Putovanje Barselona 2024 Aranžman

 

Putovanje Barselona 2024 - Sa svojim nezaboravnim šarmom, arhitekturom koja oduzima dah, bogatom istorijom, toplim mediteranskim morem i živopisnim pejzažima, Barselona je izvanredna destinacija za obilazak. Grad je pun turističkih atrakcija, muzeja, kultnih znamenitosti, parkova i drugih atrakcija. Može se reći da ima mnogo toga da se uradi i vidi. Bilo da provodite dane istražujući Sagradu Familiju, svetu katedralu koju je dizajnirao Antoni Gaudi i Barseloninu atrakciju broj jedan, posetite legendarni stadion FC Barselona Kamp Nou, upijate užurbane ulice Las Ramblasa ili želite da uživate u  svojim omiljenim tapasima na  terasi okupanoj suncem sigurno ćete otići sa lepim uspomenama...

Barselona Prvi Maj 2024 Autobusom

429€

Barselona Prvi Maj 2024
sa obilascima Nica, Figueras i Rim
25.04.2024-03.05.2024.
Kalendar 9 dana / 4 noćenja + 1 noćenje na brodu
Bus Autobusom
Barselona Dan Zaljubljenih 2024 Autobusom

/€

Barselona Dan Zaljubljenih 2024
Barselona Dan Zaljubljenih 2024
Bus Autobusom
Barselona Uskrs 2024 Autobusom

/€

Barselona Uskrs 2024
Barselona Uskrs 2024
Bus Autobusom

Sa arhitekturom koja decenijama oduševljava posetioce, medieranskim načinom života, izvanrednom klimom i obiljem turističkih atrakcija, glavni grad Katalonije je jedno od najposećenijih turističkih mesta u Evropi. A kad na sve to dodamo privredni, univerzitetski i kulturni život – dobijemo mesto koje rado posećujemo i u kome bismo lako mogli da zamislimo da živimo.


Šta sve videti u Barseloni?

Ako ste rešili da posetite ovu mediteransku luku i mesto sa koga se Kolumbo otisnuo da otkrije Ameriku, evo koje atrakcije su proslavile Barselonu i koje ne treba da propustite.


La Sagrada Familia – bazilika je jedan od simbola Barselone. Dizajnirao ju je Antoni Gaudi koji je zaslužan za još nekoliko značajnih atrakcija u gradu. Nalazi se u parku Ešample i može se obići i iznutra.


Park Guelj – nalazi se na brdu Larmel. Građen je od 1900. do 1914. godine, a zvanično je otvoren 1926. godine. Nalazi se na UNESCO-voj listi svetske baštine. Gradio ga je Antonio Gaudi.


Casa Mila – Još jedno Gaudijevo delo koje je poznato pod nazivom kameleon. Zgrada je nastala sa idejom da nema oštre ivice ni spolja ni iznutra i inspirisana je prirodom.


Casa Batlio – dokaz da je Barselona Gaudijev grad je i ovo remek-delo. Naziva se još i „kuća od kostiju“ jer ima skeletni organski kvalitet. Pod zaštitom je UNESCO-a.


Las Ramblas – Pariz ima Jelisejska polja, Beograd Knez Mihailovu, a Barselona ovu šetačku zonu koja se proteže 1.2 km. Završava se na Piaca de Catalunia gde se nelazi spomenik Kristoforu Kolumbu. Kafići, hoteli, čuvena pijaca, ulični zabavljač – ono su što će obeležiti vašu šetnju.


Pikasov muzek čuva 4251 delo poznatog slikara. Ovde možete videti slikarsku evoluciju njegovog stvaralaštva od početaka do zrelih dana.


Katedrala Barselone je gotska kategrala i tu se nalazi sedište nadbiskupa Barselone.


Kamp Nou – najveći fudbalski stadion je otvoren 1957. godine i od tada je domaćin FK Barselone. Stadion nudi razne ture koje obuhvataju obilazak stadiona i posetu muzeju. Mesto u kome su igrali neki od najpoznatijih fudbalera na svetu daje omaž nekadašnjim i sadašnjim posetiocima.


Monžuik – brdo iznad Barselone koje gleda na luku. Njegovo ime znači „jevrejska planina“, a tu se nalaze mnogobrojne turističkje atrakcije: palau Nacional, gde se nalazi Nacionalni muzej Katalonije, Magična fontana, Olimpijski stadion. Do Monžuika se može stići i gondolom koja pruža spektakularan pogled na grad.


Akvarijum – u luku se nalazi jedan od najvećih evropskih akvarijuma gde možete da se družite i upoznate sa moćnim okeanskim životom iz različitih krajeva sveta. Tunel sa ajkulama i pingvini su posebna aktrakcija.


Zbog svega ovoga, Barselona je grad koju poseti na desetine miliona godišnje. Barselona je grad umetnosti, kulture, muzike, boema, slikara, gotskih i romanskih katedrala. Uživaćete u šetnji i jedinstvenom duhu, a takođe, Barselona je poznata po noćnom provodu.


Jedino se čuvajte džeparoša, jer ne biste bili prvi koji su ostali bez svojih novčanika!

 
Zašto treba posetiti Barselonu? Šetanje ulicama Barselone otkriva šarenilo boja, živahnost...
Šta videti u Barseloni?
Kada se pomene Barselona, za njeno ime se vezuju za impozantnu arhitekturu ali i mediteransko plavetnilo koje svojom...
Barselona Aranžman Španija

 

 

 

Pozovite