Umbrija Peruđa Toskana Prvi Maj 2020


SA OBILASCIMA
PERUGIA - ASSISI - MONTEPULCIANO - CORTONA

  

 

Umbrija Peruđa Toskana Prvi Maj 2020


UMBRIJA - Jedna od 20 regija Italije.Poznata   kao ,zeleno srce Italije’’, zahvaljujući svojim veličanstvenim šumama i bogatoj prirodi. Planine, polja, jezera i reke se mešaju sa zanimljivim gradićima, koje ćemo i mi obići na našem putovanju. Glavni grad Umbrije je Peruđa, ostali poznati gradovi su Citta di Castelo, Gubbio, Asizi, Todi, Orvieto…


TOSKANA - Regija Italije u kojoj su uključena sva čula.Brežuljkasti predeli,aleje čempresa,neprocenjivo blago samo su neki od razloga zbog kojih preporučujemp posetu Toskane.


PERUĐA - Prestonica Umbrije, poznata je po čuvenom italijanskom slatkišu ,,Baci Perudini’’ (poljupci iz Peruđe).


ASIZI -  Impozantna struktura malog mesta na padini brda Monte Subasija gotovo da se uopšte nije promenila od vremena kada je živeo sv.Franja Asiški.


KORTONA -Ubraja se među najstarije gradove Italije. Iz etrurskoga su doba sačuvane velike zidine, nekoliko manjih građevina u gradu i mnogobrojne grobnice izvan grada. Iz rimskoga su doba mozaici, sarkofazi i mnogobrojne palate.


MONTEPULCIANO -Srednjovjekovni i renesansni gradić na brdu Montepulcianu.Karakteristika grada su uske uličice I prelepa arhitektura,a njegov pečat je svakako vinoMontepilciano d'Abruzzo.


ARECO -Grad čiji izgled karakterišu palate bogatih trgovaca.Rodni grad Frančeska Petrarke.