Putovanje Pariz Minhen Beč 1 Maj 2023

Putovanje Pariz Minhen Beč Prvi Maj Autobusom

9 dana / 4 noći

Autobusom

 

349€

 

Prvi Maj PARIZ - MINHEN - BEČ Prvi Maj 2023 Grad kontrasta, šarma, stila... grad koji  svojom bogatom i dugom istorijom prezentuje zanimljivu  priču, koju poput glamurozne predstave mozete gledati dok šetate njegovim velikim bulevarima ili dok pijete café au lait u nekom od pariskih cafea… Krenite sa Eta Tours-om da zajedno svim čulima osetimo jedan od najlepših gradova na svetu – PARIZ!

 

 

Termin putovanja

Hotel

Cena aranžmana

Promo cena

23.04.2023  - 01.05.2023

Ibis  Paris la Defense Centre 3*  

379€

349€

-plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan plaćanja-

 

NAČIN PLAĆANJA:
-Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
-Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a,
Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na šest rata bez kamate.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA :
- Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja(klima,TV,DVD,audio oprema)
-Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu Ibis Paris la Defense Centre 3* u Parizu, u 1/2 sobama, 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u Minhenu, u 1/2 i 1/3 sobama.
- Obilaske prema programu Beč/Minhen
- Usluga predstavnika agencije/lokalnog vodiča,
- Troškove realizacije programa.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Individualne troškove putnika.
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Boravišna taksa u Parizu 1.5€ po noćenju, po osobi
- Karte za metro (osim onih uključenih u neke od fakultativnih izleta)
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Doplatu za jednokrevetnu sobu koja iznosi 50 % od cene aranžmana

FAKULTATIVNI PROGRAM:

- Poseta Montmartru 15e/deca do 12 god 5e (u cenu je uključeno razgledanje sa vodičem i karta za metro u jednom pravcu)
- Poseta Versaju 55e (u cenu je uključeno: ulaznica u palatu,rezervacija,lokalni vodič,prevoz),deca do 18.god.-25e (u cenu nije uključena ulaznica za vrtove) 
- Poseta Luvru 50e (u cenu je uključeno: metro karta,ulaznica,rezervacija,lokalni vodič sa slušalicama)/deca do 18 god-20e
- Krstarenje Senom 20e /deca do 12 god.10e
- Diznilend 95e plus 10e prevoz/deca do 12 god-85e plus 10e prevoz
-Šetnja „upoznajmo Pariz“ 20e/deca 10e (u cenu je uključena usluga lokalnog vodiča i karta za metro u jednom pravcu)
- Izlet u Berchtesgaden 15e/deca do 12 god. 10e

 

1.dan BEOGRAD - NOVI SAD -BEČ
Polazak grupe sa Sava centra( savska strana) u 23:00h, sastanak putnika u 22:30h. Noćna vožnja preko Mađarske i Austrije sa kraćim usputnim zadržavanjima.

2.dan BEČ
Dolazak u Beč u jutarnjim satima. Panoramsko razgledanje grada, vožnja čuvenim bečkim ringom na kom su smeštene sve najvažnije građevine koje su za vreme Austrougarske izgrađene od strane cara Franca Jozefa: zgrada državne Opere, Parlamenta,Rasthaus,Pozorište Burgteatar,Univerzitet..Nakon panoramskog obilaska,kraća šetnja kroz Hofburg- zimske rezidencije austrijskih vladara, Trga Marije Terezije, šetačke ulice Kertner strasse i katedrale Sv. Stefana. Slobodno vreme za uživanje u Beču do nastavka putovanja ka Parizu. 9h (tehnička pauza). Noćna vožnja kroz Austriju,Nemačku i Francusku.


3.dan BEČ - PARIZ
Dolazak u Pariz u podnevnim časovima. Panoramsko razgledanje prestonice Francuske: Arc de Triomphe, Les Champs Elysees, Place Trocadero, Eiffel tour, Hotel des Invalides, Assemblee nationale, Pantenon, Place du Concorde, Opera, Louvr, Notre Dame… Smeštaj u hotel oko 15h. Slobodno vreme za odmor. U poslepodnevnim časovima fakultativni izlet-šetnja „upoznajmo Pariz“ sa lokalnim vodičem i sa metroom radi upoznavanja javnog prevoza. Uz lokalnog vodiča upoznaćete se sa najznačajnijim lokalitetima i tajnovitim ulicama Pariza, i uz preporuku gde ručati/ večerati u Latinskoj Četvrti, šopingovati u La Rue Rivoli...Individualni povratak u hotel. Noćenje.


4.dan PARIZ-VERSAJ
Doručak. Fakultativna poseta Versaju, rezidenciji francuskih kraljeva koja je bila uzor mnogim palatama širom sveta. Obilazak palate koju je uredio čuveni kralj Luj XIV. Povratak u Pariz , slobodno vreme. Predveče fakultativni odlazak na Montmarte, umetničku i boemsku četvrt gde ćemo u šetnji posetiti baziliku Sacre Coeur i napraviti pauzu na Place du Tertre gde su inspiraciju nalazili slavni umetnici poput Pikasa, Dalija, Henrija Milera…Nastavljamo šetnju do Pigala,i foto-pauza kod čuvenog Mulen ruža ( Moulin Rouge) koja je jedna od najvećih pariskih turističkih atrakcija. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

5.dan PARIZ - LUVR
Doručak. Mogućnost fakultativnog obilaska jednog od najlepših i najvećih muzeja na svetu-LUVRA. Od 1793. godine otvoren za posetioce sa preko 350000 eksponata, a danas se u ovom muzeju nalazi i čuvena Leonardova Mona Liza. U predvečernjim časovima fakultativno krstarenje Senom i upoznavanje Pariza iz ove perspektive. Slobodno vreme. Noćenje.

6.dan PARIZ - DIZNILEND
Doručak. Napuštanje hotelskih soba i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme ili celodnevna fakultativna poseta Disneyland-u udaljenom od Pariza 30 km, gde ćete se za trenutak vratiti u detinjstvo i uživati u društvu Diznijevih junaka kao i oprobati svoju smelost na mnogobrojnim atrakcijama ovog bajkovitog parka. Povratak u Pariz. Nastavak putovanja ka Minhenu u večernjim časovima. Noćna vožnja.


7.dan MINHEN
Dolazak u Minhen u prepodnevnim satima. Razgledanje grada koji je vekovima bio prestonica bavarskih kraljeva: Nacionalne opere i pozorišta, galerija nove i stare Pinakoteke, glavni trg Marienplac sa starom i novom zgradom opštine i čuvenim Glokenšpilom (sat), pijaca Viktualienmarkt... Slobodno vreme, Preporučujemo vam da probate čuveni bavarski specijalitet - kobasice i pivo i posetite poznatu pivnicu HB. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.


8.dan MINHEN-BERCHTESGADEN
Doručak. Napuštanje hotelskih soba i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme. Mogućnost fakultativne posete Berchtesgadenu, bajkovitom gradiću, koga sa razlogom zovu biser Alpa. Može se pohvaliti jedinstvenim ambijentom,bavarskim kućama obojenim pastelnim bojama, kao mirisima bavarskih specijaliteta. Razgledanje grada sa vodičem: trg Schlossplatz koji se nalazi u samom centru, a proteže se ispred dvorca porodice Wittelsbach,koja je vekovima vladala ovim područjem,crkva Stiftkirche iz 12.veka. Slobodno vreme do povratka u Minhen. Nastavak putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.

9. dan NOVI SAD - BEOGRAD - Dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima. Kraj usluge.

 

 

Prvi Maj Pariz 2023

 

OPISI I LOKACIJA HOTELA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.

Naziv i opis smeštaja:

Hotel Ibis Paris La Defense centar 3*  ibisladefensecentre.com
Ovaj hotel je smešten u poslovnoj oblasti La Defons, na 10 minuta vožnje metroom od Trijumfalne kapije, Jelisejskih polja i Izložbenog centra Port Majo. Poseduje bar, restoran i 2 sale za sastanke. Hotel ibis Paris la Défense Centre u ponudi ima klimatizovane sobe sa besplatnom WiFi mrežom i flat-screen TV-om.
Svakog dana služi bufet doručak koji obuhvata slatka i slana jela. Hotel ibis se nalazi preko puta stanice metroa Esplanad de le Defans (na liniji 1), koja obezbeđuje direktne veze sa centrom Pariza. Doručak je kontinentalni - na bazi švedskog stola.

Das Bento Inn Minchen Messe 3*  bento-inn.com Objekat Bento Inn Munich je smešten na 2,9 km od Internacionalnog kongresnog centra u Minhenu (ICM). Nudi fitnes centar, privatan parking, zajednički salon i terasu. Recepcija radi non-stop, dok je besplatan WiFi dostupan u celom objektu.  Sobe su 1/2 i 1/3 opremljene flat-screen TV-om. Svaka soba ima sopstveno kupatilo, fen za kosu i posteljinu. U objektu Bento Inn Munich se svakog jutra služe doručak na bazi švedskog stola i kontinentalni doručak.

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

 

 

VAŽNE NAPOMENE:
• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

Aranžman je rađen na bazi minimum 65 prijavljenih putnika.


UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
ETA TOURS OTP 119/2021 kat A od 13.10.2021.
ETA TOURS je osiguran polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti I odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 470000054047 od 01.10.2022. do 01.10.2023., osiguravača TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O Beograd. Visina depozita 2000€.

Cenovnik br. 1 od 26.01.2023.
EG-9/2022

 

 

 

 

 

Pozovite