Barselona Aranžman Španija


Barselona Aranžman Španija Autobusom

Barselona Aranžman Spain

Kada se pomene Barselona, za njeno ime se vezuju za impozantnu arhitekturu ali i mediteransko plavetnilo koje svojom energijom pleni na svakom koraku. Zbog svog geografskog položaja, Barselona je često, u prošlosti bila na meti brojnih osvajača, a danas, predstavlja destinaciju koja krije brojne lepote u kojima se može uživati kako danju, tako i noću. Preporučujemo da upoznavanje ovog grada započnete šetnjom najprometnijom ulicom Barselone – Ulicom La Rambla, koja je duga čak 1,2km. Ova ulica predstavlja spoj Trga Katalonije, koji predstavlja posebno mesto okupljanja mladih, i spomenika Krostoferu Kolumbu koji je upravo iz Barselone krenuo u svoje otkriće američkog kontinenta.


Ljubitelji dobrog ukusa, posetite pijacu Bukerija


Pijaca Bukerija, smeštena neposredno duž ulice La Rambla, pruža uvid u duh i tradiciju Barselone. Jer gde ćete bolje upoznati kulturu, probati najbolje domaće proizvode, ako ne na pijaci. Na ovoj pijaci se mogu naći sveže meso, riba, pecivo, voće i povrće, a dodatno  prisustvo kafića i restorana povećava dilemu oko toga gde i šta probati. Kada ste u Barseloni, uživajte u paelji, tapasima i sangriji.
    
Zanimljivost: Barselona je grad u kome je pušenje kanabisa legalno, ali se može konzumirati samo u kanabis klubovima. Ipak, savetujemo da se dobro upoznate sa zakonom kako biste na legalan način kupili, nosili i konzumirali kanabis.


Gaudijeva najlepša građevina - Sagrada familia

Jedna od najimpozantnjih građevina Barselone, arhitektonsko čudo Antonija Gaudija se gradi više od jednog veka (tačnije 140 godina) a očekuje se da će završetak njene izgradnje biti 2026. godine. Posebno je interesantno da u trenutku završetka njene izgradnje bazilika će biti građena duže od egipatskih piramida, a pola veka kraće od vremena koje je bilo neophodno za izgradnju Kineskog zida. Po završetku, ova bazilika posedovaće 18 kula, pri čemu će 12 kula predstavljati apostole, 4 kule će predstavljati jevanđeliste, jedna kula predstavlja Devicu Mariju, a najviša, kula locirana u centralnom delu, predstavljaće Isusa Hrista.  


Od 1984. godine Sagrada Familia je pod Unesco-vom baštinom upravo zbog inovativnog stvaralačkog pristupa ovoj građevini kojoj je Gaudi posvetio veći deo svog života, a tu je i sahranjen. Sagrada Familia je samo jedna od sedam Gaudijevih građevina koja se nalazi pod zaštitom Unesco-a.


Park Guelj – još jedno Gaudijevo remek delo


Park Guelj predstavlja jedinstveni spoj prirode i arhitekture kojoj je Gaudi posvetio posebnu pažnju. Velika terasa na kojoj je smešten centralni deo parka pruža uživanje u panoramskom pogledu na Barselonu, a klupice kojom je okruena čitava terasa omogućava da se odmorite u bilo kom trenutku Vaše posete ovoj svetskoj baštini Unesco-a.


Četvrt Gothic – idealno za ljubitelje hipsterskih barova i gotske arhitekture

Gotska četvrt (Barrio Gotico) predstavlja jednu od glavnih atrakcija za sve turiste, a posebno onih koji su ljubitelji misterije, hipsterskih barova i gotske arhitekture. Krijući tajne i istovremeno odajući atmosferu srednjeg veka, brojni spomenici kulture iz različitih perioda kao i isprepletane ulice vodiće vas iz jednog dela u drugi i naterati da se pripremite na stalna iznenađenja koja zrače čudnom energijom.

https://www.etaturs.rs/barselona-prvi-maj.html

https://www.etaturs.rs/letovanje-spanija-ljoret-de-mar-autobusom.html

https://www.etaturs.rs/letovanje-spanija-ljoret-de-mar.html

Blog Letovanje Leto Putovanje

Aktuelni turistički aranžmani First i Last minute ponude

Povoljno jeftino autobusom
Blog Putovanje Letovanje Leto

Aktuelni Turistički Aranžmani Putovanje Letovanje Last Minute First Minute Leto Popusti Ponuda Povoljno Autobusom Akcija Aranžmani Jeftino Odmor Cene Vikend Metropole Evropski Gradovi Obilasci Fakultativni Izleti Najbolje Mesto Najlepše Najpovoljnije Najjeftinije Destinacije
Pozovite