Šta obići na letovanju u Španiji


Šta obići na letovanju u Španiji

Šta obići na letovanju u Španiji

Ako ove godine odlučite da odmor provedete u sunčanoj Španiji,evo našeg predloga šta da obiđete

etaturs.rs/letovanje-spanija-ljoret-de-mar.html 

 

BARCELONA 1


Celodnevni izlet u glavni grad Katalonije. Smatra se da je Barselona dobila ime po slavnom Kartaginskom vojskovodji Hamlikaru Barci. Ovaj grad predstavlja biser Sredozemlja. Od slikovitih luka do neponovljivog srednjovekovnog ambijenta ulica u četvrti Barrio Gotico (Gotska četvrt) preko očaravajucih trgova, muzeja, peščanih plaža… Nebo Barselone para osam od dvanaest planiranih tornjeva Gaudijevog remek dela, a to je svakako Sagrada Familia. Crkva se i danas gradi i očekuje se da će biti završena 2026. god na 100 godišnjicu smrti Gaudija. Grad koji ima najživopisnu ulicu na svetu las Ramblas. Neće Vas ostaviti ravnodušnim ni trgovi Katalonie i trg Španije, Nacionalna palata, zdanja napravljena za dve svetske izložbe 1888. god i 1929. god, Olimpijsko selo, najelegantnija avenija Paseo de Gracia, gde se nalaze najpoznatije Gaudijeve građevine u Barceloni casa Mila i Batllo, koje su pod zaštitom UNESKO-a.


BARCELONA 2


Obilazak parka Citadela,šoping i magične fontane - U parku Citadela upoznaćete se sa čuvenim delima Antonija Gaudija, Luisa Domeneka i Montanera … U njemu se nalaze čuvena Gaudijeva Fontana “ Grand Kaskada”, Parlament Katalonije, Zoo vrt … Možete posetiti i šoping ulice sa poznatim španskim brendovima: Zara, Breshka, Mango, Pull and Bear, Stradivarius pa sve do poznatih svetskih brendova gde ćete naći neverovatne popuste od 70-80 %. A u večernjim satima spektakl!!! Prvi put magične fontane su imale "nastup" 19. maja 1929. god u vreme druge svetske izložbe. Spuštanjem noći počinje spektakularna predstava boja, svetlosti i zvuka. U momentu kada se vodeni mlazevi sjedine u jedan, dostižu visinu od 15 metara. Magične fontane predstavljaju zaštitni znak Barselone i ne bi se smele propustiti.


TOSSA DE MAR


Srednjevekovni grad opasan zidinama koje datiraju iz 12 veka. na glavnom ulazu u stari grad nalazi se sahat kula, a unutar zidina je splet uskih uliciča sa skulpturom Ave Gardner. Slobodno vreme za šetnju, kupanje, kafu ili tapas u nekom od autentičnih španskih ili katalonskih restorana.


STADION CAMP NOU


Obilazak najpopularnijeg evropskog stadiona čiji je domaćin najtrofejniji fudbalski klub FC Barselona. Camp Nou je jedan od 29 stadiona u Evropi koji ima dozvolu sa 5 zvezdica. Otvoren je 24. Septembra 1957 god.

 

MUZEJ SALVADOR DALI


Poseta rodnom gradu Salvadora Dalija -(jedan od najekcentričnijih umetnika 20-og veka) i čuvenom muzeju, drugom po posećenosti u Španiji otvorenom 1974. god. Dali-Pozorište je izgrađeno na ostacima ranijeg Figures pozorišta. Sadrži široku paletu dela koja obuhvataju umetničku karijeru Salvador Dalija (1904-1989), od njegovih najranijih umetničkih iskustava i nadrealištičkih kreacija pa sve do dela iz poslednjih godina njegovog života. Muzej Salvadora Dalija nudi jedinstveno iskustvo proživljavanja misli i dela jednog genija, i sigurno da ni jednog posetioca neće ostaviti ravnodušnim.

 

OUTLET ‘’LA ROCA VILLAGE’’ I BODEGA


Izlet u najveći šoping outlet “La Roca Village”, Mango outlet i Nike factory, u vreme sezonskih sniženja.Povratak i poseta čuvenoj Bodegi na besplatnu degustaciju vina, čuvene španske sangrije i tipičnih suhomesnatih delikatesa po kojima je Španija poznata u svetu.

 

FLAMENKO


Sinonim za Španiju je flamenko i u koliko želite da doživite duh ovog naroda na pravi način ne bi ga trebalo propustiti.Flamenko je jedinstveni ples, koji će očarati sve ljubitelje dobrih ritmova bez obzira na uzrast. On predstavlja izuzetno snažan umetnički izraz tuge i radosti života koji se prenosi kroz strastveni stil plesa. Uživaćete u ukusu tradicionalnog španskog koktela dobijenog iz vina i voća “Sangrija”.

 

Blog Letovanje Leto Putovanje

Aktuelni turistički aranžmani First i Last minute ponude

Povoljno jeftino autobusom
Blog Putovanje Letovanje Leto

Aktuelni Turistički Aranžmani Putovanje Letovanje Last Minute First Minute Leto Popusti Ponuda Povoljno Autobusom Akcija Aranžmani Jeftino Odmor Cene Vikend Metropole Evropski Gradovi Obilasci Fakultativni Izleti Najbolje Mesto Najlepše Najpovoljnije Najjeftinije Destinacije
Pozovite