Putovanje Atina Loutraki 2020

Stazama starih Grka

SA FAKULTATIVNIM OBILASCIMA PIREJA, SUNIONA i PELOPONEZA

14.10.2020. – 19.10.2020.

6 dana / 3 noći autobusom

129 €

 


Moderna Atina je veliki i kosmopolitski grad dok je starogrčka Atina bila moćni grad - država i poznati obrazovni i filozofski centar. Grad je dobio ime po boginji zaštitnici Atini... U Atini se nalazi izuzetno veliki broj znamenitosti koje ne treba mimoići, među kojima su: najveće i najlepše svetilište stare Atine, posvećeno boginji Atini, poznatije kao Akropolj sa svim svojim hramovima posvećenim različitim bogovima i antičkim likovima, koji dominira centrom grada sa stenovitog uzvišenja, zatim stari deo grada Plaka,  Olimpijski stadion izgrađen 1896. za Prve savremene Olimpijske igre,  trgovi Sintagma i Omonija, mnogobrojne crkve i hramovi od kojhi neki datiraju još iz antičke Grčke,  razni parkovi u kojima se oseća opuštenost, gostoljubivost i vedrina grčkog naroda... Grad koji mnogo toga ima da pokaže i iz kog se niko ne vraća ne obogaćen velikim znanjem iz istorije ne samo Grčke nego i svoje zemlje i svog naroda.

 

1.DAN - BEOGRAD
Sastanak putnika u 16:00 na BAS stanici, polazak u 16:30h. Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Severne Makedonije i Grčke sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.


2.DAN. – ATINA
Dolazak u prestonicu Grčke u jutarnjim časovima. Po dolasku panoramsko razgledanje grada: trg Sintagma, Helenski parlament, Akademija nauka, Univerzitet, Nacionalna biblioteka, Olimpijski stadion, Zevsov hram, Hadrijanov slavoluk... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i uživanje. Naša preporuka je atinska Skadarlija- PLAKA u kojoj su po mišljenju starih Grka voleli da dolaze i bogovi,a danas je zajedno sa trgom Monastiraki srce antičke i savremene Atine. Noćenje.


3.DAN. - ATINA – PIREJ- SUNION - LUTRAKI
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do luke Pirej i Suniona ( Posejdonov hram). Pirej, obilazak najveće grčke luke i nastavak putovanja ka najjužnijem rtu Atičkog poluostrva, Sunionu, koji je i čuveni Homer opisivao u svojoj Odiseji. Obići ćemo hram koji je posvećen bogu mora, a ujedno ćemo i uživati u neverovatnom pogledu na Egejsko more i na ostrva u daljini. Povratak ka Atini i nastavak putovanja ka Lutrakiju. Dolazak u Lutraki, živopisni gradić na obali Korinskog zaliva. Smeštaj u hotel, slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.


4.DAN. - LUTRAKI- PELOPONEZ
Doručak . Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet po Peloponezu, putevima antičke civilizacije i starih Grka. Odlazak do mesta gde se dva mora susreću i kuda su prolazili u davnoj prošlosti i Spartanci na putu ka Termopilima - Korintskog kanala. Nastavak putovanja ka drevnom religijskom centru, Epidaurusu i obilazak još uvek aktivnog starogrčkog pozorišta, najakustičnijeg pozorišta na svetu, koje svoje tajnu čuva 24 veka. Kuda su prošle stare civilizacije nastavljamo i mi njihovim stopama , ka Mikeni, prestonici kralja Agamnenona, koja je sačuvala bogate kraljevske grobnice, Atrejevu riznicu i poznatu Lavlju kapiju. Putovanje u Nafplion, Egejski Napulj u Argolidskom zalivu,svojevremeno glavni grad Grčke, gde ćemo istražiti njegove uske autentične uličice, koje podsećaju na grčku tradiciju i uživati u šarmantnom jezgru grada koje nesumnjivo podseća na Veneciju. Povratak u Lutraki u predvečernjim časovima. Noćenje.


5.DAN. - LUTRAKI
Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Slobodno vreme za šetnju i uživanje u nekom od brojnih kafea. Pakovanje prtljaga u autobus i polazak ka Srbiji. Noćna vožnja.


6. DAN. – BEOGRAD Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

 

Atina

Nafplio

Termin putovanja Cena aranžmana  Specijalna ponuda
14.10. 19.10.2020. 189€ 129€

NAČIN PLAĆANJA:
- Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS banke na dan uplate
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a.
- Odloženo plaćanje : 40% prilikom rezervacije, ostatak na 3 mesečne rate

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu,
- Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Atini, i 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* Loutrakiju
- Usluga predstavnika agencije/vodiča,
- Troškove realizacije programa.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- stanični vaučer 50 rsd po osobi
- Turistička taksa ( plaća se na licu mesta na recepciji hotela)
- Individualne troškove putnika
- Doplata za 1/1 sobu 60 eura -isključivo na upit
- Medjunarodno zdravstveno osiguranje (Putno zdravstveno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih)

Fakultativne izlete:
- izlet Pirej  -Sunion 20eura
- izlet Peloponez ( sa uključenim svim obilascima lokaliteta i ulaznicama) 45 eura

 

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.

Atina

Hotel Iniohos 3* https://www.iniohoshotel.gr/ nalazi se u centru Atine, na trgu Omonija Hotel ima restoran, bar. Sadrži 1/2 i 1/3 sobe sa kupatilom, tv-om, telefonom. Doručak je na bazi švedskog stola.

 

Loutraki

Hotel Aegli 3* http://www.aegli.gr
Ima izlaz na sopstveni deo šljunkovite plaže i vrt. Najbliža plaza je 150m, gradska plaža udaljena je oko 900 m od hotela, a ležaljke i suncobrani dostupni su uz obaveznu konzumaciju pića. Preko puta je poznati gradski spa centar. U sklopu hotela je restoran, lobi sa TV-om i hotelski bar, terasa za sunčanje, a dostupna je i Wi-Fi internet konekcija. Većina soba ima pogled na more. Sve su klimatizovane, imaju TV, kupatilo i fen.Usluga je noćenje sa doručkom.


NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC.Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.Organizator ne može uticati na spratnost smeštaja i poziciju sobe. Raspodela soba se vrši na recepciji hotela . Organizator će proslediti želje i zahteve putnika hotelu ali nije u mogućnosti da garantuje za iste. Hoteli u Grčkoj pružaju uslugu kontinentalnog doručka na bazi švedskog stola. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.

- NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate.Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
- Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
- Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
-Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
-Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
-Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteteta stajališta i uslova na putu.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
-Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Eta tours zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
-Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
-Putnici sami snose odgovornost za lična i putna dokumenta i njihovu validnost.
-Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
-U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i palćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
-Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
- Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
- U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
-Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Aranžman je rađen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.

UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
ETA TOURS LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 33/2020 kategorija A25

Eta tours je osigurana polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 00431595 od 01.01.2020. do 01.10.2020., osiguravača „SAVA OSIGURANJE” A.D.O Beograd. Visina depozita 5000€.


Cenovnik br. 1 od 13.04.2020.