Putovanje Bolonja 2020

 FERRARA - BOLONJA – RIMINI - SAN MARINO - RAVENA

 

PROGRAM U PRIPREMI...

 

Autobusom 5 dana/ 2 noćenja


 

Putovanje Bolonja 2019

 

FERRARA – grad najlepših palata. To je grad bajkovite lepote i velikog broja znamenitosti, a najveći broj znamenitosti Ferrare datira iz 14. i 15. veka. Zaštitni znak ovog grada je bickl koji dominira kao prevozno sredstvo. 

BOLONJA - Zivahna univerzitetska Bolonja je velicanstveni srednjevekovni grad sa renesansnim palatama.Centar grada cine dva identicna trga, Madjore i Netuno. To je elegantni javni prostor koji je sa svih strana okruzen srednjevekovnim palatama. Crvenkastosmedje gradjevine i levicarska reputacija su Bolonji doneli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena), dok je zbog naklonosti prema kulturnoj i obrazovnoj sferi nazvana ’’La Dotta’’ (Ucena).

RAVENA – Sarmantan grad koga zovu Evropska prestonica mozaika!upravo u ovom gradu je poslednje godine zivota proveo Dante Aligijeri,gde je i sahranjen.

SAN MARINO - Republika San Marino je jedna od najmanjih drzava u Evropi. Urbano srediste grada San Marino stite tri tornja na vrhovima Monte Titano..Proverite sa Eta Toursom zasto je Djuzepe Garibaldi bas u San Marinu našao svoje utociste...