Letovanje Albanija Vlora / Valona 2022
Kružna Tura

sa fakultativnom posetom Kroje, Tirane, Berata i krstarenje do ostrva Sazan 10 dana / 7 noćenja autobusom

U PRIPREMI..

 Letovanje Albanija Vlora Valona 2022 Kružna Tura

 

 

Leto Valona / Vlora 2022 Autobusom

 

Hotel Monte Carlo 3* smešten je na samo nekoliko minuta hoda od plaže. Sve sobe su opremljene dnevnim boravkom, sopstvenim kupatilom, fenom za kosu... Bar restoran “Piceri Piera 6” udaljen je 5 minuta hoda od objekta. Hotel takođe poseduje lift, parking mesta i restoran. Doručak je kontinentalni - na bazi švedskog stola.

AUTOBUSKI PREVOZ
HOTEL MONTE CARLO 3*

AUTOBUSKI PREVOZ
HOTEL MONTE CARLO 3*

09.07.

18.07.

23.07.

01.08.

13.08.

22.08.

03.09.

12.09.

Usluga

Br. noći 7 7 7 7

ND

Odrasla osoba

       

3. odrasla osoba

       

1 dete od 0 - 5.99 god

       

1 dete od 6 - 11.99

       Hotel Monte Carlo Lungomare 3* smešten je na 100m od plaže u Valona 2021. Nudi smeštaj sa barom ,privatnim parkingom, baštom i terasom. Sobe sadrže Wifi, dnevni boravak, Tv, sopstveno kupatilo, fen za kosu... Doručak je kontinentalni - na bazi švedskog stola.


 

AUTOBUSKI PREVOZ
HOTEL MONTECARLO
LUNGOMARE 3*

09.07.

18.07.

23.07.

01.08.

13.08.

22.08.

03.09.

12.09.

Usluga

Br. noći 7 7 7 7

ND

Odrasla osoba

       

3. odrasla osoba

       

1 dete od 0 - 3.99 god

       

1. dete od 4 - 11.99

       

Legenda: ND – noćenje sa doručkom

- Cene su izražene po osobi u eurima za odabrani hotel i uslugu sa uključenim autobuskim prevozom.
- Plaćanje po srednjem kursu NBS na dan uplate.
- Deca od 0-4.99 koriste zajednički ležaj  I imaju sopstveno sedište.
- Deca ostvaruju popust na dve punoplatežne osobe

 

Aranžman obuhvata:
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
- Smeštaj na bazi 7 noćenja sa doručkom u odabranom hotelu
- Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja;
- Troškove organizacije putovanja.

Aranžman ne obuhvata:
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa uključenim pokrićem za Covid
- Boravišnu taksu 1 euro po osobi po noćenju (plaćanje na recepciji hotela)
- Individualne troškove putnika.

Fakultativne izlete:
- KRUJA I TIRANA 25 eura ( ulazak na tvrđavu se doplaćuje 1 eur na licu mesta)
- BERAT 20 eura
- KRSTARENJE BRODOM DO OSTRVA SAZAN - 20€

Način plaćanja:
REZERVACIJE BEZ RIZIKA za vreme trajanja ograničenja putovanja zbog pandemije Kovida-19
U slučaju otkaza aranžmana od strane organizatora (usled zatvaranja granica Srbije, zemlje destinacije i svih tranzitnih zemalja...) sva novouplaćena sredstva posle 01.01.2021. vraćaju se u celosti.

- Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka
aranžmana;
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a;
- Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina;
- Čekovima: 40% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama, rate dospevaju 15-og u mesecu, dospeće poslednje rate 

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs. 


1.dan BEOGRAD – Sastanak putnika u 19:30 h na parkingu Sava centra. Polazak za Valonu u 20:00h. Noćna vožnja kroz Srbiju, Kosovo i Albaniju uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2.dan VALONA – Dolazak u Valonu u jutarnjim časovima. Upoznavanje Valone. Smeštaj u hotel (oko 14h) Slobodno vreme za individualne aktivnosti, sunčanje i kupanje. Noćenje.

3.dan VALONA  – Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, sunčanje i kupanje . Noćenje.

4.dan VALONA – KRUJA - TIRANA – Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet Kruja-Tirana. Razgledanje znamenitosti Kruje. Skenderbegov muzej, stari bazar  do koga vode kaldrmisane ulice, koji ima veliki broj zanatskih radnji u kojima možete trgovati umetninama i rukotvorinama kao i da uživate u nacionalnoj kuhinji u tavernama i restoranima.  Slobodno vreme do polaska za Tiranu. Po dolasku u Tiranu razgledanje gradskih znamenitosti: Skenderbergov trg sa spomenikom najpoznatijem albanskom junaku Skenderbegu – Zgrada Opere – Zgrada nacionalne banke Albanije – Nacionalni istorijski muzej – Palata Kulture – Džamija Ethem Beya – Tiranski toranj sa satom – Tiranska tvrđava – Glavno gradsko šetalište: ulica Murat Toptani  – Park Rinia – Tiranska Piramida koju je podigao Enver Hoxha – Ish Villa, bivša rezidencija Envera Hoxhe – Bunker Postbllok  – Tiranski univerzitet – Trg majke Tereze. Nakon razglednja slobodno vreme do povratka u Valonu. Noćenje.

5.dan - VALONA  – Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, sunčanje i kupanje . Noćenje.
 
6.dan- VALONA -BERAT Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, kupanje i sunčanje, poslepodnevni  fakultativni izlet u Berat-grad koji je zbog svoje jedinstvene lepote svrstan na listu Svetske kulturne baštine 2008. godine. Nakon dolaska, sledi panoramsko upoznavanje sa ovim srednjovekovnim biserom karakteristične starobalkanske arhitekture u pratnji vodiča: razgledanje starog gradskog jezgra, zgrade Univerziteta, Sultanove džamije, crkve Sv. Mihajla, obilazak tvrdjave u Beratu koja je locirana na uzvišenju iznad grada. Unutar zidana se nalazi nekoliko crkava koje je oslikao čuveni albanski ikonopisac i slikar Onufri. Slobodno vreme. Povratak u Valonu. Noćenje.

7.dan VALONA - Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, sunčanje i kupanje. Mogućnost fakultativnog krstarenja do ostrva Sazan koje ima netaknutu obalu .Noćenje.

8.dan VALONA - Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, sunčanje i kupanje. Noćenje.

9.dan VALONA - Doručak.  Odlaganje stvari u luggage room. Slobodno vreme za sunčanje I kupanje. Polazak za Beograd . Noćna vožnja kroz Albaniju i Kosovo uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

10.dan BEOGRAD Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

 NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu,  putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

VAŽNE NAPOMENE:
NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir  starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)  
Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos  štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija zadržava  pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike  u ceni.
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja  programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme  potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
Aranžman je radjen na bazi minimum 60 prijavljenih putnika.

 
Na dvadesetak kilometara od Tirane, nalazi se Kruja, zamak koji odiše značajnom istorijom dugom skoro deset...
Kruja Skenderbeg Zanimljivosti
Poslednjih godina, Albanija doživljava pravi turistički procvat. Zbog svoje specifičnosti, Albanija se smatra...
Tirana Albanija Zanimljivosti
Albanija nije jedna od uobičajenih turističkih destinacija. Ipak, prelepe albanske plaže zaista mogu ...
Drač - letovalište u Albaniji

 

 

Pozovite