Sardinija putovanje 2024

Putovanje Sa obilascima Livorno, Sassari, Algero, Smaragdne obale ( Porto Cervo, Porto Rotondo, Olbia)  i outlet Palmanova

Fakultativni izleti: Neptunova pećina, Castelsardo i Korzika ( Bonifacio)

Sardinija 7 dana / 5 noći

Autobus / trajekt/ hotel 
/€

 

Sardinija je nesumnjivo najpoznatija po bistrom tirkiznom moru i izuzetnim plažama na Kosta Smeraldi. Hrana i vino su podjednako važni – ostrvo je označeno kao „Plava zona“, region u kome ljudi žive duže i zdravije nego bilo gde drugde na planeti. A recept za dugovečnost Sardinaca  je  pored zdrave ishrane (pekorino,kozje mleko, hleb od celog zrna...) porodica na prvom mestu, šetnja, čaša crnog vina,  i smisao za humor jer smeh smanjuje stres. Lokalni jezik je sardinski, koji je jedan od 12 zvanično priznatih manjinskih jezika u Italiji, a govori ga više od milion ljudi.  Nemojte zaboraviti da probate ili ponesete kući Mirto -  ukusni liker, jedinstven za Sardiniju i obližnju Korziku, napravljen od bobica biljke mirta. Možete pazariti neke od mnogih mirisnih sapuna i hidratantnih krema napravljenih od ovih bobica. 

 

Algero - Na severozapadnoj obali, gleda na more i uživanje je obilaziti ovaj ljupki grad. Pod uticajem Katalonaca koji su ga  osvojili, većina lokalnog stanovništva i dalje govori „algerski“, varijantu katalonskog jezika, a istorijski centar je i dalje poznat kao „Barseloneta“. Postoji mnogo prodavnica, kao i marina u iz koje brodovi plove do  Neptunove pećine.

   

 U PRIPREMI...

Termini putovanja

Cena aranžmana

Specijalna ponuda

/

/€

 /€

/

/€

/€

-plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan plaćanja-

 

 

NAČIN PLAĆANJA:
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a


CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu
- Smeštaj u hotelu sa 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama
- Smeštaj na trajektu na bazi noćenja u 1/2 i 1/3 spavaćim kabinama (Livorno - Olbia, Olbia - Livorno)
- Panoramsko razgledanje i obilazak gradova po programu
- Usluge vodiča i pratioca grupe
- Agencijske usluge

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Troškove medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja
- Individualne troškove putnika
- Boravišnu taksu u hotelu
- Doplata za jednokrevetnu sobu 55€
- Doplata za jednokrevetnu kabinu 55€
- Fakultativne izlete
- Obaveznu turističku boravišnu taksu (plaćanje na licu mesta na recepciji hotela) : maj - 2€ po osobi po noći, okrobar - 1€ po osobi po noći

 

FAKULTATIVNE IZLETE: ( cene podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika)

- Neptunove pećine - 25€ (vodič, ulaznica, autobuski prevoz)
- Castelsardo - 25€ (vodič i autobuski prevoz)
- Korzika (Bonifacio) - 90€ (autobuski prevoz, trajekt prema programu, karte za trajekt, vodič, karte za vozić do centra Bonifacia)

 

Za Sardinija kažu da je raj u srcu Mediterana. Ovo je drugo najveće ostrvo u Italiji i Mediteranskom moru i jedna od najposećenijih destinacija kada govorimo o letovanju, a česta je stanica i onih koji vole krstarenja. Plaže sa belim sitnim peskom, sunčano vreme kao i toplo more glavne su odlike ove jedinstvene turističke atrakcije.


Namerno smo rekli atrakcije jer osim predivnih plaža, Sardnija se odlikuje brojnim znamenitostima koje mogu da upotpune vaše letovanje ili krstarenje.


Ovo je jedna od najstarije naseljenih destinacija u Evropi, iako su mnogi i narodi pokušavali da je tokom istorije osvoje, a nisu uspeli. Upravo je zbog toga ona danas spoj različitih kultura, pa se i sama arhitektura razlikuje od ulice do ulice. Ovde će vas sačekati i poznata arheološka nalazišta, a jedno od najpoznatijih je Nuragi.


Nuragi – Sardinija

Ovo nalazište zapravo predstavlja kamene ostatke građevine iz pomenutog perioda, a arheolozi i dan danas nisu saglasni čemu su one služile. Pretpostavka koja važi jeste da su oni neka vrsta hramova za molitve.


Broj je preko 8.000 Nuragija, a jedan od najpoznatijih je Nuragi su Barumini koji je i pod zaštitom UNESCO-a. Nalaze se na oko 60 kilometara severno od najvećeg grada Kaljarija, a s obzirom na to da je ovo jedna od najznačajnijih znamenitosti na Mediteranu predlažemo vam da je obavezno posetite.


Najveći grad u Sardiniji

Pomenusmo Kaljari u prethodnoj rečenici, a upravo ovo je glavni grad ujedno i najnaseljeniji grad u Sardiniji. Ulice su božanstvene imaju pogled na more, a prepune su prodavnica koje su stvorene za šoping, romantični ručak ili večeru.


Upravo su u ovom gradu smeštene znamenitosti kao što je palata Regio, gradska palata ali i katedrala Sandra maria.


U delu grada koji se u žargonu naziva Zamak nalazi se Bastion Svetog Remija, a hodajući ovim delom grada put će vas odvesti i do velike terase sa koje se pruža predivan pogled na sam grad. Upravo je Bastion jedan od najmlađih delova ovog dela glavnog grada koji datira s kraja 19. veka i jedna je od najposećenijih znamenitosti.

Kada šetate ulicama glavnog grada posetite i Amfiteatar koji je jedan od najstarijih zaostataka Starog Rima, ali vam predlažemo da odvojite posebno vreme samo za njegov obilazak. Takođe, dan možete upotpuniti tako što ćete posetiti neke od italijanskih restorana, šopingovati u popularnim prodavnicama i uživati u prelepim građevinama.


Grad je zaista lep i fotogeničan, te smo sigurni da ćete napraviti nestvarne fotografije za vaše foto albume i društvene mreže.


Najveće italijanske pećine

Takozvane Neptunske pećine jedne su od najvećih ali i najpoznatijih pećina u čitavoj Italiji i nalaze se u Algeru. Ovo je definitivno mesto koje ne bi trebalo da propustite da posetite ukoliko ste se odlučili da boravite na Sardiniji.


Stepenicama se dolazi do pećine, a iskustva turista govore kako je lakše do pećine doći morem, tačnije brodom ili čamcem s obzirom na to da je broj stepenica zaista veliki i nije tako bezazleno stići pešaka do nje.


Ovo je čuvena prirodna atrakcija pre svega zbog svog neverovatnog oblika, koji su od krečnjaka u njoj napravili fascinantne prizore. Iako je pećina duga tek 3 km za posetioce je dozvoljeno da uđu samo par stotina metara.

 

 

 

1. dan BEOGRAD (Sardinija putovanje 2024)
Sastanak putnika na parkingu Sava centra u 00:00 h , polazak u 00:30 h . Vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Italiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. U popodnevnim časovima dolazak u Livorno. Livorno je najvažnija luka i treći najveći grad u pokrajini Toskana. Obilazak Livorna u pratnji vodiča: Katedrala San Frančesko di Asi iz XVII veka, Piazza Grande, crkva San Đovani Batista, crkva Santa Katarina, tvrđava Forteza Vekija... Slobodno vreme za uživanje do ukrcavanja na trajekt. Noćenje u kabinama na trajektu.

2. dan SARDINIJA
(Sardinija Putovanje 2024 Italija) - Dolazak na Sardiniju u prelep grad i luku Olbia. Nastavak putovanja do grada Sassari. Sassari je drugi po veličini i značaju grad na Sardiniji. Tokom drugog svetskog rata sačuvao je gradsko jezgro sa mnogobrojnim crkvama, muzejima... Obilazak grada sa vodičem: katedrala Svetog Nikole, fontana Fonte Rosello, palazzo Ducale, trg piazza D Italia... Slobodno vreme do polaska za Algero. Dolazak u Algero i smeštaj u hotel. Posle kraćeg predaha obilazak i upoznavanje grada sa vodičem. Neobičan spoj katalonske i Italijanske tradicije, sjajnog šarma i neobičnog ambijenta ovaj grad čine potpuno drugačijim. Sjajna arhitektura, a posebno neobičnih 7 kula koje su nekada služile za odbranu grada, mali trgovi i autentične uske ulice ostaviće na Vas poseban utisak. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan ALGERO - NEPTUNOVA PEĆINA - CASTELSARDO
(Sardinija Putovanje 2024 Italija) -  Doručak. Slobodno vreme u Algeru ili mogućnost fakultativnog obilaska Neptunove pećine gde možete uživati u jednoj od najzanimljivijih prirodnih atrakcija na Sardiniji. Naime, reč je o pećini koja se pruža uz samo more. Kopnenim putem dolazi se autobusom do vrha Capo Caccije, tj. rta koji se strmo nadvija nad zapadnim prilazom Algeru. Odatle se do same pećine spušta niz kozje staze, od čak 600 stepenika koji vode do Neptunove pećine. Nemojte se obeshrabriti jer je spuštanje prilično jednostavno i pruža se prelep pogled ka moru i okolnim pećinama. Posebnu draž sem pećinskog nakita (stalaktiti i stalagmiti), pećini daje i jezero koje je povezano morem. Pećina je dobila ime po neobičnim zvucima koji se čuju iz jezera, pa deluje kao da Neptun, Bog mora, besni. Pauza za fotografisanje i uživanje. Povratak u Algero. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog obilaska grada Castelsardo. Živopisni srednjovekovni grad koji se hrabro uzdiže na vrhu džinovskog rta, izranjajući iz mora, do samog neba. Grad poznat po domaćim proizvodima (ovčji sir, liker od mirte...) i prelepim peščanim plažama. Slobodno vreme do povratka u Algero. Noćenje.

4. dan KORZIKA
Doručak (lunch paket za izletnike). Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet na Korziku. Vožnja autobusom kroz Sardiniju do luke Santa Teresa Gallura, odakle se ukrcavamo na trajekt za Korziku. Vožnja i uživanje u pogledu na prelepe pejzaže. Dolazak na Korziku i iskrcavanje u luku Bonifacio. Bonifacio se sastoji od donjeg grada u kome je smeštena luka sa restoranima i prodavnicama i gornjeg grada koji se nalazi na samoj litici i prava je atrakcija za sve turiste koji posete ovaj prelep grad. U pratnji vodiča obilazimo : stepenice Aragonskog kralja koje se nalaze na samom vrhu grada i spuštaju se prema moru, Bonifacijska crkva (nalazi se nad velikim podzemnim rezervoarom), vojničko groblje... Slobodno vreme za uživanje u gradu a preporuka agencije je da probate kolačiće od kestena. U dogovoreno vreme ukrcavanje na trajekt. Povratak u Algero. Noćenje.

5. dan SMARAGDNA OBALA
Doručak. Pakovanje stvari u autobus i napuštanje hotela. Polazak ka čuvenoj Smaragdnoj obali (Costa Smeralda). Nalazi se na severoistočnoj strani ostrva. Poznata po roze nijansi granitnih stena, delovima borovih šuma, neobično plavo kristalnoj boji mora i lepoti divljih uvala. Nadaleko se zna da tamo letuje i svetski džet-set. Centar Smaragdne obale je grad Porto Cervo, koji važi za jednu od najprestižnijih turističkih destinacija na svetu. Raj za hedoniste i sve one koji su ljubitelji mediteranske prirode, belih peskovitih plaža i luksuza u svakom pogledu. Slobodno vreme. Nastavak puta prema gradu Porto Rotondo, koji je drugi po veličini grad na Smaragdnoj obali i poznat po noćnom životu. Slobodno vreme do polaska za Olbiu. U Olbii ćete uživati u tipičnim malim, bučnim italijanskim trgovima, urednim i živim fasadama sa cvetnim terasama. U dogovoreno vreme ukrcavanje na trajekt za Livorno. Noćenje u kabinama na trajektu.

6. dan LIVORNO - OUTLET CENTAR PALMANOVA
Dolazak u Livorno. Iskrcavanje sa trajekta i nastavak puta ka outlet centru Palmanova. U njemu Vas očekuje više od 90 poznatih svetskih brendova. Uživanje u šopingu ili kraći predah u nekom od mnogobrojnih restorana i kafića. Nastavak puta kroz Sloveniju i Hrvatsku ka Srbiji.

7. dan BEOGRAD
Dolazak u Srbiju u prepodnevnim časovima.

 

 

 

 

Sardinija putovanje 2024

Sardinija Italija aranžmani 2024 

 

OPISI I LOKACIJA HOTELA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.

Naziv i opis smeštaja:

Hotel Alghero Vacanze 4* algherovacanzehotel.com/ nalazi se na 5 minuta hoda od plaže San Đovani u Algeru. U ponudi su klimatizovane sobe sa besplatnim pristupom WiFi mreži. Sobe su uređene u tradicionalnom sardinijskom stilu i u svom sastavu imaju TV, mini-bar i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i toaletnim priborom. Pojedine sobe nude balkon.

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.
• Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije

 

 

 

VAŽNE NAPOMENE:
• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
• Cene su podložne promeni ukoliko dođe do promene mera prevoza usled Covid propisa
• Putnici su dužni da tokom putovanja obezbede maske i rukavice i poštuju zdravstvene propise u autobusu i na destinaciji.


Aranžman je radjen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.

 

UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
ETA TOURS OTP 119/21 kat A od 13.10.21.


ETA TOURS je osiguran polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 470000054047 od 01.10.23. do 01.10.24., osiguravača TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O Beograd. Visina depozita 2000€.

 

 

 
Zašto treba da posetite Đenovu? Luka Đenova je najprometnija morska luka u Italiji, pa je i sam grad...
Šta videti u Đenovi?
Zašto treba posetiti Milano? Milano je čaroban grad, koji je dom jedne od najvećih i...
Šta videti u Milanu?
Luka Italija: Stari grad-država   Luka Italija je grad o kojem se malo zna i nezasluženo se preskače...
Luka Italija: Stari grad-država
Zašto da posetite Livorno Sigurno ste čuli za luku Livorno u Italiji. Ali jeste li znali da su je...
Zašto da posetite Livorno
Cinque Terre putovanje Jedna od najpopularnijih destinacija u Italiji svakako je oblast poznata kao Cinque Terre....
Putovanje u Cinque Terre
Upoznajte banju Montekatini   Čuvena banja Montekatini u Italiji proglašena je delom svetske...
Upoznajte banju Montekatini
Bez obzira na to koliko se budete pripremali, čitali, gledali putopise o Siciliji, ona će vas, sa prvom posetom,...
Letovanje na Siciliji

 

 

Pozovite