panetone, Panna cotta, Krostata,Bacci di Perugia sve su to poznate italijanske poslastice, medjutim ni...
Italija Putovanje Zanimljivosti

 

 

Pozovite