Toskana Osmi Mart 2024

Putovanje Toskana Autobusom 2024

Toskana osmi mart 2024 - Sa fakultativnim obilaskom Firence - Pize - Luce - Siene - San Điminjana

6 dana / 3 noći Autobusom

 

 149€


Upoznajte banju Montekatini
(Osmi Mart Toskana 2024 Putovanje) - Čuvena banja Montekatini u Italiji proglašena je delom svetske kulturne baštine 2021. Unesco ju je uvrstio među „velike banjske gradove Evrope“ zbog poznatih mineralnih izvora i arhitekture, i jer je banja bila izuzetno popularna destinacija za evropsku elitu od 18. veka.
Montekatini Terme, kako joj je zvaničan naziv, uključili smo u neke od naših aranžmana vezanih za obilazak Toskane. Kako mnogi u ovu italijansku provinciju idu zbog poznatih gradova poput Firence, Livorna ili Pize, a za Montekatini nisu ni čuli, ovoga puta vam predstavljamo šarmantnu mondensku banju u kojoj i dalje postoji palata Medičijevih i koju su pohodile slavne ličnosti vekovima!


BANJA MONTEKATINI
Ovde se od davnina znalo da postoje izvori slane vode, koji su kako je vreme prolazilo, meštanima močvarnog područja donosili so, a kasnije je utvrđeno da voda ima i lekovita svojstva. Ukupno postoji 11 izvora, ali se njih šest aktivno koristi.
Zamak Montekatini koji se nalazi na brdu iznad banje a danas je poznat kao Montekatini Alto, pominje se još u srednjem veku. I tada je ovde postojala banja, a kasnije je voda prebacivana i u dolinu. I pre Medičijevih i 14. veka, postojali su pokušaji da se dolina isuši i da se tu napravi naselje. Ipak, Kozimo I je bio prvi čovek koji je podigao most iznad blatnjave vode, a onda je usledio ekonomski rast, uključujući i obnovu zdanja vezanih za termalna kupatila.
U 18. i 19. veku postaje popularno da se evropska elita odmara i oporavlja u banjama širom Starog kontinenta. Takva tradicija se nastavlja i tokom 20. veka, a i dan-danas možete da vidite otiske imena slavnih ličnosti koje su ovde boravile. Ovde ste nekada lako mogli da upoznate italijanske kompozitore Đuzepea Verdija i Đakoma Pučiinija, a kasnije holivudske glumce.


ATRAKCIJE MONTEKATINI TERMI
Dakle, obavezno treba da prošetate centralnom ulicom Montekatini Termi koja se zove Viale Verdi. Ovde se nalazi Palazzina Regia, zgrada koju je porodica Mediči koristila kao letnju palatu. Ono što je danas ulaz u pozorište „Verdi“ nekada su bili Paviljone soli (Padiglione dei Sali). To su u stvari bili kiosci u kojima se prodavala so u ranom 20. veku.
Sa druge strane ulice naći ćete Gradsku kuću u kojoj se danas nalazi i Muzej savremene umetnosti. Zgrada je građena od 1913. do 1919. godine na mestu gde su nekada bile štale velikog vojvode, a kako bi grad dobio reprezentativnu instituciju kakvu je banja već trebalo da ima s obzirom na svoju popularnost.
U ovoj ulici se nalazi i ovdašnja „aleja slavnih“ sa imenima poznatih posetilaca iz celog sveta.
Što se tiče samih kupatila, obavezno posetite neka od njih. Uzmite, na primer, Terme Tettuccio, kompleks gde se ide zbog lečenja povišenog holesterola, bolesnih bubrega i jetre, stomačnih tegoba, ali i sjajne arhitekture. Vodom se možete umiti, ali se ona i pije.
Posebna atrakcija jeste i Montekatini Alto, brdo na koje ćete se popeti lokalnom žičarom ili fonikularom. Pored srednjovekovnog zamka, videćete i tradicionalne kuće, uske ulice, sjajan pogled na dolinu, ali obavezno ostavite vremena i da probate, recimo, italijanske raviole na malom trgu u centru sela.

Znamenitosti Firence
Ovo je grad u koji obavezno treba da se ode bar jednom u životu, a znamenitosti Firence će vas odvesti vekovima u prošlost. Kad samo pomislite da su ovde još u osmom veku pre nove ere živeli Etrurci, da grad i danas nosi ime koje su mu dali stari Rimljani, a da su pojedinim centralnim ulicama kojima danas šetate, jednom prolazili Mikelanđelo i Da Vinči, biće vam jasno gde se nalazite.
Poznata kao grad bankara zbog Medičijevih koji su ovde stolovali vekovima, i danas ćete čuti priče o tome kako je u Firenci sticanje kapitala jedna od najvažnijih stvari u životu. Čak se i u fontanu ubacuju kovanice - ne za sreću ili da biste se u grad ponovo vratili, već da vidite da li ćete naredne godine dobro zaraditi.

Iz grada ne možete da odete bez fotografija Duoma, odnosno Katedrale Santa Maria del Fiore. Gradnja ovog prepoznatljivog zdanja počela je 1296. godine, a osam vekova kasnije jedno je od najposećenijih znamenitosti Firence. Unesko je na listu kulturne baštine stavio ne samo katedralu i poznati Đotov toranj, već i čitav trg na kome se nalaze, takozvani Piazza del Duomo.
U vreme kad je bila izgrađena, kupola katedrale je bila najveća na svetu. I danas je najveća, ali među kupolama napravljenim od cigle.
Obratite pažnju na fasadu i brojne ukrase i stubove od mermera. Materijal je iz istog kamenoloma odakle je i Mikelanđelo nabavljao mermer za svoje skulpture. Možete da se popnete i na vrh Đotove kule, odakle se pruža lep pogled ne samo na trg, već i na čitavu Firencu.
Isti arhitekta koji je projektovao Duomo, izradio je i dizajn za Crkvu Svetog Krsta i za Palaco Vekio.
Pomenuta crkva takođe treba da vam bude na listi znamenitosti Firence koje treba da vidite. Ne zato što ćete se diviti još jednoj mermernoj fasadi sličnog izgleda, već zato što su u ovoj crkvi sahranjene neke od najvećih ličnosti nauke i kulture a koje su u Firenci provele bar deo svog života, poput Nikola Makijavelija, Galilea Galileja, Dantea Aligijerija ili velikog Mikelanđela Buonarotija.


KULTURNO NASLEĐE
Šetajući ulicama Firence, čiji je centralni deo i dalje isti kao što je bio i kada su ovuda prolazili Galileo ili Dante, otići ćete i do poznate galerije Ufici. Ovo je jedan od najuglednijih i najstarijih muzeja na svetu. Galeriju godišnje poseti više od 1,5 miliona turista.
Ispred možete da vidite veliku fontanu gde je Kozimo I Mediči predstavljen kao Neptun, ali i repliku čuvene skulpture Davida. Unutra vas već čekaju Botičelijevo "Rođenje Venere" i Karavađova "Meduza".
Nedaleko odatle je kuća u kojoj je Dante rođen, ali i popularni Stari most (Ponte Vecchio), koji spaja obale reke Arno i nimalo ne deluje kao tipičan most. Karakteristične jarko žute fasade kuća, turisti sa svih strana sveta, juvelirske radnje na mostu, i miris đelata i paste koji će vas pratiti kroz čitavo putovanje kroz Italiju.
Kad obiđete osnovne znamenitosti Firence, samo opušteno prošetajte. Jer, atmosfera i arhitektura ovdašnjih ulica nisu nešto što možete da vidite bilo gde u svetu. Firenca je samo jedna!

Luka Italija: Stari grad-država
Luka Italija je grad o kojem se malo zna i nezasluženo se preskače kada se govori o istoriji ovog dela Evrope. Da li znate, na primer, da je centar bio iste strukture i u prvom veku naše ere ili da je vekovima bio nezavisna država koja je parirala Firenci i sarađivala sa Mlecima?
Bogato kulturno-istorijsko nasleđe ostalo je velikim delom sačuvano i danas, tako da posetioci mogu da osete atmosferu nekadašnjeg grada koji je takođe iznedrio i neke od najvećih italijanskih kompozitora.

TURISTIČKE ATRAKCIJE U LUKI
Luka je najpoznatija po zidinama iz 16. veka koje i danas opasavaju stari deo grada i smatraju se najbolje očuvanim u Evropi. Kako su izgubile inicijalnu svrhu vojne odbrane, pretvorene su u pešačku stazu.
Dok budete šetali starim utvrđenjem, obratite pažnju na toranj Đuiniđi. Izgradila ga je istoimena porodica tokom 14. veka, kada je posedovanje kule bio statusni simbol bogataša. Visok je 45 metara i odavde se pruža jedan od najlepših pogleda na grad, a do vrha će vas odvesti 233 stepenika. Poznat je i po crnikama koje rastu na vrhu kule. Kažu da je kuhinja bila sprat ispod a da je vrh tornja služio kao bašta kuvara.
Znate li da je ovde rođen i Đakomo Pučini, jedan od najpoznatijih kompozitora u svetu? Autoru „Toske“ i „Madam Baterflaj“ na malom trgu je podignut spomenik, a tik pored može da se uđe i u kuću u kojoj je živeo. Ona je vremenom pretvorena u muzej.

 SAJAMSKI POPUST 10% ZA UPLATE DO 01.03.2024.

Termin putovanja 

Cena aranžmana

SPECIJALNA PONUDA

06.03. - 11.03.2024.

189€

149€

- plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan plaćanja -

 

NAČIN PLAĆANJA:
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica NLB Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a

ARANŽMAN OBUHVATA:
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
- Smeštaj u hotelu 3* na bazi tri noćenja sa doručkom u Montecatiniju, u 1/2 i 1/3 sobama
- Usluge predstavnika agencije/vodiča
- Troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- Troškove međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja
-  turistička taksa ( plaća se na licu mesta na recepciji hotela u Montecatiniju, hotel 3* 1 eur / danu, hotel 4* 1.6eur / danu)
- individualne troškove putnika
- doplata za 1/1 sobu 50 eura (za sve 3 noći)
- fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Firenca 25e / deca do 12god. 10 eura (u cenu izleta uključen prevoz do Firence i usluga lokalnog vodiča)
- Sijena i San Djiminjano - 35 eura / deca do 12god 15 eura (u cenu izleta uključene usluge vodiča i prevoz)
- Luka i Piza - 30 eura / deca do 12god 15eura (u cenu izleta uključene usluge vodiča i prevoz)


 

 

1.DAN -BEOGRAD
Skup putnika u 17:30h na parking Sava centra (savska strana), polazak u 18:00h. Noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima (pauze,granične formalnosti…) Toskana Osmi Mart 2024

2.DAN. - MONTECATINI TERME
Planirani dolazak u Montecatini Terme, čuvenu banju koja je proglašena delom svetske kulturne baštine 2021.god. Nalazi se u najlepšem delu Toskane. Po dolasku smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. U poslepodnevnim časovima krećemo u obilazak Montecatini Termi sa vodičem kako bi se upoznali sa sadržajem radi lakšeg snalaženja za vreme boravka . Šetnju počinjemo glavnom ulicom Corso Mateotti u kojoj se nalaze prodavnice, picerije, barovi i restorani. Naravno naša preporuka gde da popijete odličan makijato i probate italijanske paste. Noćenje.

3.DAN. –MONTECATINI TERME – SIENA – SAN ĐIMINJANO
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet ka srcu Toskane. Uživaćete u zanimljivoj priči našeg vodiča u toku vožnje do Siene, o toskanskim predelima I oblastima Kjanti poznatoj po proizvodnji vrhunskih vina. Po dolasku u Sijenu razgledanje grada sa lokalnim vodičem: Duomo – jedna od najlepših katedrala Italije znameniti trg “Il Campo“ na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti („Palio“), kontrade puža, pantere, akvile... Slobodno vreme do nastavka izleta za San Điminjano. Poseta srednjevekovnom gradiću San Điminjano koji je očuvao svoj srednjevekovni duh. Grad je poznat po tornjevima I zato nosi nadimak “Grad tornjeva”. Nakon razgledanja slobodno vreme. Povratak u Montekatini u predvečernjim časovima. Noćenje.

4.DAN. - MONTECATINI TERME – PISA-LUCCA
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Pizu i Luku. Prvo ćemo posetiti Pizu. Po dolasku obilazak znamenitosti na čuvenom “Polju čuda”: Katedrala koja je podignuta u sjajnom fiorentinskom stilu i krivi toranj, jedan od najvoljenijih simbola Italije, zatim krstionica koja je i najveća u Italiji, I četvrti simbol Camposanto. Slobodno vreme. Nakon toga odlazak u jedan od najlepših gradova Toskane - Luku. Po dolasku pešačko razgledanje grada. Obilazak Trga Napoleone, Amfiteatro i San Mikele, gradske katedrale Svetog Martina, rodne kuće Đakoma Pučinija koja je danas muzej. Slobodno vreme do povratka u Montecatini Terme. Povratak u predvečernjim časovima. Noćenje.

5.DAN. - MONTECATINI TERME - FIRENCA
Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Pakovanje prtljaga u autobus. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak grada renesanse, prestonice Toskane, Firence. To je jedan od najposećenijih gradova sveta, i njeno zlatno doba je bio period vladavine čuvene bankarske porodice Mediči. To je I razlog što Firenca danas uz Rim čuva najveće umetničko blago sveta. Po dolasku u Firencu razgledanje grada sa stručnim lokalnim vodičem. Obilazak: Piazza Santa Maria Novela, Piazza della Signoria, katedrala Santa Maria del Fiore, krstionik i Djotov zvonik, Danteova rodna kuća, Ponte Vechio, Palazzo Uffici. Na kraju razgledanja zamišljamo želju kod “porčelina”. Slobodno vreme. U predvečernjim časovima povratak u Montekatini Terme i nastavak puta za Srbiju.

6. DAN. - BEOGRAD Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

 

 

 

Toskana Osmi Mart 2024 Putovanje Cena

Toskana Putovanje 2024

Toskana Putovanje  2024

 

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etatus.rs

Hotel Piccadilly 3* - piccadillyhotel.com
Hotel se nalazi u centralnom delu Montekatinija. Hotel ima restoran, recepciju.
Svaka soba ima tus/WC, TV. Doručak kontinentalni.

Hotel Savona 3* bertinihotelgroup.it/savona_it.html
Nalazi se u srcu Montekatnija. Sobe su 1/2 i 1/3 sa kupatilom, tv-om, telefonom. Hotel poseduje, snack bar, restoran. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Albergo Paradiso 3* albergoparadiso.info
smešten je u banjskom gradu Montekatini Terme. Nudi 1/2 i 1/3 sobe opremljene TV-om i imaju sopstveno kupatilo sa tušem. Doručak je kontinentalni i služi se na bazi švedskog stola.

Hotel Miramonti 3* habianihotels.com
Hotel Miramonti se nalazi na samo 400 metara od Železničke stanice Montekatini Terme i nudi besplatan parking. Svaka soba je klimatizovana i obuhvata sopstveni balkon. Sobe su svetle i moderne i imaju bele popločane podove i drveni nameštaj. Uključuju TV sa internacionalnim satelitskim kanalima i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Maestoso 3* hotelmaestoso.it
Hotel se nalazi nedaleko od centra Montekatinija, u mirnom delu grada. Hotel ima restoran, bar, bazen. Svaka soba ima tus/WC, fen za kosu, TV.

Hotel Giglio 3* hotelgiglio.info/
je smešten u zoni sa ograničenim saobraćajem, na 5 minuta hoda od termalnih kupatila i Železničke stanice u Montekatiniju. U ponudi ima besplatan parking i klimatizovane sobe sa LCD TV-om.Sve sobe imaju klasično uređen enterijer sa parketom i sopstveno kupatilo. Besplatan bežični internet i besplatni internet terminali na raspolaganju su u lobiju hotela.Doručak na bazi švedskog stola.

 

 

 

 

VAŽNE NAPOMENE:

NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina + širina + visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino - partnera, organizator izleta tj. Ino - partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate, te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

 

Aranžman je rađen na bazi minimum 65 prijavljenih putnika.
UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
ETA TOURS OTP 119/21 kat A od 13.10.21.

ETA TOURS je osiguran polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 470000057639 od 01.10.23. do 01.10.24., osiguravača TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O Beograd. Visina depozita 2000€.

Cenovnik br. 1 od 25.11.2023
EG – 75/23

 

 

 

 

Pozovite