Putovanje Amsterdam 2024 

Putovanje Amsterdam Proleće 2024 

Putovanje Amsterdam Autobusom  2024  9 dana / 4 noći Autobusom

Sa fakultativnim obilascima

 

/€

 

Putovanje Amsterdam 2024

AMSTERDAM PUTOVANJE
Zašto Amsterdam putovanje? Pa, zato što je ovo grad sa istorijom dužom od 800 godina, ukrašen čuvenim kanalima i kaldrmisanim ulicama. Bez obzira na to da li ćete se odlučiti da krenete na krstarenje jednim od 165 rečnih kanala ili da se bliže upoznate sa lokalnom arhitekturom (tako što ćete, na primer, posetiti impresivnu zgradu Glavne železničke stanice iz 19. veka), obilaženje ovog grada je zaista jedinstveno iskustvo.
Tome dodajte i mesta koja će ljubitelji umetnosti i istorije obožavati, jer biće u prilici da vide neke od najpopularnijih muzeja u svetu, poput onog posvećenog Vinsentu Van Gogu ili Kuće Ane Frank.AMSTERDAM ATRAKCIJE
Mreža kanala potiče iz 17. veka i stavljena je na listu svetske baštine Uneska 2010. godine. Zbog nje je ova evropska metropola poznata i kao „Venecija severa“.
Znate li da je grad osnovan kada je pravljena brana na reci Amstel da bi se ona lakše kontrolisala? Otuda potiče i ime. Iako je prvobitno naselje formirano kao ribarsko selo krajem 12. veka, Amsterdam je postao jedna od najznačajnijih luka sveta tokom holandskog Zlatnog doba u 17. veku. Ovo je bio vodeći finansijski i trgovinski centar. Deo grada koji je udaljen šest kilometara od centralnog gradskog jezgra, a koji se zove Sloten, najstariji je kraj i potiče iz devetog veka. Amsterdam putovanje ne bi bilo isto bez svesti o njegovom bogatom nasleđu.
Svako naše Amsterdam putovanje uključuje obilaženje nekih od najvažnijih turističkih atrakcija, koje će vam dočarati kako se u ovom gradu nekada živelo i kako je kroz vekove postajao sve razvijeniji i bogatiji. Ovde ćete se provozati biciklom, što je omiljeno prevozno sredstvo meštana, probaćete domaće pivo i zaviriti u Ulicu Crvenih fenjera, koja naročito oživljava noću. Mnogo je simpatičnih mesta gde ćete popiti kafu ili zasladiti ovo naše Amsterdam putovanje domaćim palačinkama.
Najstarija zgrada u Amsterdamu je takozvana Stara crkva, podignuta 1306. godine. Ovde je, međutim, i dalje očuvana i najstarija drvena građevina iz 1425, i jedna je od dve koje danas postoje u gradu, dajući izuzetan primer gotske arhitekture. Ako više volite barok, onda se treba uputiti u Kraljevsku palatu ili na Trg brane.
Da li ste znali da u Amsterdamu možete da odete i u poznatu fabriku dijamanata Gasan? Imaćete priliku da naučite zanimljive stvari o ovom dragom kamenu, a možda i da nešto pazarite. U neposrednoj blizini se nalazi i Rembrantova kuća, gde može da se otkrije malo više detalja o životu ovog velikog umetnika.PUTOVANJE U AMSTERDAM
Treba pomenuti da je amsterdamska luka jedna od četiri najveće u Evropi i druga po veličini u Holandiji. Ovo je istovremeno i najveća luka za kruzere u zemlji, gde svake godine pristaje više od 150 brodova.
Koliko je putovanje u Amsterdam specifično, govori i podatak da je on jedan od najpopularnijih turističkih destinacija u Evropi. Ovde godišnje dolazi gotovo šest miliona stranih turista, ne uključujući više od 16 miliona ljudi koji svrate samo na jednodnevni izlet.
I svi vole da prokrstare lokalnim kanalima, fotografišu uske šarene kuće na keju, ili uživaju u pogledu sa šarmantnih kamenih mostova.

 


1. dan: Beograd 
Sastanak grupe na Sava centru ( savska strana) u 18:30h. Polazak u 19:00h. Nastavak putovanja i noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije, Austrije i Nemačke, sa usputnim pauzama.

2. dan: Minhen 
Dolazak u Minhen u prepodnevnim satima. Sledi panoramsko i pešačko razgledanje grada koji je vekovima bio prestonica bavarskih kraljeva: Siegestor – Trijumfalna kapija, Hofgarten, Trg Odeon, Karlov trg, Bogorodičina crkva, glavni gradski trg, Marienplac, stara i nova gradska većnica, gradski zvonik i čuveni sat Glokenšpil, pijaca Viktualienmarkt... Slobodno vreme do polaska za Amsterdam, 9h (tehnička pauza). Preporučujemo vam da probate čuveni bavarski specijalitet - kobasice i pivo i posetite poznatu pivnicu HB. U večernjim satima polazak za Amsterdam. Noćna vožnja do Holandije sa usputnim pauzama.

3. dan: Amsterdam 
Dolazak u Amsterdam u prepodnevnim satima. Pešačko razgledanje grada u pratnji vodiča, gde ćete uz zanimljive priče, obići najznačajnije gradske lokacije: Rijks muzej, Leidsplein trg, pijacu cveća Bloemenmarkt, Mun toranj, Rembrantov trg, Dam trg, Kraljevsku palata, Staru crkva, crkvu Svetog Nikole, Red Light Districkt. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel u popodnevnim satima. Noćenje.

4. dan: Amsterdam  MALA HOLANDSKA TURA (FAKULTATIVNO)
Doručak. Nakon doručka mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet Mala holandska tura, koji obuhvata obilazak vetrenjača, radionicu klompi, muzej sireva. Odlazak autobusom do Zaanse Schanse – tradicionalnog sela i muzeja na otvorenom. Ovde možete videte najlepše primerke vetrenjača u Holandiji, manufakturnu radionicu klompi – koje su tradicionalni holandski proizvod kao i tradicionalnu holandsku fabriku sireva, gde ćemo degustirati najrazličitije ukuse ovog proizvoda. Mogućnost kupovine sireva. Sledi vožnja do ribarskog sela Volendam. Ovo živopisno mesto poznato je po brojnim radionicama klompi, morskim specijalitetima, ukusnoj haringi i prelepoj promenadi. Slobodno vreme za uživanje u kafićima ili malim restoranima uz more i kupovinu suvenira. Povratak u Amsterdam. Noćenje.


5. dan: Amsterdam  VELIKA HOLANDSKA TURA (FAKULTATIVNO)
Doručak. Slobodan dan u Amsterdamu ili odlazak na fakultativni izlet Velika holandska tura, koji obuhvata Hag, Ševeningen, Roterdam. Prvo ćemo obići Ševeningen – najpoznatije kupalište na Severnom moru. Slobodno vreme za šetnju dugačkom peščanom plažom. Nastavak vožnje do Haga, grada koji je sedište kraljevske porodice, treći grad po veličini u Holandiji. Šetnja do zgrade holandskog parlamenta i gradskog središta. Slobodno vreme za obilazak i šoping. Zatim obilazimo Roterdam sa svojom modernom arhitekturom. Roterdam, “grad feniks”, centar je moći i jedna od najvećih luka na svetu. Obilazak grada: luka, Svetski trgovinski centar, Euromast toranj, Kijkskubus. Sledi slobodno vreme. U popodnevnim časovima povratak u Amsterdam. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan: Amsterdam  Amsterdam
Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje kofera u autobus. Slobodno vreme do polaska za Prag. Mogućnost odlaska do poznate fabrike dijamanata Coster Diamonds, uz mogućnost kupovine nakita po fabričkim cenama. Za ljubitelje krstarenja, moguća je i fakultativna vožnja amsterdamskim kanalima gde ćete upoznati Amsterdam iz sasvim drugog ugla. Preporučujemo da posetite jedan od najpoznatijih svetskih muzeja Van Gogh, Rijks muzej ili muzej Ane Frank. U večernjim časovima nasatavak putovanja ka Pragu. Noćna vožnja.

7. dan: Prag 
Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada. Nakon toga kraća šetnja sa vodičem: Vaclavski Trg, stari trg sa astronomskim satom Orloj, Karlov most...Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Smeštaj u hotel. Noćenje.

8. dan: Prag- Beograd 
Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme do polaska za Beograd. Mogućnost fakultativnog krstarenja rekom Vltavom, uživanje u zvucima Smetanine „Vltave” i razgledanje mističnog Praga iz ovog ugla. Polazak za Srbiju u poslepodnevnim časovima.

9.dan: Beograd  Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

amsterdam autobusom

 

Putovanje Amsterdam 2024

amsterdam grupa obilazak
 
Amsterdam povoljno
 

U PRIPREMI... 

Termin putovanja Hotel Cena aranžmana Promo cena
/ /€ /€

- plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate - 

 

 

NAČIN PLAĆANJA:
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a,
Za korisnike kreditnih kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na šest rata bez kamate.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Prevoz autobusom turističke klase (tv, audio i video oprema, klima)
- 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama u Amsterdamu, 1 noćenje sa doručkom u Pragu u hotelu 3*, u 1/2 i 1/3 sobama
- Razgledanja prema programu ( Minhen, Amsterdam i Prag)
- Troškove organizacije putovanja
- Stručno vođstvo puta / licencirani vodič tokom celog putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Boravišnu taksu u Pragu 2 eur, u Amsterdamu 2,65eur u 1/2 sobi, 2,10 eur u 1/3 sobi i 4,75 eur u 1/1 sobi po osobi po noćenju
- Individualne troškove
- Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje – nije obavezno, ali se preporučuje zbog sve češćih kontrola na teritoriji EU.
- Doplata za 1/1-145 eura

FAKULTATIVNE IZLETE:
- Krstarenje Amstelom – 20€
- Velika holandska tura ( Hag + Roterdam + Ševeningen ) – 40€
- Mala holandska tura (Zaanse Schansi Volendam) – 35€
- Krstarenje Vltavom - 15€ 

 

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.

IBIS SCHIPHOL AMSTERDAM AIRPORT 3* ibisschipholamsterdamairport.com  Hotel se nalazi na dvadeset minuta od centra Amsterdama.  Sadrži 1/2 i 1/3 sobe sa sopstvenim kupatilom, TV-om.  Doručak je na bazi švedskog stola.

Hotel Olympik Tristar 3* olimpik.cz smešten svega 3,7 km od centra, nalazi u rezidencijalnoj četvrti Praga. Doručak na bazi švedskog stola. Sve sobe u hotelu Olympik Tristar imaju mini-bar, satelitsku televiziju, sef i kupatilo.
 

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. 

• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. 

• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj. 

• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta. 

• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.

• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu,  putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

 

VAŽNE NAPOMENE: 

NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir  starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.

Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina + širina + visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.

Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino - partnera, organizator izleta tj. Ino - partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate, te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.  

Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.

Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)  

Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.

Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.

Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….

Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos  štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.

Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija travel zadržava  pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.

Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike  u ceni.

Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.

Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja  programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.

Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.

Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.

U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme  potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.

Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.

Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

 

Aranžman je rađen na bazi minimum 65 prijavljenih putnika.

UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE

ETA TOURS OTP 119/2021 kat A od 13.10.2021.

ETA TOURS je osiguran polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 470000054047 od 01.10.2022. do 01.10.2023., osiguravača TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O Beograd. Visina depozita 2000€.

 
Zašto treba da posetite Amsterdam? Amsterdam kombinuje istorijski šarm sa modernim vibracijama i...
Šta videti u Amterdamu?
Zahvaljujući brojnim kulturnim, umetničkim i istorijskim znamenitostima, jedinstvenoj mreži kanala, kao i...
Amsterdam – čudesni grad muzeja, kanala i bicikala

 

Pozovite