Letovanje Albanija 2024

Drač Ksamil Vlora Saranda

 Hotelski smeštaj/autobuski prevoz Albanija

 U PRIPREMI...

Letovanje Albanija Drač 2024

Od / €

DRAČ 2024

autobuski / sopstveni prevoz
7 noćenja

Letovanje Albanija Ksamil 2024

Od / €

KSAMIL 2024

autobuski / sopstveni prevoz
7 noćenja

Letovanje Albanija Saranda 2024

Od / €

SARANDA 2024

autobuski / sopstveni prevoz
7 noćenja

Letovanje Albanija Vlora 2024

Od / €

VLORA 2024

sopstveni prevoz
7 noćenja

Letovanje Albanija 

Smeštena na jugu Balkana, na granici sa Srbijom, Albanija iz godine u godinu postaje sve popularnija turistička destinacija. Slobodno se može reći da je Letovanje Albanija dugo bila nepoznanica sve do devedesetih godina, kada je počela da zapanjuje svojim skrivenim lepotama, zapanjujućim pejzažima, zanimljivim istorijskim mestima. Danas, Albanija nudi širok dijapazon mogućnosti za turiste – od prelepih plaža koje leže podno planinskih lanaca koji oduzimaju dah i blistavih jezera, zato Vas Eta Turs vodi na letovanje Albanija.


Živopisna priroda i neispričana priča


Zahvaljujući svojoj dugoj i zanimljivoj istoriji, albanski gradovi i živopisna priroda prepuni su priča iz istorije. Stari zamkovi rasuti po čitavoj zemlji, rimske ruševine i džamije koje potiču iz daleke prošlosti, samo su neki od motiva koji pravim avanturistima mogu probuditi želju za istraživanjem. Uz živopisne gradove poput Gjirokastera i Berata u kojima posetioci mogu uživati i upoznavati se sa specifičnom prirodom Letovanje Albanije kao turističke destinacije.


Albanska rivijera – lepota u usponu


Albanska rivijera karakteriše se pejzažima izrazite lepote u kojima boja mora postaje sve primamljivija kako se krećete ka jugu. Drač, nekada glavni grad Letovanje Albanije, danas je veoma popularna destinacija koja se može pohvaliti jednom od najvećih luka na obali Jadrana. Uz obalu mora nalazi se mnoštvo restorana koji prodaju ukusne sveže morske plodove.


Ukoliko se odlučite za proputovanje albanskom rivijerom, kako se krećete ka jugu, zalazeći možete uživati u lepotama Berata – gradu hiljadu prozora. Smešten na padini brda, ovaj grad je dugo vremena smatran jednim od najlepših gradova na Balkanu, zbog veličanstvenosti prozora toliko gusto zbijenih da predstavljaju oličenje staklene padine. Jedan od najboljih pogleda na Berat je sa obala reke Osumi koja prolazi kroz ovaj grad.


Krećući se put juga, nemojte propustiti da posetite Dermi koji se može pohvaliti prelepim plažama koje zapljuskuje tirkizno more i izuzetno bogatim noćnim životom. Smešten na planinskoj padini s pogledom na more, grad se može pohvaliti zapanjujućim zalascima sunca. Za ljubitelje mirnijeg života Himare i Saranda su pravi izbor za odmor.  Ova mirna i povučena mesta pružaju puno mogućnosti za duge šetnje, uživanje u mediteranskom vazduhu i ukusnim lokalnim specijalitetima.


Neispričana priča Albanije

Živopisna u svojim pejzažima, prepuna spomenika i muzeja koji nude pogled na istoriju ove zemlje, Lerovanje Albanija postaje destinacija vredna pažnje. Čitavom dužinom obale Jandranskog i Jonskog mora, nude se mogućnosti za istraživanje očuvanih srednjevekovnih gradova, dvoraca, kulturnih spomenika. Zbog svog geografskog položaja, Albanija je često bila na meti Bugara, Grka, Mlečana i Osmanlija, a danas nam pruža mogućnost da se upoznamo sa bogatstvom istorijskih mesta koje skriva, peščanim plažama i neobičnim gradovima koji kriju tajne prošlosti čekajući da ih otkrijemo. Letovanje Albanija 2024 godine je pravi izbor za Vaš odmor.

 

Drač Ksamil Vlora 2024

 
Na dvadesetak kilometara od Tirane, nalazi se Kruja, zamak koji odiše značajnom istorijom dugom skoro deset...
Kruja Skenderbeg Zanimljivosti
Poslednjih godina, Albanija doživljava pravi turistički procvat. Zbog svoje specifičnosti, Albanija se smatra...
Tirana Albanija Zanimljivosti
Albanija nije jedna od uobičajenih turističkih destinacija. Ipak, prelepe albanske plaže zaista mogu ...
Drač - letovalište u Albaniji

 

 

 

Pozovite