Putovanje Pariz Minhen Beč 1 Maj 2024

Putovanje Pariz Minhen Beč Prvi Maj Autobusom

9 dana / 4 noći

Autobusom

 

349€

 

Prvi Maj PARIZ - MINHEN - BEČ Prvi Maj 2024 Grad kontrasta, šarma, stila... grad koji  svojom bogatom i dugom istorijom prezentuje zanimljivu  priču, koju poput glamurozne predstave mozete gledati dok šetate njegovim velikim bulevarima ili dok pijete café au lait u nekom od pariskih cafea… Krenite sa Eta Tours-om da zajedno svim čulima osetimo jedan od najlepših gradova na svetu – PARIZ!

 

 SAJAMSKI POPUST 10% ZA UPLATE DO 01.03.2024.

Termin putovanja

Cena aranžmana

26.04. - 04.05.2024.

349€

-plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan plaćanja-

 

NAČIN PLAĆANJA:
-Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
-Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a,
Za korisnike kreditnih kartica NLB Komercijalne banke mogućnost plaćanja na šest rata bez kamate.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA :

- Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja (klima, TV, DVD, audio oprema)
- Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom i hotelu 3* u Minhenu, u 1/2 sobama, 3 noćenja sa doručkom u hotelu B&B Port la Villette 3* u Parizu u 1/2 sobama.
- Obilaske prema programu Minhen/panoramsko razgledanje Pariza/Beč
- Usluga licenciranog vodiča i lokalnog vodiča na srpskom jeziku,
- Troškove realizacije programa.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Individualne troškove putnika
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Boravišna taksa u Parizu za hotel 3* 4.9€ po osobi, po danu (plaća se na recepciji hotela)
- Boravišna taksa u Minhenu trenutku objavljivanja programa nije uvedena
- Karte za metro (osim tamo gde su predviđene programom)
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte (osim ulaznica koje podrazumevaju fakultativnu posetu)
- Doplatu za jednokrevetnu sobu koja iznosi 50% od cene aranžmana

 

FAKULTATIVNI PROGRAM:

- Poseta Monmartru 15 € / deca do 12 god 5€ ( u cenu uključena metro karta u odlasku i obilazak Monmartra)
-Poseta Versaju 55€ (u cenu je uključeno: ulaznica u palatu, rezervacija, lokalni vodič, prevoz), deca do 18.god. - 25€ (u cenu nije uključena ulaznica za vrtove) - (prijava u agenciji)
-Krstarenje Senom 20€ /deca do 12 god.10€
-Diznilend* 110 € plus 15€ prevoz/deca do 12 god- 90€ plus 15€ prevoz ( plaća se u agenciji do 20 dana pre polaska) Cena ulaznice je podlezna promeni.
-Setnja „upoznajmo Pariz“ 20 €/deca 10€ (u cenu uključene: usluga lokalnog vodiča)
-Rems (Reims)- 30€ deca do 12 god 15€
Cena paketa izleta (ne ukljucuje Diznilend) sa popustom 120€

 

1. dan 26.04. BEOGRAD - NOVI SAD 
Polazak grupe sa dogovorenog mesta u 18:00h, sastanak putnika u 17:30h. Noćna vožnja preko Mađarske i Austrije sa kraćim usputnim zadržavanjima.

2. dan  27.04. MINHEN
Dolazak u Minhen  u prepodnevnim časovima. Po dolasku razgledanje grada koji je vekovima bio prestonica bavarskih kraljeva: Nacionalne opere i pozorišta, galerija nove i stare Pinakoteke, glavni trg Marienplac sa starom i novom zgradom opštine i čuvenim Glokenšpilom (sat), pijaca Viktualienmarkt... Preporučujemo vam da probate čuveni bavarski specijalitet - kobasice i pivo i posetite poznatu pivnicu HB. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.


3. dan  28.04. MINHEN
Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Parizu. Noćna vožnja.


4. dan 29.04. PARIZ
Dolazak u Pariz u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje prestonice Francuske: Arc de Triomphe, Les Champs Elysees, Place  Trocadero, Eiffel tour, Hotel des Invalides, Assemblee nationale, Pantenon, Place du Concorde, Opera, Louvr, Notre Dame. Smeštaj u hotel oko 15h. Slobodno vreme za odmor. U predvečernjim časovima fakultativni izlet “upoznajmo Pariz” kako bi se  upoznali sa  najznačajnijim lokalitetima i tajnovitim ulicama Pariza uz preporuku našeg vodiča gde ručati ili večerati  u Latinskoj Četvrti, šopingovati u La Rue Rivoli. Individualni  Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan 30.04. PARIZ - VERSAJ i KRSTARENJE SENOM (fakultativno)
Doručak. Mogucnost fakultativne posete Versaju, rezidenciji  francuskih kraljeva koja je bila uzor mnogim palatama širom sveta. Obilazak palate sa lokalnim vodičem i uživanje u versajskim vrtovima koje je uredio čuveni kralj Luj XIV. Povratak u Pariz. Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog krstarenja Senom. Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

6.dan 01.05. PARIZ –REMS - MONMARTR ( fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme u Parizu, ili mogućnost fakultativnog izleta u Rems, grad u oblasti Champagne - Ardenne u kome su se krunisali kraljevi Francuske u katedrali Notre dam de Reims. Grad burne istorije, grad šampanjca u kome se nalazi i „ Celliers Ruinart“ - prva kuća šampanjca otvorena davne 1729.godine. Uživaćemo u vinarijama i u parku Šampanjca koji će vas fascinirati. Po dolasku obilazak Remsa. Slobodno vreme do povratka u Pariz u poslepodnevnim časovima. U predvečernjim časovima fakultativni obilazak Monmartra, umetničke i boemske četvrti gde ćemo u šetnji obići baziliku Sacre Coeur i napraviti pauzu na Place du Tertre gde su inspiraciju nalazili slavni umetnici poput Pikasa, Dalija, Henrija Milera i spustiti se do čuvenog Moulin Rouga. Individualni povratak u hotel. Noćenje.


7.dan 02.05. PARIZ - DIZNILEND (fakultativno)

Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Slobodno vreme ili celodnevna fakultativna poseta Disneyland-u udaljenom od Pariza 30 km, gde ćete se za trenutak vratiti u detinjstvo i uživati u društvu Diznijevih junaka kao i oprobati svoju smelost na mnogobrojnim atrakcijama ovog bajkovitog parka.  Nastavak putovanja ka Beču kasnim večernjim časovima. Noćna vožnja.

8.dan 03.05. BEČ
Dolazak u Beč u podnevnim časovima. Opciona šetnja sa vodičem: Hofburg, Kertner Strase, Trg Marije Terezije. Slobodno vreme (oko 9h) za uzivanje u austrijskoj prestonici do polaska za Srbiju koji je planiran u večernjim časovima

9. dan 04.05.  BEČ - NOVI SAD - BEOGRAD - Dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima. Kraj usluge.

 

 

Prvi Maj Pariz 2024

 

OPISI I LOKACIJA HOTELA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.

Naziv i opis smeštaja: 

MINHEN

Das Bento Inn Minchen Messe 3*  bento-inn.com 

Objekat Bento Inn Munich je smešten na 2,9 km od Internacionalnog kongresnog centra u Minhenu (ICM). Nudi fitnes centar, privatan parking, zajednički salon i terasu. Recepcija radi non-stop, dok je besplatan WiFi dostupan u celom objektu.  Sobe su 1/2 i 1/3 opremljene flat-screen TV-om. Svaka soba ima sopstveno kupatilo, fen za kosu i posteljinu. U objektu Bento Inn Munich se svakog jutra služe doručak na bazi švedskog stola i kontinentalni doručak.

PARIZ 

Hotel B & B Port De La Villette 3* hotel-bb.com
Hotel Paris Porte de la Villette 3* se nalazi na 1,4 km od Grada umetnosti i nauke i zgrade Pariske filharmonije. Objekat ima besplatan ViFi. Sve zvučno izolovane sobe imaju TV sa ravnim ekranom sa kablovskim kanalima, grejanje i klima uređaj. Takođe imaju sopstveno kupatilo sa tušem. Kontinentalni doručak se služi svakog jutra u hotelu Hotel Paris Porte de la Villette B&B. Objekat ima 24-časovnu recepciju i automate. U blizini hotela se nalazi stanica metroa Porte de la Villette. Doručak je na bazi švedskog stola/kontinentalni.
 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

 

 

VAŽNE NAPOMENE:


• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina + širina + visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino - partnera, organizator izleta tj. Ino - partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate, te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

Aranžman je rađen na bazi minimum 65 prijavljenih putnika.

UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
ETA TOURS OTP 119/2021 kat A od 13.10.2021.
ETA TOURS je osiguran polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 470000057639 od 01.10.2023. do 01.10.2024., osiguravača TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O Beograd. Visina depozita 2000€.

Cenovnik br. 2 od 27.01.2024
EG-07/2024

 

 

 

 

 

 

 

Pozovite