Nova Godina Istanbul 2024

Putovanje Istanbul Nova Godina Autobusom

Doček Nove Godine 2024 u Istanbulu

/€

Doček Nove Godine 2024 Istanbul - najveći i najvažniji grad u Turskoj. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. U davna vremena poznat kao Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad, a danas Istanbul, predstavlja najjače ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor, a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar. Doživite čari Istanbula u novogodišnjoj  noći sa Eta tursom.

 

 

Termin putovanja

Hotel

Cena aranžmana

Promo cena

/

/ / /

-plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan plaćanja-

 

 

NAČIN PLAĆANJA:
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
- Smeštaj u Istanbulu u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama, usluga na bazi tri noćenja sa doručkom
- Usluge vodiča i pratioca grupe
- Agencijske usluge

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Troškove medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja
- Individualne troškove putnika
- Doplata za jednokrevetnu sobu 60

- FAKULTATIVNI IZLETI:
- Aja Sofija-Plava Džamija – Hipodrom-dvorište Topkapi palate - 25 € (cena obuhvata uslugu lokalnog vodiča na srpskom jeziku, slušalice)
- Krstarenje Bosforom sa posetom carigradskoj Patrijaršiji - 20 € (cena obuhvata prevoz, ulaznice i lokalnog vodiča)
- Dolmabahče palata 35€(cena obuhvata ulaznice, slušalice i usluge lokalnog vodiča)
- Tursko veče 40€ - repriza Nove Godine (cena obuhvata večeru i tradicionalni turski ples)
- Šetnja sa lokalnim vodičem sa posetom Sulejmaniji 10 €
- Izlet na Aziju 15€ (cena obuhvata prevoz i usluge vodiča)

Napomena : Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija i dužina, širina, visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg. Svaki naredni kofer ili torba se doplaćuje 20 € po torbi .

 

 

1. dan  BEOGRAD
(Istanbul Nova Godina 2024 Doček) - Polazak iz Beograda sa parkinga Sava centra, skup putnika u 14.30.,polazak u 15:00h. Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.

2. dan ISTANBUL
(Istanbul Nova Godina 2024 Doček) - Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Slobodno vreme do check in-a u hotel. Mogućnost fakultativne šetnje sa vodičem i obilazak džamije Sulejmanije. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan  ISTANBUL
Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog razgledanja Istanbula sa lokalnim vodičem. Obilazak Plave Džamije (jedne od tri najveće I najlepše džamije u islamskom svetu), Svete Sofije (nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, pa džamije, zatim muzeja i sada ponovo džamije), Topkapi palate ( dvorište velelepne sultanske palate gde je živela većina turskih Sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata I ostalih poklona koje je sultan dobijao od svojih vazala I podanika) , Rimski Hipodrom (ogromni plato gde su se za vreme starog Rima održavale trke dvokolica). Slobodno vreme za šoping, uživanje u ponudi egipatske pijace I drugih zanimljivih mesta uz preporuku našeg vodiča. Individualni povratak u hotel. Priprema za doček uz mogućnost organizovanja svečane večere na brodu. SREĆNA NOVA GODINA! Noćenje.

4. dan  ISTANBUL Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do četvrti Balat u kojoj se nalazi sedište carigradske patrijaršije. Nakon posete patrijaršije I crkve Svetog Đorđa nastavljamo do luke Kabataš i krećemo na krstarenje Bosforom. Imaćete priliku da uživate u pogledu na Istanbul sa vode gde ćete videti najraskošnije vile, dvorce i letnjikovce najbogatijih ljudi kako u Turskoj tako i u svetu). Naš lokalni vodič na srpskom jeziku će se potruditi da vam ovo krstarenje sa lepim pričama ostane u lepom sećanju. Povratak u hotel ili mogućnost fakultativnog obilaska Dolmabahče palate, poslednje rezidencije otomanskih sultana. (Povratak iz Dolmabahče palate sa vodičem tramvajem). Slobodno vreme. U večernjim satima mogućnost fakultativnog odlaska na tursko veče i reprizu Nove Godine (nezaboravan show sa plesačicama, folklornim ansamblima, bacačima noževa i večerom sa dva pića). Noćenje.

5. DAN  ISTANBUL (Istanbul Nova Godina 2024 Doček) - Doručak. Pakovanje prtljaga u autobus. Slobodno vreme ili fakultativni izlet na azijsku stranu. Obilazak nove džamije, šetnja Uskudarom odakle ćemo moći da fotografišemo devojačku kulu, ručamo, uživamo. Slobodno vreme do polaska za Srbiju u poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

6. DAN  Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

 

 

Istanbul Nova godina 2024

 

OPISI I LOKACIJA HOTELA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.

Naziv i opis smeštaja:

 Hotel Byuk Keban 3* hotelbuyukkeban.com nalazi se na mirnoj lokaciji pored Univerziteta u Istanbulu, u blizini dinamične Kapali čaršije. Gostima su u okviru objekta na raspolaganju zdravstveni klub sa teretanom, tradicionalni

hamam, hidromasažna kada i usluge masaže (uz doplatu), bar, restoran. Sobe sadrže klima-uređaj, prostor za sedenje i flat-screen TV sa satelitskim kanalima, kupatilo, fen, telefon. Doručak je bazi švedskog stola.

Hotel Version 3* versionhotel.com Hotel se nalazi u starom delu grada – Laleli, na 10-ak minuta od istorijskih znamenitosti. Sadržaji ovog objekta uključuju restoran, recepciju koja radi non-stop, poslugu u sobi i besplatan WiFi u svim prostorijama. Sobe: svaka soba ima tuš/WC, SAT TV, telefon, fen za kosu, wifi. Usluga: ND – noćenje sa doručkom – doručak kontinentalni švedski sto.

 

  

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

 

 

VAŽNE NAPOMENE:

 

NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina + širina + visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino - partnera, organizator izleta tj. Ino - partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate, te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.


Aranžman je rađen na bazi minimum 65 prijavljenih putnika.
UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
ETA TOURS OTP 119/2021 kat A od 13.10.2021.
ETA TOURS je osiguran polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 470000054047 od 01.10.2022. do 01.10.2023., osiguravača TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O Beograd. Visina depozita 2000€.

 

 

 

 


 

 ISTANBUL

Da li znate koliko je bajkovit grad koji se prostire na dva kontinenta i čija amosfera ima posebnu draž za vreme novogodišnjih praznika?

Proverite i krenite na putovanje u Istanbul za doček Nove godine na koje vas vodi vaš Eta turs.

Vizantion, Konstantinopolj, Carigrad... Da to je taj neverovatni I fascinantni Istanbul, oko koga su se otimali osvajači počev od rimskog carstva, Vizantije, otomanskog carstva, a sve više ga obožavaju i osvajaju turisti iz celoga sveta.

Razloga je mnogo...

Lokaliteti stari vekovima (Aja Sofija, Plava džamija, rezidencija sultana-Topkapi palata, Dolmabahšče palata), neobična arhitektura, naročito mirara Sinana koji je bio na dvoru sultana Sulejmana Veličanstvenog.
Istanbul je grad pun kontrasta: Azija i Evropa, Crno i Mramorno more, novo i staro, moderno i tradicionalno-spoj dva kontinenta, spoj civilizacija, spoj nespojivog! Krstarenje Bosforom će vam omogućiti da sve to doživite na predivan način!
U Istanbulu će vam naši vodiči dati savet gde kvalitetno i povoljno, a ukusno da ručate. Njihova tradicionalna hrana kao što je kumpir, kebab, musaka, cimit, salep. Za sladokusce tu su najbolje baklave i ratluk, ali i mnogo drugih delikatesa.

A u novogodošnjoj noći Eta turs vam je pripremio dosta iznenađenja i dobar provod.
Potrudićemo se, kao i uvek, da vam doček Nove 2022. godine ostane u prelepom sećanju.

 
Istanbul je jedini grad na dva kontinenta. I to je dovoljan razlog da ga posetite. A tih razloga ima još....
Grad Istanbul, poznat je i kao Carigrad, Stambol ili Stambul.

 

 

Pozovite