Putovanje Albanija Drač Jesen 2021

DRAČ - VALONA

UZ MOGUĆNOST FAKULTATIVNOG OBILASKA KRUJE, BERATA I TIRANE

6 dana / 3 noćenja autobusom

 

99 €

 

Albanija Putovanje Jesen 2021 je sve popularnija destinacija, kako za naše tako i ta turiste iz cele Evrope. U organizaciji naše agencije Eta turs možete krenuti u avanturu i sa nama upoznati ovu zemlju kontrasta, prelepe prirode i ljubaznih ljudi. Upoznajte Drač, Kruju, Tiranu i Valonu.

Upoznajte sa nama ove divne gradove, osunčajte se na Jadranskom i Jonskom moru, upoznajte istorijske znamenitosti ove neobične zemlje jer Albanija pruža mnogo toga. Krenite sa nama na ovo putovanje u Albaniju, razbijte predrasude i dozvolite se uveriti u bezbednost i ljubaznost meštana.

Prepoznatljiv je po svom  istorijskom nasleđu, rimskom anfiteatru iz 2. veka, vizantijskom kulom, muzejima a posebno divnom promenadom tj. šetalištem uz more sa brojnim restoranima i kafićima u kojima možete probati neke od lokalnih ribljih specijaliteta, uz čuveni Skenderbeg konjak ili neko od odličnih vina kao na primer vino Duka. Jednostavno uživajte u čarima Jadranskom mora.

Grad je smešten izmeđa ušća reka Ishem i Erzen u jugoistočnom delu Jadranskog mora. Ovo je ujedno i najstariji grad u Albaniji. Ovaj izuzetno zanimljiv grad poseduje bogatu istoriju staru skoro 3000 godina.

 

 

 

 Termin putovanja

Cena aranžmana

SPECIJALNA PONUDA
29.09. - 04.10.2021

149€

99€
20.10. - 25.10.2021

149€

99€
10.11. - 15.11.2021

149€

99€

 

- plaćanje po srednjem kursu NBS na dan uplate -

 

Način plaćanja:
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana;
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a
- Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina;

Aranžman obuhvata:
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
- Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu Leonardo 4* (Golem)
- Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja
- Troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa uključenim pokrićem za Covid 19
- Boravišnu taksu 1 euro po osobi po noćenju (plaćanje na recepciji hotela)
- Individualne troškove putnika

Fakultativne izlete:
- BERAT - 25 eura
- KRUJA I TIRANA - 25 eura

CENA PAKETA IZLETA: 45 eura

 

Kruja je gradić nekih 35 km udaljen od Drača. U  Kroji je rođen nacionalni junak Skenderbeg, koji se borio protiv turaka. Takođe imaćete priliku i da se upoznate sa njegovim životom i izvojanim bitkama, ukoliko posetite muzej Skenderbeg. Šarmanti bazar Vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim, jer sadrži puno malih prodavnica sa  tradicionalnim rukotvorinama, suvenirima i raznim đakonijama. U Tirani pored svih značajnih znamenitosti koje ćemo obići, naš predlog je da popijete kafu u jednom od bunkera Enver Hodže. Bunkeri su u doba komunizma sluzili kao skloništa u slučaju napada neprijatelja, a danas su pretvoreni u turističke atrakcije, kafiće, muzeje...  Jesen je idealna za upoznavanje ovih gradova, a tim Eta toursa Vas očekuje.

Albanija je država u južnoistočnoj Evropi. Glavni grad Albanije je Tirana, a u državi živi oko 2,8 miliona ljudi i imaju jedan od najnižih nataliteta u svetu. Ova država će Vas pre svega iznenaditi izuzetno ljubaznim i gostoljubivim ljudima, zanimljivim i atraktivnim planinama, brojnim pomalo mističnim tvrđavama i starom arhitekturom koja je odraz kulturnog i istorijskog nasleđa ove zemlje. Poznato je da su mnogi istorijski objekti u Albaniji pod zaštitom UNSECO-a.

 

Albanija Jesen 2021

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD - DRAČ - Sastanak putnika u 20:30 h na parkingu Sava centra. Polazak za Drač u 21:00 h. Noćna vožnja kroz Srbiju, Kosovo i Albaniju uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.
2. dan DRAČ - Dolazak u Drač u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada sa vodičem. Obilazak Venecijanske kule, starih gradskih zidina, džamije, amfiteatra, katedrala Sv. Pavla, gradskih trgova. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan DRAČ - BERAT - DRAČ - Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Berat. Berat je grad koji je zbog svoje jedinstvene lepote svrstan na listu Svetske kulturne baštine 2008. godine. Nakon dolaska, sledi panoramsko upoznavanje sa ovim srednjovekovnim biserom karakteristične starobalkanske arhitekture u pratnji vodiča: razgledanje starog gradskog jezgra, zgrade Univerziteta, Sultanove džamije, crkve Sv. Mihajla, obilazak tvrdjave u Beratu koja je locirana na uzvišenju iznad grada. Unutar zidana se nalazi nekoliko crkava koje je oslikao čuveni albanski ikonopisac i slikar Onufri. Slobodno vreme. Povratak u Drač. Noćenje.

4. dan DRAČ - KRUJA - TIRANA - DRAČ - Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet Kruja (glavni kulturni centar Albanije) . Panoramsko razgledanje znamenitosti Kroje , Skenderbegov muzej, stari bazar u centru Kroje, do koga vode kaldrmisane ulice, koji ima veliki broj zanatskih radnji u kojima možete trgovati umetninama i rukotvorinama kao i da uživate u nacionalnoj kuhinji u tavernama i restoranima. Slobodno vreme do polaska za Tiranu. Po dolasku u Tiranu razgledanje gradskih znamenitosti: Skenderbegov trg sa spomenikom najpoznatijem albanskom junaku Skenderbegu , Zgrada Opere , Zgrada nacionalne banke Albanije , Katedrala Ngjallja e Krishtit, Nacionalni istorijski muzej , Palata Kulture , Džamija Ethem Beya , Spomenik prijateljstvu Albanije i Kuvajta ,Tiranski toranj sa satom , Tiranska tvrđava , Glavno gradsko šetalište: ulica Murat Toptani , Reja, skulptura oblaka dizajnirana od strane japanskog arhitekte, jedno od modernih čuda Tirane , Park Rinia , Tiranska Piramida koju je podigao Enver Hoxha , Ish Villa, bivša rezidencija Envera Hoxhe , Bunker Postbllok , Tiranski univerzitet , Trg majke Tereze. Nakon razglednja slobodno vreme za shoping i uživanje. Povratak u Drač. Noćenje.

5. dan DRAČ - VALONA - BEOGRAD - Doručak. Pakovanje stvari u autobus i napuštanje hotela. Polazak za Valonu. Slobodno vreme u ovom prelepom primorskom gradu. Polazak za Beograd u popodnevnim časovima. Vožnja kroz Albaniju i Kosovo uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

6.dan. BEOGRAD - Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

 

Albanija putovanje Jesen

Albanija Putovanje Jesen 2021

Albanija Putovanje

 

 

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.

Hotel LEONARDO 4*  se nalazi pored sopstvene plaže, na kojoj gosti mogu besplatno koristiti ležaljke i suncobrane. Objekat je udaljen 9 km od centra Drača. U ponudi su besplatan bežični internet i besplatan parking. Hotel raspolaže restoranom, fitnes centrom i klimatizovanim smeštajnim jedinicama. Svaka smeštajna jedinica takođe uključuje sopstveno kupatilo sa tušem ili kadom.

 

 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

 

VAŽNE NAPOMENE:
• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Felix travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.


Aranžman je radjen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.

UZ OVAJ PROGRAM VAZE OPSTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA AGENCIJE
BUSSINES TRAVEL & SERVICES - KOMPAS LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 11/2020 kat A25 od 27.01.2020.
BUSSINES TRAVEL & SERVICES - KOMPAS je osiguran polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 470000045562 od 01.10.2020. do 01.10.2021., osiguravača TRIGLAV OSIGURANJE A.D.O Beograd. Visina depozita 5000€.

Cenovnik br. 1 od 26.08.2021.
EG-16/2021