Putovanje Atina 2024 Aranžmani

Atina Putovanje 2024 povoljno

Atina Grčka putovanje

 

Atina putovanje 2024  - Moderna Atina je veliki i kosmopolitski grad dok je starogrčka Atina bila moćni grad - država i poznati obrazovni i filozofski centar. Grad je dobio ime po boginji zaštitnici Atini... U Atini se nalazi izuzetno veliki broj znamenitosti koje ne treba mimoići, među kojima su.: najveće i najlepše svetilište stare Atine, posvećeno boginji Atini, poznatije kao Akropolj sa svim svojim hramovima posvećenim različitim bogovima i antičkim likovima, koji dominira centrom grada sa stenovitog uzvišenja, zatim stari deo grada Plaka.  Olimpijski stadion izgrađen 1896. za Prve savremene Olimpijske igre,  trgovi Sintagma i Omonija, mnogobrojne crkve i hramovi od kojhi neki datiraju još iz antičke Grčke,  razni parkovi u kojima se oseća opuštenost, gostoljubivost i vedrina grčkog naroda... Grad koji mnogo toga ima da pokaže i iz kog se niko ne vraća ne obogaćen velikim znanjem iz istorije ne samo Grčke nego i svoje zemlje i svog naroda.

 


Atina Nova Godina 2024 Autobusom

159€

Atina Nova Godina 2024
Sa fakultativnom posetom peloponezu - epidaurus - mikena - nafplio - glifadi I sunionu
29.12.2023-03.01.2024
Kalendar 6 dana / 3 noći
Bus Autobusom
Atina Dan Zaljubljenih 2024 Autobusom

od 149€

Atina Dan Zaljubljenih 2024
Koracima stare civilizacije uz zvukove buzukija i sirtakija.
14.02.2024 - 19.02.2024
Kalendar 6 dana / 3 noći
Bus Autobusom
Atina Osmi mart 2024

od 149€

Atina Osmi mart 2024 putovanje
Sa fakultativnom posetom Peloponezu - Epidaurus - Nafplio - Sunion
06.03.2024-09.03.2024
Kalendar 6 dana / 3 noći
Bus Autobusom
Dan Primirja Atina 2024 Autobusom

/€

Atina Dan Primirja 2024
Program u pripremi...
Kalendar 6 dana / 3 noći
Bus Autobusom
Atina Lutraki Putovanje 2024 Autobusom

/€

Atina Lutraki Putovanje 2024
Program u pripremi...
Kalendar 6 dana / 3 noći
Bus Autobusom

 

 

Atina putovanje 2024 Akropolj

Atina putovanje 2024 autobusom

Atina putovanje 2024 povoljno

Atina – kolevka evropske civilizacije

Ne morate da budete Šurda da biste pomislili da niste za rad, već za Grčku. Postoji toliko stvari zbog kojih smo opčinjeni našim pravoslavnim prijateljima. Pre svega, tu je bogata istorija koja seže hiljadama godina unazad i koja je ostavila značajna uticaj na formiranje evropske kulture. Zatim su ti najlepše plaže u Evropi, bilo one na ostrvima ili onih na Peloponezu, sa peskovitim plažama i kristalno čistoj vodi. I na kraju najlepša mediteranska kuhinja poznata po girosu, musaki, suvlakiju uz lokalne masline, sirove i vina. Uz sve ovo, Grčka ima prelepe nacionalne parkove sa bogatom prirodom i gostoprimstvo kakvo nećemo sresti nigde drugde. Od svih gradova, Atina i Solun stoje kao svetionici koji baštine kulturu i istoriju ove zemlje.


Ako ste željni sunca, čak i usred zime – Atina je prava destinacija za vas.


Atina – simbol demokratije

Atina je jedan od najstarijih gradova na svetu i predstavlja sam početak evropske civilizacije i demokratije. Smeštena je u centralnom delu Grčke na obali Egejskog mora i sa oko 4 miliona stanovnika predstavlja pravi industrijski, privredni i kulturni centar Grčke.


Njena bogata istorija seže hiljadama godina unazad. Grad je osnovan oko 5. veka pre nove ere i bio je mesto gde su živeli i stvarali neki od najvećih umova u istoriji čovečanstva, kao što su Sokrat, Platon i Aristotel. Dovoljno je da samo posetite Akropolj, pa da vam se celokupni život starih Grka prikaže u punoj veličini. Pozorište, agora, politički život, umetnost – koreni su evropskih nauka.


Šta posetiti u Atini?

Grčka prestonica nudi mnogo toga svojim posetiocima, tako da je gotovo nemoguće sve obići na jednom putu. Evo samo nekih zamenitosti.


1. Akropolj -  ovaj najveći spomenik na otvorenom predstavlja ceo park u kome se nalazi stari grad sa hramovima Partenonom i Erehtejonom (sa svojim čuvenim karijatidama). Partenon je posvećen boginji Atini koja je bila zaštitnica grada.


2. Akropoljski muzej – muzej čuva eksponate iz najstarijih perioda grčke civilizacije, sve do doba helenizma. Otvoren je na novom mestu 2009. godine i predstavlja mesto od nacionalnog i svetskog značaja.


3. Nacionalni arheološki muzej – baštini eksponate iz cele Grčke od praistorije do kasne antike. Ima 11000 eksponata.


4. Trg Sintagma i Parlament – ovo je glavni gradski trg gde se nalazi Parlament. Turisti posećuju ovo mesto i zbog čuvene tradicionalne smene straže svakog punog sata ispred spomenika Neznanom junaku.


5. Plaka – stari deo grada sa restoranima, muzejima i suvenirima.


6. Monastiraki – ovaj trg nalazi se u jezgru grada i okružen je antikvarnicama, restoranima i suvenirnicama. Ako želite da osetite duh grada, ovo je pravo mesto za to.


7. Stadion Panatanaiko – na ovom stadionu obnovljene su Olimpijske igre 1896. godine. Napravljen je 566. godine p.n.e., obnovljen 140. godine i prima 50.000 gledalaca!


8. Pirej -  sada je sastavni deo Atine i luka Pirej koja izlazi na Egejsko more.Pored simpatičnog šetališta, ovo je mesto gde možete napraviti posetu fudbalskom klubu Olimpijakosu. Stadion fudbalskog kluba i Dvorana mira i prijateljstva (za košarku), poprište je velikih sportskih borbi, od kojih su najznačajnije one sa gradskim rivalom Panatanaikosom.

 
Atina je grad sa raznovrsnom i bogatom ponudom hrane i noćnih izlazaka Atina je grad sa bogatim istorijskim...
Atina - hrana i izlasci
Zašto treba da posetite Atinu? Atina se smatra kolevkom naše civilizacije. Ovo je bilo plodno tle...
Šta videti u Atini?
  Atina Istorijski grad modernog duha Poznata po neverovatno dugoj, bogatoj istoriji,...
Atina putovanje odmor

 

 

Pozovite