Putovanje Pariz 2024 Aranžman

Putovanje 2024 Autobusom

Francuska 2024 ponude

 

Putovanje Pariz 2024 - Grad kontrasta, šarma, stila... Grad koji svojom bogatom i dugom istorijom prezentuje zanimljivu priču, koju poput glamurozne predstave mozete gledati dok šetate njegovim velikim bulevarima ili dok pijete caféa-u lait u nekom od pariskih cafea…Krenite sa Eta Tours-om da zajedno svim čulima osetimo jedan od najlepših gradova na svetu –PARIZ!

Verovali ili ne, ovo je čovek koji je izmislio parisku visoku modu.
A što je još čudnije bio je Englez - Čarls Vort, trgovac iz Linkolnšira koji je otvorio prodavnicu odeće 1858. godine i započeo vladavinu „modnog terora" koji zovemo visokom modom. Umesto da pravi odeću po narudžbini kao što je bio običaj, on je dizajnirao haljine i govorio damama koje su volele lepu odeću šta je to što bi trebalo da nose u predstojećoj sezoni. I za razliku od današnjih britanskih dizajnera u u Parizu, Vort je bio trezan, a svoje političko mišljenje zadržavao je za sebe.

Neka od najpoznatijih obeležja Pariza dizajnirali su Britanci. Filantrop Ričard Volas fontani je 70-ih godina 19. veka postavio oko stotinu fontani, da bi obezbedio žednim stanovnicima ispravnu vodu za piće. U to vreme, većina Parižana je pila vodu iz Sene, koja je istovremeno bila i glavni odvod za kanalizaciju. Razumljivo, mnogi su više konzumirali jeftino vino. Plašeći se za njihovo zdravlje i trezvenost, Volas je platio da se uvede vodovodna mreža sa ispravnom vodom. Četiri statue na svakoj od njegovih fontana predstavljaju jednostavnost, milosrđe, ljubaznost (dobrotu) i trezvenost (simplicité, charité, bonté and sobriété).

 


Pariz Nova godina 2024

od 299€

Pariz Nova godina 2024 autobusom
Doček Nove godine u gradu kontrasta, šarma, stila...
26.12.2023-03.01.2024
Kalendar 9 dana / 4 noćenja
Bus Autobusom
Pariz Minhen Prvi Maj 2024 Autobusom

/€

Putovanje Pariz Minhen Beč Prvi Maj 2024
Malo koji grad upleten u događaje koji su menjali istoriju čovečanstva i istoriju kulture, vekovni centar moći, inspiracija i muza...
Kalendar 9 dana / 4 noćenja
Bus Autobusom
Pariz Dan Zaljubljenih 2024 Autobusom

/€

Putovanje Pariz Dan Zaljubljenih 2024
Putovanje Pariz Prag Nirnberg Autobusom
Kalendar 9 dana / 4 noći
Bus Autobusom
Pariz Minhen Uskrs 2024 Autobusom

/€

Pariz Minhen Uskrs 2024
Program u pripremi...
Bus Autobusom

 

Pariz – više od turističke destinacije

Grad svetlosti i grad ljubavi, zavodljiv, bučan, ali tako šarmantan, drzak i neodoljiv Pariz je jedan od gradova koji će vas kupiti pre nego što stignete da mu kažete: „Bonjour“. Ako želite romantične šetnje, prava je destinacija za vas. Volite umetnost – nema boljeg mesta koje možete posetiti. Uživate u arhitekturi – vaše je da pripremite fotoaparat, on se već nasmešio i pozira. Moda je vaša pasija – kolevka visoke mode je onda mesto koje ne smete zaobići.


Pariz je jedan od najposećenijih evropskih gradova i gotovo da sve znate o njemu sve dok ne odete u francusku prestonicu i shvatite – on je mnogo više od Ajfelovog tornja, Jelisejskih polja, Luvra, Monmartra, katedrale Notr Dam i čuvene Trijumfalne kapije. Ne kažemo da ove atrakcije treba da zaobiđete, naprotiv, niste bili u Parizu ako ih niste doživeli. Međutim, ono što vidite na fotografijama i čujete od onih koji su ga posetili, ne može preneti njegovu magiju u punom sjaju.


Kako najbolje upoznati grad

Pariz je najbolje upoznati pešačenjem. Ako niste ograničeni vremenom, dozvolite sebi da skrenete malo s puta, uđete u neku uličicu koja nije obeležena na vašoj mapi. Uđite u bistro ili sedite u neki kafe. Neizostavno probajte kroasan, ali ne zaobilazite ni bagete. Neka sva čula uživaju dok pravite uspomene za ceo život.


Kada obiđete sve znamenitosti Pariza koje ste zaokružili u svojim vodičima, ne propustite krstarenje Senom. Ne samo da ćete sve videti ponovo, sada iz drugog ugla, već ćete imati priliku da vidite većinu mostova Pariza u perspektivi koja otkriva svu njihovu raskoš.


Posebno preporučujemo velib biciklističke ture, jer obilazak grada biciklom ima poseban šarm.


Ono što možda niste znali o Parizu

Pariz zovemo gradom svetlosti, jer je prvi dobio ulično osvetljenje, ali iza toga se ne krije nikakva romantična priča. Naime, sve ulice francuske prestonice su osvetljene davne 1680. godine kako bi se stalo na put kriminalu.
U samom gradu nalazi se selo, o da, šarmantno i šik kako to samo u Parizu može biti. Skriveno u 20. arondismanu.


Ajfelova kula trebalo je da krasi Barselonu, ali Španci je nisu želeli. Možete li da zamislite Pariz bez nje?


Ako želite da vidite baš sve u Luvru budite spremni da za to odvojite 200 dana.


Smatra se da čak 20 000 ljudi svakodnevno vidi čuvenu Da Vinčijevu Mona Lizu. Kada i vi budete jedan od tih mnogobrojnih posetilaca Luvra, nemojte se iznenaditi veličinom čuvene Đakonde. Slika je zapravo malih dimenzija, tačnije  77cm x 53cm.


Pariz ima najposećenije groblje na svetu, da dobro ste pročitali. Per Lašez je najveće groblje Pariza i još jedna turistička atrkacija francuske prestonice, zahvaljući tome što je večno konačište La Fontena, Molijera, Šopena, Oskara Vajlda, Džima Morisona, Edit Pijaf i mnogih drugih slavnih ličnosti.


Ovaj grad je uvek dobra ideja

Iako se često ističe da je najbolje vreme za posetu Parizu od maja do oktobra, zapravo, Pariz je uvek dobra ideja. Bilo da ste ljubitelj istorije, poklonik umetnosti, ili jednostavno putnik koji želi da uživa kako u arhitekturi tako i u gastronomskim specijalitetima, Pariz će vas kupiti onako šeretski, sa nakrivljenom beretkom, i iako ste tek došli, već ćete poželeti da mu se vratite.

Pariz Alfelov Toranj 2024

Pariz Putovanje 2024

Putovanje Pariz 2024 Ponuda Aranžman

Pariz Putovanje autobusom

 
Zašto treba da posetite Pariz? Pariz je grad svetlosti, romantike, prvoklasne umetnosti i fenomenalne...
Šta videti u Parizu?
Na samo nekoliko sati vožnje od Pariza ušetaćete u magični svet prelepih pejzaža, prirode i bogate...
Mon Sen Mišel - Francuska
Luvr Piramida u Luvru, konstruisana 1989. izaziva bes ne samo kod konzervativnih arhitekata, već i kod filmskih...
Zanimljivosti o Parizu

 

 

Pozovite