Moskva i Sankt Petersburg Uskrs 2020

 

 27.04. 2019. - 04.05. 2019. - rasprodato

8 dana / 7 noćenja (u hotelima) / avionom i vozom(super brzi Sapsan lux voz)

 

Moskva i Sankt Petersburg Uskrs 2020 

 

1. dan: Beograd - Moskva
Beograd – Moskva Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla, Beograd, dva sata pre leta. Let za Moskvu SU2091 u 13:25h. Dolazak u Moskvu na aerodrom Šeremetjevo  u 17:15h. Po sletanju, odlazak na panoramsko razgledanje Moskve.  Grad od preko 15 miliona stanovnika, koji je nekada bio utvrđenje. Od 1073. godine do danas, grad na reci Moskvi postepeno je dobijao neke od najpoznatijih svetkih građevina, koje su i spomenici umetnosti arhitekture. Vožnja pored Crkve Hrista spasa, Boljšoj teatra, Arbat ulice, Kremlja…Polazak u hotel. Smeštaj i slobodno vreme. Noćenje.  BESPLATNO: Panoramsko razgledanje Moskve.


2. dan: Moskva
Doručak. Odlazak na pričest u crkvu u blizini hotela za one koje žele da se pričeste. Do Kremlja ćemo ići metroom, koji je po broju putnika drugi najveći na svetu. Metro stanice u centralnom delu grada predstavljaju umetnička dela, i mi ćemo vas u okviru ove ture besplatno povesti u njihov obilazak. Šetnja Crvenim trgom, Aleksandrovskim parkom i posmatranje smene straže. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do Kremlja. Znate li da zlatne kupole i vrhove Kremaljskih kula i danas čuvaju sokolovi? To će nam objasniti naš vodič koji će nas provesti i kroz Oružanu palatu, Arhangelsku i Uspensku crkvu i pokazati nam Cara svih zvona. Fakultativni odlazak na večeru na brodu krstarenje rekom Moskvom. Povratak u hotel i slobodno vreme. Noćenje. BESPLATNO: Razgledanje Moskovskih  metro stanica uz pratnju vodiča.


3. dan: Moskva – Sergijev Posad - Moskva
Doručak. Slobodno vreme ili odlazak do Sergijevog posada i manastira Svete Trojice, najznačajnijeg i najspektakularnijeg manstirskog kompleksa Ruske pravoslavne crkve. Manastir je osnovao Sveti Sergej Radonješki u 14. veku. Ikona Svete Trojice, koja je slikana za ovaj manastir jedna je od najpoznatijih i najlepeših ikona pravoslavnog sveta. Manastir ima status carske lavre, a ikonopisac je bio čuveni ruski umetnik Andrej Rubljov. Interesantno je da u manastiru možete probati originalno manastirski kvas.  Povaratak u hotel. Noćenje.


4. dan: Moskva – Sankt Petersburg
Rano ustajanje. Odlazak do železničke stanice. Ukrcavanje na čuveni brzi voz Sapsan. Vožnja i uživanje u prostranstvima između Moskve i Sankt Petersburga. Dolazak na Moskovsku železničku stanicu. Polazak na ručak i panoramsko razgledanje grada autobusom. Srce grada je Nevski prospekt, avenija duž koje su smeštene neke od najlepših i najvažnijih gradjevina. Admiralitet, zdanje u ruskom imperijalnom stilu, podseća na vreme kada je Rusija bila velika pomorska sila. U blizini je impozantni Dvorski trg sa stubom cara Aleksandra na sredini. Čuveni Zimski dvorac je mesto mnogih istorijskih dogadjaja, a Ermitaž najveći muzej na svetu i jedan od najstarijih aktivnih muzeja sa zbirkom od preko tri miliona umetničkih dela. Obilazak Petropavlovske tvrđave, koju je 1703. izgradio Petar I. Danas se ova tvrdjava na Zečijem ostrvu u reci Nevi koristi kao muzej i prostor za izložbe. Takodje je jedan od sanktpeterburških spomenika pod zaštitom UNESCO. U njoj je i Petropavlovska saborna crkva, u kojoj su sahranjeni svi ruski carevi. Slobodno vreme. Noćenje. BESPLATNO: Ručak i panoramsko razgledanje St. Perburga,  obilazak Petropavlovske tvrđave.


5. dan: Sankt Petersburg – Ermitaž i krstarenje Nevom
Doručak. Slobodno vreme ili polazak na fakultativno razgledanje Ermitaža – najvećeg muzeja na svetu sa preko tri miliona eksponata izloženih u šest zgrada na obali Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac, nekada zvanična rezidencija ruskih careva. Kolekcija muzeja vuče korene još iz 1764. iz zbirke umetničkih predmeta carice Katarine II. Najznačajnije zbirke su svakako one sa delima Mikelandjela, Da Vinčija, Rembranta, Rubensa, Van Goga, Pikasa, Matisa... Respektabilna je i arheološka zbirka, kao i zbirka evropske srednjevekovne umetnosti. „Galerija s blagom“ je više od fascinacije a „Rafaelov hodnik“ kopija poznate galerije u Vatikanu, neizbrisiv utisak za sva vremena. Slobodno posle pode ili fakultativni odlazak na krstarenje rekom Nevom i petrogradskim kanalima. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.


6. dan: Sankt Petersburg – Carsko selo i Pavlovsk
Doručak. Slobodno vreme ili polazak na celodnevni fakultativni izlet u Carsko selo, simbol preporoda Rusije i njene kulture. Poklon je cara Petra I supruzi Katarini u čast rodjenja ćerke Jelisavete. Kada je preuzela tron, po nacrtu čuvenog italijanskog arhitekte Rastrelija, a po naredjenju Jelisavete, sagrađen je raskošan dvorac okružen prelepim parkom čiji su ukras mnogobrojne statue. Do Drugog svetskog rata Carsko selo je bilo letnja carska rezidencija. Sredinom 20. veka krenulo se u restauraciju jedne od najvećih turističkih atrakcija Sankt Petersburga. Ručak. Odlazak za Pavlovsk, jednu od najbolje očuvanih carskih palata. Sam dvorac, koji je bio i letnja carska rezidencija, raskošno je neoklasično zdanje okruženo engleskim parkom, prvim u carskoj Rusiji. Posle smrti cara Pavla, dvorac je dodeljen njegovoj supruzi Mariji Fjodorovnoj. Delovi dvorca su uništeni u velikom požaru ali je 1803. potpuno restauriran. Povratak u hotel. Noćenje.  BESPLATNO: Ručak u okviru ture (za one koji uplate turu) 


7. dan: Sankt Petersburg – Peterhof
Doručak. Slobodno vreme ili polazak na poludnevno fakultativno razgledanje Peterhofa ili Petrovog dvorca i parka. Nalazi se na obali Finskog zaliva, dvadesetak kilometara zapadno od Sankt Petersburga. Izgradio ga je Petar Veliki 1705. godine. Sve do Oktobarske revolucije služio je kao carska rezidencija, da bi 1918. bio pretvoren u muzej. U Drugom svetskom ratu okupirali su ga nacisti, a nešto kasnije u bombardovanju i potpuno razrušili. Posle rata započeta je rekonstrukcija koja traje i danas. Brojne fontane, zbog kojih je ovaj muzej dobio ime „ruski Versaj“, ponovo su proradile 1946. Godinu dana kasnije napravljena je i kopija statue Samsona, a ubrzo je na svetlost dana izašla i sva lepota barokne arhitekture Peterhofa čiji su ukras ne samo park, već i brojne fontane (više od 100). Dvorac Peterhof i njegov park sa fontanama su na listi svetske baštine UNESCO. Povratak u hotel. Slobodno vreme ili. Noćenje.


8. dan: Sankt Petersburg – Beograd
Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Transfer do aerodroma. Poletanje u 14:15h po lokalnom vremenu. Let SU43+SU2096 perko Moskve do Beograda. Sletanje u Beograd 19:25h. Kraj programa.

 


Cena aranžmana: 590€

RASPRODATO

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

 


Aranžman obuhvata:
– Međunarodni let Beograd – Moskva  (direktan let, ekonomska klasa) i let Sankt Petersburg – Beograd,  let sa presedanjem u Moskvi, ekonomska klasa),
– Transfere aerodrom – hotel i hotel – aerodrom,
– Smeštaj na bazi 3 noćenja u  hotelu Sherston 3* u Moskvi na bazi noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama,
– Smeštaj na bazi 4 noćenja u  hotelu 365 SPB hotel 4* u Sankt Petersburgu na bazi noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama,
– Kartu za super brzi lux voz Saspan na relaciji Sankt Peterburg – Moskva,
– Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja,
–Turu razgledanja metroa sa lokalnim vodičem,
– Panoramsko razgledanje grada autobusom u Moskvi i Sankt Peterburgu,
– Obilazak Petropavlovske tvrđave * ulazak u crkvu/kriptu u kojoj su sahranjeni članovi porodice Romanov se posebno plaća, karte se mogu    individualno kupiti na licu mesta,
– Ručak po dolasku u Sankt Peterburg,
– Troškove organizacije putovanja.Aranžman ne obuhvata:
– Avionske takse u zemlji i inostranstvu –   185 EUR-a (avionske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama),
– Međunarodno zdravstveno osiguranje,
– Doplata za 1/1 – isključivo na uput,
– Individualne troškove putnika.
– Fakultativne izlete:
– Carsko (Puškinovo) selo i dvorac Pavlovsk +ručak 59 EUR (autobuski prevoz, lokalni vodič, ručak, ulaznice),
– Peterhof, park sa fontanama            50 EUR (autobuski prevoz, lokalni vodič, ručak, ulaznice),
– Krstarenje Nevom i kanalima            30 EUR (prevoz metroom, lokalni vodič, krstarenje),
– Ermitaž                    35 EUR (prevoz metroom, lokalni vodič, ulaznice),
– Paktet Ermitaž+Krstarenje Nevom        55 EUR (prevoz metroom, lokalni vodič, ulaznice),
– Kremlj, Crveni trg, oružana palata i moskovski metro  65 EUR (prevoz metroom, lokalni vodič, ulaznice),
– Sergeijev posad + Manastir            49 EUR (autobuski prevoz, lokalni vodič, ručak ulaznice).
- Krstarenje Moskvom uz bogatu večeru        59 EUR (prevoz metroom, lokalni vodič, ručak ulaznice).

NAPOMENA:
*Prijavljivanje i plaćanje izleta obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće! Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 16 prijavljenih učesnika. (U slučaju manjeg broja putnika, izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene).
* Za Večeru i krstarenje rekom Moskvom nema ograničenja u broju putnika.

 

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
Hotel Sherston 3*www.sherston.ru/english/SE se nalazi na samo 3 minuta hoda od stanice Okružnaja MCC i stanice metroa Okružnaja i na nekoliko minuta hoda od Botaničke bašte u Moskvi. U ponudi ima besplatan WiFi u celom objektu. Ispred hotela se nalazi autobuska stanica. Stanica metroa Petrovsko-Razumovskaja udaljena je na 4 minuta autobusom ili 10 minuta hoda, a Sveruski izložbeni centar nalazi se na 5 minuta vožnje. Do Bulevara Cvetnoj stiže se za 25 minuta vožnje.
365 SPB hotel 4* https://hotel365spb.ru/eng/ u St. Peterburgu lociran je na samo 3 metro stanice od Ermitraža.  Gostima hotela je na raspolaganju besplatan WiFi u celom objektu kao i 24-sata usluga recepcije.  Svetle hotelske sobe nude odmor u  toplom enetrijeru i klasičnom stilu. Obvodny Canal metro stanica je na 10 minuta hoda od hotela.  

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Agencija zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.

 

NAPOMENE:
Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 16 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete.Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…) Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucijama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu. Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu…. Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Organizator zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor. Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca. Putnici sami snose odgovornost za lična i putna dokumenta i njihovu validnost. Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice, gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje. U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni. Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto okupljanja za odlazni i povratni let. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u programu. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Aranžman je rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika.  UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE BOREAS TRAVEL LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 16/2016.

Cenovnik broj 2. od 14.01.2019.