Putovanje Milano 2024 Autobusom

Milano 5 dana / 2 noćenja

Putovanje Milano Autobusom

 

Putovanje Milano 2024 modna prestonica sveta, pored nezaobilaznog šopinga u ovom gradu nemojte propustiti da obiđete gotičku katedralu, operu "la Scala", zamak "Sforca"  iz XIV veka koji se nalazi u srcu grada, parkove, probate  čuvenu pancerotu ili uživate aperitivu. Obiđite Milano 2024 sa našom agencijom. (Putovanje Milano)

Putovanje Milano je privredni i modni centar Italije. Čuvena gotska katedrala D´Uomo di Milano i svetski poznato izdanje opere Milanska skala, samo su deo izuzetno bogatog kulturnog i arhitektonskog nasleđa grada. Osim mode, Milano nudi i druge zanimljivosti i aktivnosti kao što je dobra zabava, raznovrsna arhitektura i odlična hrana. Jeste li znali da iz Milana potiče popularni božićni kolač Panettone kao i popularno jelo u talijana Risotto alla Milanese. Malo je poznato, ali Milano je veoma poznat po muzici, posebno operskoj tradiciji. Upravo su u Milanu živeli i radili značajni kompozitori od kojih je daleko najpopularniji Giuseppe Verdi.

Milano - prestonici mode, fudbala - Milanu. U srcu Milana naći ćete Duomo katedralu, mnoštvo prodavnica, restorana, kafića, muzeja. Ovaj grad takođe ima i bogatu i značajnu istoriju o čemu svedoče brojne znamenitosti: počevši od Gotske Katedrale Duomo koja je jedna od najvećih u svetu, crkva Santa Maria della Grazie u kojoj se nalazi Da Vinčijeva freska Tajna večera; srednjevekovni zamak Sforca, galerija Vittorio Emanuele II... Predah napravite uz čuveni Rissoto alla Milanese.


Milano Nova Godina 2024 - 3 noći Autobusom

199€

Milano Nova Godina 2024 - 3 noći
Sa fakultativnim obilaskom Đenove, jezera Komo i Mađore
29.12.2023-03.01.2024
Kalendar 6 dana / 3 noći
Bus Autobusom
Milano Nova Godina 2024 Autobusom

/€

Milano Nova Godina 2024
u pripremi...
/
Kalendar 5 dana / 2 noći
Bus Autobusom
Milano Dan Zaljubljenih 2024 Autobusom

/€

Milano Dan Zaljubljenih 2024
Program u pripremi...
Bus Autobusom
Milano Osmi Mart 2024 Autobusom

/€

Milano Osmi Mart 2024
Program u pripremi...
Bus Autobusom
Milano Leto Putovanje 2024 Autobusom

/€

Milano Leto 2024
u pripremi...
Kalendar 6 dana / 3 noći
Bus Autobusom
Milano Prvi Maj 2024 Autobusom

/€

Milano Prvi Maj 2024
sa fakultativnim obilaskom Đenove, jezera Komo i Mađore
/
Kalendar 5 dana / 2 noći
Bus Autobusom
Milano Prvi Maj 2024 - 3 noći Autobusom

/€

Milano Prvi Maj 2024 - 3 noći
sa fakultativnim obilaskom Đenove, jezera Komo i Mađore
Kalendar 6 dana / 3 noći
Bus Autobusom
Milano Dan Primirja 2024 Autobusom

/€

Milano Dan Primirja 2024
Program u pripremi...
Bus Autobusom

Milan – svetski centar mode!

Milano, drugi po veličini grad u Italiji, metropola je poznata po svetskoj modi, dizajnu i kulturi. Smešten u regionu Lombardija u severnoj Italiji, Milano je mesto gde se nalaze sedišta nekih od najpoznatijih svetskih modnih kuća, kao što su Prada, Guči i Versaće. Ali da ovo nije samo mesto modnih kuća i ekskluzivnih prodavnica, uverićete se ukoliko se rešite da posetite ovaj industrijski, univerzitetski i kulturni centar.


Šta videti u Milanu?

1. Jedna od glavnih atrakcija u Milanu je Milanska katedrala, poznata i kao Duomo. Ova zadivljujuća gotska katedrala, za koju je bilo potrebno skoro šest vekova da se izgradi (1389-1965), najveća je crkva u Italiji i treća po veličini na svetu. Posetioci mogu da se popnu liftom ili da se popnu stepenicama na terasu za panoramski pogled na grad.


2. A kada ste tu u centru, imate još jednu atrakciju koja se mora videti u Milanu. Odmah pored Duoma je Galleria Vittorio Emanuele II. Ova istorijska trgovačka arkada, izgrađena 1877. godine, jedan je od najstarijih tržnih centara na svetu i mesto gde ćete naći neke od najluksuznijih brendova na svetu. Posetioci se mogu prepustiti nekoj vrhunskoj kupovini ili svratiti na kafu u jedan od istorijskih kafića u ovom prolazu. Ne propustite bika na pločicama u centru galerije. Legenda kaže da ako zamislite želju i 3 puta se okrenete, želja će vam se ostvariti.
3. Grad je takođe dom čuvene opere La Skala i svetski poznate umetničke galerije Pinakoteka di Brera.


Za ljubitelje umetnosti, Pinacoteca di Brera je obavezna destinacija. Ova umetnička galerija, koja se nalazi u okrugu Brera, sadrži impresivnu kolekciju italijanske renesansne umetnosti, uključujući dela Rafaela, Tintoreta i Karavađa. U galeriji se nalazi i prelepa botanička bašta, koja je odlično mesto za piknik ili opuštajuću šetnju.


4. Leonardo da Vinči je jedan značajan deo života proveo u Milanu. Ovde je naslikao i jednu od svojih najčuvenijih dela – Tajnu večeru. Za one koji ne znaju, Tajna večera je zapravo freska koja se nalazi u manastiru Santa Marija de la Gracije. Ulaz se plaća i najbolje ga je unapred rezervisati.


5. Ljubitelji fudbala ne bi trebalo da propuste posetu stadionu San Siru (ili Đuzepe Meaca). Domaćini ovog drugog po veličini stadiona u Evropi su Milan i Inter (najveći stadion je Barselonin Nou kamp) i bićete impresionirani veličinom i srhitekturom stadiona sa čuvenim spiralnim stepenicama.


Ko će najviše uživati u Milanu?

Za one koji su zainteresovani za modu, Milano je pravo mesto. Grad je dom mnogih poznatih modnih kuća i dizajnerskih butika, uključujući Pradu, Gucci i Versace. Posetioci mogu da se prošetaju poznatom ulicom Via Montenapoleone, takođe poznatom kao „Zlatni kvad“, da vide najnovije kolekcije i izloge nekih od najekskluzivnijih svetskih brendova.


Milano je takođe poznat po hrani i vinu. Grad je dom nekih od najboljih restorana u Italiji, koji služe razna tradicionalna lombardijska jela. Posetioci mogu da uživaju u tanjiru rižota alla Milanese, ili da probaju neka od lokalnih vina iz regije Lombardija.


Kada je u pitanju noćni život, Milano je dom nekih od najboljih klubova i barova u Italiji. Okrug Navigli, poznat po svojim živopisnim kanalima koje je projektovao Leonardo da Vinči, popularno je mesto za noćni izlazak sa raznim barovima i klubovima. Posetioci takođe mogu da vide nastup u čuvenoj operi La Skala ili da vide muzičku emisiju uživo na jednom od mnogih muzičkih mesta u gradu.

Na kraju,  Milano je uzbudljiv grad koji nudi ponešto za svakoga. Od mode i umetnosti svetske klase do ukusne hrane i vina, Milano je grad koji ne treba propustiti. Izleti na jezera Komo i Lugano su idealni iz Milana jer se nalaze na oko 45 minuta vožnje. Bilo da ste zainteresovani za kulturu, modu, hranu ili noćni život, Milano ima sve i sigurno će ostaviti trajan utisak.

Putovanje Milano 2024

Zašto treba posetiti Milano? Milano je čaroban grad, koji je dom jedne od najvećih i...
Šta videti u Milanu?
Milano je drugi najnaseljeniji grad u Italiji i glavni grad Lombardije. Procenjuje se da Milano ima...
Milano je drugi najnaseljeniji grad u Italiji i glavni grad Lombardije
Milano je drugi najnaseljeniji grad u Italiji i glavni grad Lombardije. Procenjuje se da Milano ima oko 1,3 miliona...
Milano je drugi najnaseljeniji grad u Italiji i glavni grad Lombardije
TIRAMISU Panetone, Panna cotta, Krostata,Bacci di Perugia sve su to poznate italijanske poslastice, medjutim ni...
Italija Putovanje Zanimljivosti

 

Pozovite