Putovanje Pariz 2021

sa obilaskom Ženeve i Strazbura

 

8 Dana / 6 noći Autobusom

/ €

PARIZ – “GRAD malo koji grad upleten u događaje koji su menjali istoriju čovečanstva i istoriju kulture,vekovni centar moći, inspiracija i muza, pleni savršenom sintezom svoje arhitekture, neprocenjivim muzejskim zbirkama, gastronomijom i najboljim vinima, elegantnim prodavnicama, svojim lepršavim duhom i bogatim noćnim životom tokom čitave godine.
Ženeva – u francuskom kantonu Švajcarske federcije, na obali najvećeg evropskog alpskog jezera (Ženevsko ili Lemansko), na mestu na kome iz njega otiče Rona, sa pogledom na najviši vrh Evrope (Mon Blan-4810m) nalazi se grad jedinstvene istorije, otmenih prodavnica i odličnih restorana.... Jedno od sedišta OUN, mesto nastanka i sedište Crvenog krsta, svetske zdravstvene organizacije, i brojnih dugih međunarodnih organizacija.
Strazbur - grad prebogate i često tragične istorije, u istočnoj Francuskoj, centar je Bastijsko-rajnske oblasti. Reč Strazbur je nemačkog porekla i znači "grad na raskršću". Podjednako francuski i nemački, ispunjen raznolikošću stilova, autentičnog mentaliteta, danas je Strazbur simbol pomirenja dve velike nacije i centar Evropskog parlamenta. Uvršten u listu svetske kulturne baštine,UNESCO-a od 1988.

CENA U PRIPREMI...

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
- prevoz na navedenim relacijama visokopodnim turističkim autobusima sa klima uređajem, video uređjajem
- 6 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama: 1 okolina Strazbura/Kehl, 4 u Parizu, 1 u okolini Ženeve/Francuska strana - Annemasse
- Razgledanje Ženeve, Strazbura i Pariza, sa vodičem
- Usluge licenciranog vodiča/pratioca tokom celog puta
- troškovi organizacije putovanja i platnog prometa

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO
- fakultativni program
- boravišna taksa za lica starija od 18 godina - 9 €
- obavezno medjunarodno zdravstveno osiguranje
- fakultativni program
- Diznilend (ulaznica sa prevozom) uz raniju uplatu : 75 € odrasli, 65€ deca od 3-18 godina, deca do 3 godine starosti besplatno (obavezan dokumet na uvid). Ulaznice se naručuju najkasnije 14 dana pre polaska, preko Organizatora i mogu se otkazati najkasnije 3 dana do naznačenog datuma za koji važe. ULAZNICE KOJE SE KUPUJU NA LICU MESTA SU OSETNO SKUPLJE:
- Vožnja Senom: 15 €, deca do 12 godina 8 €
- Ulaznica za Versaj (prevoz, kraljevski apartmani vodič/audioguide – 30€ . Deca do navršene 18godine, kao i studenti uz index ili studentsku katicu besplatno. Versajski vrtovi, u dane kada rade muzičke fontane, doplaćuju se 10€.
- Luvr 25€. Deca do navršene 18godine, kao i studenti uz index ili studentsku katicu besplatno.
- Dom Invalida /Vojni muzej sa Napoleonovim grobom/ - 14 € odrasli, deca do 18 godina besplatno


 

1. dan: BEOGRAD-STRAZBUR
Sastanak učesnika putovanja u 00.00h, polazak autobusa u 00.30h.Vožnja preko Madjarske, Austrije sa usputnim pauzama. U kasnim popodnevnim satima doalazak na nemačko-francusku granicu. Gradovi Kehl u Nemačkoj i Strazbur u Francuskoj su spojeni i deli ih samo Rajna. Smestaj u hotel. Odlazak lokalnim prevozom izavisno od raspoloživog vremena obilazak istorijskog centra grada: Vobanova brana, četvrt Mala Francuska, romanička protestantska katedrala Sv. Tome, Spomenik Gutenbergu, Katedrala Notr Dam, Rohanska palata, Trg Kleber , Trg Republike sa Rajnskom palatom... Noćenje.

2. dan: GARDA - STRAZBUR - PARIZ
Doručak. Nastavak razgledanja Strazbura.Mogućnost jednočasovne vožnje brodom po kanalima reke Il kroz živopisne gradske četvrti do sedišta medjunarodnih organizacija (Evropski parlament, Sud za ljudska prava, Savet Evrope) Nastavak puta ka Parizu. Dolazak u Pariz u kasnim večernjim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan: PARIZ /Luvr/
Doručak.Polazak na celodnevno razgledanje grada, autobusom i pešice: Opera, Konkord, Jelisejska Polja,Trijumfalna kapija, Palata Šajo, Ajfelova kula, Marsovo polje, Dom invalida saNapoleonovim grobom....Il de la Cite sa crkvom Notr Dam...U popodnevnim satima, odlazak u najposećeniji muzej na svetu, nekadašnju kraljevsku palatu, muzej Luvr. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: PARIZ / DIZNILEND
Doručak.Slobodan dan za individualna razgledanja ili celodnevni boravak u svetu fantazije I bajki –pariskom Diznilendu. Povratak u Pariz u kasnim večernjim satima.Noćenje.

5. dan: PARIS STORY
Nakon doručka fakultativan odlazak na 50-to minutnu projekciju filma Paris Story. . Gledaoci imaju priliku da prate razvoj Pariza od galskih vremena do današnjeg sjajnog grada koji svi volimo, na platnu od 12m2 uz naraciju Žana Renoa uz najsavremeniju audiotehniku. Sledi odlazak na boemski Montmartr koji sa crkvom Sakr Ker dominira gradom. Kasnije, šetnja latinskim kvartom - Luksemburški park sa Kipom slobode, bulevar Sen Žermen sa čuvenim kafeima, Sorbona. Mogućnot obilaska muzrja Orsey ili šetnja do kvata Bobur i centra Ž.Pompidu. Uveče, fakultativna vožnja brodom, najlepšom pariskom avenijom, rekom Senom. Noćenje.

6. dan: PARIZ - VERSAJ - STRAZBUR
Doručak. Napuštanje hotela i odlazak do 25 km udaljenog Versaja, raskošnog dvorca kralja Sunce – Luja XIV koji je, svojim bogatstvom, a posebno vrtovima, izazivao zavist drughih krunisanih glava i služio kao uzor u izgradnji mnogih kraljevskih rezdencija u Evropi. Polazak za Ženevu. Smeštaj u hotel sa francuske strane u predgradju Ženeve u kasnim večernjim satma. Noćenje.

7. dan: ŽENEVA....
Doručak. Prepodnevni obilazak grada kombinovano (autobusom, lokalnim prevozom i pešice): sedište međunarodnih organizacija pri UN i Crvenog krsta , Engleski park, veliki vodoskok- Jet, cvetni sat, gradska većnica, katedrala Sv. Petra, spomenik vođama reformacije, Žan Žak Rusou. Polazak ya Beograd u popodnevnim satima. Putovanje kroz Francusku, glavnim putnim pravcem kroz Alpe i kroz 11.7 km dug tunel ispod Mon Blana, u Italiju pored Milana, Navare, živopisnom dolinom Aoste, pored Navare i Milana, preko Slovenije i Hrvatske...

8. dan - BEOGRAD
.... Dolazak u Beograd u ranim podnevnim satima.

 

Putovanje Pariz 2021

Diznilend 2021

Pariz 2021

Opis hotela:
Hoteli 2/3* iz unificiranih lanca tipa IBIS Budget/Campanile/Kyriad u širem regionu grada u blizini metro stanice i sa dobrom komunikacijom sa gradom. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, opremljene TWC, TV.  Doručak je po principu samousluživanja (slatko-slani bife) uz napomenu da Francuzi ne pridaju veći značaj doručku te je po izboru skromniji . U sastavu ovog tipa hotela se nalazi recepcija, sala za doručak, WI-FI u recepcijskom prostoru. U vecini hotela WIFI je ogranicen li se posebno doplaćuje,
Tačan naziv hotela biće poznat 10 dana pred put.

VAŽNE NAPOMENE:
1. Cena je iskazana u Eurima, uplate u dinarima, obračun po srednjem kursu za Euro kod NBS na dan uplate. Plaćanje: 30% prilikom prijave, ostatak na min. 10 dana pre polaska. Mogućnost plaćanja 2 rate po 10% deponovanim čekovima građana na 30 i 60 dana od datuma polaskaU slucaju odloženog plaćanja čekovi se deponuju pre polaska. Ukoliko putnik ne reguliše plaćanje u ugovorenom roku, smatraće se da je odustao od putovanja u skladu sa Opštim uslovima putovanja
2. U slučaju eventuale promene režima ulaska u pojedine zemje, uslovljene nepovoljnim epidemiološkim merama koje bi mogle dovesti do otkaza putovanja od strane Organizatora celokupan iznosuplaćenih sredstava biće vraćen najkasnije 7 dana po otkazu. U slučaju otkaza od strane putnika primenjuju se odredbe Opštih uslova putovanja po YUTA standardima.
3. Oraganizator zadržava pravo izmene redosleda izvodjenja sadržaja programa usled nepredvidjeih okolnosti kao i u zavisnosti od mogućnosti rezervacija ulaznica za predvidjene lokalitete, vodeći računa da svi u programu navedeni sadržaji budu izvedeni.

Sastavni deo ovog programa čine OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA BTS – KOMPAS d.o.o.
Uplatom akontacije/1.rate putnik je prihvatio program putovanja I Opšte uslove.
Polisa za osiguranje i potraživanje od Organizatora putovanja u slučaju insolventnosti i za slučaj naknade štete: TRIGLAV OSIGURANJE AD, Beograd br.470000045562/01-10-2020.
Program br. 4-08.07.2021.
EG-13/2021

COVID 19 – USLOVI ULASKA FRANCUSKU (na dan 28.06.2021.) - COVID-19: dernières informations et FAQ - La France en Serbie (ambafrance.org)Na teritoriju Republike Francuske mogu ući osobe vakcinisane bilo kojom od 4 vakcine odobrene u EU (Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Johnson & Johnson) uz obavezan dokaz o vakcinaciji i minimum 2 nedelje od druge doze vakcine.Osobe koje su vakcinisane vakcinama Sinofarm ili Sputnik ili nisu vakcinisane mogu ući na teritoriju Republike Francuske uz obavezan NEGATIVAN PCR ili Antigenski test ne stariji od 72h od ulaska u Francusku.DOKAZ O VAKCINACIJI JE OBAVEZAN ZA SVE VAKCINISANE OSOBE!Isti uslovi važe i za maloletne osobe koje putuju u pratnji odrasle osobe, vakcinisane ili ne!
Za SVE putnike je OBAVEZNO popunjavanje Izjave kojom se prihvataju uslovi ulaska i boravka na teritoriji Republike Francuske: Attestation de déplacement et de voyage / L'actu du Ministère / Actualités - Ministère de l'Intérieur (interieur.gouv.fr)Za vreme putovanja kao i za vreme boravka u inostranstvu obavezno je poštovanje svih mera države u kojoj se nalazite protiv Covid 19 !
OBAVZNO je nošenje maske u zatvorenom prostoru (autobus, zajedničke prostorije hotela, muzeji, dvorci, lokaliteti, gradski prevoz…).